Reklama

Reklama

Dragon Ball Super

(seriál)
  • Japonsko ドラゴンボール超 (více)
Japonsko, (2015–2018), 50 h 13 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Akira Torijama (komiks)

Hrají:

Masako Nozawa, Naoki Tacuta, Rjó Horikawa, Kóiči Jamadera, Majumi Tanaka, Naoko Watanabe, Unšó Išizuka, Kazunari Tanaka, Eiko Jamada, Eidži Takemoto (více)
(další profese)

Epizody(131)

Recenze (8)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nejsem kdovíjaký fanda série Dragon Ball a ani Dragon Ball Z, ale obě se mi líbili. DB jsem považoval za opravdu velmi vtipnou, roztomilou a občas i akční podívanou, která mi ale místy přišla strašně dlouhá a dodnes jsem na sebe hrdý, že jsem jí zvládl. DBZ jsem považoval za vcelku vtipnou, hodně zajímavou a občas velmi epickou lahůdku, protože když na nějakou tu akci došlo byla prostě skvělá a i všechny ty silácké kecy okolo, než se něco semlelo měli hodně do sebe, ale opět to bylo místy hodně dlouhé a šance, že bych to dal někdy znovu s mým vytížením asi příliš nehrozí... Dragon Ball Kai jsem dal prvních pár dílů a přišlo mi, že tomu chybí ta atmosféra a ten "WOW" efekt co jsem občas měl při sledování DBZ se tady tak nějak vůbec nedostavil. Filmy jsem neviděl a tak tedy, když jsem se díval na "souboj bohů" nemám příliš s čím srovnávat, ale když bude chvíle, tak se minimálně na ten film, co se bohem destrukce Beerusem zabývá, podívám. Každopádně nyní pár slov k Dragon Ball Super. Úvodní pasáž věnovaná souboji bohů se mi docela líbila. Má to trochu vtipu, i když jeho množství i kvalita za původními sériemi (těmi co jsem chválil) trošičku pokulhává, ale pořád mě to dokázalo pobavit. Postavy jsou pořád fajn a mám je rád stejně jako když jsem se na ně díval kdysi a ty nové (hlavně tedy Beeruse) jsem si docela oblíbil, takže s nimi nemám skoro žádný problém. Co se intenzivních prožitků týká, tak první silnější jsem postřehl až v 9. dílu věnovanému transformaci hlavního hrdiny na "Super Sayan boha", který se mi zatím líbil asi nejvíce. Jistě na původní série to nemá, ale tempo, humor, charaktery animace a hudba se mi prostě docela líbí a když se mi něco docela líbí, tak je buď na lepší 3*, nebo horší 4*. Bohužel po konci této části následovalo několik dílů, které můj celkový dojem zase spíše shazují a to tak, že klesl až na průměr, ale třeba se to zase zlepší... 5,5/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Na prvních 27 dílů nebudu reagovat, protože jsou jen opakováním prvních "nových" dvou filmů, a to přesněji o Beerusovi a poté Ressurection of F. Filmy byly velmi zdařilé, proto hodnotím protáhlou a občas zafilerovanou sérii pouze cca 2* Jediný bonus v nich je snad mírně rozvedený trénink Gokua a Vegety, poté se změnilo pár hlášek, že už dávají smysl a umřeli/přežili tam jiní lidé než ve filmech (na konci opět pomocí DB obživeni). Je to tedy více konzistentní než "uspěchané" filmy, avšak ty se mi stále líbily více. 1-27 EP 40% || 28. episodou začíná konečně nový obsah :-) Všichni hype? :-) || Nové episody byly "vcelku" zábavné, mno, hlavně nové... Se starým dobrým DBZ to ale nemá co dělat... A pokud bych tomu neměl z nostalgie přidávat hvězdu, zůstalo by to tak na 1-2... Jen ona nostalgie mě nutí se na to koukat :-) A můj nick... :-D || 41 EP: That WAS F**ING horrible!!! :-D Ježiš... Odešli jim VŠECHNY OSOBY, co dělají do grafiky a animace a přešli na MALOVÁNÍ nebo co??? :-D || 62 EP: A noční můra pokračuje. Veškerá logika věci je pryč, samá nová transformace, naprosto trapné rozhovory a "komické" výplně, extrémně nezajímavý záporák a ta grafika. O té se nechci ani zmiňovat. Animace šla úplně do ... [25.03.2018] ** Shlédnuto **. Celých 131 episod je za mnou a poslední padesátka patřila k nejnudnějším, co jsem kdy v DB zažil. Nakonec prej vládce všech vesmírů věděl, jak to skončí a i poslední přání zlatému drakovi bylo jasné posledních xxx dílů... Tournament, který zabral snad rok v našem čase, dopadl tak, jak jsem před rokem předpokládal a jeho důsledky? Absolutně žádné. Super scénář. Super nas*ání... DBS by vůbec nemělo existovat. Stejně funguje jen kvůli tomu, aby doplňovalo postavy do právě vycházejících Dragon Ball her. Money money moonnneeeeyyyy. Z nostalgie 25 % ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Dragon Ball Super se očividně úplně vyhýbá tomu průseru, jakým bylo GT. Něco z příběhu Super už bylo v uspěchaném 14. DBZ filmu Kami to Kami, nicméně ten mě ani náhodou nezaujal. Určitě tato kapitola nejde jen tak narvat do hodiny a půl. V době psaní tohoto komentáře jsem viděl 10 epizod DB Super a musím říct, že jsem opravdu příjemně překvapen s prozatímním vývojem událostí. Přeji si, aby úplně vynechali dle mého názoru nepovedenou čtvrtou Super Saiyan transformaci, což se jim zatím daří. Po tom, co jsme v Kai remaku z roku 2014 viděli sílu Majin Buu, chtělo by to v pokračování přirozeně někoho ještě silnějšího. Ti v GT na to moc nevypadali, Beerus z DB Super na tuto pozici ovšem krásně pasuje. Držím palce dalším epizodám. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Do epizody 27 nehodnotím neboť vše už bylo řečeno ve filmech. Ale i tak jsem si to jako rekapitulaci užil (začal jsem koukat až po obou nových filmech a dal si maraton 37 epizod) Ovšem od 28. epizody... to je jiný kafe. To je novej Dragon Ball! Konečně! I love it! Epizoda 32 nejlepší za posledních 20 let! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

DB Super je podľa môjho názoru jedna z najlepších sérii z Dragon Ball univerza. Nielenže to má moderné animácie, ale dejová linka je tu prepracovaná skvelo a je tu množstvo nových postáv. Prvé dve série sa skôr venujú ešte predošlým filmom, ale od tretej série je tu asi všetko - všetky obľúbené postavičky, najlepší záporáci, temné alter egá, multiverzum a boje v odlišných časových líniách. Proste všetko, čo by mal moderný biják obsahovať. Divák sa síce môže miestami už ozaj stratiť, ale v tom je to čaro. Mne osobne sa najviac páčila linka s Goku Black a s temným postapokalyptickým svetom budúcnosti. Prinieslo to oživenie do tohto univerza a celkovo sa tento seriál určite vydaril. 75 % ()

migr 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 episod je jen rozložení dvou předcházejících filmů, jsem velký fan, ale tohle je naprostá hrůza. Naprosté nic a bída i animace odfláklá. max40...%... no od 30 episody to už vypadá příběhově lepčí kuci fudžiacký 72% však ta aninace rychlokvaška ,a je jasné naznačené že to na kvalitám DBZ nesáhná. příběh se nám troch rozvíji však někdy trochu do slepe stopy. 76 dílů ()

Reklama

Reklama