Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 077)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Že mi udělá radost Linda Hamiltonová s Arnoldem, jsem čekal, ale navíc mě překvapila velmi slušná akce a kvalitní efekty nového Terminátora. Bohužel roli spasitelky lidstva hraje opět absolutně nezajímavé herecké dřevo, které nedokáže trapné momenty předvádění budoucích vůdčích schopností nějak rozumně vybalancovat. Dobré byly taky některé nápady zařadit do filmu humorně prvky ze současnosti - migraci z Mexika nebo nahrazování lidí roboty. Samozřejmě to není ani T1, ani T2, ale má to k nim ze všech pokračování asi nejblíž. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

A to mě má jako urazit že je to (hrdý) béčko? Sem si ani nevšiml, že by předchozí dílky byli v ,,áčku" (a různé rozpočty to nijak neovlivní). Pro mě definice jednoduché moderní scifi akce (Mrmvlovky fakt né). A že každý díl je recyklací a vykrádačkou předchozího? No a? Jmenujte mi jediný film, který je tak originální, že ani z části nečerpá z nějakého toho z minula. -- Jen mě trošku rozrušila ta závěrečná sekvence, poněkud džendrově nevyvážená. Tři buchty a dva roboti (??) , zatímco všechna zbývající varlata co se ve filmu objevila se někde povalují- ať na policejní stanici, vězení, na silnicích, nebo vojenské základně-rozstřílená na sračku! - A Karl? Toť (ocelový) pupíček!! ()

Jango_Fett odpad!

všechny recenze uživatele

Když se SJW rozhodnou natočit akční film a lidi jim to žerou i s navijákem. Akce dobrá, ale když ustane...no řekněme že takhle zaujatý snímek proti chlapům jsem snad ještě nikdy neviděl. Plus nebaví mě akce pokud nemám sympatie k hlavním charakterům nebo pokud mě nezajímá co bude dál a tenhle počin splňuje obě dvě věci. Oproti předchozím dílům jsou nové postavy nevýrazné, nezajímavé (hlavně nová spasitelka) a nebo na facku (super silná mužatka). Triky jsou kvalitou asi jako u snímku starého 10 let. Navíc film pro mě skončil hned v prvních pěti minutách kdy hodil vše o co se snažili hrdinové v prvních dvou dílech do koše. Navíc film jen kopíruje již danou předlohu z většiny předchozích snímků a nepřináší nic nového. I když tvrdí že ignoruje ostatní díly a akceptuje jen první dva, tak ty ostatní vykrádá kde může a inovace žádná. Dark Fate se může společně s Genysis chytit za ruku a skočit ze skály. ()

Garson odpad!

všechny recenze uživatele

Stačí si položit otázku:,,Co mají společného filmy Terminátor:Temný osud(Schwarzenegger),Cesta bez návratu(Schwarzenegger),Plán útěku 2(Stallone) a Rambo:Poslední krev(Stallone)?Mají společné vyhaslé kdysi velké herecké hvězdy,filmové borce kteří během několika let a několika přešlapům ztroskotaly na naprosto stupidních scénářích a v mnoha případech i na tom,že chtěly originalitu nahradit zdánlivou originalitou což způsobilo filmařskou katastrofu,je to jako hasit hořící benzín benzínem.Terminátor:Temný osud je vykrádačka předešlých dílů takže to na mně působilo dost rušivě a ještě k tomu se ten zlý Terminátor pohyboval rychlostí upíří rodinky ze Stmívání a dost často měl vzhled Imothepa z Mumie.A když se rozlil po podlaze tak žádný tekutý kov pěkný na pohled jako v Terminátorovi 2,ale vypadal jako rozlitá černá ropa.Mexičani dnes dostanou prostor skoro v každém novém filmu,zřejmě jako filmová satisfakce za přistěhovatelskou politiku Donalda Trumpa.V poslední době se mi často stává,že narážím na filmy u kterých si po pár minutách přeju aby už skončily.Digitální emoce ovládly filmový svět a těm já bez váhání vystavuji červenou kartu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak hodnotenie moje je subjektivne, keby som mal filmy hodnotit objektivne, tak aj posledny Rambo by obisiel s dvoma spuntami. Lenze pri Terminatoroch som rozum vzdy vypinal /ako dobre je potom cloveku, sladka nevedomost/ a uzival som si hlavne perfektnu Kameronovu reziu. Tu James Cameron nie je za kamerou, posadil sa tam Tim Miller /Rockfish, Deadpool/ a natocil proste dalsi svoj film. Mne sa nepacil, ale jaxom napisal, hodnotenie je subjektivne, a aj hodnotim subjektivne. Terminator 2019 uplne ignoruje trojku, stvorku a 5 -ku a vsima si len prve dva filmy. Pan CiernyCernoch /Komando, Terminator 1 a 2, Expendables 1 - 3/ povedal uz v Expendables 2 vetu, a to ze uz stara akcna trojica patri do muzea. To si vazim, ze si herec uvedomuje postupujuci vek, v ktorom sa perfektna kondicka udrzuje len velmi tazko- a ked superakcny hrdina, akym pan CiernyCernoch vzdy bol, dosiahne 70 -ku tak uz je superakcnym scenam definitivne koniec. Z rozjetej serie sa vratila uz postarsia Linda Hamilton, a pozeram ze Edward Furlong uz tiez mal po 40 -ke. Pribral ale hodne, som normalne pozeral, ci je to isto on. Co sa tyka terminatorovskej mykologie, taxi stale myslim, ze hlavnym cielom je aby ludstvo prezilo nuklearnu vojnu a zeby dali cez picu terminatorom. Teda zase pardon, ja sa ospravedlnujem a pochopitelne som chcel napisat zeby ludstvo vyrazilo do vojny proti terminatorom. Zacina sa to namakanou akciou, ktoru potom vystriedaju dialogy. Tie ale su potrebne, najma ako sa T 800 pan CiernyCernoch ucil normalnej ludskej reci. Je to legendarna saga, raz darmo, a prve dva Terminatory patria k absolutnej filmovej klasike. Robert Patrick ako T 1000 tu uz nemohol byt, napokon T 1000 ka mala svoj osud specateny. Namiesto neho prichadza Rev9,a to je brutalny zaporak jaxom pozeral. U kladasov je to hodne nahnute, vylepsena bola len mlada Grace - to asi aby mala aspon nejaku sancu. Reziser Tim Miller /Deadpool/ sa akciou blizi skor ku Kameronovi nez k povedzme McG z roku 2009. Kameron vie zaobchadzat so zenami a ne ze ne, napokon staci si kuknut toho jedneho Aliena, ktoreho natocil kde by ista Ripleyova vedela hovorit. A mozno zeby mala aj z noveho Terminatora radost, Ale jebat, teda pardon, ja sa neskutocne ospravedlnujem a spravne filmovo - teoreticky som chcel napisat ambivalentna determinacia je ad hok na mieste. Zrejme sa aj podarilo nadviazat na prve dva filmy, Terminator je drsny, brutalny a akcia velkolepa - hlavne na konci. No ale trzby su u filmov urcujuce, a jak pozeram, komplet film zhorel. Takze sa miernim aj v rozhodovani a hviezdickovani filmu. Terminator uz dufam tymto definitivne skoncil ako seria : 22 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Těžká nostalgie a moje srdcová záležitost. Kvituji návrat Sarah a starého dobrého robota. Arnoldův Terminátor už je více člověkem, ale pořád je to on. Bohužel se objeví jen v asi polovině filmu. Jinak je film už trochu řídká polévka, ovšem co je ještě vymyslet nového. Efekty byly pěkné, nový protivník opět trochu inovován. Holky válcují kluky a říkal jsem si, proč Mexiko - heuréka, konec dvojky. Vtip a nadhled nechybí, včetně srdceryvných scén na konci. Ale hezky do sebe vše zapadne. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Na Dark Fate jsem šel hlavně kvůli Árnýmu, jasně, není to super herec, ale když se řekne Terminátor, koho si vybavíte? .. Nic méně je škoda, že je to opět víc akčňák se super vizuálem než zajímavý survival s kvalitní hloubkou postav. .. Já to chápu, lidé raději zaplatí za pohodovou nenáročnou akci kde vybuchují auta a stříká hektolitry krve. Nic zbytečně náročnýho, i kvůli tomu přeci utnuli Genysis hned v zárodku i když to měla být trilogie. ... Ale tohle pokazili tvůrci stejně jako ty předešlé pokusy o obnovu této série. Hold opakovaný "vtip" už není "vtipem" a Miller jen kopíroval, jenže ten GOOD FEELS okopírovat nedokázal .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Mohl to být větší průšvih, protože co naplat, stín Terminátora 2 už tato série asi nikdy nepřekročí. Kolikrát jsme již viděli honičku s náklaďákem? Zřejmě doživotní brand každého terminátora. Linda Hamilton potěšila a celkový dojem je naštěstí nad hranou únosnosti neustálého pomrkávání na to co se líbilo v minulých dílech. Očekával jsem nicméně od Millera trochu víc... ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Není to zas až takový průser, jak by se dle hodnocení mohlo zdát. V mém srdci navždy zůstanou první tři díly, které stále považuji za ty nejlepší, ale je to také možná ovlivněno tím, že jsem na nich vyrostl a filmy jsem vnímal trochu jinak nežli teď. Přesto Temný osud je lepším a zajímavějším projektem než předchozí dva díly. Je to velmi ambiciózní, záporak aka Luna nemá chybu, a vidět po letech starého Arniho a Lindu lahodilo oku. Chápu, co tím tvůrci sledovali a vlastně i loučení s Arnoldem funguje dobře. Mně pouze vadilo digi bordel, který jakékoliv větší akce nechyběl a taktéž hlavní hrdinka Dani, které jsem její proměnu v drsňáka nebaštil. A to ani nemluvě o Grace - tu bych fakt jako záchranu nechtěl, holky spíš zachraňovaly ji. Celkem sečteno, má to své chyby, už to není jako dřív, je to CGI až běda, ale zabaví to a je to fajné. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě Terminátor skončil dvojkou, tohle už pro mě nefungovalo. Bylo hezké vidět Lindu a Arnieho opět pospolu v jednom filmu, ale opět se jedná o alternativní verzi příběhu. Upřímně mi nebyli sympatické ani hlavní protagonistky Mackenzie Davis a Natalia Reyes. Nějak mi tam prostě nesedli. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

O třídu slabší, než slavný Terminátor 2. Přesto ale o třídu lepší, než ostatní Terminátory, které se tu od té doby objevili. Film, který si rozhodně zaslouží vaše peníze za návštěvu kina. Béčková, ale rozhodně áčkově působící akční jízda, která se odehrává na poli pár dnů. Je to návrat k efektivní, podobně pojaté dvojce. Akční scény jsou velkolepé, digitální, díky Bohu erkové, velice dobře zrealizované i natočené. Užíval jsem si každou minutu a všem herečkám fandil. Schwarzenegger nezklamal a Edward Furlong svého zlého Rev-9 zvládl na výbornou, i když T1000 je T1000. P.S. Jediné co mi vadilo byly občas vtipné hlášky typu jaké závěsy doporučuje Terminátor ke koupi. 75% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

T:DF je jeden z mála filmů, u kterého jsem nevydržel nekoukat na první trailer. Jelikož nebyl bůhvíjak ucházející, dost jsem se bál, co v kině na plátně dostanu. Ale obavy se naštěstí ukázaly jako liché. Scénář si sice půjčuje motivy z Rise of the Machines, Salvation i Genysis, které ignoruje (spousta lidí v tom bude mít slušnej bordel), ale naštěstí je z toho dort, který není jako od pejska a kočičky. A vrací se zpět k přímočaré naháněčce, u které je pronásledovatel těsně v patách pronásledovanému. Navíc už na začátku nabízí docela solidní překvápko, takže scénáristicky OK, byť to není nic geniálního. Když už jsem se otřel o pronásledovatele, z jeho schopností jsem měl největší obavu, protože už v T2 přišel Cameron s řešením, které v již zmiňovaných ignorovaných pokračováních nikdo nedokázal úctyhodně vyrovnat či překonat. To se tady povedlo. Rev-9 je karbonovej a mimetickej polyslitináč hodně těžkej k poražení a svým postupem dává vzpomenout na legendárního T-1000. Spolu s Lindou Hamilton jsou jediní z hereckého ansámblu, na koho se dá pět chvála. Sarah je taková, jakou ji známe z T2 a nelze ji nemít rád. Její nástup na scénu je parádní a po sérii filmů s drsnými důchodci (bez urážky) tu máme konečně i zástupkyni "něžnějšího" pohlaví. Další dvě buchty z feminátorského obsazení už takovou chválu nedostanou. Davis je sice hezká a její bojový skill jí člověk i věří, jenže s hraním to taková sláva není. Navíc dostala dementní účes, který v kombinaci s jejíma lentilkama mučí divákův zrak. Reyes je poleno, který nechápu, že se do takovýho bijáku dostane jinak než jako uklízečka hajzlu hereckého karavanu Björna Freiberga. Arnold je taková kapitola sama pro sebe. Jeho příchod na scénu byl pro mě děsný. Charakterová přeměna je neskutečnej průser, při jehož objasňování jsem se fakt styděl. Stejně jako pak u vysvětlování, proč pokoj potřebuje závěs s motýlkama. Carl je pro mě prostě přešlap do hovnovýho autu. V akci je ale skvělej a Arnoldův napůl zničený obličej s vyčuhujícím kovovým skeletem a červeným snímačem v oku je ikonický a srdce fanouška musí při jeho spatření poskakovat radostí. Ono vůbec je těch pomrkávání po T1 a T2 dost, ať už to jsou hlášky, situace, vozidla, zbraně, hudba. Ale dost okecávání. Hlavní devízou, proč většina lidí na film půjde, bude akce. Té je tu dost a dost, je našlapaná, díky Rev-9 neokoukaná a nikdy neomrzí. Jen mi někdy přišlo, že je nasnímaná z přílišné blízkosti. Akční finále je dlouhé, členové týmu se vhodně doplňují, po skončení byste si klidně dali hned opáčko. Takže za mě díky, Terminátor má konečně pokračování, za které se fanda i netčený divák nemusí stydět. Pro příště si stačí odpustit debilní vtípky, těch je dost v marvelovských generických stupiditách. Pokud teda nějaké pokračování bude, protože marketingový oddělení naprosto propadlo a očekávám, že T:DF bude z finančního hlediska kladná nula. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Za sebe jsem dostal o hodně víc než jsem čekal, což se mi v posledních letech stává dost výjimečně. Jediný rušivý element byl výběr herečky pro roli Dani a ty šílené CGI podvodních scén. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nijak extra mi nevadí,že je zde ignorována existence třetího,čtvrtého i pátého dílu a že jdou tvůrci cestou nejen navázání,ale zároveň i kopírování dvojky.Jde prakticky o způsob jak tuhle značku dojit do nekonečna vytvářením různých alternativních realit (což už koneckonců bylo i v Genysis).Dokonce mi ani nevadí ta poměrně okatá girl power (jakkoliv mi vylepšená bojovnice z budoucnosti nebyla zrovna sympatická),protože se tu prakticky pořád něco děje a tudíž ani není moc možností se nad tím pozastavovat.Co mi ovšem vadilo je skoro všudypřítomný digi bordel,který je navíc udělaný tak,že je to velmi často hodně vidět.Méně by v tomhle případě bylo rozhodně více.Kapitolou sama o sobě je pak hlavní záporák.Je víc než zřejmé,že tu byla snaha kopírovat T-1000,nicméně se to ani trochu nepovedlo.Zatímco Patrickův zabíják opravdu budil respekt svojí sveřepostí,ten místní mexický terminátor byl pro mě spíše otravnou figurkou,připomínající podomní prodavače encyklopedií,který se umí rozdělit na dva...protože prostě ve dvou se to lépe táhne.Arnold je tu pak nejspíš jen proto,že je s Terminátorem neodmyslitelně spjat a celkem v klidu bych se bez jeho prodavače závěsů obešel.Mám tuhle sérii fakt rád a to včetně Genysis a jakkoliv není Dark Fate extrémní průser,zůstane pro mě nejslabším dílem série...60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak mě se paradoxně líbil víc předešlej překombinovanej Genisys. Téčko už nemá čím překvapit. Temnej osud navíc úplně bourá vše krásný smrtí malýho Johna, kterýho nahrazuje jakási slepice... To je až moc! Jinak za mě propadák a příčil se mi každej pohled na navrátilce Hamiltnovou! Absolutně chápu, že člověk stárne, ale nemůže si něco tak pomačkanýho hrát na top drsoně a boha! No a vyčkávání na našeho Arnieho je zdlouhavý, nicméně jak přijde na scénu, film začíná konečně nabírat na obrátkách. Jenže na takovej očekávatelnej biják, kterej má bejt z řad áček, je to strašně málo! Průměr. Série je už dávno pasé! 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Akčňáky zrovna nevyhledávám, ale sem tam na nějaký kouknu. Poslední díl Terminátora překvapivě ušel, za což jsem rád. Efekty to mělo dobré, akční scény taky, chvílemi mě to celkem bavilo, akorát ta délka dvou hodin byla zbytečná a to feministické ladění mi taky zrovna moc nesedlo. Je to průměrný akčňák, ale celkově je celkem příjemný. 3* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

A já na to prostě prskat nebudu. Je úplně odzbrojující, když zazní ten hlavní hudební motiv.  A vy si uvědomíte, co vody uteklo. Krásný filmový časy, když se poprvé zjevil kult jménem Terminátor. Ovšem neplést si oblibu filmu s maniakální posedlostí. Ani film Millera mě nijak nezklamal, i když měl svoje mouchy. Jinak ale ani nemám pocit, že by Arnold svoji životní roli tolik znevažoval, i když je to asi trochu zbytečný, a mohlo se to s jehom existencí vyladit určitě jinak. Stejně jako indizpozice ochránkyně Davisový, která vypadala v lékárně jak fetka bez dávky. Jinak ale pěkná akce ,super tempo, a začátek na vás dolehne svou beznadějí, protože Termit je od tý chvíle bude honit jak pes svůj vlastní ocas. 80%. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama