Reklama

Reklama

Amerika v barvě

(seriál)
  • USA America in Color
Trailer
USA, (2017–2020), 13 h 27 min (Minutáž: 46–48 min)

Hrají:

Liev Schreiber (vypravěč), Elvis Presley (a.z.), Nikita Sergejevič Chruščov (a.z.), Martin Luther King (a.z.), Harry Birch (a.z.), Al Capone (a.z.) (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Unikátní dobové záběry, které byly pomocí moderní technologie obarveny a zrestaurovány, mapují historii 20. století v USA... Naše představy o minulosti jsou většinou černobílé. Ale život tehdy byl samozřejmě stejně pestrobarevný jako dnes. Tento přelomový seriál využívá moderní kolorizační techniky a poprvé představuje dějiny Ameriky v barvě. Ambiciózní televizní projekt postupuje jedno desetiletí po druhém, oživuje historii a vrací jí původní barvy! Nechybí tak slavné, proslulé a ikonické momenty amerického života jako zrod jazzu, útok na Pearl Harbor, Velká hospodářská krize nebo Elvismánie. Filmaři strávili 6000 hodin pátráním v zaprášených, polozapomenutých archivech, rodinných albech i soukromých sbírkách a podařilo se jim objevit takřka 50 kilometrů filmových materiálů, které dlouhá desetiletí nikdo neviděl. Díky tomu vznikla vzrušující pastva pro oči sestříhaná z nejdůležitějších záběrů naší doby. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro radost o staré Americe, z vyprávění a vybarvených záběrů výhradně první poloviny 20. století. Za mě nejlepší je hned S01, kde co díl to průlet jednou dekádou, další dvě série pak sestávají z vesměs dobře zvolených a zajímavých dílů na různá témata - "golden age" Hollywood, změna Divokého západu, maloměstský život a další. Není nijak informačně vyčerpávající (ve smyslu hloubky), ale i těchto časů a událostí více znalý člověk se dozví spoustu nového a po stránce vizuální velmi pěkná práce z produkce Smithsonian. Dát se hezky provázet tou dobou... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál ze všech směrů. Hned od začátku zaujal a pokaždé se těším na nový díl. Je to zase něco nového, když se můžu podívat na staré záznamy, které jsou nyní barevné, tak to má najednou jiný příjemný nádech a navíc jsou dějiny Ameriky poskládány tak, že to baví a konečně jsem se také hodně přiučil dějinám tohoto státu a v mnoha případech mě i nějaké situace překvapily, prostě někdy to bylo růžové a někdy zase ne. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Módní trend obarvit černobílé záběry frčí... Je to takové letem světem na úrovni vědomostí základní školy... I když ne vždy Vybral jsem si dily, 20.leta a Divoký západ... ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý počin, ukazující mj. dosud nezveřejněné informace o zemi, kde zítra již znamená pozítří a kde se nikdo s nikým nemazal, nemaže a nebude mazat. Některé záběry jsou až šokující - třeba ty ze setkání 20 000 amerických nacistů v Madison Square Garden v r.1939... ()

jerrik7 

všechny recenze uživatele

Obrázky nádherné (4 až pět hvězdiček), komentáře občas otřesné, zkreslující, lživé (odpad). Například Henry Ford je ve filmu právem označován jako průmyslový gigant a jeden z nejdůležitějších tvůrců amerického průmyslového zázraku. O jeho fanatickém obdivu k Hitlerovi a německému nacismu, o masívní podpoře německého válečného průmyslu ani slovo! Hitlerovi posílal každý rok k narozeninám 50 000 dolarů (v té době astronomická suma) a veškerý výtěžek z prodeje automobilů značky Ford v Německu věnoval NSDAP. ()

Reklama

Reklama