Reklama

Reklama

Charlotte

(seriál)
Trailer 2

Epizody(13)

Chlapec se zvláštními schopnostmi se z donucení přidává k ostatním dětem v neobyčejné škole, kde se mohou bránit před organizacemi, jež se je pokoušejí využít. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (22)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako /ne/zábavná variace na střední školu pro děti se super schopnostmi. Každá ze schopností má totiž pořádný háček, takže středoškoláci někdy působí jako klubko lehce nešikovných pokémonů. Díváte se na seriál, který se v úvodních dílech točí v kruhu: najdou vždycky někoho nového se schopností a pak ho musí přeprat. Přemýšlíte, kdy konečně frackovitý hlavní hrdina začne přemýšlet, jak dostat hlavní chladnou hrdinku do postele, nebo aspoň na rande, a pak najednou – šok. _____ Zlom v ději a částečně i v animaci. Místo obnažování pubertálních těl a emocí tu máme plnohodnotnou depresi, která se propadá až do psychologického hororu. Neskutečná ukázka, jak někoho zmasakrovat a nudit se při tom. Temnota polkne barevnost a obestře hrdinovu mysl. Sem tam sice ještě přijde vzpruha, ale hned vzápětí následuje další rána. Děj se vymaní z obvyklého středoškolského dovádění, začne košatět, proplétají se v něm různé časové roviny - tohle si rozhodně zaslouží minimálně ještě jedno zhlédnutí. Atmosféra natolik nakažlivá a vtahující, že pro mě přebila i nedostatky seriálu, například, že se nevysvětlí, proč jsou spolužačky zlé na ledovou krásku, proč jim to ona toleruje, chodí na školu jen děti se super schopnostmi? A hlavně: to se tam fakt nevyučuje zemák? Protože kdyby ano, mohl by si Yuu podstatně zkrátit svoji závěrečnou misi. S aspoň minimálními znalostmi geografie by věděl, jak si naplánovat výpravu a necestoval by po Zemi cik-cak. Ale je fakt, že studiu on moc nedal. SHRNUTÍ SE SPOILEREM: From zero to hero. Ale za cenu, jejíž výši se nedozvíme, protože konec musí na Jednookého démona zákonitě číhat až za závěrečnými prozářenými titulky. A JEŠTĚ P. S. Schopnosti mají jenom dospívající. Není právě to doba, kdy ještě člověk věří na zázraky a zároveň ve vlastní možnosti je uskutečnit? Což se s dospělostí většinou vytrácí. Komu tahle víra zůstane i poté, obvykle končí neúspěchem. Povede se to jen málokomu. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem čekal jen další školní život se speciálními schopnostmi, ale byl jsem mile překvapen, když jsem později zjistil, že až tak růžový příběh to nebude a děly se tam docela závažné zvratové situace (rozhodně tímhle si udržuje určitou originálnost). Příběh jako takový má dobrý potenciál, který ani není úplně využit, protože taková ta nudnější část je rozpracovaná nejvíce a pak zase ta nejnapínavější část je zkrácena do několika okamžiků. Kdyby tohle mělo ještě jednou takovou délku a všemu tomu napínavému ke konci se dal větší prostor, bylo by to rozhodně lepší dílo. Vše je navíc zaobaleno do opravdu pěkné animace a celkem dobré hudby. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem uvažoval i nad 5* :-) Ale zas takovej overkill to nebyl a koukat na to asi už nikdy nebudu. To však neznamená, že jsem se nebavil!!! Charlotte byla osvěžující, bohužel vcelku krátká, komedie-drama,která byla plno situací, které zatím nikde nikdo nevymyslel. :-) Proto možná tak osvěžující. Velmi! (a náhoda to nebude) mi připomínala Angel Beats, takže komu se líbilo toto, určitě do Charlotte běžte!. Příběhem vás zde nebudu trápit, je tam tolik odbočet a variací, že bych vás unudil rozepisováním a radši na to koukněte, litovat nebudete. Veškeré postavy (snad krom jedné, dvou) jsou velm sympaticky vymyšlené, dokonce i Imouto se dá vydržet a hlavní hrdina není žádný oslnivý princ, ani hrubý traktorista, spíše klasický, úchylný středoškolák :-) Správně úchylný... :-D No nic... Koukněte ;-) Od srdce úsměvných 88% Lehké překvapení. Ona byla ještě další episoda :-D Bravurní zakončení. Autoři nám ho nenechali představit si, ale nelehký, avšak velmi zajímavý úkol Yuua nám znázornili s dávkou emocí a temných okamžiků v jeho "pouti". A velmi se jim to povedlo. Krásné zakončení a zvedám hodnocení na 90% ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené anime, které zpracovává už poněkud lehce otřepané téma zase trochu jinak, než je u tohoto žánru běžné. Rozhodně se mi líbila idea, že přestože mají super-schopnosti, tak žádná se neobejde bez nějaké očividné nevýhody, která velmi omezuje její využívání. Děj se bohužel poněkud příliš dlouho rozjíždí a tak na konec už nezbývá dostatek času. Mě osobně se zdál konec příliš uspěchaný, ale i tak musím říct, že velmi povedený. Fanouškům žánru rozhodně doporučuji. U mě to naprosto těsně uteklo 5* hodnocení... - 84 % ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Začátek byl vcelku zajímavý, občas i docela vtipný, místy i roztomilý a vypadalo to, že to bude občas i smutné. Zkrátka to vypadalo na komplexní podívanou, která nabízí širokou škálu emocí a rozhodně nebude nudit. Druhá polovina se však rozjela opravdu nevídaným stylem a ke konci je to opravdu velmi zajímavé, vtip se kamsi vytratil, roztomilost už se také tolik neobjevuje a je to opravdu poměrně slušně emotivní a místy velmi smutné. Rozhodně tedy nelze říct, že by Charlotte nudila a sledování je pro mě zážitkem poměrně intenzivním. Příběh je velmi dobře zpracován a má čím překvapit. Co se charakterů týká, docela jsem si některé oblíbil, takže i v tomto ohledu spokojenost... Animace je pěkná a třeba využití CGI při prvním představení místnosti, kde se schází studentská rada, mě překvapilo a přišlo mi i jako vcelku povedené. Hudba je také docela dobře zvolená. Když to shrnu, tak Charlotte je určitě nadprůměr, autoři ukazují, že dokáží zaujmout a že umí vzbuzovat emoce. Konec je také velmi povedený a příjemný. Když to shrnu toto anime mě velmi potěšilo a vlastně nemám ani co vytknout a proto zasloužených 9/10, protože jak píše kolega: " zas takovej overkill to nebyl", prostě stále to mohlo být o 10% víc "cool"... ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama