Reklama

Reklama

Wimbledon 2014

(TV film)
  • Velká Británie Wimbledon 2014 Official Film
všechny plakáty

Obsahy(1)

V létě 2014 ve Wimbledonu opět ožívá rivalita z druhé poloviny 80. let mezi tenisovými legendami Borisem Beckerem a Stefanem Edbergem. Excentrický Němec trénuje Novaka Djokoviče, který prohrál poslední tři grandslamová finále a čeká na velký titul již 16 měsíců. Klidný Švéd Edberg stojí na druhé straně, když se snaží Rogera Federera přimět k agresivnější hře a častějším přechodům na síť.

Britský dokumentární film ukazuje cestu mužských favoritů turnajem až k úžasnému finále, které nabídlo napínavou podívanou a krásné tenisové momenty. Současně dokument mapuje i vývoj soutěže žen a připomíná tak senzační pouť Petry Kvitové za druhým titulem z nejslavnějšího turnaje. (Dont)

(více)

Recenze (1)

Dont 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dokument, kdy jednotlivé zápasy a jejich okolnosti vkusně komentují přímí aktéři, samotní hráči nebo jejich trenéři. Tvůrci zároveň skvěle namixovali ženskou i mužskou část turnaje a vypíchli ty skutečně nejzajímavější momenty turnaje (včetně několika finálových úderů Petry z jiného světa). Podobně jako byl velmi vydařený ročník Wimbledonu 2014, je vydařený i tento dokumentární film. ()

Reklama

Reklama