Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Arizona Dream z roku 1993 nás přivádí do prostředí New Yorku, kde žije Axel (Johnny Depp), který se živí jako strážce ryb v zátoce. Jednoho dne ho navštíví bratranec Paul, který Axela požádá, aby se zúčastnil strýcovy svatby pořádané v rodné Arizoně. Jelikož Axel nabídku odmítá, bratranec ho spícího unáší a Axel se ráno probouzí v těžké kocovině v Arizoně, kde se začnou dít neuvěřitelné věci... A především, kde se začínají plnit sny. Axel sní o životě na Aljašce mezi Eskymáky, v absolutním tichu. Elaine (Faye Dunawayová) se chce naučit létat. Grace by zase chtěla zemřít. Sny docházejí ke svému naplnění v momentu, kdy Axel podlehne touze postavit letadlo pro Grace, jelikož se do ní bezhlavě zamiloval... Magický realismus, jak bývá nazýván Kusturicův způsob filmového vyprávění, přenáší režisér z Balkánu do Arizony, i zde létají ryby, sanitky, touhy a sny se zhmotňují. Vedle slavných hollywoodských star jakými jsou Johnny Depp či Faye Dunawayová se ve filmu objevují i kultovní herci jako Vincent Gallo či Lili Taylorová. Nezaměnitelnou hudbu k filmu složil slavný Goran Bregovič, který s Kusturicou již dlouho spolupracuje. (Česká televize)

(více)

Galerie (28)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

07.12.2009

Asi ne filmovou (i když, kdo ví?), pouze mexickou. Tu z počátku 20. století. O tom, že Emir Kusturica připravuje film o legendárním banditovi, revolucionáři a lidovém hrdinovi Pancho Villovi, jsme už… (více)

Reklama

Reklama