Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Mladá žena s amnézií hraje klíčovou roli v případu nezvěstné osoby. Pokud chce ale očistit své jméno, bude si muset vzpomenout. (Netflix)

Recenze (23)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko k tomu povedať niečo nové, v podstate sa môj názor na tento seriál zhoduje s väčšinou iných užívateľov čsfd. Zaujímavo štrukturovaná dejová linka s fantasticky prepracovaným spôsobom skladania jednotlivých dielikov do celkovej mozaiky, slušne do hĺbky charakterovo rozobrané postavy... no skrátka po týchto stránkach ide o psychologický thriller ako remeň. Všetko však autori skazili tým až príliš lacným, ľahko uhádnuteľným a klišé rozuzlením v závere, to ma teda nepríjemne schladilo. Malo to na plný počet, posledná časť to však zrazila na "iba" slušný nadpriemer. 80/100 ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Takový to klasický příběhový klišé. Ženská(Mia) má autonehodu u které ztratí paměť, ztratí práci, v rodině to zrovna taky neklape a zavřou ji do Bílé Vody (blázince), k tomu ji ještě vyšetřuje policajt co má jít do důchodu, protože viděla jako poslední jednoho chlápka co zmizel a ten ztracenej je policajtův syn. Jenže je to vyprávěno z hlavy Mie, co má paměť na kaši a pamatuje si velký prd. Někdy si na něco vzpomene, jindy díky stresu zase nějakou vzpomínku zapomene nebo neví jestli sen je vzpomínka, či jen sen. Takže nikdy nevíš, co vlastně víš :) Povedli se i hororové scénky a lekačky, někdy i lepší jak ve filmu. Objevuje se tady vlastně jen 6-7 postav, některé mají spojení se zmizením, další pár skrytých tajemství.. Byla radost sledovat, spojovat ty vzpomínky do kupy, vymýšlet, domýšlet co/kdo/jak/kde, až to všechno v posledním díle zaklaplo do sebe a vysvětlilo se. Atmosféra, někdy až hororová s červeným pískem, palec hore. Rozhodně ani nevím jestli jsem někdy nějaký pořádný seriál z Belgie viděl, ale tenhle se jim povedl. Určitě stojí za kouknutí!!! 8,5/10 ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Byla by děsná škoda brát Tabula Rasa jen jako jednu z dalších evropskejch kriminálek. Je totiž vizuálně přenádherná, plná atraktivních idejí a hlavně valí solidním tempem od jednoho cliffhangeru k druhýmu. Rozuzlení je samo trochu sporný. Já však adoruju vyprávění motivující k druhýmu zhlédnutí a Veerle Baetens, která tu zmatenou polohu dává úplně mocně. ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

Na začiatku si stratený spolu s hlavnou postavou. Potom sa však postupne dostávame k vytúženej pravde o smrti dcéry a nájdení strateného syna detektíva. Takto nejak si predstavujem správnu krimi psycho mini sériu. Okolo hlavnej postavy je akosi priveľa smrti... Stačilo trochu z tej fantázie ubrať a kľudne by som tomu dal aj 5* ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Velmi chytrej psychologickej seriál, kterej trpělivému diváku nabídne malinko strašení, ale brzy se ukáže, že tady půjde o víc, než jen o případ pohřešovaného člověka. Děsivý noční můry dovedou navnadit, ale vlastně slibují víc, než přinesou, takže se víc vyplatí věnovat pozornost jednotlivým postavám. Úvodní znělka se povedla jakbysmet. ()

Galerie (47)

Související novinky

Reklama

Reklama