Reklama

Reklama

Bajo la Rosa

  • angličtina Under the Rose

Obsahy(1)

Mladičká dívka Sára (Patricia Olmedo) žije s rodiči a svým bratrem pokojný život až do doby, kdy je po hádce s matkou unesena. Únosce (Ramiro Blas) se záhy ozve s nabídkou návštěvy v jejich domě, na které si začíná diktovat podmínky dívčina návratu pod záminkou její smrti. Chce, aby její matka Julie (Elizabet Gelabert), bratr Alex (Zack Gómez) či otec Oliver (Pedro Casablanc) řekl nahlas své tajemství. Koho z nich myslí a co přesně chce slyšet? Každý v životě má přece něco, co by rád držel pod pokličkou. Kam až hra na pravdu dokáže zajít a co je motivem únosce? Jedna zásada se musí dodržet – „pod růží se mluví vždy pravda“. (MJMilan)

(více)

Recenze (66)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Španělé si na tyhle zapeklité investigativní konverzačky potrpí. Ty obvykle sice nedopadají zle, ačkoliv díky svojí překombinovanosti vždycky odhalí spoustu slabin ve scénáři a ve výsledku působí hodně nepravděpodobně. Bajo la Rosa nijak z řady nevyčnívá, vyznačuje se ovšem maximální komorností a minimem vedlejších postav. Není to špatný snímek, ale bohužel postrádá výraznější zvrat a občas i díky ne zrovna excelentnímu herectví a až televizní dramaturgii nudí. 54% ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tohle se nepovedlo. Zbytečně naturalistické a dovedené do zbytečného extrému. Zlo, které vyplodilo ještě větší zlo. Film se zbytečně táhl, byl relativně předvídatelný (jak postupné události, tak pointa), některé scény jsem musel zrychlit (dívat se 5 minut na vytrhávání zubů kleštěmi ztrácí na svém "kouzlu" - nehledě na nesmyslnou perverznost takové scény). Udělal jsem si teď španělskou thrillerovou jízdu - ale po perfektním Contratiempu následovaném slabším, ale přesto nadprůměrným El cuerpem je tady pokažené Bajo la Rosa - takže je to jízda z kvalitativního kopce. Ano, herecké výkony super, napětí (kolísavě) dobré, ale celkově to konání hlavní trestající postavy postrádalo onen morální rozměr snahy o dosažení spravedlnosti čistými prostředky, jak bylo brilantně zobrazeno v Contratiempu. Namísto toho se trestající postava v Bajo la Rosa mnohočetně svým konáním ušpiní, protože se snižuje ke zvrácené osobní pomstě, která je cestou do pekel. Lukáš 8:17 rozhodně neměl na mysli tohle. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

A jaký trest byste si vybrali vy? Tak předně, film je psychologickým dramatem s prvky mysteriózního thrilleru (nevím, kde někteří vzali horor). A jde až na samotnou dřeň. Stírá hranice. Člověk čeká, že se to ponese „jen“ v duchu sdělování tajemství a ono vše postupně nabývá až nepříjemné fyzičnosti a extrémnosti (samotné provedení trestů sice nevidíte do detailů, ale tvůrci zbytek ponechávají vaší fantazii, která již udělá své). Nervy a strach pracují (je dán deadline), démonický „soudce“ nesmlouvá, s každým dalším odkrytým tajemstvím se co do trestů přitvrzuje, ale pod tíhou odhaleného člověk postupně mění názor (a to na všechny postavy). Jak jsem naznačil, film jde do extrému, takže některé scény nevyznívají moc přesvědčivě (nejvíc asi cizí chlap, který s „tím“ nemá problém ani před kulisou), přesto tajemná a brutální atmosféra strhne natolik, že to téměř nevnímáte. S fatálním koncem jsem až takový problém neměl, přece jen po tak výživné duševní „očistě“ už člověk „asi“ nejedná úplně racionálně. Celkově to vidím na solidní 4*. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Očista. Bajo la Rosa je rozhodně osmnáct plus. A kór při hře na pravdu šlape jako Sagan. Oceňuju především, že autoři nesklouzli k imitaci Hanekeho a jedou po takový tý civilní, naturalistický, španělský vlně, u níž se můžete spolehnout, že bude mít pointu. Pointa tu je. Přesto mi něco chybělo k pětihvězdě. Možná jedna mrkev namazaná máslem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidní psychárna o 4 hercích a jednom baráku.Jen se nějak nemůžu zbavit dojmu,že Španělé tohle umí ještě o něco líp.Finální odhalení bylo sice nečekané a docela silné,ale to co mu předcházelo nebylo nic kvůli čemu bych si sednul na zadek.Jako jednohubka ok,ale na opakované shlédnutí to nebude...60% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama