Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

Chřástal 

všechny recenze uživatele

A pak že Arnoldovi nejdou komedie. Bohužel Dark Fate vyznívá místy jako parodie i nechtěně, a vůbec je řada věcí nešťastná. Akce je slušná, ale od půlky tak přepálená, že paradoxně navozuje dojem, že hlavním postavám se zjevně nemůže nic stát. Silácké hlášky moc nefungují, některé repliky nedávají smysl a představitelce hlavní hrdinky ty odhodlané pohledy (Je to tak, i tady dojde na povinnou hlášku „Ne! Už nebudu utíkat.“) zoufale nejdou. Poučné je to, že když ve zpomaleném záběru rozříznete kudlou letící mouchu vejpůl, lidé vám uvěří, že vás chce zabít robot. A mezitím sedí starý T-800 v chatičce a posílá esemesky. Jedna hvězdička za cimrmanovský sitcom „Terminátor na vejminku“ a jedna za to, že tolik Maďarů a Španělů (a pár Čechů) dostalo práci. Tak ** a půl. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Čo ma milo prekvapilo, bola akcia (hoci ked sa spoja Tim Miller a James Cameron, tak asi človek zas tak prekvapeny byt nemusi). Rozlučka (?) s Arniemu tiež dopadla dobre a za to som osobne velmi rad ! A teraz opak mileho prekvapenia - nemile očakavanie ? alebo ako to nazvat ? Lindu ešte beriem nakolko ta bola a vždy bude badass a je to z jej minulosti pochopitelne...ale čo ani nahodou neberiem je, že s nejakej krpatej latino - mexičanky (kto by to bol čakal v dnešnej dobe však) sa stane nova Sarah a John Connorovci v jednom - zas a znova nam film kazi politika, korektnost a orientacia na silne ženy, ktore nepotrebuju mužov (chapeme že eny su silne a zvladnu toho vela aj bez muživ, nemusite nam to pchat do každeho filmu okej Hollywood ?), aj ked tuna je to ešte v miere, ktoru som schopny stravit. Čo mi pripomina dalši problem...nesympaticke postavy (nove tváre), ktore ani po členky nesiahaju charizmatickym Linde Hamilton a Arniemu S...ani to priezvisko neskušam pisat :) A dalšia hviezda dole za to čo spravili s Johnom Connorom (rovnako rychlo ako som sa tešil ked som ho uvidel som za par sekund dostal riadne chladnu sprchu...toto sa nerobi ), len aby mohli predat žezlo maličkej strong female mexičanke :) Mohol to byt najlepši Terminator od T2, ale...politika zamiešala karty a posrala to, ako vždy :) ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Já si Dark Fate poměrně užil. Spíš jsem se musel smát poloprázdnému kinu. Z posledních Terminátorů byl tento konečně opět přímočarý a jednoduše akční. Nějaká logika (co tam dělá T-800, když se jeho budoucnost nikdy nestala) tam zbytečně neotravuje, stejně jako u předchozích T1 a T2. Akce se málokdy zastaví a když, tak nastupuje celkem solidní komediální část. Carl je ozdoba tohohle filmu a bez jeho hlášek a komentů o závěsech bych hodnocení o polovinu snížil. Líbilo se mi, že nový terminátor plně využívá současné techniky a nemusí kvůli náročnosti triků obřadně pochodovat k cíli jako T-1000. Rev-9 jde po cíli jako buldog a ani na chvíli se nezastaví. Hlavně na začátku ve scéně v automobilce to bylo parádní. Bohužel s tím souvisí druhá věc a to přehnané použití CGI a jeho kvalita. Film je prostě celý moderně CGI a jde to znát. Hlavně mě udeřil do očí rozdíl v kvalitě. Kdy scéna flashbacku s Johnem na pláži byla až geniálně vypiplaná a neviděl jsem jedinou chybu, Sarah, John i Arnold byli prostě k nerozeznání od reality. A pak při akci, kdy Rev-9 například někde skákal mi to přišlo jak 10 roků staré triky. Pobavila mě taky klasická blbost většiny sci-fi, kde roboti loví lidi. A to, že i pitomý US policejní vrtulník mívá termokameru aby chytl zloděje. Ale super-tech létající roboti z budoucnosti ji nemají, takže stačí, když se jm odbojáři schovají pod plachtu a jsou v bezpečí. Co mi na filmu vyloženě vadilo bylo progresivní podlézání moderním liberálním buzerantům, přistěhovalcům, multikulturalistům a feministkám. Samozřejmě myslím obsazením. Starou lesbu Sarah beru, ta tam patří a zpustlou alkoholičku hraje dobře. Ale pak je tu snědá Chica, která je samozřejmě hodně drsná a i přesto, že jí zrovna umřel bratr, otec a jde po ní terminátor tak se chová jen jak děcko co má jíst oběd který mu nechutná. No a celé to završuje androgynní Mckenzie, která je sice supersilná a napůl terminátor, ale jinak přehnaně plačtivá a dramatická. Celý film mě iritovala. Celé je to tedy takový úlis modernímu feminismu a nebylo by to ono aby se do toho nezapojilo i téma Mexika a přistěhovalectví. Mno abych to shrnul, i přes vcelku negativní komentář jsem si nového Terminátora užil, v pohodě přijímám Cameronovu politiku ignorace všech předchozích dílů a navázání na T2. Tohle je správná trojka a jsem rád, že jsem na ní byl v kině. Bohužel nejen díky přemíře CGI je film až moderně sterilní, nic zapamatovatelného ani nového nepřináší a chybí mi ta temně dramatická osudová atmosféra, která přímo stříkala z T2. Za to a za "ženskou sílu" mu tu plnou palbu nedám. A ačkoliv hodnotím 4, tak mu ten neúspěch v kinech přeji. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemůžu s hodnocením jít výš - bohužel... Cameronovo kouzlo nezafungovalo a zcela vážně nevím, v čem by tento díl měl být lepší než všechny ty, které ignoroval... Snad jen hudbou... Celý feeling filmu mě nějak minul a akce vytažená over the top se utápí v předigitalizovaném bordelu, který jí nesluší... Za mně zklamání, které si pokračování nezaslouží... ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Za mě trailery nelhaly další z řady zbytečných Terminátorů, z řady, do které tento prý nepatří. Dobrá, ale to by se musel podařit alespoň naprostý základ, napojení na kultovní dvojku a ten tedy nevyšel ani náhodou. Ono šroubovat něco na jasně uzavřený děj, vymýšlet nemyslitelné a navíc to brát celé vážně? Jasně, já se tímto "bavil". Alespoň jedno podvojkové Terminátory spojuje a drží nad vodou, tím je samozřejmě Arnold, i tady jasný tahoun děje. Linie s ním (samozřejmě až na ono napojení) špatná není, dokonce v ní funguje i vtip. Dle očekávání je tahounem i v ne úplně špatných (ale kýčovitých) akčních scénách... takže sázka na tři necharismatické a ve většině případů nehrající ženské hrdinky nevyšla. Na tak ohlašovaný film trochu málo, škoda. 50% ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Genisys jsem dal dve z milosti, protoze jsem to po vsech tech hejtech cekal o dost horsi, takze tomuhle zakonite dat min nemuzu. Ale, ze by neslo o dost zbytecnej film, to se rict neda. Nekolikrat zaznelo v recenzich, ze kritici nechapu, proc je terminator franciza a docela tomu rozumim. Takhle fakt ne. PS: Ty penize na tom nejsou vubec videt, ty odporny triky pri pohybu Rev-9 (a ve spouste jinych scen) me dost vytrhavaly uz z tak chatrneho deje. Fujky. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Poloterminátorka jde strojem času zachránit Dani, kterou přišel do Mexika zabít terminátor nejnovější výroby a pak cestou naberou Lindu a Arnieho, takže celý film je jen útěk. Sice to schéma už tu jednou bylo, nějak se to celkově opakuje a je tam pár hloupých věcí ( terminátor Arnie, který získá svědomí ... to je jak Číslo pět žije ), ale co naplat, je to jedna velká solidní akce, která se v záběru trochu přežene ( viz akce dvou vojenských nákladních letadel ), ale jako podívaná dobrý. Asi nejlepší film ze série od Terminátora II. ( 1991 ) ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Zlepšenie v porovnaní s poslednými časťami, no už asi ani Cameronova prítomnosť nezachráni odsun terminátora do šrotu. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Terminátor - Temný osud: Tak to se mi líbilo moc! Mě se teda líbily všechny díly Terminátora (možná kromě Salvation), ale tenhle byl rozhodně lepší než trojka a Genysis (proti kterým ale taky nic nemám). Atmosféra ve stylu prvních dvou dílů fungovala, vlastně to šlo přes stejný mustr a zároveň se to snažilo o renovaci, což je fresh. Taky rozvoj mytologie v tom smyslu, že vedou nekonečnou válku, kdy se ti "motherfuckers nepoučí" a i přes zabránění zkázy přijde lidstvo s novou UI, která to dosere, tomu se asi nevyhneme, ale můžeme neustále vést dokola ten samý boj. Čili budoucnost změníme, ale přijde další hrozná, která jí nahradí. To mi jako dává smysl. Takový prvek jak v Nezvratném osudu. Dále se nám Linda Hamilton příjemně vrátila, to cením, takle by měli důchodci trávit čas, ne nakupováním v Kauflandu. Arnie je král, nejvíce mu sluší, když je jeho poloha jak akční, tak zároveň vtipná a tady to fungovalo. Feministickej tým bojovnic OK, mexičanka mi nepřišla nic extra, ale jinak v pohodě. Všichni Terminátoři působili nově a zajímavě, takže dobrý. Akorát scéna s letadlem a přehradou byla dost přestřelená a to bych úplně vyškrt. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Tak se Arnold ještě jednou vrátil a i když jsem to fakt nečekal, je to pecka. Po předchozí zkušenosti s otřesným Genisis a fotkách s podivnými herci, jsem od filmu čekal maximálně průměr, ale světe div se, je to tak na úrovni trojky, kterou mám rád. Nové tváře jsou překvapivě fajn, chemie i herectví u nich funguje, Linda je taky OK a zarostlej Arnold prostě válí. Scénář sice recikluje klasické naháněčky a útěk před nezastavitelným strojem, ale vyznívá to ve výsledku celkem svěže a hlavně baví interakce jednotlivých charakterů. Nemají se příliš v lásce, ale musí táhnout za jeden provaz. Akce drsná a dobře natočená, speciálně letadlo.. Spokojenost za 4 hvězdy. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Snaha o směskovou recyklaci nápadů z T1 a T2. Nové tváře ale postrádají charisma a příběh překvapení. Tohle moc nefunguje. Nejhorší, nejslabší T. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Ocelově čistý a svěží vpád do terminátořího světa. Babička Linda vše zvládá s bravůrou profesionálního zabijáka v perfektních letech. Arnold přihazuje svoji neoddělitelnou součást a s roky přidává životní nadhled v jinak vážném světě špatně zvolených záclon do dětských pokojíčků. Spolu s kráskami Davis a Reyes čelí nové hrozbě a boj o nejistou budoucnost opět začíná. Pěkně vygradované a skvěle trikově vybavené, překvapivě příjemný ryzí akčňáček, který překonává i předcházející šedé kolegy. 75% ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Zpackaný scénář s nulovou kreativitou, nevýraznýma postava, nudnou akcí a popliváním odkazu předchozích dílů. Temný osud si může podat ruku s Dark Phoenix. Proč sakra nevymyslí nový Terminátoří příběh? Proč pořád posílají roboty do minulosti, aby někoho zlikvidovali a lidé slabšího robota, aby osobu chránil? Proč je tu na sílu tlačená ženská emancipace? Proč Terminátor nepodstatný komparzisty rozseká, ale smrtelnici Connorovou jen "odžduchne" (a to několikrát během filmu)? Proč Tim Miller miluje šedý nezábavný akční scény na dálnici (jako v Deadpoolovi)? Proč v podstatě zničit odkaz a důležitost děje první dvou dílů? Proč jsem necítil žádné emoce, osudovost, strach o postavy? Proč dialogy psal Tommy Wiseau? Proč v každém díle "vtipně" znásilňovat hlášku I'll be back? Proč si za týdne nevzpomenu, že jsem tento film viděl? Proč ždímat značku, která je už několik let suchá? Můj sranda návrh scénáře: Když už dělat totéž, tak to aspoň mohli obrátit: poslat lidi, aby zabili člověka, co naprogramoval stroje/sestrojil Skynet. A roboti by poslali Terminátora, aby tu osobu chránil. Zde by už bylo zajímavé morální dilema - bude divák fandit robotovi, aby zabil dosud nevinného Ajťáčka? ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejhorší díl celé série a pokud se náhodou nestane, že příští díl bude přímo režírovat, produkovat a napíše samotný Cameron, doufám, že tohle byla labutí píseň této kdysi legendární série. Důvodů, proč se mi tenhle film nelíbil je samozřejmě mnoho. Tím nejdůležitějším jsou nesympatické postavy. Hlavní zlý terminátor, co skáče jako rytíři Jedi, je mexický model absolutně bez charismatu, jeho protějšek "vylepšený člověk" je naprosto asexuální mužatka bez charismatu a "novým Johnem Connorem" je 150cm mexická pizda absolutně bez charismatu. Za zmínku tak stojí jen starší postavy, samozřejmě Arnold, který je fantastický a pak Sára, která není špatná, ale na můj vkus až příliš nezničitelná "lovkyně terminátorů". Její super síla v kombinaci s jejím věkem byla až směšná. Co se týče samotného příběhu, píšu tenhle komentář po třech dnech, co jsem film viděl a vlastně už si z toho moc nepamatuju. To myslím jako odpověď stačí. Efekty jsou samozřejmě na vynikající úrovni, ale to je v dnešní době samozřejmost a dobré efekty v kombinaci se špatnými herci, špatným scénářem a nezapamovatelnými scénami vám dobrý film neudělají. ()

Alien220 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal, že Tim Miller s Cameronovou produkcí v zádech se po deadpoolovi nechá strhnout a natočí takovou slátaninu a dementní tendenční sračku v čele s extrémně nesympatickou spasitelkou světa, které by člověk uvěřil tak akorát roli prodavačky ve fast foodu. Plochá, hloupá a gendrově nevyvážená ztráta 2 hodin života. Nemůžu si pomoct, ale když svět zachraňoval John Connor, byla to atmosféra, kterou jsem za posledních pár dlouhých let na plátně nezažil. Ať tvůrci zase najdou odvahu točit pořádné snímky a netrápí se nutností vyváženosti tvaru toaleťáku a dalších blobostí. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Čo bolo najlepšie na tomto filme? Úvod a zábery z budúcnosti Grace. Tak verné premapovanie tvárí som ešte nevidel. Konečne uveriteľná CGI scéna. Keby takto vytvorili nejaké priame pokračovanie T2 s mladšou Sarah a Johnom, tak to by bolo cool. Je veľká škoda, že sa premrhalo strašne veľa času od natočenia T2 a T3 nebola už so Sarah. Paradoxne najlepšie vyznie zo všetkých pokračovaní práve Salvation, lebo sa komplet odohráva úplne niekde inde, v budúcnosti a má komplet ucelený dej a nepotrebuje popcornové scény pre infantilných divákov. Čo je novinkou je duálny skeleton, teda terminátor má možnosť oddeliť svoj plášť a použiť ho k boju. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Jako za starých časů! Za mě nejlepší díl od dvojky, dobrý scénář, skvělá akce a legendární Arnie s Lindou řádí jako za mladých let :) A konec za mě vynikající, emotivní a silný. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

A konec konců pročpak ne... Arnie je sice těžce v důchodovém věku, ale pořád se něj rád podívám než na tu kokotinu s Balem. 55% ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama