Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Situační komedie Viktora Dusila o tom, jaké zmatky může přivodit obyčejná pomůcka v domácnosti... Manželé Emil a Eva (V. Menšík a J. Bohdalová) se chystají na večírek ke svým známým Rubešovým. Přípravy vrcholí, když tu jejich malý syn uvězní maminku i tatínka v bytě štaflemi, které upadly a nešťastně se vzpříčily mezi koupelnou a obývacím pokojem. Rodiče se nemohou dostat ven a chlapec nemá sílu jim pomoci. Rubešovi (D. Kolářová a J. Vinklář) i s přítelem (V. Postránecký) už netrpělivě čekají na hosty, a tak manželům zatelefonují. Malý syn jim ale sdělí, že rodiče jsou zavření. Tento nešťastný výraz v Rubešových probudí podezřívavost. Nedorozumění se množí, charaktery se odhalují... (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Velmi debilní zápletka se štaflemi spadlými napříč chodbou tak, aby se nedaly otevřít dveře po stranách. Režisér i herci se sice velmi snaží, aby ta stupidita byla co nejmíň vidět, takže se ani jeden z uvězněných ve skutečnosti dvakrát nepokouší o záchranu (snaha obou je raději utnutá tím, že se jakože zraní, přitom u Bohdalky je jasně vidět, že by to v pohodě zvládla, o Menšíkovi nemluvě) a důraz je kladený na křičící dialogy, které naštěstí jedou v nejlepších intencích Bohdalka - Menšík. Dojem ale zase trochu kazí jejich fakan, který měl být evidentně mladší, jenže to by zase nepobral, co po něm režisér chce, takže výsledkem je asi desetiletý a poměrně MOHUTNÝ kluk, u kterého máme uvěřit, že aspoň o kousek nepozvedne štafle a vůbec že mluví a jedná jako kokot. ()

Adah 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě úplně vytočilo! Obsazení skvělé, ale naprostá pitomost. Přiblblá zápletka se štaflemi by mi nevadila, kdyby pak postavy jednaly aspoň trochu normálně a ne tak trapně, nelogicky a přehnaně (vůbec nejhorší jsou snad ty myšlenkové pochody čekajících hostitelů - chápu, na co naráží a že je to satira, ale stejně...) Humor založený v podstatě výhradně na tom, jak po sobě řvou manželé, je mi neskutečně protivný, a pak ten retard Milouš?! Vždyť vypadal, že už krade tátovi cíga a bude za chvíli mutovat, ale nemůže posunout štafle, nezvládne zatelefonovat a neumí dojít k sousedům??? :D Nehrát v tom Bohdalka s Menšíkem, má to tak 30%. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

První shlédnutá věc od Viktora Dusila, který působil spíše jako scénárista. Tím pádem jsem neviděl všechny jeho díla, i tak si ale troufám tvrdit, že jde jistě o jednu z jeho nejlepších věcí. Osobně jsem šel proti proudu, protože minimálně dialogy jsou napsány téměř geniálně. Jakých neuvěřitelných výměn názorů, slovních přestřelek a spojení jsou manželé schopni, nad tím jsem kroutil hlavou. Naštěstí jsem kroutil většinou ve zběsilém smíchu. A to vše navíc slyšíme z úst snad největších legend hereckých, ale též estrádních a scénkových Jiřiny Bohdalové a Vladimíra Menšíka. Otázkou je, co bylo napsáno a co si vymysleli tito géniové, ale já se doslova bouchal smíchy. Tohle si dám s velkou chutí znovu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dělej něco ty, vždyť máš průmyslovku." Já tedy nemám průmyslovku, kladku přes zavřené dveře instalovat neumím a ani nenosím kšandy, ale spadnuté štafle bych určitě nějakou fintou přelstil. Nicméně trubač Emil, protivná Eva a jejich retardovaný Miloušek tu osamělou slovní přestřelku rozjeli docela slušně. Navíc jsem se dozvěděl, co je to vertikální byt a jen doufám, že tuto informaci nebudu muset nikdy využít. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Malá, ale sympatická televizní komedie s luxusním obsazením a triviální zápletkou. Manželé Bohdalová a Menšík se chystají na návštěvu k přátelům, jejich syn však shodí v chodbě žebřík a oba dva tak zablokuje v koupelně a v pokoji. Nastalá situace samozřejmě vytvoří prostor pro vyříkání si všemožných osobním útoků. K tomu ještě zaplete situaci veřejná bezpečnost, která do domu dorazí a jednoho z kamarádů, který šel prozkoumat situaci, uvede v omyl. V té chvíli se odkrývají charaktery přátel uvězněné dvojice. Film stojí a padá na komediálním talentu Bohdalky a Menšíka, bohužel se tentokrát nedočkáme žádných vtipných perel, jen sem tam je slušně úsměvná hláška. Ale i tak snímek, který diváka potěší. Škoda jen totálně škrobeného konce. PS: v jedné scéně s Bohdalkou uvězněnou ve dveřích je hezky vidět, jak má dveře zablokované dřevěným špalíčkem a ne štaflemi. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama