Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželský pár vracející se z exotické dovolené, svůdná rusovláska tající své bizarní zaměstnání, nevěsta v pokročilém stadiu těhotenství nebo mladý muž posedlý počítačovou hrou a jeho matka se stejným vztahem k domácím zvířatům. Šest příběhů o obyčejných lidech v extrémních situacích připomíná tu zlý sen, tu opravdu povedený kanadský žert. Talentovaný debutant Paweł Maślona přibližuje dramatické životní okamžiky několika smolařů a nešťastníků se svěží hravostí a nevídaným citem pro míchání tragiky a komična. V břitké satiře předkládá tempem, které nemůže nestrhnout, suverénní odpověď na otázku, zda je možné přeložit do filmového jazyka záchvat paniky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (36)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poláci to zkoušejí po vzoru Francouzů a Španělů a rozhodně jdou správným směrem ( Lepe než Češi), ale pořád nedosahují jejich kvalit. Film tak trošku připomíná Divoké Historky a možná z nich i lehce čerpá, ale scénaristicky je to trošičku nedotažené, byť finále je samo o sobě dobré a vše hezky zapadne, nedostavil se typický efekt šoku. Humor občas zafunguje a nuda se nedostaví, přece jen to mohlo být o dost lepší s lepším režisérem. I tak opatrně palec pro Poláky nahoru. 65% ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Nebudu se rouhat a srovnávat s Dnem cvoka, ale tady jsou všichni taky pořád tak krásně nasraný, že si nešlo nevzpomenout. Prostě príma polská pecka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ta jestli tohle byla komedie, tak už mně asi přešel dočista všechen smích... ze začátku mne trochu děsilo to velké množství postav, to se naštěstí časem ustálilo a pak už se jen střídaly jednotlivé epizodky, částečně spolu související. Pominu ovšem celkem brutální úvodní titulky... :-) Některá ,,překvápka'' jsem poznal hned a děje si pospojoval, přesto jsem od konce čekal nějaké solidnější vyvrcholení a propojení toho všeho. Bohužel se tak nestalo. Kamera byla chvilkami zajímavá, Poláci mají fakt fešné herečky, to je ale asi tak vše co na filmu zaujalo. Nezasmál jsem se ani jednou, ba ani neušklíbl... Divím se tomu, jak tu leckteří na film pějí ódy... Já dávám jen za dvě a dnes mne vyjímečně nenapadá oproti jindy ani co dvě... * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sem-tam sa stane, že ma poľská produkcia nenadchne a toto je presne takýto prípad. Potenciál by tu bol, pretože nápad v zmysle rozdelenia príbehu na 6 častí a venovanie sa jednotlivým osudom zvlášť niečo v štýle Magnólia, mám veľmi rád, avšak scenár bol nevýrazný až strach. Nudné, málo humorné a s minimom zaujímavejších dramatických scénok. Jediná lepšia situácia bola s tým mŕtvym v lietadle. Inak ploché, bez chuti a bez zápachu ako sa vraví, alebo ako vravím ja - plkotanie o ničom. Podpriemer. 40/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu sľuboval výbornú drámu pozostávajúcu z nezávislých príbehov rôznych postavičiek, ktoré sa zvyknú v jeho závere popretínať. Avšak záver je presným opakom začiatku, kedy sa film zmenil na totálnu megavidlácku komédiu! Jednoznačne nevyužitý potenciál, podľa mňa. Ale takto som to cítil ja a to neznamená, že vám sa film nebude rovnako ľúbiť. Ide aj o to, že ten záver filmu korenšpondoval s navlas rovnakou situáciou, ktorá sa mi odohrávala pod oknami počas jeho sledovania. Veľká detská narodeninová oslava s megapočtom všetkých deciek z okolia, takže taký prawdziwy Atak paniki , ktorý možno ovplyvnil i moje finálne pocity a teda i konečné ohodnotenie filmu. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Šest příběhů, které se, jak už to tak bývá, postupně proplétají. Scénky plné humoru, nápadu, kvalitních hereckých výkonů a výborného střihu pobaví a dohromady tvoří snímek, za který se Poláci rozhodně nemusejí stydět. Bohužel, jednotlivé postavy a situace mají z mého pohledu o dost větší potenciál, který zůstal nevyužit. I tak stojí za zhlédnutí. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Příjemně svižná povídková komedie, jejíž jednotlivé volně provázané příběhy mají solidní základ v dobře vybudovaných situacích a dokonce i konzistentně gradují, ale ne vždy jsou dovedeny k uspokojivé pointě. Ve výsledku zábavný mix bavící legračními událostmi nasáklými stresem a pozvolně stupňovaným tlakem. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Paweł Maślona je zřejmě zručný filmař, jenže po scenáristické stránce už se zase žádný zázrak nekoná. Šestice střídajících se příběhů sice udrží divákovu pozornost, ale při troše zamyšlení je to i na tomto poli dost nevyužitý potenciál. Polská komedie prostě potřebovala trochu vygradovat, pak by z toho mohl být aspoň záchvat smíchu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Komédia má jeden element, ktorý musí byť dodržaný,a to vtipnosť. Tu som nenašiel žiadny vydarený fór, okrem toho, že čašník mal v počítači heslo Chujovina. Okrem Poplawskej sami slabší herci. Vôbec nenadchlo, skôr sklamalo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře řemeslně provedené, energické, ale nakonec poněkud prázdné. Pár náznaků vtípků a vydařených dialogů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Příliš jsem se namlsal u filmů Patryka Vegy a předpokládal jsem, že se s Poláky zase dobře pobavím, ale tentokrát jsem narazil. Tvůrci rozvinuli příběh do několika dějových linií, které se v závěru musely logicky spojit, ale bylo to spojení nevýrazně mdlé, stejně mdlé byly i původně rozdělené části vyprávění. Z celého snímku jsem měl pocit jakési podivné nedotaženosti, nebyl sice nudný, ale nebyl ani zábavný, byl prostě nevýrazný. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Povídkové komediální drama, které se pyšní báječnými úvody všech příběhů, ale nasazenou laťku už podle mého názoru dále nepřekonává (snad jenom linka číšníka-hráče mě bavila od začátku do konce). Polština je každopádně báječná na poslech, dabingovou verzi bych vidět nechtěla ;). ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2018 - Čekala jsem, že se pobavím, ale byl to šok už od první scény filmu a myslím si, že to překvapilo celý sál. Začátek byl trošku zmatený, na můj vkus až moc postav a dějových linek najednou, ale postupem času si na to člověk zvykne a začíná to chápat. Nejvíce mě pobavily scény v letadle, které vážně stály za to. Moc se mi líbil konec filmu, kdy se ukázalo, že vlastně veškeré příběhy jsou chytře propojené. Film je rozhodně v TOP 3 nejlepších, co jsem letos viděla na festivalu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Polaci, keď chcete točiť film s viac príbehmi, choďte obsadiť Argentínu a naučte sa to. Človek by si pomyslel, že pri tomto žánri a rozprávačskom štýle si to treba pozreť ešte raz aby to človek úplne pochopil, ale ne. Druhý pokus by som už nedal. 1 z 5 ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu, myslím, že námětem na to film měl... Bohužel konec nic moc, a některé dějové linie mi přišly nezábavné, nudné, vytvořené na efekt - ale ten se nedostavil. Nejvíc mě bavil příběh té pornoslečny, které se do garsonky nakýblovaly invazivní kamarádky, a ne a ne pochopit, že maj vypadnout. Letadlo taky nebylo špatný, ale byla bych radši za nějakou méně očekávatelnou pointu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF] Za celý život jsem neviděl moc polských filmů. Asi protože moc netočí, ale asi i jejich tvůrčí situace je skoro stejná jako u nás. I když ale bohatá na minulost. Film, který začíná hlavně nekompromisně. A poté se odvíjí různými příhodami a věcmi nad kterými zůstává rozum stát. A umí si to držet v celku dobře naladěnou vlnu. Poté to vlastně eskaluje do velkolepého plot twistu, který sice vypadá hustě, ale pokud si neděláte celý film poznámky, tak stejně budete mít jenom asi 50% z toho všeho. Ale každopádně celý film je zajímavý a zpracovaný dle mého v celku dobře. Zabavilo i pobavilo. ()

Reklama

Reklama