Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár uvízne s autem uprostřed hlubokých lesů a nezbývá než vyrazit pro pomoc pěšky. Cestou se jim zaběhne pes a nedopatřením vybuchne. Okolní lesy jsou totiž plné min z války. Narazí i na dvojici podivných chlapíků, kteří se je snaží varovat před nebezpečím. Jenže větší nebezpečí než minová pole jsou spíše rasové a náboženské vztahy mezi čtveřicí lidí! (Rodriguez)

(více)

Recenze (15)

POMO 

všechny recenze uživatele

Temnotou pôsobivé, ale nie úplne šťastne prevedené vysporadúvanie sa s traumou následkov vojny v Bosne. WTF náväznosť scén v prvej tretine je ako tak spätne ospravedlnená, ale dojem špatnej réžie nezmaže. Zbytočný a rádoby znepokojivý epilóg, ktorý v kontexte s dejom filmu nedáva zmysel, ju iba potvrdzuje. [Sitges FF] ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Opäť raz pohorela snaha režiséra o psychologický horor. Vlastne je to o veľmi negatívnom postoji bosniackej ženskej k dvom srbským vojakom, ktorí sa jej akože snažia pomôcť, keď sa so svojim nemeckým priateľom stratia v lesoch. Od začiatku bolo jasné, že to prerastie do konfliktu. Lenže ako horor to nefunguje, žiadne krvavé scény alebo naháňačky tam nie sú (väčšinou len hlúpe hádky) a tá tajomná bytosť z posteru nemala vôbec žiadny zmysel. Síce chápem, čo tým chcel režisér povedať, ale vôbec netuším, prečo sa silou mocou snažil zabŕdať do hororového žánru. Ako dráma by bol výsledok určite znesiteľnejší. Postavy síce dostali priestoru až až, no nevyťažilo sa z toho dokopy nič. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Filmy z Balkánu já rád. Ač po válce, dávné křivdy zdaleka nejsou smazány a zahlazeny, obzvláště když tam se zahlazují nejlépe další krví. Vzniká tak nekonečná spirála zla a násilí z čehož se už dá udělat solidní scénář. Název tohoto filmu je krapet zavádějící a prozradím, že se nejdná ani o německý přírodopisný film stanice RTL o hlodavcích a k mému zklamání nejde ani o zapomenutý německý tank kdesi v divočině v Bosně. Divočiny ale tenhle film i  tak obsahuje dost. Kdo už mne zná, ví že razím heslo - krása se nachází v detailu. Tady hned v úvodu začnou z diváka dělat idiota což mne pochopitelně naštvalo. Opravdu nechápu jak může jeden z top off roadů Mitsubishi Pajero na úplně rovné cestě bez výmolů, kde leží maximálně šišky (borové podotýkám) zapadnout kolem tak, že nevyjede. A Alex jeden z ,,hrdinů" filmu prohlásí, že je poškozená náprava a dál se musí pěšky... Tady mi to začalo dost smrdět. Chvilkami se film zdál, že by i mohl být zajímavý, ale to bylo jen zdání. Zkrátka a dobře pokud jste přiteplený Němec s muslimskou přítelkyní ze Srbska (nejedná se o chatovou osadu u Berouna) a jste tak neschopní, že se vám  podaří zapadnout s Pajerem do díry z níž vyjede i Citigo, nejezděte po lesních cestách v Bosně. Mohli by jste se docela divit, krapet zmužnět a balkánský temperament vaší přítelkyně vás minimálně uzemní. Na závěr už jsem koukal jak vyvoraná myš i já... Dávám tedy za jednu minu v borůvčí. * ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film má rozhodně blíž spíš k dramata či thrilleru  než k hororu. Je to film v podstatě o čtyřech hercích. Páreček(ona z Bosny On je Němec), kterýmu se  zaminovaným lese posere auto a narazí na dva Srby. A na konflikt je zaděláno. Je to ale takový nemastný, neslaný. Určitě z toho šlo vytěžit daleko víc. A ten úplnej závěr jsem teda moc nepobral. 2hvězdy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

...majku balijsku muslimansku. Další nablblá zápletka o ublížených nevinných bosenských poturčencích a zlých násilnických Srbech, tahle ultrapitomá šablona už tu fakt dlouho nebyla. Ale když si člověk rozumný odmyslí tenhle tendenční kabátek, čeká ho vcelku slušně napsané i zrejžované lesní zabijačkové drámko s jemně psychedelickými vsuvkami a zajímavou (i když ruční) kamerou. A tak trochu se skřípěním zubů dávám objektivně třetí hvězdu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladý pár, Němec a Bosňačka, přijíždí na místo, kde ona přišla během balkánské války o rodiče. Poté, co se jim porouchá auto, narazí na dva Srby, kteří jim chtějí pomoct a provést je přes minové pole. Jenže děvče jim celkem logicky nevěří a navíc se dostavují halucinace. Ten námět není zase tak špatný a herci jsou celkem v pohodě, ale zpracování je nekonzistentní. Sice rozumím tomu, co tím chtěl básník říci, ale místo aby zvolil nějaký typ lesní naháněčky řízlý revenge thrillerem, nechal hlavní hrdinku hysterčit na hraně příčetnosti. A nepomáhá ani to, že některé sekvence jsou nasnímané víc než slušně. Samotný konec mi do toho nezapadal už vůbec. Škoda. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Španělský snímek „The Maus“ je za mě pokusem o natočení trochu jiného hororu na relativně klasické téma, pokus, který se snaží o originalitu, ale ukazuje jeden z problémů originálních pojetí – někdy ta originalita nakonec vede k tomu, že je natočen špatný film. A to v případě filmu „The Maus“ jednoznačně platí. Není to film napínavý, nestrhne a vůbec nedovede vyděsit. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Mladý bosniacko-nemecký pár z nepochopiteľných dôvodov uviazne v lese (aby stretli Srbov a moslimke aby mohlo v obalenej hlave prepnúť) a na pomerne prehľadnej rovnej ceste z nej zíde a auto sa pokazí tak, že nie je schopné ďalšej jazdy. Tak sa pár rozhodne ísť do najbližšieho mesta peši lesom (ktovie, prečo na jazdu nepoužili normálnu vozovku, nemuseli by sa motať medzi stromy a možno by niekoho stopli). Tam narazia na dvoch Srbov, ktorí im chcú pomôcť, ale kedže Salma je z Bosny tak sa všetko nebude vyvíjať tak ako by si predstavovali. Už v úvode som si v zátvorkách nemohol odpustiť ironické poznámky, pretože k tomuto filmu by sa ich dalo pridať oveľa viac. Ak si ale odmyslíte pointu konfliktu, ktorý režisérska zakomplexovaná liberálna nula do príbehu vložila, išlo by o celkom dobre spracovaný psychologický film. K tomu by si však bolo treba odmyslieť ešte bytosť, ktorá sa tam objavila, 10 minútové točenie sa jedného zo Srbov s kalašnikovom dookola a samozrejme epilóg, ktorým režisér zrejme chcel povedať že zlé sa zlom opláca alebo chcel ukázať, že jeho nacistický film zameraný voči Srbom nebol až tak nacistický. Namiesto tohto záveru si viem predstaviť oveľa lepší, v ktorom Jurgen po tom, čo vidí čoho je schopná jeho moslimská priateľka vezme kalacha, strelí ju do tyla a na oktoberfeste oslaví v poradí 50 titul Bayernu hektolitrami piva. Napriek tomu mal film ozaj veľmi dobré pasáže a možno ho označiť za vydarený slabý film, ak sa dokážete odpútať od jeho nacionalistického významu. ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

LIVINGDEAD má opět pravdu. Tahle kravina by možná byla lepší, kdyby vymysleli trochu lepší konec a trochu chytlavější děj. A ta "bytost", co se tam objevovala? Proč, co, kdo...? ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Nevím co na to říct,takových filmů povedených či nepovedených je spousta,ale opravdu mám s ním problém ho ztrávit.Hororově to nechápu a vůbec to tak ani nefunguje,spíše se to tváří jako psychodrama,ale je to spíše režisérův nepodařený kiks ,který vyšel naprázdno. ()

Agonie odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle psychologické horůrky s dlouhými shoty, kde se moc neděje. Hodně se jich i zastávám. Ale víte, co je potřeba k tomu? 1.) Dobrá režie - zde není žádná; 2.) Funkční scénář a zajímavý příběh - ani jedno zde není; 3.) Půvabná audiovizuální stránka - zde je hudba stock a kamera... ta je.. no, až neuvěřitelně strašná (to velký kolečko na kameře tam není jen tak, nepoužívat ho není žádná stylistická nebo umělecká volba, to je pouze špatná kamera, okay?). ()

Ivu.shka 

všechny recenze uživatele

Úplná blbost a ztráta času. S hororem to nemá nic společnýho, nesmyslnej děj, nepochopitelný souvislosti... Takovej úplně zbytečnej film ()

Tomas.Balon odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem absolutně nepochopil, co režisér tímto snímkem zamýšlel. Zajímavá myšlenka převedená do šíleně nudné slátaniny. Kdo nebo co byla ta věc co hlavní hrdinku doprovázela. Jak se od tama teda nakonec dostali? Co měl znamenat ten konec? Nešlo poznat co je halucinace, co je flashback a co je realita. Neustálé několikaminutové záběry z blízka na spocený krk zezadu, na vlasy zezadu. 4 minuty dlouhý záběr na chlapa s AK 47 co se otáčí pod zářivkou dokolečka.. 3x stoupnout na nášlapnou minu a bez problému se zvednout ze země, to chce taky kuráž.. Odpad.. ()

Reklama

Reklama