Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Arizona Dream z roku 1993 nás přivádí do prostředí New Yorku, kde žije Axel (Johnny Depp), který se živí jako strážce ryb v zátoce. Jednoho dne ho navštíví bratranec Paul, který Axela požádá, aby se zúčastnil strýcovy svatby pořádané v rodné Arizoně. Jelikož Axel nabídku odmítá, bratranec ho spícího unáší a Axel se ráno probouzí v těžké kocovině v Arizoně, kde se začnou dít neuvěřitelné věci... A především, kde se začínají plnit sny. Axel sní o životě na Aljašce mezi Eskymáky, v absolutním tichu. Elaine (Faye Dunawayová) se chce naučit létat. Grace by zase chtěla zemřít. Sny docházejí ke svému naplnění v momentu, kdy Axel podlehne touze postavit letadlo pro Grace, jelikož se do ní bezhlavě zamiloval... Magický realismus, jak bývá nazýván Kusturicův způsob filmového vyprávění, přenáší režisér z Balkánu do Arizony, i zde létají ryby, sanitky, touhy a sny se zhmotňují. Vedle slavných hollywoodských star jakými jsou Johnny Depp či Faye Dunawayová se ve filmu objevují i kultovní herci jako Vincent Gallo či Lili Taylorová. Nezaměnitelnou hudbu k filmu složil slavný Goran Bregovič, který s Kusturicou již dlouho spolupracuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (358)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

....."Nemůžeš sny chytit do dlaní, protože nemůžeš chytit, co skutečně nevidíš. Když ale ve sny věříš, můžes si být jistý, že žádná síla, tornádo, sopka - ti nevezme lásku, protože ta si žije po svém.".......... Okouzlující film, který doporučuji vidět, než o něm dlouze mluvit, a pak se podle něj (aspoň někdy v něčem ) zařídit. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Zacianm mit pomaluju dojem, ze Kusturicovym filmum vubec nerozumim a nejhorsi je, ze ani snad rozumet nechci. A tento film me v tom jen utvrdil. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Čarokrásný sen, kterému se říká život. Nebývalá lahůdka překypující energií, radostí, humorem, sentimentem i melancholií. Kusturica jasně prokazuje svoji lásku, kterou pociťuje ke světu i k filmu - viz citace Scorseseho a Hitchcocka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý , Úžasný , Geniální , smutný , legrační , dojemný , podivný , s Johnnym Deppem a skvělým Vincentem Gallem ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::: Jeden z mých nejoblíbenějších filmů ! Proč ? Podívejte se ! Že pořád nevíte ? Pak život nežijete, ale jen hloupě přežíváte ! :::::::::::::::::::::::::::: ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nadhernej film, ale nejak nechapu, proc spouste lidi pride nepochopitelnej. Podle me, i kdyz je scenar hodne promakanej, ma film vcelku lehkej dej s nekolika snovejma scenama. Prislo mi, ze film je spis komedie, i kdyz nekomu to nemusi prijit vtipny. Ale dramatickych scen tu je taky dost a ty fakt stoji za to. Jen mi nejak nesedla ta posledni s Grace, kdyz uz se zda vse v poradku, tvrdi, ze je zivot krasnej a ze miluje Axela, tak se zabije. I kdyz ma film pres dve hodiny, tak utece hodne rychle, protoze dej je pekne sviznej a to i presto, ze se tu zas tolik veci nedeje. Velkej podil na tom ma zvlastni, ale krasna hudba a vynikajici herecke vykony vsech peti hlavnich predstavitelu. Johnny Depp, Jerry Lewis, Faye Dunaway, Lili Taylor, Vincent Gallo byli vyborni, i kdyz Jerry Lewis nemel tolik prostoru a nedokazu rict, kterej z nich hral nejlip, vsichni byli uzasni. Tohle je prvni Kusturicuv film, co jsem videl, ale mile me potesil a rozhodne se podivam jeste na nejakej. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tolik jsem se na tenhle film těšila, ale asi mi to dnes nějak nesedlo. Ani krásná tvář Johnnyho Deppa nezměnila nic na mém rozporuplném dojmu i když tam bylo určitě pár vtipných momentů a myšlenka sama o sobě taky nebyla špatná. Snění je krásná věc, ale asi je důležité o čem sníte. Absurdní snímek, který mě tak trochu minul. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

ARIZONA DREAM je dalším "hutným" Kusturicovým snímkem o "dospívání", naplněných/nenaplněných snech, zamilování či lásce, prvních "procitnutích", bolestech atd. Přestože se děj odehrává na "vyprahlém kusu" USA, tak snímku opět nechybí jihoslovanský temperament a jakási "kusturicovská živočišnost". Vedle perfektního natočení, výborně zpracovaných intenzivních dějových gradací či skvělých hereckých výkonů obsahuje i tento Kusturicův opus dokonalou hudbu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Snít je tak krásné, ale žít se musí!... Výborný fantaskní film, takový kusturomantický americký sen...;-) Ještě lepší hudba! Skvělý soundtrack mistrova dvorního skladatele Gorana Bregoviče (s Iggy Popem - a že to není žádný pop! :-) Tenhle film - za čtyři a půl hvězdičky - a zaokrouhleno nahoru - to za všechno to snění - a taky za všechny ty Cadillacy... Život je totiž krásný. Ale snít se musí... ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Můj první Kusturica. Prostě láska na první pohled. Takovou kocovinu bych taky chtěla prožít. // Arizona Dream - svět létajících ryb, nenaplněných snů a touhy uskutečnit je. A taky nejlepší scéna u večeře forever. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmu sice chybí balkánská živočišnost a energie, ale Kusturica je nahrazuje poetičností a ironií, s jakou se strefuje do amerického konzumního snu. Je to film o dozrávání, o hledání lásky a místa v životě. Kusturica tentokrát pracuje s hereckou extratřídou; vedle největších hvězd mě zaujala Lili Taylor v roli neurotické Grace. V tomhle filmu je obsaženo strašně moc emocí, vášeň, nenávist, deprese i optimismus. Smrt je symbolizována sanitkou, která se vznese do nebe, v nečekanou chvíli se objeví létající ryby a žádná z postav se nechová podle zavedených měřítek. Výborný film, který ocení fajnšmekři s velkou dávkou fantazie. Celkový dojem: 95 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu netradiční film. Na příběh jsem si sice ze začátku docela špatně zvykal, ale pak se do něj dostal a přestal ho tolik vnímat rozumem. Nejsilnějším bodem filmu je pro mě osobně herecké obsazení (Depp, Dunawayová, Taylorová), kteří mě svými výkony opravdu dostali. Dále perfektní hudba, zvlášť k poslední scéně/scénám. Navíc jsem se místy docela i zasmál. Naopak, kdo mě nezaujal a beru ho jako nejslabší článek filmu, byl Vincent Gallo, který mi přišel docela trapný. But on the other hand, jsem člověk, který raději stojí nohama pevně na zemi než se vznáší ve snech, takže nějaký snílek by tomu mohl dát klidně plný počet ;-). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nebyť ozaj nezmyselných a nesúvisiacich snových „alijašských“ predstáv na začiatku a na konci a keby si trefný humor držal svoje nasadenie počas celého filmu, nie len počas pár scénach, bolo by to skvelé. Takto je to len príjemný, zbytočne dlhý film bez hlbšieho zmyslu a dlhšej existencie. Nebyť Deppa, zostal by mnou nepovšimnutý ušte určite dlhú dobu. 65%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Můj první film od Kusturici a musím říct, že to bylo výborný. Koukal jsem na to kvůli Deppovi, kterýho miluji (ne, nejsem homosexuál:-) Nijak extra složitý mi to nepřišlo, bylo tak akorát, aby film nenudil a byl zajímavý. Nevím, jestli tohle je typický Kusturica, ale jestli jo, tak se na něho budu muset podívat blíže:-) ()

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

07.12.2009

Asi ne filmovou (i když, kdo ví?), pouze mexickou. Tu z počátku 20. století. O tom, že Emir Kusturica připravuje film o legendárním banditovi, revolucionáři a lidovém hrdinovi Pancho Villovi, jsme už… (více)

Reklama

Reklama