Reklama

Reklama

Ďáblův chlapec

(seriál)
  • Japonsko Devilman: Crybaby
Japonsko, 2018, 4 h 12 min (Minutáž: 24–28 min)

Scénář:

Ičiró Ókóči

Kamera:

Tošikazu Kuno

Hudba:

Kensuke Ušio

Hrají:

Kóki Učijama, Ajumu Murase, Rika Nagae, Hitomi Ueda, Cujoši Kojama, Čie Nakamura, Šóta Hajama, Nami Mijahara, Takaaki Torašima, Reimi, Farahnaz Nikray, Júki Šin (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Znovu se probudili démoni a lidstvem zmítají nepokoje. Citlivého démonického chlapce vede do brutální, zvrhlé války proti zlu jeho tajemný přítel Ryo. (Netflix)

Recenze uživatele Spacecore k tomuto seriálu (1)

Ďáblův chlapec (2018) 

S Devilmanem mám vztah od dětství, kdy mi ho máma přinesla na VHS (OVA Demon Bird) v domění, že jde o nějakého superhrdinu. Bylo mi asi šest a výjevy, které jsem tam viděl mě asi ovlivnili na dlouho. Každopádně ho mám rád a vzhledem k hypu kolem Crybaby jsem byl trochu skeptický. Začnu dějem, který se sice zuby nehty drží mangy a originálního příběhu (+) ale je nahuštěný, okleštěný a tam kde by nemusel být je nelogický (-), proto dávám pouze 4 hvězdičky. Kdyby to mělo 20 epizod bylo by to o něčem jiném, takhle mi to přijde jako osnova celé mangy pro fanoušky a ne plnohodnotně předložený kánon Devilmana. Co se týče emocí, těmi je seriál nabitý, spoustu scén šokuje, jak má nebo zapůsobí silným dojmem a kdybych nevěděl, co všechno mě v seriálu bude čekat, byl bych zaskočen. Překvapila mě sexuální podtext celé série, ani nevím, jestli mě rušila, nejspíš ne, ale rozhodně jsem jí nečekal a dává mi teď smysl. Na OVA klasiku to nedosahuje, ono ale asi ani nechce a je fakt, že pro mě, příležitostného konzumenta anime nebo mangy je to zajímavé, čerstvé a neotřelé a to se mi líbilo. ()

Reklama

Reklama