Reklama

Reklama

Charlotte

(seriál)
Trailer 2

Epizody(13)

Chlapec se zvláštními schopnostmi se z donucení přidává k ostatním dětem v neobyčejné škole, kde se mohou bránit před organizacemi, jež se je pokoušejí využít. (Netflix)

Recenze (22)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako /ne/zábavná variace na střední školu pro děti se super schopnostmi. Každá ze schopností má totiž pořádný háček, takže středoškoláci někdy působí jako klubko lehce nešikovných pokémonů. Díváte se na seriál, který se v úvodních dílech točí v kruhu: najdou vždycky někoho nového se schopností a pak ho musí přeprat. Přemýšlíte, kdy konečně frackovitý hlavní hrdina začne přemýšlet, jak dostat hlavní chladnou hrdinku do postele, nebo aspoň na rande, a pak najednou – šok. _____ Zlom v ději a částečně i v animaci. Místo obnažování pubertálních těl a emocí tu máme plnohodnotnou depresi, která se propadá až do psychologického hororu. Neskutečná ukázka, jak někoho zmasakrovat a nudit se při tom. Temnota polkne barevnost a obestře hrdinovu mysl. Sem tam sice ještě přijde vzpruha, ale hned vzápětí následuje další rána. Děj se vymaní z obvyklého středoškolského dovádění, začne košatět, proplétají se v něm různé časové roviny - tohle si rozhodně zaslouží minimálně ještě jedno zhlédnutí. Atmosféra natolik nakažlivá a vtahující, že pro mě přebila i nedostatky seriálu, například, že se nevysvětlí, proč jsou spolužačky zlé na ledovou krásku, proč jim to ona toleruje, chodí na školu jen děti se super schopnostmi? A hlavně: to se tam fakt nevyučuje zemák? Protože kdyby ano, mohl by si Yuu podstatně zkrátit svoji závěrečnou misi. S aspoň minimálními znalostmi geografie by věděl, jak si naplánovat výpravu a necestoval by po Zemi cik-cak. Ale je fakt, že studiu on moc nedal. SHRNUTÍ SE SPOILEREM: From zero to hero. Ale za cenu, jejíž výši se nedozvíme, protože konec musí na Jednookého démona zákonitě číhat až za závěrečnými prozářenými titulky. A JEŠTĚ P. S. Schopnosti mají jenom dospívající. Není právě to doba, kdy ještě člověk věří na zázraky a zároveň ve vlastní možnosti je uskutečnit? Což se s dospělostí většinou vytrácí. Komu tahle víra zůstane i poté, obvykle končí neúspěchem. Povede se to jen málokomu. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Začátek byl vcelku zajímavý, občas i docela vtipný, místy i roztomilý a vypadalo to, že to bude občas i smutné. Zkrátka to vypadalo na komplexní podívanou, která nabízí širokou škálu emocí a rozhodně nebude nudit. Druhá polovina se však rozjela opravdu nevídaným stylem a ke konci je to opravdu velmi zajímavé, vtip se kamsi vytratil, roztomilost už se také tolik neobjevuje a je to opravdu poměrně slušně emotivní a místy velmi smutné. Rozhodně tedy nelze říct, že by Charlotte nudila a sledování je pro mě zážitkem poměrně intenzivním. Příběh je velmi dobře zpracován a má čím překvapit. Co se charakterů týká, docela jsem si některé oblíbil, takže i v tomto ohledu spokojenost... Animace je pěkná a třeba využití CGI při prvním představení místnosti, kde se schází studentská rada, mě překvapilo a přišlo mi i jako vcelku povedené. Hudba je také docela dobře zvolená. Když to shrnu, tak Charlotte je určitě nadprůměr, autoři ukazují, že dokáží zaujmout a že umí vzbuzovat emoce. Konec je také velmi povedený a příjemný. Když to shrnu toto anime mě velmi potěšilo a vlastně nemám ani co vytknout a proto zasloužených 9/10, protože jak píše kolega: " zas takovej overkill to nebyl", prostě stále to mohlo být o 10% víc "cool"... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No prosím, takže po všech těch, anime seriálech, sem skončil u tohohle ? No to ne, nemůže skonči u tohohle seriálu, to prostě ne. Jako tvůrci asi nevěděli, jaké to vlastně dělají anime, komediální, fantasy, drama od každého trošku. Což o to tahle kombinace by nebyla špatná, ale v seriálu se míchá deprese a úzkost, s komediálními momenty (které nejsou tedy moc vtipné) a s rodinným dramatem. Po čase se začne i cestovat časem, kradou se schopnosti, něco se stane znova se cestuje časem a aby to byl fakt guláš, tak hlavní hrdina v sobě střídá emoce že už sem ztratil přehled, v jaké že to náladě je a jestli je hodnej, zlej nebo co vlastně je. Jako ono né že by se na to špatně koukalo, to né, i ty díly svým způsobem nenudí, ale s každým dílem se to celé víc a víc zamotává. A hlavní hrdina, do toho všeho je zatlačen tak nějak násilně, a ono mi tohle tak nějak vadilo, nejde jen o školní radu, ale celkově do všeho je tlačen násilím, takže si nejsme ani jist, jestli to fakt chce udělat on sám z vlastní vůle, nebo je tomu prostě přinucen. Byť to tedy nenudí a dokoukat se to dá, k nikomu zvlášť sem nepřilnu, akce v polovině docela dobrá a to finále bylo......zase násilně uděláno. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Studio P.A. Works nemá mnoho titulů, který by se výrazněji zapsaly do podvědomí fanoušků, nicméně jeden z nich vyčnívá jasněji jak kometa na obloze: Angel Beats! (který nemohu nedoporučit). Seznali, že to bylo dílo natolik povedené, že ho po několika letech zreplikují a zabalí tentokrát do světa živých. Postavy, jejich nadnesenější přístup vůči životu, dílčí mise, druh humoru, práce s nadlidskými schopnostmi (sympaticky každá má svůj drobný neblahý vedlější účinek) a emotivnější doslov; jak v AB!, tak i zde tento recept zafungoval a patří k prvkům seriálu, kterým se nedá mnoho vytknout. Překvapivě pro mě se ale v jistém ohledu tvůrci vůbec nepoučili. Naneštěstí si Charlotte od AB! převzal i strukturu děje, stejným způsobem jej rozdělil a bohužel naprosto totožným způsobem neblaze usprintoval jinak zajímavě gradující závěr. Nechci tím svádět vinu na první poloviny, které se vezou na té usměvavější stránce, protože tyto části jsou velmi svéží a postavy jsou dostatečně chytré (postava Nao je silný nosník), aby neměly potřebu se snižovat k trapně nenáročným gagům. Sám nevím, jak bych s tím naložil, krom přidáním pár dílů navíc, ale aktuálně tento neduh požitek trochu kazí. Víc není třeba ani říkat, takže ve zkatce: Pokud se vám AB! líbily, tak Charlotte zaboduje podobným způsobem. Je to napěchovaný odkazováním/detaily na již mnohokrát zmíněného předchůdce typu koncerty, postava Kumagamiho vypadá a má stejné inicály jako TK anebo moment, kdy Yuu kouká na televizi, jak Kanade jde dělat ze stínů fašírku. Charlotte víceméně zaostává v hloubce látky, o něco slabším humorem a emotivním úderem. Nicméně onen přístup platí obzvlášt reverzně: Pokud se Vám Charlotte zalíbil, tak Angel Beats! by měla být vaše příští destinace. 4* jak vyšité. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem uvažoval i nad 5* :-) Ale zas takovej overkill to nebyl a koukat na to asi už nikdy nebudu. To však neznamená, že jsem se nebavil!!! Charlotte byla osvěžující, bohužel vcelku krátká, komedie-drama,která byla plno situací, které zatím nikde nikdo nevymyslel. :-) Proto možná tak osvěžující. Velmi! (a náhoda to nebude) mi připomínala Angel Beats, takže komu se líbilo toto, určitě do Charlotte běžte!. Příběhem vás zde nebudu trápit, je tam tolik odbočet a variací, že bych vás unudil rozepisováním a radši na to koukněte, litovat nebudete. Veškeré postavy (snad krom jedné, dvou) jsou velm sympaticky vymyšlené, dokonce i Imouto se dá vydržet a hlavní hrdina není žádný oslnivý princ, ani hrubý traktorista, spíše klasický, úchylný středoškolák :-) Správně úchylný... :-D No nic... Koukněte ;-) Od srdce úsměvných 88% Lehké překvapení. Ona byla ještě další episoda :-D Bravurní zakončení. Autoři nám ho nenechali představit si, ale nelehký, avšak velmi zajímavý úkol Yuua nám znázornili s dávkou emocí a temných okamžiků v jeho "pouti". A velmi se jim to povedlo. Krásné zakončení a zvedám hodnocení na 90% ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Anime Charlotte je typické anime čo nikoho neurazí, nemá veľa dielov, má sympatické postavy a neskôr dokonca v istom momente aj gradujúci dobrý dej. Musím však zdôraznit to, že málo epizód je aj na škodu, lebo prechod do zaujímavejšieho deju je príliš "okatý" a nastane príliš rýchlo. Koniec celej série je tiež zrýchlený a tak bohužiaľ nemôžem sa úplne stotožniť s tým toto posunúť medzi vybrané a dobré kúsky, ale skôr medzi jednohubky, ktoré sa dajú pozrieť veľmi rýchlo, ale tak isto veľmi rýchlo zabudnúť. Pridať pár dielov a bola by to iná káva. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

„Myslím, teda som. Počul som, že sú to slová starovekého filozofa.“ Cogito ergo sum povedal René Descartes, čo bol francúzsky predstaviteľ filozofie v dobe baroka, žiadny starovek. Každopádne. Medaka Box + X-Men + Angel Beats = Charlotte? Keď som zistil, že Charlotte napísal Jun Maeda, ktorý má na svedomí počiny ako Angel Beats či Clannad, nemohol som odolať ani na sekundu. Nešiel som ale pre bezpečnosť zážitku ani so zbytočne veľkými očakávaniami. Rukopis v humore aj vlastnostiach postáv naozaj badať. Asi najväčšie zakopnutie Charlotte je v rozpoložení deja. Prvá polovica vypadá ako žánre supernatural/slice of life, a je to naivné. Až na niekoľko momentov absolútne absentuje na budovanie toho, čo má prísť. Potom sa to v pólke zvrtne na vážnejšiu záležitosť, ale nanešťastie všetko ide z rýchlika. Trpia tým hlavne postavy, ktorých psychológia je strašne unáhlená a neprecítená. Chce to viac, viac pritlačiť na pílu. Navyše, niektoré veci ani neboli vysvetlené (prečo Nao bola šikanovaná spolužiačkami?). Záverečné „konečné riešenie“ prehnané, niečo také by bolo, ako sa hovorí: na draka! ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené anime, které zpracovává už poněkud lehce otřepané téma zase trochu jinak, než je u tohoto žánru běžné. Rozhodně se mi líbila idea, že přestože mají super-schopnosti, tak žádná se neobejde bez nějaké očividné nevýhody, která velmi omezuje její využívání. Děj se bohužel poněkud příliš dlouho rozjíždí a tak na konec už nezbývá dostatek času. Mě osobně se zdál konec příliš uspěchaný, ale i tak musím říct, že velmi povedený. Fanouškům žánru rozhodně doporučuji. U mě to naprosto těsně uteklo 5* hodnocení... - 84 % ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem čekal jen další školní život se speciálními schopnostmi, ale byl jsem mile překvapen, když jsem později zjistil, že až tak růžový příběh to nebude a děly se tam docela závažné zvratové situace (rozhodně tímhle si udržuje určitou originálnost). Příběh jako takový má dobrý potenciál, který ani není úplně využit, protože taková ta nudnější část je rozpracovaná nejvíce a pak zase ta nejnapínavější část je zkrácena do několika okamžiků. Kdyby tohle mělo ještě jednou takovou délku a všemu tomu napínavému ke konci se dal větší prostor, bylo by to rozhodně lepší dílo. Vše je navíc zaobaleno do opravdu pěkné animace a celkem dobré hudby. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

tohle je hodně dobré anime. Jediný, co se mi zdálo trochu ..podivné ...bylo, že ty schopnosti v dospělosti vymizí. Ale pokud tuto jedinou prapodivnost přijmeme, zbytek je téměř dokonale promyšlený, i věci, které se napřed zdají, že nemají zvláštní důvod, důvod mají (a musím se ohradit proti tomu, co psal Yoshitsume - vůbec se mi to nezdálo jako mišmaš, ale naopak jako velmi dobře vyvážené a tvořící harmonický celek). Jen si nejsem jist, jestli se mi anime nějak vryje do hlavy ..většinou se mi vrývá anime s výraznou atmosférou, která něco vyjadřuje, či myšlenkou či nějaké ikonické scény ...nemyslím, že zde cokoliv takového bylo ...ale jako jednohubka nemělo chybu. První část je bezstarostná, zábavná a inteligentně vtipná- pak se něco stane.. a anime začne být temnější. Pak přijde totální zvrat...a zbytek klidně mohl tvořit samostatnou sérii. V obou částech byly situace, ve kterých byl náznak hloubky a vážnosti ...a pro obě části platí, že to nebylo rozvedeno. Nemůžu se rozhodnout, jestli to je dobře nebo špatně. Přecijen mám zkušenost, že anime, která se snaží jít do hloubky, jsou fakt strašně často zkažena. Toto anime je možná někdy stručné (nikdy ale ne na úkor příběhu), ale zkažené v něm není nic. Je dobré od začátku do konce. Na druhé straně, pokud jde o dlouhodobý efekt, ukazuje se, že zkažení příběhu nevadí ..na zkažené části po měsících a letech člověk zapomene nebo přesněji řečeno, zapomene skoro vše ...to, co je z dlouhodobého hlediska důležité je, zda v anime bylo něco, co člověkem otřáslo a vrylo se mu do hlavy. Jak už jsem psal, ..s jistotou to ukáže až čas, ale zatím si myslím, že zde nic takového nebylo. I tak všem doporučuji. 85% ()

Gantai 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že až do šestého dílu mě to trošinku nudilo a bylo to takové meh. Od šestého dílu se to ale změní k lepšímu, hlavně poslední 3 díly jsou fakt super. Původně jsem si myslel že to je tak 7/10, ale za ty poslední 3 díly a super zakončení to je 9/10. Ahhhh, po dlouhé době jsem viděl anime, které mi na konci dalo takový ten feel, že jste smutní, že to skončilo a že to nikdy nebude pokračovat. Feels bad, man. Ale taky.... Feels good, man. ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som očakával že anime bude čisto komediálneho charakteru, ale neskor sa veci zvrtli uplne nečakaným smerom. Pri sledovaní som sa kráľovsky pobavil. Malo to len 13 epizod a koniec bol trocha uponáhľaný, ale vďaka tomu sa to nestihlo pokaziť. 5* kedykoľvek. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Docela jízda. Rozhodně jsem nečekal, že seriál, který jede prvních šest dílů stále podle stejného mustru najednou nabere prudký obrat a to ne jednou, ale v podstatě v každém z následujících dílů. Bylo toho ale až moc. Pokusili se tam nacpat téměř všechny možné existující žánry a to do jednoho relativně krátkého příběhu. Líbila se mi myšlenka posledního dílu a osobně sem toho názoru, že měl být rozveden na víc epizod, na úkor jiných nápadů. 65 %. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Seriál Charlotte si mě naprosto získal a totálně jsem si tuto sérii zamiloval.💗 K tomuto seriálu jsem se dostal díky písničce na youtube, kdy jsem ale clip vnímal opravdu jen tak na jedno oko a od seriálu jsem čekal něco úplně jiného než jsem dostal. Začátek je skvělý a líbí se mi, jak se zdá, že půjde o řekněme komornější příběh. Navíc první epizody postupně schylují k tomu, že se bude jednat o trochu se opakující epizodní zážitky, nicméně to se v jedné epizodě drasticky změní. Tu jednu událost jsem opravdu nečekal a přišlo mi to celkem kruté, že se opravdu stala, i když podle zmiňované písničky jsem tušil, že by se mohli věci obrátit zase k lepšímu. seriál pak navíc přijde hned s několika dalšími brilantními zvraty a ve 13 (14) epizodách toho dokáže podat tolik. No tolik emocí jsem u seriálu snad nikdy neměl. Příběh je poutavý, postavy jsou přímo skvělé a hudební složka také úžasná, nemluvě o perfektním intru a pěkném outru. V příběhu jsem si navíc našel několik podobností s hlavním hrdinou, i když mě občas na druhou stranu trochu štval. Se seriálem jsem strávil skvělých 14 dní a je to pro mě nezapomenutelné. Tomori, Yu, Yusa, Misa, Ayumi, Takajo i další postavy jsou perfektní. Tenhle seriál si prostě získal kousek mého srdce. ()

Saskie- 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na průměrné romantické anime, kde se sejdou postavy s nedokonalými zvláštními schopnostmi, ale po několika dílech se atmosféra zcela změnila a pak znovu. Nemá cenu to moc vysvětlovat, to se musí vidět. Já jsem milovala všechny scény, kde MC prochází psychickou krizí (a chci vidět další anime, kde se postavy takhle zcvoknou. A spoustu. A hned. Halp.), moc jich sice nebylo, ale stálo to za to. ()

Mancunian 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě to moc nechytlo a nechápal jsem vysoké hodnocení. Pak ale přišel nečekaný zvrat, který celý seriál obrátil naruby. Druhá polovina byla skvělá. Poslední díl mohl být rozdělený nejméně do tří, ale alespoň byl pořádně nabušenej. ()

Ymbecill 

všechny recenze uživatele

Seriál má vysokou šanci navodit intenzivní emoční zážitek, ale není dokonale dořešený a mohou vám zůstat nezodpovězené otázky. Příběh postupně přechází z epizodního vyprávění na větší dějové celky. Byla by škoda to sež*at na posezení, protože každý díl je nabitý smysluplným dějem, charakteristikou postav a v pozdějších epizodách najdete odkazy na ty předešlé, což odmění vaše soustředění. Grafické zpracování si drží vysokou úroveň – můžete se těšit malebné západy slunce i akci. Ve valné většině případů se postavy rozhodují inteligentně a jisté "rozumové indispozice" lze obhájit. Konec zcela uzavírá představenou zápletku, ale mě zůstalo pár nezodpovězených otázek. Pro srovnání, vede si to nesrovnatelně lépe než Neon Genesis Evangelion, ale uzavření v Parasyte: The Maxim rozhodně netrumfne. Charlotte razí vysokou úroveň smysluplnosti a informativnosti, ale zvládne i rozplakat. Mimo uvedené kvality, seriál také postrádá fan-service [0/9], proto mohu Charlotte doporučit non-anime-divákům, dokonce i dámskému publiku. 8/10 ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Tady bych se musela po svojí recenzi na Angel Beats leda tak pořád opakovat, není divu že obě anime jsou ze stejného studia, dokonce od stejného autora. Rozdíl je snad jenom v tom, že tady je konec ještě zkratkovitější (poslední díl by vystačil klidně na polovinu další sezóny), romantické vztahy opět nefungovaly, výrazné charaktery hlavních postav se z pro mě nepochopitelného důvodu za pár dílu úplně vytratily. První polovina jsou OK náhodné zápletky, druhá se snaží strašně hrát na emoce, což se na rozdíl od Angel Beats vůbec nepovedlo, i všechny ty plot twisty a drsné situace mi přišly nucené. Sice jsem toho čekala poměrně málo, ale stejně to bylo ještě o dost horší. 2.3/10 ()

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch lepších "nenaruto" anime... Tyto anime, kde hlavní roli hrají středoškoláci, jsou podceňována a odsuzována hlavně "naruto, bleach, dragonball z, sailor moon" veteránama. Já zase zbožňuji anime tohoto typu, s pěknými školačkami v sukních... Příběh byl super, netáhnul se, ale bohužel těch dílů bylo málo... ale zakončené to bylo bezvadně. Určitě se někdy vrátím. ()

Reklama

Reklama