Reklama

Reklama

Dragon Ball Super

(seriál)
  • Japonsko ドラゴンボール超 (více)
Japonsko, (2015–2018), 50 h 13 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Akira Torijama (komiks)

Hrají:

Masako Nozawa, Naoki Tacuta, Rjó Horikawa, Kóiči Jamadera, Majumi Tanaka, Naoko Watanabe, Unšó Išizuka, Kazunari Tanaka, Eiko Jamada, Eidži Takemoto (více)
(další profese)

Epizody(131)

Diskuze

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

s3DimenT

:-) Oh, fanůšik DB. To je krásná věc.

 

DB má asi 2 filmy, Path of Power není špatný, ale ničím nevynikají. Omílají to stejné. I když scéna s tím, jak se Goku učí poprvé Kamehameha je tam udělaná úplně božsky.

 

DBZ má asi 13? filmů Prakticky žádný z nich příběhově nijak nevyniká. I když ten s Tapionem není špatný :-) Nic z filmů není kánon, tak do normálního příběhu ničím nehrabají a příběh ničím nerozšiřují.

 

DBGT bylo neoficiální pokračování DBZ. Oficiálně Son Goku ssj4 neexistuje. :-) I když po tom, co provedli s DBS si myslím, že cokoli je lepší než nynější modrý pokémon.

 

Nu a teď mě neber zas tak vážně :-) 

 

DBS je ofiko pokračování, které navazuje "dá se říct" na Boo ságu. Ale hodnotím to tu 1/5 *, protože je to naprostý cashgrab a nemá to absolutně žádnou hodnotu, není tam nic akčního, nervního, zajímavého. Tolik transformací a barev vlasů, že se mi z toho ježí na hlavě vlasy mé... Jako, klidně koukni, ale absolutně nedoporučuju. To už i to DBGT bylo o DOST lepší. Alespoň šlo po vzoru DBZ... Kde nebyly roztodivné tlusté bytosti, které útočí na ostatní srdíčkovým útokem a říkají, že krása vyhrává nade vším...

 

To hlavní máš za sebou. DBS byl prostě stvořen kvůli tomu, aby ta značka ještě něco vydělala. DBZ miluju, ale tohle mě zklamává naprosto každým dílem...

 

Jediné, co se vcelku povedlo, je DBZ Battle of Gods. Ale jen tak kvůli námětu...

 

Z hlediska DBZ filmů bych řekl, že dobré jsou Movie 13 (Wrath of the Dragon), 6 (Return of Cooler), to je tak vše.

Na druhou stranu DBZ speciály, ať už Bordock nebo The History of Trunks jsou --extrémně-- povedené.

 

A pokud se ti to tak líbí, najdi si na youtube Dragon Ball Z Abridged od uživatel(ů) Team Four Star. Nebudeš litovat. První asi 2-3 episody váznou, ale pak se to rozjede a mám to nakoukané víc jak samotný DBZ :-D 

 

Nu a 26.1.2018 vychází hra Dragon Ball Figher Z. Bojovka na PC a dalších platformách, má to jen super ovace od beta testerů. Extrémně se na to těším. Z her na GBA emulátory jsou dobré Dragon Ball Z Buu's fury a předchozí 2 hry. Na PC také vyšlo velmi vyvedené Dragon Ball Xenoverse 2 (jedničku nemusíš hrát, dvojka je jen vylepšená jedňule). A pokud stáhneš emulátor na Playstation 2, tak na 100 % stáhni Dragon Ball Z Budokai 3. Je to stará, ale stále krásně vypadající hra, jedna z nejzábavnějších a nejakčnějších, co jsem kdy s DBZ tématikou hrál. (uvidíme teď ten Dragon Ball Figher Z). Jo a ještě mám v hledáčku mód na Half Life 1 (ano, slyšíš dobře) Earth Special Forces 2.0. (hrál jsem před 15? lety verzi 1.2 a 1.3, od té doby vyvíjí verzi 2.0 a už by to konečně tento rok mohlo být :-D)

s3DimenT

s3DimenT (hodnocení, recenze)

Ahojte,  ak to tu niekedy niekto ešte bude čítať :D  chcem sa opýtať človeka ktorý  sa vyzná dokonale v Dragon Ball univerze. Asi pred dvoma mesiacmi som narazil na Dragon Ball a mám momentálne pozrené  Dragon Ball ( ten pôvodný) Dragon Ball Z a Dragon Ball GT ... a stále nemám dosť :D ... je to ako droga. Rád by som si pozrel viac zo série Dragon Ball, ale keď vidím koľko filmov a seriálov mi to tu vyhadzuje, neviem kde mám začať... Rozmýšľam nad Dragon Ball Super, ale nie som si istý. Vie mi niekto odporučiť v akom poradí by som mal pozerať filmy/seriály aby mi to aspoň trošku dávalo zmysel a aby som sa podľa možnosti neukrátil o prekvapenia ? resp neskákal v časovom období dozadu a dopredu. Ak to chápem správne, tak Dragon Ball GT je v podstate koniec celého Dragon Ballu, je tak ?

Ďakujem za odpovede  a prosím ak sa to dá, aby ste mi  moc nespoilovali :) Ďakujeeeem :)

na příspěvěk reagoval SonGokussj

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Ale! Vývoj. Změny. Díra! :-D Teď jen, jestli to jsou "natahovací" změny, nebo opravdu příběhové. Modlím se za to druhé, abych tomu mohl dát lepší hodnocení. Jestli to zas jen natahujou, ......snad ne...

Vratik

Vratik (hodnocení, recenze)

Jako TFS jsou fakt borci, mě by zajímalo, kde na to chodí.

Ty hlasy jsou dost podobné originálu, jak si říkal, ale jsou strašně vtipný. Krillin owned count! :D

Ale to DBS bude ještě dobré, objevila se tam tlustá kočka (přibuzný beeruse? rivalové něco jako Vegeta a Goku?) a jeho female trenér "Whis".

Uživatel Vratik smazal svůj příspěvek.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

K filmům: ani se moc nedivím, že nejsou originál. Většina je pěkná sh*tka. Líbil se mi jen Tapion a pro zábavu - Cooler :-)
Jop, History of Trunks a Bordock, to byla kvalitka :-) Ani TFS si v nich nedokázali dělat -takovou- prdel jako obvykle :-)

 

K seriálu: Já vím. Proto říkám -> kdybych neviděl ty filmy, bylo by to asi ok. Ale já blbej jsem je viděl, takže...

Ale koneckonců - dívám se na to a dívat budu :-) DB/DBZ jsem miloval, třeba mě v něčem ještě překvapí. Hlavně už vím, že jestli bude nějakej 3. film, nemám na něj koukat :-D

Vratik

Vratik (hodnocení, recenze)

Hele tech 13 filmnu nejsou original...doplnujici mam pocit je jen 1. Bardock, father of Goku 2. History of Trunks

Ostatni filmy nejsou original. Tudiz se nepocitaji do spravneho deje...je to neco asi jako DB GT.

Alespon uvidis, jak Vegeta trenoval,...jak rychle vubec Freaza dostahnul toho levelu apod...

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

- Filmy v minulém desetiletí...
Dávají DB, DBZ, mimoto myslím 13 filmů, které doplňují příběh, jiné postavy, jiné boje, jiná překvapení. Dokonce přišlo i na DB film a velmi! povedený...

- Filmy v tomto desetiletí...

Dají film: Beerus, god of destriction. V tomto filmu Goku nabude novou GOD formu a zjistíme, že se Beerusovi vůbec nevyrovná.

Film skončí, začne seriál: v 15 týdnech prakticky převypráví tento film velmi! zdlouhavou a mnohdy (Vegeta) nepříjemně směšnou formou, kde každý fanda zapláče. Smutkem.

Dají 2. film: Vrátí se z pekla Freeza, chce se pomstít, vytrénuje se, ale Gokua nepřemůže. Co víc, skoro ho nakonec zabije Vegeta, který také obdržel GOD formu.

Film skončí, začne seriál. V 18. týdnu začíná příběh o tom, jak se vzkřísí Freeza...

 

Nebýt ty dva filmy, tak m to i možná baví.

Nebýt se -dívat- na ty dva filmy, tak mě to možná i baví...

Ale koukat se 30 týdnů na příběh, který jsem "už viděl" je vcelku... Ach jo DBS... :-(

Vratik

Vratik (hodnocení, recenze)

SonGokussj s tou animaci mas pravdu...ale aspon tam necpou ty digitalni pozadi (bylo v batle of gods movie), aspon to nakresli. Jinak DBS se mi zatim libi, konecne tam Whis vezme Vegetu s sebou trenovat, poprve v zivote vegeta ma trenera, dokonce rekne prosim trenuj me. Jeste bude zajimavej dej, Whis kyvl na trenink Vegety, az po tom co rekl ze se stane god of destruction.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

válka s beerusem skončila (v manze po minutě přečtení, zde po 5 týdnech) a dále nás čekají trapné episody. :D
Chudák Vegeta. Na toho si totálka zasedli............

Sloupovity

Sloupovity (hodnocení, recenze)

Slyset hned v prvnim dile to jejich "itadakimas"... celych 300 dilu se tomu vyhybali a oni to nacpou hned do prvnich 10mi prvniho dilu....

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

davidrohusch

Dívám se a dívat budu dál. Ale ne..
Hrozná kresba. Naprosto příšerná. Ta aura, blesky, všechno je uhlazené, plastové, dokonale hladné, Goku a další "svalnatí" tam vypadaj neuvěřitelně stupidně, prostě ta generace nynějších kreslířů to -neumí-.... Jsou zvyklí kreslit jen K-ON a další emo, ehm..., moe. Už to šlo vidět u toho modrovlasýho? týpka s tím jídlem. Největší gurmán na světě. Nevím název. Ale u toho DBS to fakt přehnali :-(
Vzpomínám na to, jak vypadaly souboje proti Majin Boo, Goku vs Vegeta, resp Goku vs Freeza, tam ti stoupá mráz po zádech. Tady se srazí 2 božstva nad zemí, popř. Goku udělá Kamehameha nejsilnější, co kdy udělal, pošle to na Zemi a ono to jen "bouchne?" A všichni se diví té síle. Když snad ve 20. episodě Vegeta skoro zničil Zemi Gallick Gunem o 1/100000 síle. (nemíchám zde powerlevely, jde mi o to, že snad téměř nikde nikdo v DBZ nezamířil energetické útoky vyloženě na Zemi. A tady se najednou Goku boostne na BOHA a odstřelí to do prostřed Oceánu?)

Už jen když bojoval s tím Beerusem na Kaiyo planet, tak ta jeho proměna v SSJ3 byla JOKE. Jak vypadal. Prostě je to totálně odfláknuté. A věř mi, že mě to mrzí neuvěřitelně... Víc, než si myslíš. Jsem celoživotní fanda DB/DBZ a nedám na to dopustit. Ale toto je smutný :-/

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

1) mám pocit, že jsi nepochopil, že jsem ti poslal parodii od Teamu Four Star :-) Tihle hoši mluví anglicky a dokonce dabují tak dobře, že to zní jako anglický originál.
Co víc, tvých 75% diváků DB + dalších 15-20 TeamFourStar zná, dokonce tu dabérkou skupinu znají i lidi, co nekoukali nikdy na DB a všichni je --milují--. Já jsem ten jejich zparodovanej DBZ viděl tolikrát, že zapomínám, jak to bylo v originále a pamatuji si jen tu jejich verzi :-D Protože je --TAK-- dobrá :)
Bardoct / Future of Trunks a další jejich speciály jsou slabší kousky. Ale hlavní dějová linie, to se můžeš po**** někdy. Já chytal záchvaty neuvěřitlený.

 

2) a myslíš tedy angl. dabing jen u DB nebo u všeho. Protože vyloženě anglickej dabing nenávidím u čehokoli. U DBZ to ještě "zvládám", protože jsem na anglickém dabingu vyrůstal, ale i tak upřednostňuji u DBZ japonský :-) Anglickej dabing - říkaj tam naprostý blbosti někdy.... :-D

na příspěvěk reagoval davidrohusch

davidrohusch

davidrohusch (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Nikdy, NIKDY, mi nikdo neposílejte Anime v Angličtině, nebo se rozsypu xD. 
Ten special jsem tedy už shlédl v Japonštině a bylo to zajímavý. Škoda, že to byl speciál, a ne film.
Další na seznamu bude tedy "Tree of Might"

davidrohusch

davidrohusch (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Zhlédl jsem father of goku a byla velká škoda, že to bylo krátký. Bohužel to stále nebylo ono, na youtubu jsem viděl menší klip, jak (myslím, že otec goka) přiletěl na zem, s tím, že chce vyzvat goka na boj.

davidrohusch

davidrohusch (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Viděl jsem jen první 2 filmy. Jediný díl, který mě ve filmu zajímal je ten, kde se objevil otec son gokua. Bohužel jsem ten film nenašel a neviděl.

Vratik

Vratik (hodnocení, recenze)

Těším se jak malé děcko. Battle of gods šlo, viděl jsem pár záběru z Revival of F a troufám si říci, že lepší než battle of gods (sice je to znovu frieza a omývání toho samého, battle, transformation, destruction of planet) :D.

TFS taktéž miluju, ti co to vymýšlí, musí mít skvělý smysl pro humor. :D :D

 

-Are you fine in there?

Yeah, I am fuckingtastic, nothing but gumdrops and icecream here.

-Rly? Can i come in too?

I am surrounded by idiots.

-I thought you were surrounded by gumdrops and icecream.

THAT IS IT!

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Tak nudný mi to zatím nepřijde, docela jsem se pobavil, hlavně Vegeta mě zase hodně baví. U mě zatím někde kolem 4*, ale u takovýchto kousků si nechávám radši víc času na to abych se neunáhlil... 

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

:-) DBZ byla srdcovka. Miluju ho. I Parodii od Team Four Star. Každopádně naposled jsem viděl ten Film:

Dragon Ball Z: Battle of Gods. A říkám, že tuším fail, protože to prozatím vypadá, jako že to bude sdílet stejnou příběhovou linii. Takže z těch 100 dílů, které nám chtějí dát, takových 20 bude minimálně o God of Destruction...

Pak má být novej kontent, tak se těším jako malej :-)

Ale... kdo ví... Je dobře, že to napsal sám Akira Toriyama a nepočítá do toho vůbec nudné GT :)

na příspěvěk reagoval davidrohusch

davidrohusch

davidrohusch (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Ano, pleteš se a to dost. Již jsem viděl první epizodu a pláču radostí, příběh byl "prý" napsán originálním autorem, takže by to mělo být oproti GT lepší. Navíc se vše odehrává po Dragon Ballu Z. Už se těším na další epizody a musím okamžitě hodnotit 5 hvězdy.

Reklama

Reklama