Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Asi som mal veľké očakávania kvôli tomu že film ignoruje všetky pokračovania po druhom Terminatorovi a dokonca mu požehnal aj sám Cameron. Žiadna postava okrem Arnieho ma nezaujala a väčšina mi prišla otravná. Skoro všetky akčné scény recyklovali to čo ste už videli a predigitalizovaná pasáž s lietadlom už na mňa bola moc. Mohlo to dopadnúť aj horšie, ale stále sme strašne ďaleko od prvých filmov. Dúfam že séria už nedostane ďalšie diely. Všeobecne sa hovorí že ide o krok vpred oproti Genisys, mne to ale prišlo rovnako zlé. ()

Trenslation 

všechny recenze uživatele

🤖 Arnold je (tak trochu) zpátky, aby ochránil mexickou Sarah Connor a servíroval Coronu s citrónem na verandě své dřevěnné chatičky. Girl power, akce, prázdné dialogy a 2 hodiny, u kterých fakt nemůžete přemýšlet proč někdo udělal co udělal a proč někdo vysvětluje, co udělal někdo jiný v budoucnosti. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka nie taký prúser ako sa mohlo podľa propagácie snímku zdať, ale ani tak dobré ako by si verný fanúšik Terminátora želal. Videné v kine v pôvodnom znení s titulkami. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

No fate!! Sárah je vyzobaná slunečnice a strhaná ve ksichtě..komu to ale vadí, když ještě pořad dobře umí rozdávat facky plechovka Termíkům! Když po první 4hvězdičkové hodině do toho vlítne Arniek T-8osmistovka a udělá z toho rázem 5ti hvězdu, mačkám slzu a prosím “vrať se ještě jednou zpátky” ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Arnold až ke konci. Velké minus Terminatora. Takhle většinu filmu chybí jeho úžasný humor. A že se humor vůbec nehodí? No, nehodí, ale když nic jiného nefunguje, jsem rád aspoň za něj. Jinak mile překvapila Linda, která vypadá i na ty roky pořád přesvědčivě drsně. Naopak nová spása lidstva je větší průser než John z dvojky. Zachraňující "skoro terminatorka" je totálně mimo. Záporák na první pohled moc sympatií nesliboval, ale ke konci filmu jsem ho už vzal na milost. Jinak další zbytečný film v sérii. Bez informací, nápadů, silných scén a bohužel i nějakého silného vizuálu, takže je návštěva kina velkým zklamáním. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

(Snad) poslední dojení veleslavné robotí značky mi zarylo hluboko do paměti, jak jsem nemálo vděčný, že mám celou sérii konečně za sebou. Dlouhá léta jsem cítil k nejslavnější Arnoldově roli odpor a vůbec mi netrápilo, že jsem jako zapřísáhlý filmový maniak stále neměl s Terminátory tu čest. Nade všechna očekávání mi ale téměř celá sága vesměs sedla, oblíbil jsem si množství jejích postav a hlavně celý postupně budovaný příběh. A právě kvůli mytologii celé apokalypsy pod křídly Skynetu jsem hltal díl za dílem, třebaže se v očích veřejnosti jednalo už o zbytečné sequely. S tím ale odmítám souhlasit a za ten extrémně zbytečný považuju až tenhle zejména mexický reboot slavného sci-fi filmu, který si nedůstojně dovoluje ignorovat stále povedenou Vzporu strojů, Salvation i Genisys. Plusy zde připadají jen na Lindu Hamilton, která hraje lépe než ve dvojce a samozřejmě na Arnolda, jehož kvůli jeho železné legendě konečně neřadím mezi nadhodnocené herce. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Terminátor od trojky. To asi říká vše. Zatímco po dvou marných a rozhodně rozporuplných až směšných pokusech je až zázrak, že se další pokus o resuscitaci Terminátora takhle vydařil. Jen je škoda, že se to ke Cameronovi vrátilo pozdě a že už to ty lidi prostě nezajímá, protože Temný osud je konečně film, který mohl konečně nastartovat novou (a dobrou) sérii. Jistě, je to stále to samé dokola, ale záleží, jak to podáte a tohle je podané skvěle. Jednak se to odehrává v Mexiku, což je fajn, a jednak je to od začátku do konce jedna veliká vynikající akce s fantastickým Diegem Lunou, jehož Rev-9 je snad ještě lepší záporák, než T-1000, ústřední dámská trojice je taktéž naprosto vynikající a Arnold, který se postaral i o docela dost vtipných (skutečně vtipných) momentů, je tu až v druhé polovině a stejně to funguje naprosto výborně. Naštěstí je to na konci uzavřené, ale přesně tohle je konečně Terminátor, jehož pokračování bych si dal okamžitě. Tohle se skutečně povedlo nejlíp, jak mohlo a finanční selhání mě vážně hrozně štve. Je to jako dvojka, ale to vůbec nevadí. Naopak, tohle je to, co chtěli od Dne zúčtování všichni vidět. 80%. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě to byla naprosto parádní a nabušená jízda! U traileru jsem si jen říkal, jak bude úhlavní „feministická“ parta vůbec fungovat a jestli v tomhle ohledu scénáristi trochu nepřestřelili - ba naopak, byla to trefa do černého! Na úhlavní Mexičanku se moc dobře koukalo, drsná babča Sarah výborně plnila svou zhrzenou roli a místy dost babochlapská Grace zase pěkně zastala novinku modifikovaného člověka. A že se přidal Arnie jen ve vedlejší roli, to už bylo jen takové pozlátko. Film u mě prošel na poli postav, napínavé akce a dokonce i nového příběhu, který pojednával o úplně jiné hrozbě, než milionkrát omílanému SkyNetu. Po fajnových, ale takových trochu nemastných-neslaných pokračováních typu Salvation či Genisys, přišla konečně ta rádoby původní zamýšlená trojka a já jsem naprosto spokojený! ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Některé scény absolutně zbytečné, akce mohlo být paradoxně méně a aspoň ve kvalitě závěrečného souboje, nejvíce funguje stará parta a hlášky Arnieho mají stále vtip a nadhled, při kterém se neubráníte nostalgii po starších dílech. ()

nemik22 

všechny recenze uživatele

Čistě z úcty k titulu dávám tři hvězdy, ale kdyby to bylo o 129 minut kratší, nic by se nestalo. Jde pouze o zoufalou snahu ještě něco málo vyždímat ze zvučného názvu. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem neměl žádné očekávání, jsem byl mile překvapen, bál jsem se akorát, že po vzoru dvou předchozích dílů to bude opět o něco horší, ale nestalo se tomu tak. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Takže přichází šestý film slavné série po tom ,co se práva vrací ke svému stvořiteli a kdy se Cameron ujímá produkce.TVůrci se rozhodli ignorovat předechozí tři filmy ,takže Temný osud navazuje přímo na ikonický Den zúčtování.Možná to mnohým bude vadit ,ale po zhlédnutí filmu a mírném zamyšlení je to zcelka logický krok.Upozorňuji ,že tenhle komentář se opravdu bez spojlerů neobejde ,takže je dobré si ho přečíst až po zhlédnutí filmu.Ve dni zúčtování byla totiž změněna budoucnost ,takže nenastal ani Den zúčtování ,ani sám velký Skynet a všechno bylo vlastně jinak.Ale protože jsou lidi nepoučitelní a tvůrci chtěli nějak podobnou temnou budoucnost ,stalo se vlastně cosi podobného.Takže to vezmeme popořádku.Scénář je velmi slušně napsaný ,šlape na výbornou ,i když malinko hluších míst má.Na omluvu lze ale dodat ,že navázat na famózní dvojku a vůbec napsat pokračování Terminátora ,není úplně jednoduché.Nicméně scénaristé se snažili a také proto jich bylo tolik.Trochu opisovali ,trochu vykrádali předešlé díly ,ale zachovali to ,čím je Terminátor Terminátorem a to je cestování hodného a zlého časem a jejich nahánění se.Musím říct a myslím ,že spousta mužů s tím bude mít problém ,ale hlavní hrdinky jsou tu tři ženy ,z nichž jedna je trochu zestárlá Sarah Connorová (Lindu Hamilton jsem viděl opravdu moc rád) a zhruba od půlky filmu jim sekunduje stále zdatný a také trochu zestárlý Arnold.Za mě musím říct ,že mi ženy jako hlavní hrdinky vůbec nevadily ,možná spíš naopak.Je to velká akční jízda od začátku do konce prokládaná nezbytným vysvětlováním co se stalo ,jak a proč a kdo je nová postava ,která se musí chránit místo Johna Connora ,který je na začátku filmu zabit.Ano a opravdu.Musím říct ,že jsem to chvíli vstřebával ,ale pak jsem tvůrce pochopil a chápu jejich úmysl a směr ,kterým se vydali.Ono jim ani nic jiného nezbylo ,jinak by museli jen a jen kopírovat starší děj a to nechtěli.Takže tu máme opět vylepšeného Terminátora (ten ale opravdu umí věci) a vylepšenou ,tentokrát ženu ochránkyni.A bitva může začít.Akce je tu mnoho a je skutečně skvělá ,ale trochu mi tu chyběl onen wow efekt ,na který jsem u Terminátora zvyklý.A taky je akce díky kameře a střihu občas mírně nepřehledná.Taky mi trochu vadily záběry v noci ,to je ale bohužel vinou digitálního věku ,s kterým se musíme prostě smířit.Není to ale nic výrazně rušivého.JInak všechny složky filmu šlapou na výbornou-perfektní obsazení ,skvělí herci ,vynikající hudba a zvuk a návrat k Terminátorobské tradici příběhu.Možná se to někomu nebude líbit ,ale srovnáívám to s třetím filmem ,který se dle mého ignoraci nezaslouží ,ale v rámci příběhu to bohužel jinak nešlo a dávám jasně temných 80%.Teda a to rozdvojení osobnosti je normální Terminátoří schíza.A to ,že pomáhá Arnold- Terminátor s nákupem mi vůbec nevadilo.A ani nevím ,proč by mělo. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Nejparadoxnější je, že bez těch přešlapů vedle, které značku pomalu pohřbívaly, by nejspíš takto překvapivě upřímný film nevznikl. Nikdo si na nic nehraje, nikdo se nesnaží něco překopávat, prostě se tu primárně sešli důchodci Arnie, Linda a James, užili si to a rozloučili se v duchu T2. Nové postavy jsou v podstatě opakem trapných pokusů o cool nové hrdiny v Genisys a bez problému by utáhly vlastní film. Ačkoliv se děj odehrává před apokalypsou, tónově je film asi nejvíce melancholický ze všech dílů. Marketingová kampaň, která byla všelijaká, tentokrát dá se říct funguje tak trochu opačně, než by asi měla. Velké, příjemné překvapení. Šlape to. 80% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Takže si to projdeme spoilery samozřejmě Po 20 tuším, že letech co přežila Sarah Connor s Johnem útok terminátora v druhém dílu přišel další terminátor a zabil ho (ve skutečnosti musel umřít pouze proto, že je chlap a v dnešní době je trend rvát všude ženské) . Ona se mezitím nasrala a začala je lovit (na to asi navazuje seriál nevím neviděl sem a ani se nechystám) mezitím byl zničený skynet (jak mohl být zničený, když zemřel v minulosti vůdce odboje tím pádem by musel skynet přežít, ale to se tu neřeší radši) a nahrazený legionem, který má asi jen jeden tip terminátora (tomu říkám inovace), který prošel vývojem tak, že se dokáže množit (ale jen do dvou více nezvládne asi by to stálo moc prachů kdyby se rozmnožil třeba na 3) a lze ho zabít pouze elektromagnetickou zbraní (nabízí se otázka kolik má v budoucnosti lidstvo těch zbraní, když válku vyhraje?) a ten pro změnu poslal z minulosti terminátora , aby zabil vůdkyni odboje odboj pro změnu poslal z budoucnosti člověka s robotickými součástkami, aby ji ochránil. Žijeme v době feminismu tak, že zde máme Sáru Connor , která se snaží být drsná a hláškovat, ale absolutně jí to nejde pak jakousi pipinu co je tak nevýrazná, že výraznější snad byl i ten pes co se tam u nich mihl zhruba 2 minuty a na závěr hodného člověka kříženého s terminátorem nebo co to bylo. Mihne se zde i Arnold , který poté co zabil Johna neměl co dělat (to nemohl jít do budoucnosti a bojovat tam nebo třeba chtít zabít Sarah Connor co mu zabíjela jeho druhy?) a rozhodne se jim pomoct jelikož mezitím si našel ženskou s děckem a psem a zamiloval se. Za tu feministickou agitku hvězda dole ono sice to nebije tak do očí jako v Mužích v černém globální hrozba, ale zničit vše co jsem budoval a vyměnit to za takovou sračku si hvězdu dole zaslouží. P.s. zásadní věc co mě hodně vadí od kdy umí terminátoři plavat? ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Na Terminátora jsem šel s tím, že od filmu vlastně nic moc nového nečekat nebudu. Ovšem to se hned v prvních minutách dost změnilo a upřímně jsem seděl jako přikovaný k židli. Akce byla skvělá za Sarah Connor i T-800 jsem byl velmi rád, že je zase vidím vedle sebe. Nová verze Terminatora byla zajímavá a Grace jako ochránkyně mi taky přišla fajn. Ovšem celá pointa ochrany Dani mi přišla dost kýčovitá a myslím jsi, že se z toho dalo vytěžit daleko víc. Hlavně je tam i spousta věcí, které mi moc nesedí. Což se mi u třetího dílu nestalo a proto taky musím říct, že třetí díl byl lepší. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nový Terminátor a nové přepisování historie. Soudný den se nestal, což je dobrá zpráva. Třetí, čtvrtý a pátý díl se také nestaly, což je ještě lepší zpráva. James Cameron se vrátil. Sice ne přímo na režisérkou židli, ale na filmu je to stejně vidět. Šestý díl přímo navazuje na ikonickou dvojku a vzkřísil alespoň část její atmosféry. Scénář je ovšem poplatný době vzniku. John Connor je v téhle verzi reality žena. Omlouvám se těm třem lidem na celém světě, kterým to během prvních patnácti minut děje nedošlo. Natalia Reyes to v sobě bohužel nemá, ale cynicky dodám, že to ani Nick Stahl - to je ten castingový omyl z třetího dílu. Linda Hamilton ovšem ano a Mackenzie Davis je překvapivě variabilní herečka, takže jsem s ní problém neměl. Příběh zachovává ducha prvních dvou dílů a jde jen o dlouhou, chvílemi přerušovanou honičku, která bůhvíproč začíná v Mexiku. Za poslední tři měsíce je to pátý film + jeden seriál, ve kterém jsem viděl nelegální přechod mexicko-americké hranice. Všechny byly úspěšné. Tuším že Hollywood mi tím chce naznačit, že ta Trumpova zeď má opravdu něco do sebe. Efekty jsou špičkové a akce nápaditě vymyšlená, ovšem zdrcující dojem nevyvolává, nejspíš kvůli všudypřítomnému CGI. Komornější, ukecané scény jsou na tom mnohem lépe. Scénář dotáhl vedlejší zápletku z dvojky, a dynamika ženské a posléze smíšené party je zajímavější, než všechna ta bombastická akce. Kdyby tenhle scénář natočil Cameron nějakých deset let zpátky, nejspíš by si připsal do životopisu další akční klasiku. Tenhle příběh bohužel přišel moc pozdě. ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Jediný hezký na tom bylo vlastně jen zábavný intro s Arniem, jehož sebeparodující role ale dobrej film neudělají. Terminátor je mrtvej. Už dlouho. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

S filmem jsem byl poměrně spokojen. Způsob jakým se tvůrci vrátili k původnímu schématu, a zapojení Sarah do toho nového me velmi potěšilo. Poměrně spokojen jsem byl i s myšlenkou toho jak se Terminator vyrovnal s absencí cíle ve svém programu. Co mě však velmi otrávilo byl konec samotný, který ani zdaleka nesahá ani po kotníky původnímu grand finále z terminatora dvojky. Film mě neurazil, ale rozhodně se nepřidá k akčním klasikam. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Hodinovej Arnold tomu dal opravdové koule a ukázal, že jeho starý model ještě nepatří úplně do starého železa, ale konec mluví za vše. Jsem spokojený konečně zase koukatelný díl, který se mi líbil. Dávám 75% ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Genesis vrátil Terminátora na jeho úroveň, oproti tomu temný osud mě prostě nechytnul. Nebylo to špatný, ale ani nejlepší, takový průměr. Navíc nechápu, jak mohl John conor umřít jako dítě, kdyz ve všech předešlich dílech byl dospělej?! Některé scény perfektní, některé moc digitální a nesmyslné, stejně jako dojemné chování Arnyho, který zabil Sarah jejího syna a žije si jako člověk s rodinkou. Zaporak neměl prostě koule, ale nový typ 2v1 byl zajímavé! Ženské podání mi nevadilo... 65% ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama