Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 077)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sloučení starých známých i nových postav je zde vymyšlené sympaticky a Arnoldovy hlášky lechtají bránici. O to více zamrzí ta předigitalizovaná, zbytečně over-the-top wanna be akce (nejvíce ta v letadle), kterou si slušně rozjetá zábava fatálně podrazí nohy. Méně by bylo více, když už tedy nešlo utratit za lepší digitál dalších $100 milionů. A nová mladá terminátorka Mackenzie Davis sice drsňačka, ale nezajímavá a asexuální. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Slizká lesba, testosteronová mužatka a prudce nehrající cigánská barbína, to je prostě neporazitelné genderově diskriminační komando, před kterým sebevíc vytuněnému Téčku prostě strachy steče amorfní polymerová břečka z vysokomodulové karbonové kostry. Takže i nejnovější verze 9.0, Juan Antonio Rematar, uplácaná další apokalyptickou multikulti umělou demencí, je již předem odsouzená k sešrotování, a já velmi doufám, že následující ze řetězu utržený algoritmus bude bezvýhradně korektní, načež si pro dalšího světospasitele, žlutého geje, přijde verze 10.0 v podobě tekuté černé feministky! Nicméně není to zdaleka tak špatné jako Guvernátorova angličtina, má to i své klády, a ty jednoznačně vítězí nad globální debilitou, dírami v sýru a tendenčním pohlavním útiskem. Tou největší je samozřejmě Karel, prodavač závěsů a vyhlazovač v robodůchodu, který z toho udělal totální nostalgické retro a po čtyřech parazitických sračkách i něco, co se alespoň trochu přiblížilo legendárním T1 a T2. Už jen jeho jedinečná replika o vhodnosti květinkového či motýlkového vzorku, pronesená obvyklou dickcí Obersturmbannführera Weissenbleicha, je naprostý kult a automaticky napálila filmu tři hvězdy. A ta čtvrtá je za opravdu kulantní akcičku a pro klasická Téčka typickou přímočarost děje. Prostě poctu vzdávající, v premise hloupé, ovšem v detailech rozkošné dvouhodinové intenzivní honění, tentokráte prosté zacyklovacích časoskoků a ajronmenovské mentálofyziky pro ožužlávače leporel. A proto se to některým těm kokůtkům, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct slabikovačům bublin a pětkovačům Mrvelu tolik nelíbí. Nemá to fylozofyckou hloupku omalovánek, dyznejofskou logyku, kozmickou bubuhlavu, Tetanus ani Spájdrgeje. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

T-800 žije s rodinkou na chajdě u lesa, je odborníkem přes dámské záclonky, chová a hladí pejska na verandě, a prostě se z ničeho nic rozhodne (naprogramován, nenaprogramován, je to jedno), že bude konat dobro. Zkrátka takové terminátoří Velmi křehké vztahy . Do toho ještě na sílu naroubovanej dnes tak módní girl-power element (teen holčina metr padesát vysoká dělá vůdkyni odboje) a v poslední půlhodině přeplácanej digitální bordel. A ani jedna zdejší akční scéna nemá náboj čehokoliv od Camerona. Je smutné, že nejlepším - a vlastně jediným dobrým prvkem celého filmu je stárnoucí Linda Hamilton, která si to při své karierní bídě posledních 20-let očividně užila a bavilo jí to. Jinak strašný provar a celá mytologie, kterou tak pečlivě dříve nastínil Cameron, je úplně v hajzlu. A jak tak koukám na zdejší čtyřhvězdy, lidé buď už úplně zblbli, nebo jim stačí málo. A mimochodem, v kině jsme na tom s kámošem byli v prázdném hlavním sálu úplně sami dva, ve večerním vysílacím čase, stopadesátitisícovém městě Liberci a čtyři dny po premiéře. I to o úpadku kdysi tak slavné frančízy něco svědčí. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlépe napsaný a obsazený Terminátor od trojky, která si v rámci narativu (vzhledem ke svým kvalitám) ignoraci nezaslouží, ale tvůrci pro to mají sakra dobrý důvod. Duchem se to originálním dvěma dílům blíží, jak jen to jde a osobně mám vlastně jen dva problémy, díky kterým nemůžu mluvit o maximálním uspokojení. V prvé řadě se Tim Miller extra nevytáhl. Není to tak, že by nějakou akci vyloženě zazdil. Ale současně jí nikdy nedá nic s opravdu wow efektem, ani jí nevyšperkuje takovou dynamikou, aby to bylo jedno. Když to člověk porovná například s posledním Šíleným Maxem, je Temný osud "jen" solidní řemeslo. No a pak kamera. Na můj vkus zabírá až příliš často detaily, takže akce není zdaleka tak přehledná, jak by mohla být. Noční scény navíc mají svým zabarvením takový ten laciný nádech, který je smutnou připomínkou toho, že dnes už se akčňáky na film netočí (úplně stejně mě to rušilo v posledním Rambovi). Cíl se každopádně povedlo splnit - konečně je tu film, který má šanci (a i si zaslouží) odstartovat novou trilogii. Tak snad to tentokrát vyjde. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že při cestě na novýho Termouše se mně trošku podlamovala kolena, protože předchozích několik Termíků bylo na úrovni velbloudího hovna a bál jsem se, že si jdu pro vebloudí přídavek z druhýho hrbu. Hned na začátku je vytvořen zajímavý prolog, kdy jsem si říkal, tak to jsem tedy zvědav. Pak už akční seznamka s novou drsňačkou,navíc Mackenzie Davis je sexy i když věřím, že ne každý pojme můj názor. Nový Termík se jmenuje Rev 9 a tady hned první chvála, protože Rev je nezničitelný hajzl k pohledání. Dokázal do mě napálit stejný pocity jako kdysi dávno při jedničce, jak se tohohle „kovovýho čůráka“ (cituji Sarah Connor ) zbaví, protože na Revkovi se tvůrci pokud jde o schopnosti opravdu vyřádili, díky čemuž na mě působil nezničitelně, zabijácky a s buldočím tahem na bránu resp zabíjení. Velkolepé povedené akční antréé tady má Sarah Connor. Ono vůbec, pokud jde o akční složky filmu nemám jedinou výhradu, skvěle nasnímaný, výborně promyšlený chorea a i když mám někdy dojem, že leccos by nepřežil ani Putin natož hlavní křehká dívenka, neřeším to, protože se na mě vysypala skvělá akce a toho si cením víc než fyzikálních zákonů. Někdy cca na poslední necelou hodinku do hry vstupuje, ten na kterýho drtivá většina čeká, ano, ano jeden nejmenovaný chlapec původem z Rakouska, velmi překvapivě to je jediná postava, která nemá ve filmu akční antré, ale o to víc ho má vtipné a díky dialogům a scénám se Sarah nám obstarává i nejemotivnější části filmu. Hodně se mě líbily různé narážky na přechozí díly (brýle, dům, ale i velký náklaďák, atd. ) Trošku mám problém pokud jde o myšlení tvůrců, nechápu jednu věc kolem skynetu, psychologický myšlenkový posun Terminátora v tomhle díle považuji vysloveně za blbost, pokud jsem jí tedy dobře pochopil a jak stroji můžou růst fousy je taky na zamyšlenou, ale tím si skutečně zážitek s dobře udělané práce, příběhu, který možná nemá nepřetržitou akci, ale nenudí ani na chvíli, protože má tempo, cit pro postavy a navíc nás velmi překvapí s tím kdo se vrátí a kdo se nevrátí a že je to za lidstvo i terminátorstvo krásně fungující team work. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obstojné (nič viac, nič menej) pokračovanie prvých dvoch častí, všetky ostatné to ignoruje. Má to kus tej pôvodnej "ide po nás cyberkiller a zaboha mu nevieme uniknúť, ani ho zlikvidovať" atmosféry. Herci fajn, Linda viac ako fajn, Arnold úplne super, hlášky úderné ("Som zábavný spoločník."). Nie je to žiadna pecka, ale pre fanúšikov série povinnosť a možno aj spokojnosť. Ale hlavne je tam veľa strong female characters! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím to říct nahlas. Tohle je ten Terminátor, který si pamatuji z dětství. Tohle je to pokračování, které jsem si od druhého dílu přál. Konečně něco, co trošku dává smysl, a kde se objeví Arnold, Linda a všechno to v kombinaci se skvělou akcí dává smysl. Tim Miller byl dobrá volba a jsem rád, že si to James Cameron ošéfoval nejenom z pozice peněz, ale i z pozice filmu jako takového. Sice jsem nečekal vůbec nic a spíš jsem tušil vztek, ale na konci jsem měl až slzu na krajíčku. Film je stejně dobrý, jako obměněná titulní melodie. Využívá sice nám všem známé motivy Terminátora, ale lehce je upravuje tak, že v ní jasně cítíte tu nostalgii let minulých, ale k tomu je v ní pár tónů navíc, které jste dosud neznali. Plus navíc Arnold se tu objeví méně, než byste chtěli, ale pořád dost na to, abyste na něj nezapomněli. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Měl bych jít o číslo níž, ale... někdy prostě stačí, že po několika zpackaných a překombinovanách pokusech dostanete "obyčejný" a dosti banální pokračování, které jde ruku v ruce s prvnímě dvěma (strukturou) díly a zároveň je žádným způsobem nepoškozuje (tady dost lidí nebude souhlasit, ale whatever). Tak či tak je Linda super, velmi překvapivě jsou vlastně všechny herečky dost v pohodě a Luna se setsakra snaží, aby z něj byl opět ten nelítostný stroj nezničitelnosti. Akce sterilní, přepálená a místy CGI bordel... ale šlape to, baví to a hlavně na konci i solidně zaháčkuje. Třetí nejlepší díl. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

A přeci jenom je tu letos ještě jedno příjemné překvapení. A zrovna od nového Terminátora jsem ho fakt nečekal. O to příjemnější ovšem je. Tim Miller servíruje spoustu akce (pravda, občas trošku digitálnější), ale hlavně tu správnou terminátorovskou atmosféru. Zároveň se však při tom nebojí zkoušet nové věci, které víc sedí do jednadvacátého století. Temný osud se opravdu hodně podobá prvnímu a druhému dílu, je to víceméně jedna dlouhá honička, ale Miller se nepokouší lacině odkazovat na starší filmy a místo toho zaplňuje plátno spoustou jednoduše velké a kvalitní akce. A taky zajímavými hrdinkami. Hlavními hvězdami nového Terminátora jsou tři dámy, které na fotkách působily bůhvíjak. Ve výsledku jde naštěstí o charismatické a zajímavé postavy, které celá trojice odehrála víc než důstojně. A Arnold? Arnold je tu král! I když trošku jiný, než byste čekali. Miller s Cameronem zkrátka natočili to, co fandové už od dvojky chtěli vidět a zároveň se do toho nebáli šoupnout pár moderních trendů. Pokud vám z principu vadí, že v chlapském žánru dostávají víc a víc prostoru ženy, Temný osud vás přesvědčí o tom, že když se to vezme za ten správný konec, nejen že to nevadí, ale je to i hodně fajn. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $62,253,077Tržby Celosvetovo $261,119,292Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Žiadny veľký boom sa nekoná ale ide len o obstojný recyklát predošlích dielov a to nemyslím zrovna prvých dvoch častí. Skôr mi to pripomenie taký mix v poradí 3,4,5 filmu. Herecké obsadenie poteší, či už ide o nové neznáme tváre a ani nehovoriac o starých známych, to je proste opojné, aj keď pozeráme na už dosť vyslúžilých hercov, stále majú svoj cveng. Nadchnú, pobavia, očaria, či takmer dojmú. Triková stránka na úrovni, akcia je úderná, hlavne úvod má riadny nápor a tempo. Príbeh neurazí, reboot Skynetu tu môže byť donekonečna. /videl v kine 2x: 80%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Člověk zpětně doceňuje třetí díl, protože ten byl nejen v kontextu téhle ságy, ale i blockbusterů skutečně výjimečný. Jen doufám, že tahle hovadina už to celé nadobro uzavřela. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Marketingové oddělení Paramountu by mělo dostat padáka. Trailery šestého Terminátora totiž moc nereflektují výsledný film, který je daleko říznější a nabušenější, než by se mohlo zdát. Šestka je (stejně jako první dva díly) velkou a přímočarou honičkou, v níž je padouch vždy jen půl kroku za hrdiny, takže ani není čas na nějaký balast. Miller prostě sází jednu akci vedle druhé, prokládá to tak akorát nosnými dialogy, a i když je tu pořád moc digitálních berliček, razantní eRko to bohatě vynahrazuje. Skloubit staré a nové, zvládnout v tom ukočírovat tři silné hrdinky, a ještě patřičně využít Arnolda, se zdálo jako takřka nemožný úkol. Tim Miller ho ale zvládnul a posílá do kin nadprůměrnou popcornovou jízdu, u níž mě zazděná kampaň (a tudíž nevyhnutelné finanční selhání) začíná nehorázně štvát. (8/10) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ripoff tych najpamatnejsich laskominiek z Cameronovho diptychu, ktory samozrejme prave na tieto svoje predobrazy nedosahuje, ale stale nechava za sebou vsetky tie nepodarky, ktore vznikli po T2. Linda mladu girl power prekonava rozdielom triedy a spolocne s Arniem krasne balansuju na hrane odkazu a vtipneho pomrkavania na minulost. Akcia v dnes bezpohlavnej digi dobe je pochopitelne tiez miestami digi a bordel, ale prekvapivo vie zanechat aj obstojnu pachut uveritelna a celkovo po T1 a T2 zatial jediny dalsi termix, ktory si pozriem znova. A ked trzby daju a Jim si popri modraskoch najde znova cas aspon na scenar a produkciu pripadnych dalsich pokracovani, rad budem pritom. 70%. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Tohohle Terminátora jsem chtěl vidět jako malej! Našlapaná akce, příjemně vyhrocené vztahy mezi postavami (které až na pár míst s Arnoldem dávají smysl) a návrat k poetice prvních dvou dílů – o moc lépe to asi dopadnout nemohlo. Oproti Genisys se navíc nejedná o zmatené vykrádání toho funkčního z minulosti, nýbrž se s většinou motivů smysluplně pracuje a Tim Miller předkládá notně renovovaný pohled na Terminátora, jak vypadá v roce 2019. Ústřední ženská trojka si vede velmi dobře při akci i povídání, Arnold s Gabrielem Lunou pak představují mlátičky z minulosti – a zatímco Arnie si svou nejslavnější roli s gustem zopakoval, Luna si v úloze "potuněného T-1000" vystačil s větším minimalismem. Adekvátní stopáž nabízí opravdu dostatek akce v různých prostředích a téměř vždy s dostatečným stylem, což je přesně to, co od Terminátora potřebujeme. Za mě tedy překvapivě velká spokojenost! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…ALE MÝM ÚKOLEM JE CHRÁNIT. … „PROČ ZROVNA NÁS?“ …TEBE, DANI. TY JSI MÁ MISE....“ /// Dlouhá úvodní akční sekvence, během který je toho dost podstatnýho vysvětleno i neználkům, hodně odkazů a pomrknutí na první díly (což oceníme my, starci) a příběh o tom, jak zničit nezničitelnýho zmrda. Prostě Terminátor! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na Arnoldovi jsem vyrostl! 2.) Přeříznu mouchu za letu vejpůl! (podélně vole!)! 3.) Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Spoustu akčních scén. Herce Gabriela Lunu neznám, ale Terminátora zahrál skvěle. Jinak velké plus ty letadla a přehrada. Jen mne rozesmály ty akční scény s důchodci, s Lindou a Arnoldem. To už bylo i na mne moc :-) Linda Hamilton má 63 let, nepracovala v dolech, ani nebyla servírkou v nonstop zakouřeném prostředí, tak jak to že má ksicht jako promáčknutý plech? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uff Nový Terminátor je obrovské překvapení a ultimátní akční ŘEŽ! Letošní rok až na pár výjimek považuji za jeden z nejslabších, co se týká hororů i blockbusterů, ale Říjen nakopává celý rok do pozitivnějších končin. Starší díly už si nepamatuji natolik, abych mohl srovnávat, takže hodnotím čistě a pouze tenhle díl a ač jsem si šel do kina pro nadějnou sedmičku, tak odcházím s nadšenou desítkou. Od začátku do konce intenzivní, nařachané a nekompromisní akční inferno s perfektní hereckou sestavou ( Hamilton a Schwarzenegger byli jasní, ale velkým překvápkem je Mackenzie Davis, která při akčních scénách vzbuzuje adrenalin i erekci zároveň a chválu si zaslouží i nezničitelný Gabriel Luna, který si záporáka střihnul s grácií). Akce je dostatek, je velmi různorodá, po každé velmi velkolepá a díky gradující hudbě se Vám pomalu zastavuje dech, především při finální scéně, kde M. Davis roztočí řetěz, tak jsem si s chuťí přes celé kino zařval slastí, protože takové Choreo smrtící Kombo jsem naposled viděl od Uwaise v Berandalu. Krom akce chválím i vizuál, dynamické tempo, pár trefných hlášek, šťavnaté Rko a pěkně temnou atmosférul. Královská zábava, kterou si já nechám naservírovat vždy s úsměvem a nadšením. 10/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na začátek něčeho opravdu nového a samostatného příliš stejné jako klasická jednička, s nedostatečně sympatickými či prokreslenými novými charaktery. O Sarah jsem se svého času bál od prvních minut, Dani mi až do konce byla takřka jedno. Nepomáhá ani podivně nevyhraněná nálada, která mě nechytí ani za jeden správný konec. Drahně moc totiž musí zachraňovat dvě nejznámější tváře celé značky, při jejichž libovolné konfrontaci jsem se potutelně usmíval, ale nebýt jich dvou, kdoví, zda bych v kině seděl až do konce. Zvrat z úvodní scény mi totiž přijde fatálně špatný. Přijít s takovýmhle retconem film, který nemá námět rozjetý samotným Cameronem, měl by hodnocení minimálně o třetinu níž, protože některá pošlapání se zkrátka neodpouští, nehledě na to, že dějový vzorec, po kterém se pak v důsledcích jede, v ničem od původní šablony nevybočuje, jen si dobrovolně ubírá jeden prapůvodní časový paradox. Mrzí mě, že právě očekávaný Temný osud pro mě zůstává jednoznačně nejslabší terminátoří kapitolou, ale vážně bych se raději vracel do neutěšené budoucnosti Salvation nebo do akčně-komediálního Genisys, jakkoli právě to by si svým blázněním s historií vysloužilo podtitul Legends, aby bylo jasno, že tady už se nevypráví původní sága. U obou těchto světů bych si ale i dnes milerád dal původně plánované trilogie, zatímco Dani nebo Grace nikdy víc. Třetí hvězdu zachraňuje nekonečně gradované finále, které statečně vystřídá snad všechna prostředí i dopravní prostředky. Což je fajn výsledek u řadového sci-fi, ne u značky z nejslavnějších. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Raz som mal klienta, ktorý chcel dať do izby svojej dcéry jednofarebné závesy. Vravím mu: To nerobte!“ Mne sa páčila aj trojka a Genisys (svojím spôsobom), ale toto je skutočný návrat k bezvýchodiskovej atmosfére T1 a T2. Nečakaný začiatok, dobrý dojazd, plno monumentálnej a kvalitnej akcie. Tej síce trochu ubližuje časté odohrávanie v tme a šere, ale na fabriku, diaľnicu, lietadlo a finálne "všetci na jedného" len tak nezabudnem. K tomu sympatické postavy, na ktorých vám záleží (rozhodne nielen Arnold, hoci je skvelý) a Rev-9 ako nezastaviteľná (dvoj)mašina, proti ktorej hrdinovia nemajú šancu (ani keď je s nimi Carl) a tak musia iba utekať a počas toho premýšľať nad fintou, ktorou by ho dostali. Reťaz! Kino Považan 2019 NMnV ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama