Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Jako fanda jedničky a dvojky (ok i té trojky :) jsem zvažoval, jestli nedat slušné hodnocení už z úcty k původním dílům, ale nejde to. Je to znásilňování téhle značky. Spoilery. Nový terminátor REV-9 má celkem zajímavý design, takový update terminátora z trojky. Alternativní budoucnost s Legií taky celkem funguje. Že je to vykrádačka předchozího… budiž, co jiného dělat, běžná praxe viz nový řád v SW. První půlka celkem snesitelná, tedy těšil jsem se na nástup Arnolda, který tomu může dodat šmrnc… Ale nestalo se a druhá akční část mě to celé jen zhnusila. T-800 jako táta od rodiny, no debilnější nástup na scénu si A.S. nemohl snad přát. Zcela absurdní akční scény počínaje letadlem, přes podvodní scény v hamru až pro finále, to už bylo silné kafe. "Drsňácká" bábrle Hamilton, která loví terminátory, mě se svými hláškami srala už od začátku. Zachraňovaná Mexikánka ze stejného důvodu až od půlky. Na děvče z budoucnosti jsem si názor neudělal. A Arnolda pohřbil trapnej scénář. Zoufalá partička. Kdyby si ze sebe a značky dělal T:DF alespoň legraci, nadsázku, tak bych to bral, ale jediná vtipná scéna, kdy si Arnold „nenasadí brýle“ je děsivě málo. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Bolo to síce len o jednoduchej naháňačke, ale ono to do istej miery aj stačilo. Bavil som sa a po znechutení predošlými dielmi bol tento film príjemné prekvapenie. 70% ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Nevšimla si, že vážiš 200 kíl?" – „Nemáme fyzický vzťah. Oceňuje, že som spoľahlivý a vždy si ju vypočujem. A že som mimoriadne vtipný." Najväčším problémom posledných dvoch Terminátorov je to, čo bolo jedným z najväčších pozitív prvých troch. Áno, sám veľký Arnold. Keby sa tvorcovia nesnažili zakaždým resuscitovať jeho hereckú kariéru, mohli sme po nijak úžasnom Salvation vidieť ďalšie časti odohrávajúce sa v postapokalyptickej budúcnosti. Namiesto toho sme sa dočkali dvoch, povedzme, rebootov, z ktorých ani jeden nevyšiel. Dark Fate je však predsa len lepší film ako nepodarok Genisys. Páčila sa mi Linda Hamilton, ktorá je rovnaký drsňák ako v T2 a s výnimkou poslednej polhodinky (klasicky prepálené finále) ma nadchli aj akčné scény. Oproti tomu Arnold, pardón Carl, pôsobí skôr ako päsť na oko (objaví sa až po 67 minútach) a jeho vysvetlenie, že terminátor si po splnení misie musí nájsť nejaký zmysel života, a tak robí otca neúplnej mexickej famílii, mi už pripadalo ako čisté scenáristické zúfalstvo. Dúfam, že šiestym téčkom sa sága definitívne končí a už ju nikto nebude mať potrebu ďalej przniť. 50 % ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

To si takhle na dvorku -u drinku- povídá robot s dvěma holkama a military babičkou o konci světa (nebo o jednom, z možných konců) signifikantní to scéna celého filmu. No né, že bych se neuchechtnul akurát nevím, jestli komedie je záměrem tvůrců filmů o Terminátorovi ?! Vyčpělá série, která ne a ne důstojně umřít. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Sarah Connorová sa snaží urobiť všetko pre to, aby Dani nestihol podobný osud ako ju. Herecké obsadenie: Moje nostalgické srdiečko krochkalo blahom keď sa na scéne objavila Linda Hamilton ako predstaviteľka Sarah Connor o to viac že mala pôvodný dabing, jednoducho pecka. Mackanzie Davis vypadá ako dablérka Katy Perry ale má nenormálnu chémiu. Potešil aj počítačovo neupravený Arnie. Prevedenie: Je dobré že sme sa dostali do inej dejovej linky lebo načínať stále rodinné hierarchie rodiny Connorovcov už je trocha pritiahnuté za vlasy. A tak sa na scéne objavuje nová patriot girl v podobe Dani Ramosovej. Ako hovorím už bolo načase inovovať. Pocity: Akcia bola dávkovaná tak ako sme už v Terminátorovom univerze zvyknutý a to síce na plné obrátky. Záporák je super a páči sa mi, že sa používa aj trocha štipľavejší slovník hlavných hrdinov čo trocha odbočuje od mainstreamu. Ja som bol nadmieru spokojný. Pridaná hodnota: Nostalgické zimomriavky a dávky napätia tak ako som to potreboval. 92% ()

wenca 

všechny recenze uživatele

Najednu stranu je moc zajimavá teze, že prostě osud je zlej a temnej. Jak dokážeš zatočit se Skynetem, tak prostě bude něco jinýho, ale prakticky to samé. No, čekají nás zlý časy a roboti to tady převezmou tak jako tak. Návaznost na T2 byla docela šokující, tohle Cameron dovolil? Já chápu, že v T2 změnili budoucnost, s čimž původní skvělá T1 absolutně nepočítala, ale nechat zabít Johna hned na začátku filmu je prostě divný. K čemu ta T2 pro něj teda skončila dobře, když ho vlastně zabili na začátku nové trojky? To, že tímto filmem opět popřeli T3, Salvation a Genisys, stejně jako to udělal Genisys předtím sám je pochopitelné a třeba v nějakém tom multiversu pochopitelné, ale já jim na to prostě seru. Sara a T-800 Arnold tu byli jen proto, aby mohli asistovat Dani a Rev. 9 (nový John a nový zlý Terminátor) v tom, co sami dělali v průběhu prvního a druhého dílu. K čemu to je, co tím dosáhli, kdy už tomu bude konec? Rozmazávaj to hovno, patlaj se v něm a ono to smrdí víc a víc a víc. Film sám o sobě, zas tak nelogický neni a smysl mi dává, ale je to jen kopie předchozích terminátorů a primárně jde opět o prachy. Skončete s tím už proboha. ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Lidstvo hloupne a filmový vkus degeneruje. Všimněte si toho. Jak se nám postupně salámovou metodou podstrkují větší a větší sračky, až z toho lidé postupně otupují. Vezměte si všechny ty frančízy jako Vetřelec, Predátor i samotný Terminátor - první dva díly těch sérií pecky a pak nastává princip uvařené žáby. Představí se nám T3, který je ještě docela přijat, pak nám naservírují Salvation, který už je horší, ale zas taková hrůza jak ta trojka to přece nebyla, ne? Genisys je jednoznačně horší než Salvation, ale tak zase tam máme nějaké ty dobré akční sekvence, ne? No a pak příjde Temný osud, který je sice ještě horší než Genisys, ale dyť se nám tam vrátila Sára a taky Cameron na to dohlížel a akce šlape a furt se tam něco děje a blá blá blá... a gratuluju, právě jste se uvařili. Jako ta žába. Teď si vážně zkuste představit, že Temný osud, který je oficiálně propagován jako přímé pokračování T2, skutečně natočí v půlce devadesátek místo trojky. Věřím, že dobrá polovina zdejších nadšenců, by za to Cameronovi vyškrábala oči. Jenže druhá polovina ne. Proč? Proč dá někdo tomuto blábolu 5 hvězd? Už jsem to psal u jiného filmu. Být to sólo akčňák, tak se může stát, že vám to prostě sedne a líbí se vám to. Jak to ale proboha řešíte v kontextu prvních dvou dílů, jednoznačně nejlepších Terminátorů ze série? Jak tohle někdo může postavit na stejnou úroveň? To mentálně prostě nejde. Poraďte jak na to? Prosím, já se chci taky bavit. Odpaduju jeden film za druhým, horory obzvlášť, od Chaty v horách jsem neviděl jedniný wow kousek a zatímco v mládí jsem měl problém se rozhodnout, na co jít do kina a co stáhnout za film, protože jsem nevěděl, co dřív, nyní mám stejný problém, ale prostě jen proto, že není co stahovat a na co zajít. Člověk, co už má něco nakoukáno prostě přirozeně nejásá ze současných blockbusterů. A já bych tolik chtěl. Dejte recept, jak vypnout mozek. Fakt nejsem sarkastický, fakt bych se chtěl hrozně rád zase radovat z každé pičoviny a flákat pět hvězd ultrablbým filmům, protože bum bác ratata hurá. Žít zas jednou ten dětský sen a radovat se z toho, že Vetřelec není mimozemský tvor, ale výsledek pokusů jednoho teplého androida, že proti Predátorům už nebojují drsní mariňáci, ale retardované děti a doktorky z polikliniky, že světelný meč už můžete dokonale ovládat bez výcviku, že Terminátoři vizuálně stárnou jako důchodci, ač to bez lidských orgánů není absolutně možné, že po zabití Johna Connora terminátor neví, co se svým životem a tak smutně bloumá ulicemi, bez kamarádů a časem si najde práci - prodej záclon a začně žít s rodinou, která dvacet let nepozná, že žije se strojem. Snad budu jednou taky tak retardovaný, abych to ocenil. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

...a zmenila som budúcnosť, ktorá nakoniec neprišla. –––– Priznám, že pre odchovanca na prvých Terminátoroch nie je jednoduché prijať stále nové verzie plynutia času a modifikácie minulosti cez budúcnosť. Ale tentokrát sa to vydarilo aj vďaka striedmemu trvaniu filmu, takže je v ňom všetkého tak akurát. Teda až na tú prepálenú a neprehľadnú leteckú hyperakciu, to som mal takmer chuť jednu hviezdu ubrať. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Ke čtvrté hvězdě to přiklání nostalgické zakončení legendy, ovšem také díky příjemnému překvapení. Velice stylově čistá akční jízda, v podstatě hned od začátku to začne všechno lítat a bouchat a jedem. Veteránská dvojka Linda a Arnold si to očividně vychutnává a vůbec nejsou špatný a ani směšný, což vzhledem k jejich věku není vůbec samozřejmý. Navíc jsou poměrně vtipný. " To je bodyguard? Ne, já dělám do závěsů. " Terminátor Luna ujde, Mackenzie Davis je sice zvláštní typ, ale ne špatná. Nejnudnější je asi Natalia Reyes, tam není vůbec nic co by zaujalo. Má to dost devadesátkovej akční feeling, kamera, střih...Zápletka je sice suchá a předvídatelná, ale to už bych asi chtěl moc.Trikově taky nemám problém. Před dvaceti lety by to byl dle mě neuvěřitelnej trhák, teď už je to "jen" velmi dobré. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Rambo a i teď důchodce Terminátor. No co víc si přát, že jo? Pokud jsem čekal, že Temný odpad dopadne špatně, tak se není čemu divit. Salvation a Genisys bylo utrpení sledovat, ale dneska to neplatí. Šestka Termixe byla to nejlepší, co jsme za posledních 16 let mohli vidět. Jsem rád, že aspoň Cameron tu odved taky kus svý práce, což hodně dobře míří na smeč celé sérii, a klidně pokud se někdy chystáte zkouknout konečně už ty kultuvní terminátory, vynechte trojku až pětku, a pusťte si rovnou šestku. Nový svítící modul Grace, je v dnešní korektní době, padán k transsexuálnímu a lesbickému dopadu, a ještě k tomu pár etnických mexických menšin.. ukazuje, že ani Terminátor se bohužel k těmhle hipísáckým stereotypům nevyhnul, ale bohužel už s tím nic neuděláme, v dnešním světě můžete být i kosatka s pérem a mušlí, a ještě vás budou za to respektovat a tahat vás do reality-show. Na začátek se hned dozvíme, že mladý Conner skape už na začátku.. cože watafak? K partě putovních kalhot se přidá i Sára Connerová a asi po hodině i Arnold Terminátor. Sára má k němu i neustále nějaké neshody, a někdy to vede i k vtipným scénkám. Tak teď přichází ta velká akce, na kterou čekáme asi po celou dobu. Záhy to připomíná jedničku, protože utíkáme zabijáckému robotovi Sandžéjovi. Všechno to má zběsilý a rychlý tempo. Film s takovým rozpočtem, jako bylo 300 melounů, se tím CGIájkem nešetřilo. Rvaček a honiček se utrh pytel a někdy to je až moc okatě vidět. Zase si opět připadám jako v Avendžerech. To se nedá vůbec zrovnávat s třicet let starým filmem. Dnešní doba je už na to stavěná, ale nemá to svoje osobité kouzlo. Cílem bylo zaručeně navázat na dvojku, která je dnes status kultovka. Klidně mě mějte za píčuse a zastáncem ženských práv, ale mě se to líbilo a tohle bylo snad to nejlepší pokračování od dob Dnu zúčtování. Bude teda Terminátor vyslán i na po sedmé? Hasta la vista, baby! ()

NDroo 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem, děs (a druhým, hrůza)! Nebýt fajn Schwarzíka a docela obstojné Lindy Hamilton (a pár obstojných akčních scén), tak nula jak vyšitá. Kostra příběhu na rozbití si hlavy o zeď, zahráno úděsně, výprava do nebe volajíc příšerná, efekty na zvednutí kufru. Ty poslední dvě věci od takovédleho filmu člověk očekává na max! ()

Luteka 

všechny recenze uživatele

Hrozně mě baví místní komentáře zdejších mužů (ehm ehm, chlapců), kteří si myslí, že Terminátor je 'jejich frančíza' a obsazení žen a navíc změna ideologie, že zachránce lidstva může být pouze jen muž, je něco, co se holt neodpouští. A navíc se jim nelíbí hlavní poloterminátorka a označují ji za asexuální. Fňuk fňuk, tady máte klíčenku. 1) Ženy ve filmu nejsou jen pro vaše vizuální potěšení a je mi úplně u prdele, zda vás Grace vzrušuje nebo ne ... Tohle není porno. 2) Je to akčňák a protagonisti jsou lidé, a ano, jsou to shodou náhod i ženy. Tak se přes to přeneste, však on vám jiný film pohladí to křehké ego pánů tvorstva ... 3) Podle mě docela ok film, po 1 a 2 určitě nejlepší. Mělo to hlavu a patu, dobré scény, Arnie potěšil jako vždy, Linda je drsňačka, McKenzie je zajímavá a záporák byl taky dobrej. Potěšil lehký politický kontext a umístění části filmu mimo USA. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Jako "normální" akční sci-fi celkem ok, ale jako pokračování Terminátora 2 mě to rozhodně neuspokojilo. Z hlediska akce tu máme výbornou pasáž, ve které se hlavní hrdinky poprvé setkají s novým téčkem. Bohužel ve zbytku filmu už akční scény zůstávají hluboko v jejím stínu. To, co se děje v budoucnosti a proč chtějí jedni někoho zabít a druzí ho zachránit, mě nechávalo zcela chladným. Koneckonců je to zas to samé, pokus o "zvrat" ohledně toho, kdo bude stát v čele odboje, byl vyloženě k smíchu. A o nové Legii se nedozvíme v podstatě nic. Scény z budoucnosti se věnují osudům hlavních hrdinek a přišly mi takové příliš polopatické a zbytečně dlouhé, více by se mi líbily kratší flashbacky s temnější atmosférou. Arnieho postava sice občas pobavila, nicméně musím konstatovat, že zatímco strejda Bob byl zábavný a zároveň i cool, táta Kárl ("Jsem spolehlivý, dobrý posluchač a nesmírně zábavný") už působí spíš jako taková laciná parodie. ()

upson 

všechny recenze uživatele

Rambo letos dopadl lépe. Hold Terminátoři 1-2 nasadili laťku příliš vysoko. Jedna hvězdička navíc čistě za Arnolda a nostalgii. Více si tato redundace dat nezaslouží. 60% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že spokojenost, minimálně vzhledem k očekáváním. Myslím, že si tvůrci uvědomili, jakou sračku minule natočili a teď přišli sice s mnohem horší kopií dvojky, která mě ale jako velkýho fandu série neurazila. Byly tam chvílema i pětihvězdičkové záblesky. Kdyby se vysrali na to, aby to bylo přizpůsobené dnešní době a mládeži, tak to mohlo bejt eště lepší. Výhrad k tomu filmu mám spoustu - mexický antiherci v hlavních rolích, Arnieho role na hraně parodie, brutálně přepálená digidestrukce v letadle a u přehrady a bylo by to toho víc. Ale nechci to hejtit, protože se tvůrci vrátili jakžtakž ke kořenům, protože Linda Hamilton byla hodně cool, protože mě to bavilo, a to za posledních několik filmů v kině můžu říct tak akorát o Jokerovi. A protože zaplaťpánbůh aspoň za tohle po příšernosti zvané Genisys. (kino Premiere Cinemas, orig.) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bál sem se zbytečně. Většinou tyhle další a další pokračování končej šíleně, ale tohle byl prozatím velmi důstojnej konec s Termoušem. Ano, někdo může říct, že je to "návrat ke kořenům", s tím můžu souhlasit, ale samozřejmě na T2 se tohle zdaleka nemůže chytat. Šváca ,tak ten mě fakt pobavil, ml tam pár fakt dokonalejch hlášek, který už si tam může s nadhledem sázat jak se mu zlíbí. Hlavní padnou byl sice vostrej, ale ten herec mě k němu nějak neseděl. Příběhově je to pořád to stejný, ta, už se asi nedá noc originálnějšího vymyslet. Hudba potěšila a konec taky. Možná škoda, že sem na to nešel do kina, al zbaběle sem si počkal :o) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Dark Fate je taková kopie Star Wars Force Awakens. Tak jako SWFA kopírovaly první ( resp. čtvrtý ) díl Star Wars, protože se producenti a scénáristé snažili nic neposrat a jít na jistotu, tak je Dark Fate taková kopie T2 Judgment day. Stejný úvod záporného a kladného hrdiny, stejná honička ve velkém autě, stejné utíkání většiny filmu před hrozbou a stejně vykonstruované finále. A není se čemu divit, ono se to zkoušelo i jinak, ale cokoliv po T2 prostě nefungovalo a Dark Fate je určitě tím nejlepším co po T2 přišlo ( a to je to pořád jen lehce nadprůměrné). Pojďme si ještě na rovinu říct, že Arnold zde byl naprosto zbytečný. Jeho zakomponování bylo pouze kvůli jménu ve filmu, které mělo zabezpečit tržby v kinech ( a ani to se nepovedlo ). Hamiltonová celý film překvapivě s nováčky utáhla sama a Arnold je bohužel nejslabší složkou celého filmu. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama