Reklama

Reklama

Zlý chlap spí dobře

  • Japonsko Warui jatsu hodo joku nemuru (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Kurosawově hamletovském příběhu společenského skandálu z poválečného Japonska se mladý muž Nishi (Toshiro Mifune) pokusí využít svou pozici v centru zkorumpované firmy k tomu, aby demaskoval muže zdopovědné za smrt jeho otce. Jeden z prvních japonských poválečných filmů noir, jenž sice nepatří ke Kurosawovým nejslavnějším dílům, pro svou myšlenkovou závažnost a nadčasovou platnost však rozhodně stojí za zhlédnutí! (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

Xeelee

Tak co, dopracoval jsi to po patnácti letech k nějakému závěru ? :D Osobně mě ta Tvá teorie při dokoukání ani nenapadla, ale mohla by mít něco do sebe.

opox

opox (hodnocení, recenze)

Tak toto byl v poradi treti film od Kurosawy, ktery jsem zhledl a zatim nejlepsi, urcite se k nemu brzy vratim a podruhe si ho vychutnam jeste vice. Pokud jde o ten zaver.... taky jsem o nem hodne premyslel, ale nedokazu si to proste domyslet, co se asi delo, s kym telefonoval.... ten film mel urcite jeste pokracovat, docela by me zajimalo, jak by to pokracovalo. Ze by chystana kandidatura do politiky, o ktere byla rec jednou v prubehu filmu? Mozna. Nebo ze by se v padouchovi probudilo opravdu svedomi a chtel se vsim prastit? No, to asi ne. Kazdopadne skvele drama, napinave az do posledni minuty, kdy prisel horky konec s pocitem bezmoci, prohry, zklamani a smutku, zejmena pak pro Josiku, na kterou tim padem padl pocit viny, ze ho prozradila. Skutecne bych nechtel byt v jeji kuzi.... ikdyz sem na ni teda pekne nadaval, kdyz sveho manzela prozradila a jeste vic, kdyz pak prisla jeho "sebevrazda". No, urcite me tento film motivoval k tomu, abych se poohlidnul i po nejakych dalsich snimcich od tohoto skveleho rezisera.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

SPOILER: Jak jste pochopili konec? Přišel mi velmi nejednoznačnej. Kurosawa nám neukázal Nishiho mrtvolu, jeho parťák strašně přehrával, když přišla Nishiho žena s bratrem, jako by se snažil zahladit po Nishim a tom úředníčkovi stopy a získat důkazy proti vedení, a velkej boss na konci někomu volá, ale je nucenej zavěsit, protože mu syn říká, že by ho nejradši zastřelil, kdyby měl pušku. No a pak mu někdo volá a podle poslední věty to nejspíš není ten, komu volal předtím. Komu tedy volal a kdo volal jemu? Chtěl volat někomu ještě mocnějšímu než on (Yakuze?), že ho zabil? Zabil ho vůbec? Nevolal mu náhodou Nishi nebo nějakej novinář? Závěr jsem si přehrál několikrát, ale pořád v tom nemám jasno. Co si o tom myslíte vy?

na příspěvěk reagoval oLí

K.a.m.i.l.

K.a.m.i.l. (hodnocení, recenze)

zajímavý příběh o lidském snu vlastní kariéry kde prohra znamená výhru.Je to strhující pomsta a to jak s vlastním přičiněním dosáhnout vrcholu i za pomocí oklamání celé společnosti.

Reklama

Reklama