Reklama

Reklama

Amerika v barvě

(seriál)
  • USA America in Color
Trailer
USA, (2017–2020), 13 h 27 min (Minutáž: 46–48 min)

Hrají:

Liev Schreiber (vypravěč), Elvis Presley (a.z.), Nikita Sergejevič Chruščov (a.z.), Martin Luther King (a.z.), Harry Birch (a.z.), Al Capone (a.z.) (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Unikátní dobové záběry, které byly pomocí moderní technologie obarveny a zrestaurovány, mapují historii 20. století v USA... Naše představy o minulosti jsou většinou černobílé. Ale život tehdy byl samozřejmě stejně pestrobarevný jako dnes. Tento přelomový seriál využívá moderní kolorizační techniky a poprvé představuje dějiny Ameriky v barvě. Ambiciózní televizní projekt postupuje jedno desetiletí po druhém, oživuje historii a vrací jí původní barvy! Nechybí tak slavné, proslulé a ikonické momenty amerického života jako zrod jazzu, útok na Pearl Harbor, Velká hospodářská krize nebo Elvismánie. Filmaři strávili 6000 hodin pátráním v zaprášených, polozapomenutých archivech, rodinných albech i soukromých sbírkách a podařilo se jim objevit takřka 50 kilometrů filmových materiálů, které dlouhá desetiletí nikdo neviděl. Díky tomu vznikla vzrušující pastva pro oči sestříhaná z nejdůležitějších záběrů naší doby. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

juta 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál ze všech směrů. Hned od začátku zaujal a pokaždé se těším na nový díl. Je to zase něco nového, když se můžu podívat na staré záznamy, které jsou nyní barevné, tak to má najednou jiný příjemný nádech a navíc jsou dějiny Ameriky poskládány tak, že to baví a konečně jsem se také hodně přiučil dějinám tohoto státu a v mnoha případech mě i nějaké situace překvapily, prostě někdy to bylo růžové a někdy zase ne. ()

jerrik7 

všechny recenze uživatele

Obrázky nádherné (4 až pět hvězdiček), komentáře občas otřesné, zkreslující, lživé (odpad). Například Henry Ford je ve filmu právem označován jako průmyslový gigant a jeden z nejdůležitějších tvůrců amerického průmyslového zázraku. O jeho fanatickém obdivu k Hitlerovi a německému nacismu, o masívní podpoře německého válečného průmyslu ani slovo! Hitlerovi posílal každý rok k narozeninám 50 000 dolarů (v té době astronomická suma) a veškerý výtěžek z prodeje automobilů značky Ford v Německu věnoval NSDAP. ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý počin, ukazující mj. dosud nezveřejněné informace o zemi, kde zítra již znamená pozítří a kde se nikdo s nikým nemazal, nemaže a nebude mazat. Některé záběry jsou až šokující - třeba ty ze setkání 20 000 amerických nacistů v Madison Square Garden v r.1939... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro radost o staré Americe, z vyprávění a vybarvených záběrů výhradně první poloviny 20. století. Za mě nejlepší je hned S01, kde co díl to průlet jednou dekádou, další dvě série pak sestávají z vesměs dobře zvolených a zajímavých dílů na různá témata - "golden age" Hollywood, změna Divokého západu, maloměstský život a další. Není nijak informačně vyčerpávající (ve smyslu hloubky), ale i těchto časů a událostí více znalý člověk se dozví spoustu nového a po stránce vizuální velmi pěkná práce z produkce Smithsonian. Dát se hezky provázet tou dobou... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Módní trend obarvit černobílé záběry frčí... Je to takové letem světem na úrovni vědomostí základní školy... I když ne vždy Vybral jsem si dily, 20.leta a Divoký západ... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama