Reklama

Reklama

Bajo la Rosa

  • angličtina Under the Rose

Obsahy(1)

Mladičká dívka Sára (Patricia Olmedo) žije s rodiči a svým bratrem pokojný život až do doby, kdy je po hádce s matkou unesena. Únosce (Ramiro Blas) se záhy ozve s nabídkou návštěvy v jejich domě, na které si začíná diktovat podmínky dívčina návratu pod záminkou její smrti. Chce, aby její matka Julie (Elizabet Gelabert), bratr Alex (Zack Gómez) či otec Oliver (Pedro Casablanc) řekl nahlas své tajemství. Koho z nich myslí a co přesně chce slyšet? Každý v životě má přece něco, co by rád držel pod pokličkou. Kam až hra na pravdu dokáže zajít a co je motivem únosce? Jedna zásada se musí dodržet – „pod růží se mluví vždy pravda“. (MJMilan)

(více)

Recenze (66)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

A jaký trest byste si vybrali vy? Tak předně, film je psychologickým dramatem s prvky mysteriózního thrilleru (nevím, kde někteří vzali horor). A jde až na samotnou dřeň. Stírá hranice. Člověk čeká, že se to ponese „jen“ v duchu sdělování tajemství a ono vše postupně nabývá až nepříjemné fyzičnosti a extrémnosti (samotné provedení trestů sice nevidíte do detailů, ale tvůrci zbytek ponechávají vaší fantazii, která již udělá své). Nervy a strach pracují (je dán deadline), démonický „soudce“ nesmlouvá, s každým dalším odkrytým tajemstvím se co do trestů přitvrzuje, ale pod tíhou odhaleného člověk postupně mění názor (a to na všechny postavy). Jak jsem naznačil, film jde do extrému, takže některé scény nevyznívají moc přesvědčivě (nejvíc asi cizí chlap, který s „tím“ nemá problém ani před kulisou), přesto tajemná a brutální atmosféra strhne natolik, že to téměř nevnímáte. S fatálním koncem jsem až takový problém neměl, přece jen po tak výživné duševní „očistě“ už člověk „asi“ nejedná úplně racionálně. Celkově to vidím na solidní 4*. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Růže je pro někoho květina krásná, někomu voní ale má také trny. A trnitá bude i dnešní noc pro trojici která "pod růží" bude muset z rukávu vysypat svoje prohřešky a tajemství(jen tak můžou zachránit svoji dceru/sestru). Co si nadrobili to si taky pěkně vyžerou. Tak jak to chce únosce jejich dcery/sestry. Pokud se do šesté hodiny ranní nedozví tajemství které chce slyšet už nikdy svoji dceru/sestru neuvidí. Hra nervů může začít. Neskutečnej psycho teror. Hodně silný 4hvězdy. Španělé o5 ukázali, že tohle umí. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tajomný príbeh, ktorý nebudú mať radi tí, ktorí sa boja zubárov. A na konci filmu sa mnoho mužov bude cítiť nepríjemne. Príbeh sa zameriava skôr na krutosť a netradičné plnenie úloh za trest, v tom je jeho nápaditosť. Chýba mu ale niečo hlbšie, logickejšie konanie postáv. Neozbrojený trtko tam skúša psychologický tlak a celá rodina skáče, ako on píska, navyše sú ochotní zájsť do takých krajností, ktoré by neurobil žiadny človek aj keby mal unesenú dcéru. Okrem toho sa tam ani jeden z tých vydieraných ľudí nespýta, či tú úlohu musí naozaj splniť pre záchranu dcéry. Celkovo nehodnotím film zle, ale neradí sa k špičkovým španielskym skvostom minulých rokov (Contratiempo, Telo). A keď už film o tajomstvách, tak určite taliansky Naprostí cizinci. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

„Jeden z vás troch ukrýva tajomstvo. Pokiaľ sa neprizná do šiestej rána, vaša dcéra zomrie“. Približne takto šokoval únosca sympatickú rodinku, ktorej uniesol najmladšieho potomka. O výkupné mu ale nejde. Chce sa iba porozprávať, tak nabehne v noci rovno ku nim. Rodina v strachu, že sa ich dcére niečo stane, políciu nezavolá a samozrejme ho pustí. A začne sa veľmi zaujímavé odhaľovanie minulosti všetkých zúčastnených. A bude to mať následky! Zvláštne, že som v horore už dlho nevidel tak sympatického záporáka, a ešte zvláštnejšie, že postupom času mu divák drží palce viac ako samotnej rodine. Veľká škoda, že tento snímok zatiaľ uniká pozornosti českých a slovenských divákov, pretože si to nezaslúži, hádam sa to zmení. Nie je to síce horor o samoúčelnom násilí, ale výborný psychologický teror od začiatku do konca. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Já osobně na tom teda nevidím nic tak úžasného jak ostatní a , aby to bylo v červené už vůbec ne. Chlápek unese děcko rodiče ho hledají chlápek se jim ozve jde  nim na návštěvu a řekne, že jim ho vrátí, když mu řeknou své tajemství. Tady je to vyloženě na náhodu , že je ta rodina tak zvrácená jelikož matka domluvila šéfovi kuřbu od jakési ženské ukázala to jeho ženě a pak díky tomu povýšila otec sebral zálohu známých na byt a spravil si za to ordinaci a syn ubližoval homosexuálovi i ty tresty nejsou zajímavé otec si musí vytrhnout 2 zuby (ten to odsral nejvíce) matka musí vykouřit jakéhosi náhodného chodce (dá se to vůbec považovat za trest?) a po synovi chce , aby si strčil mrkev s máslem do zadnice což stejně neudělá (ten z toho vyšel nejlépe) a pořád to není to co chce. Ani konec nedává smysl jelikož neměla důvod ho zabíjet. 40 procent za téma 20 za film více ani omylem. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama