Reklama

Reklama

Ušio to Tora

(seriál)
  • Japonsko Ushio to Tora (více)
Promo
Japonsko, (2015–2016), 15 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Kazuhiro Fudžita (komiks)

Hudba:

Eiši Segawa

Hrají:

Tasuku Hatanaka, Rikija Kojama, Aki Tojosaki, Daisuke Namikawa, Keidži Fudžiwara, Nana Mizuki, Šin'ičiró Miki, Ai Kajano, Ajahi Takagaki, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Ushio je mladý muž, jehož rodina se stará již celých 500 let o chrám, který vznikl na místě, kde jejich předek kdysi porazil za pomoci prokletého kopí velmi nebezpečného démona Toru. Jednou, když je Ushio sám doma, objeví vstup do sklepení, kde je k velkému kameni za pomoci kopí připoutána velká, tygru podobná příšera. Její aura, která se nyní, když byl vstup do sklepení otevřen, může volně šířit do okolí, přiláká do chrámu nejrůznější démony a ti zaútočí na Ushiovy dvě spolužačky, které jej přišly navštívit. Aby je Ushio zachránil, domluví se s příšerou, že ji osvobodí. Tora jej však oklamal a ihned poté, co je volný, se pokusí Ushia sežrat. Ushio však stále drží proklaté kopí, které dokáže svému držiteli propůjčit nadpřirozenou sílu, rychlost a odolnost, a tak je Tora opět poražen. Vzniká tak velmi zvláštní vztah mezi chlapcem, který vlastní prokleté kopí, s jehož pomocí může bojovat s démony, a démonem Torou, který se rozhodl, že bude Ushia pronásledovat a čekat na okamžik, kdy kopí odloží a kdy bude moct Ushiu sežrat. (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Promo

Recenze (3)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Inu – když dva dělají totéž, není to totéž. Pokud se mám k tomuto anime vyjádřit více než jednou větou, zákonitě se nevyhnu srovnání se starší verzí z roku 1992, která navzdory svému stáří paradoxně působí mnohem svěžeji než remake z roku 2015. Ten představuje oproti povedené původní verzi až nečekaně odbytou, vyšeptanou, lacinou a tupou ilustraci původní předlohy bez chuti, u níž by se snad dal za jedinou devízu považovat „retro feel“ příběhu a kresby – osobně bych však ani s tímto nesouhlasil, neboť se tento feel beznadějně ztrácí pod tíhou všech těch audiovizuálních fekálií, které se na mě valily z obrazovky. Tak chudokrevný a produkčně nezvládnutý šónen jsem už hodně dlouho neviděl – akční scény ve většině případů končí dřív, než vůbec začnou, veškeré napětí je zabito nadměrným používáním statické animace, čímž se ztrácí všechen akční potenciál scény, tempo vyprávění je naprosto vražedné (aby taky ne, když se tvůrci snaží nacpat dění 33 svazků mangy do 39 dílů anime), o nějakém vývoji postav, jejich důkladném představení divákovi či katarzi scén se nedá vůbec mluvit (jaký to rozdíl oproti původní verzi, kde mi příběh tří kamaitači ještě do teď rezonuje v paměti!), a ačkoli má seriál rating PG-13 (pro televizní šóneny naprosto standardní), tak z nějakého neznámého důvodu mnohé scény vypadají, jako by se snažily vyhovět tomu nejnižšímu ratingu pro předškolní děti. Pokud vás zaujal námět a chtěli byste tomuto dílu dát šanci, tak si radši přečtěte mangu nebo pusťte starší verzi, která ačkoli adaptuje jen část celého příběhu, tak to dělá o parník zdařileji než tato fušeřina. A to, že může remake starší látky při zachování ducha původní předlohy dopadnout dobře, dokazuje v posledních letech třeba Kiseidžú nebo novější řady JoJa. Tohle je ale zkrátka velký špatný, u nějž mě nenapadá jediné výraznější pozitivum, kvůli kterému by stálo za to věnovat mu čas. Po 23 dílech a celých 4 letech překonávání se k dalšímu sledování ve víře, že se to nějakým způsobem postupně zlepší, už Hromina nadobro opustila naděje i nervy, se seriálem nasraně končí a zanechává po sobě jednu hvězdu, víceméně z úcty k původnímu dílu. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Jo! Jo! Jo! Tohle je ten důvod, proč mám rád anime. Žádné otravné ženské ze kterých slintají feministky, ale to co znám ještě ze školy. Nejdřív si rozbijeme hubu a pak se možná skamarádíme. Okořeněné humorem a takové, že se k tomu ještě několikrát vrátím. ()

Reklama

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

MAZERU NA KIKKEN!! Naprosto prďáckej opening. Já osobně jsem s tímto počinem velmi spokojena. Už jsem si začala zoufat, že snad jen tak znova nenarazím na anime tohoto typu - plno akce, sranda...pocitově mě to vrátilo YYH. Skvělé. ()

Reklama

Reklama