Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

JFL 

všechny recenze uživatele

Dva největší blockbusteroví titáni Arnold a Sly se od poloviny osmdesátek do poloviny devadesátek vzájemně předháněli a reagovali na sebe, ale co si budeme povídat, Arnold z toho vždy vyšel lépe, protože myslel na publikum a bral vše s nadhledem. Na sklonku svých kariér se oba zdá se na toto období rozpomněli a oba natočili revitalizace svých nejikoničtějších postav. Jak pátý Rambo, tak šestý Terminátor se navíc odehrávají na hranici mezi USA a Mexikem a reflektují aktuální téma migrace do USA. Jenže příznačně pro oba aktéry zatímco Stallone celý biják směřuje do jurodivě konzervativního bludu, kde sebe staví do popředí, v novém Terminátorovi nechává Arnold prostor jiným figurám, aby mohly vyprávět svoje příběhy. Temný osud sice kráčí ve stínu prvních dvou filmů série, ale právě že ví, že je nikdy nemůže překonat, a tak své dědictví využívá ve svůj prospěch. Sice výrazně spoléhá na fanservis, nicméně dělá to s nadhledem a šarmem, ale hlavně má co nabídnout mimo to. Společné scény s Lindou Hamilton a Arnoldem Schwarzeneggerem potěší každého fandu, ale mnohem lepší a zásadnější tu jsou pasáže rozvíjející postavu Sarah Connor a dokonce i celá linie s bojovnicí z budoucnosti Grace. Někdo by mohl filmu spílat, že jen jede podle seznamu liberálních témat a motivů dnešní doby v USA. Jenže stejně jako Cameronovy vlastní filmy také Temný osud ukazuje silné ženy nikoli jako fetiš či dobově poplatné klišé, ale prostě vychází z dramatického potenciálu ženských postav, které tváří v tvář okolnostem naplňují svůj potenciál aktivních hybatelů děje a cool postav. Stejně tak tvůrci nešli cestou „aktualizace“ franšízy pro dnešní dobu (jako blouznivě překombinovaný předchozí díl), ale využili dramatického potenciálu "minoritních" (ve smyslu doposud stojících mimo mainstream) příběhů k posílení svého vlastního vyprávění. A tak i když se člověk neubrání euforickému konstatování, že tu po mnoha letech konečně zase máme pořádného zábavného Terminátora, o to radostnější je, že může dodat také pořádně ženského, svěže mexického, ale především prostě pořádně funkčního díky skvěle napsaným a ztvárněným figurám. Jestliže dříve člověk doufal, že se v příštím pokračování alespoň vrátí Arnold, tentokrát si přeje, aby se vrátila Linda Hamilton a především Mackenzie Davis. ___ SPOILER -> ___ Mimochodem Temný osud slouží jako skvělá praktická ukázka důležitosti a síly reprezentace pro formování pozitivních vzorů. A to jednak tím, jak působí na diváky, ale také skrze jeden z ústředních motivů vyprávění, potažmo dynamiky mezi jednotlivými postavami, obzvláště pak ústřední dvojicí (kde nás film směřuje k předjímání jisté formy vztahu, aby se nakonec ukázalo, že jádrem onoho vztahu je ve skutečnosti obdiv a respekt). ___ <- SPOILER ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Smutnej konec skvely serie. Fakt nechapu, jak s Cameronovo dohledem a Millerem na rezijni zidli z toho mohla vylezt takova srajda. Uvodni navazani na druhej dil bych jeste ustal, ale to, ze celej zbytek filmu je pak vlastne trapna kopie dvojky, kde se vicemene resi to samy, to uz ne. A to se ani nezminuju o ty halde nelogicnosti. Akce je sice docela fajn, krvi se nesetri, jenze co je to platny, kdyz triky jsou spis prumerny, Arnold se dostane ke slovu malokdy a Hamilton sice vypada jak drsnacka roku, ale akce uz moc nezvladne. Bohuzel to nezachrani ani novacci, spis naopak. Davis tu drsnacku fakt neverite, navic ani neni moc sexy, Reyes je otravna a vrcholem vseho je homoklada Luna, to je proste trapak roku, kterej se celej film tvari, jak kdyz si skrip koule, za celej film ma asi tak dve vety a proste jsem mu to ani minutu neveril. Coz je proste problem, pribeh stupidni a tezce neoriginalni, postavy vam jsou u prdele, triky prumer a hudba krome hlavni melodie nevyrazna. Jediny, co film zachranuje, je fakt, ze je natocenej docela svizne, na akci se da koukat, je to spravne krvavy a proste drsnejch sci-fi neni nikdy dost. Genisys nebylo nic extra, ale tohle je jeste o uroven horsi. Slabsi 3*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Fajn, já se teda přiznám. Nechápu Terminátora. Ve smyslu nerozumím vnitřní logice toho světa. Zaprvé se to už šest filmů nikam nepohlo, zadruhé je cestování časem v tomhle univerzu hrozně frustrující, protože se ignorují celkem zásadní věci, a zatřetí... prostě ne. Jediný díl, který se mi vlastně líbil, protože byl pojatý jinak, byl Salvation. Dark Fate se ale vrací k té struktuře zbytku série a byť je to ve finále lepší než trailery, má to solidní herce, a v úvodu i povedenou akci, stejně mě to na konci nechalo naprosto chladným. Strejda Arnold promine, ale zlatej Vetřelec. 6/10 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Terminátor: Kundy odsud...Tak by se tento poslední snímek mohl klidně jmenovat, jelikož kdo se naivně těšil, že se Arnie vrátí v plný polní, tak toho čeká studená sprcha. 70 !! minut budete čekat, než naše kundí trio zaklepe Arniemu na chaloupku, aby se náš slavný T800 konečně objevil na scéně a pak si ještě kurva počkáte než předvede taky nějakou akci. Do tý doby spatříte jednu hodně popiči akci na začátku filmu, která Vás navnadí na konečně zas pořádnýho terminátora, aby se pak kurevsky dlouho nic moc nedělo a vlastně se jen sleduje pohyb pipin z jednoho místa na druhý a do toho jako bonus si spolu povídaj o všem možným a nemožným. Sára Konorová je sice drsná babka, co zvládá akci bez chodítka, ale přeci jen na ní sem zas tak natěšená nebyla. Naše hlavní hrdinka, méchikánská puta je sice šukézní, ale celkem uřvaná a její ochránkyně z budoucnosti je tak často v píči, že spíš mexxikánka se Sárou zachraňujou jí než ona je. Jako aby po mně šel Terminátor Rev-9, znázorněn nějakým týpkem z telenovely o Esmeraldě a já za sebou po zemi táhla naprosto chcíplou Grace, která potřebuje vodu, inzulin, trembolon, růsťák, tesťák, oxymetolon a nevim co ještě, aby dokázala fungovat déle než den a chránila mě, tak to bych se na to zvysoka vysrala a nechala se rovnou odstřelit nebo šla za T800, aby mi poradil jaký si mám domů koupit záclony. Čekala sem průser, dostala sem čistokrevnej průjem, kde to tvůrci zesrali absolutně nijakým záporným Terminátorem a hlavně snahou celému světu dokázat, jak jsou drsný ženský cool. Výsledek je takovej, že film se , buddhožel, stal propadákem, kterej si dle všeho na sebe nevydělá a tak máme my, milovníci ságy asi nadobro po píči. Kdo čekal, že to trojice bab utáhne 3/4 filmu bez Arnieho byl asi hodně velkej optimista a nebo křáplej na hlavu. Takže tvůrci, sere mě to, ale dobře Vám tak... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Skynet na mě a na mýho syna poslal několik terminátorů. Jeden nás nakonec dohnal a splnil rozkaz, co dostal v budoucnosti, která nikdy nenastala." Tak se nám to trošku komplikuje. Terminator je prostě fajn, ale už jich tady běhá nějak moc na to, aby to ještě dávalo smysl. Proto už v tom žádnej smysl nehledám, užívám si nasranou Sarah, nevěřím Grace toho vojáka v ní, nevidím v Dani budoucí zachráňkyni světa a přeju kovovýmu Carlovi, aby prodal hodně koberců. Jinak to samozřejmě bouchalo prvotřídně, ale s tím už se u jakýhokoli Terminátora tak nějak počítá. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, novej Skynet, to už je jak Novej řád - furt to samý dokola. A ani jedna akční scéna nemá koule na úrovni čehokoliv od Camerona. Linda a Arnie fajn, ale jinak docela ohňostroj marnosti. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných pořád věřím, že by hypoteticky mohl vzniknout parádní terminátoří film a tu látku nevnímám jako vypotřebovanou - ale nesmělo by to být jen formou repetic a mírných variací. Temný osud je vším, co dělá, v pořádku, ale není moc důvod se o to, co dělá, zajímat. Cameronovu egu asi dělá dobře, že chce někdo jeho dítě držet při životě, ale potřebovalo by to víc než zaměstnání celkem nudného režiséra a sepsání celkem nudného příběhu, kde bylo vytyčeno pár koncepčně dobrých nápadů, jejich realizaci ale chybí jakákoliv energie. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na styk s Arnoldem jsem se velmi těšil, myslel jsem, že mě nemůže nikdy zklamat, ale tak trochu se stalo. Náš styk byl neustále přerušován nežádoucími ženskými postavami a probíhal přes politicko-korektní ochranu, která z energického vymrdávače udělala starého impotenta. Což o to, samotné akční scény byly schopné citelné penetrace, ale ta omáčka okolo působila, jak nežádoucí, nudná předehra. Pardon, to je pleonasmus, předehra je vždy nežádoucí a nudná... 6/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ale jo beru, sice namontování na T2 a rozjetí příběhu je tak na hraně urážky, je to fakt těžká vykrádačka a na začátku má člověk pocit jako když kouká na recyklovanou a kanálem prohnanou dvojku a jako sorry, vyměnit T1000 za takovou divnou bukvici jako je Luna je vyloženě na přesdržku, navíc nejsem zrovna žádnej fanda spešl nařáchlejch vojand, přijde mi to nepřirozený, ale musím uznat, že když už to tu musí být, tak Mackenzie Davis vyloženě průser není, obzvlášť s tím jejím backgroundem, který tomu dodá trochu reálných obrysů, nicméně jako nabitej akčňák to prostě funguje dobře, jen si to člověk nesmí moc pustit k tělu a uvědomit si, že je to přímý pokračování takovýho skvostu jako je T2, i když mu to film vyloženě cpe do chřtánu po celou stopáž. Jinak návrat Lindy Hamilton fakt potěší, na ty její roky furt vypadá nesmlouvavě a u ní mi prostě sedí, když vytáhne nějakou těžkou techniku a trochu to pokropí a Arnie je klasika, toho můžu v jakýmkoliv stavu, byť je pravda, že čekání na jeho ántré bylo sakra dlouhý. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je buď nejlepší z dílů 3-6, nebo druhý nejlepší (po 3), nebo stejně dobrý jako 3. Přesně vám to neřeknu, protože jsem díly 3-5 viděl jen v době, kdy byly nové, a pak už ne. Tím, že je lepší než 4 a 5 si jsem bezpečně jist, ale na 3 budu muset mrknout znova (ještě mám doma CD-R s kinoripem o velikosti 630MB vypálené v roce 2003, tak snad bude fungovat)_____A teď k filmu: To, že je tento film docela koukatelný souvisí hlavně s tím, že se tvůrci nepokoušeli o velké inovace a nasadili osvědčené dějové schéma kopírující díly 1 a 2 (scenáristům Star Wars VII to taky prošlo). Toto schéma lze rozvíjet prakticky donekonečna (po Skynetu přišel Legion, a po něm může přijít třeba HAL10000 nebo Ondra), ale vzhledem k nízkým tržbám se dalšího dílu dočkáme nejdřív za 10 let (ale dočkáme, všichni známe nemohoucnost Hollywoodu). Scénář je plný nesmyslů, kterým vévodí T-800 jako starostlivý otec rodiny (to je snad nějaká úmyslná parodie a dřenda), ale díky svižné a zábavné akci to ani nevadí. Je fajn vidět zase Lindu Hamiltonovou, má charisma na rozdávání (a její mladší verze vypadá jako živá). Arnold vypadá taky překvapivě v kondici (resp. tvůrci ho nenutili dělat nic, co by nezvládl). Snad jen Natalia Reyes vypadá jak postava z teenagerské komedie a její přeměna v akční hrdinku a vůdkyni lidstva vypadá hodně násilně a nevěrohodně (Linda Hamilton byla v roce 1984 v tomto uvěřitelnější, ale holt je jiná doba a ve filmech teď musejí povinně hrát modelky). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mno, zajímavé, že měli tvůrci potřebu se předem distancovat od všech kravin natočených po Tdvojce a navazovat přímo na ni a potom natočili jenom další z těch kravin po Tdvojce. Nakonec oceňuji jen to, že Mackenzie Davis opravdu vypadá a pohybuje se jako bojovnice a taky že design nového zlého Terminátora je proklatě cool. Natalia Reyes je bohužel herecky dost marná. Arnie i Linda jsou hodně vyčerpaní a zvláště u ní mi hodně vadilo to hláškování a mrkání do kamery. (Taková Sára přeci není.) A vlastně bych i ocenila zapracování uprchlického centra do děje a fakt, že mašina používá ostatní mašiny a naznačuje, že umělá inteligence by neřešila všechno pouze hrubou silou, kdyby jenom ten film jako celek měl prostě větší charisma, smysl, opravdovou hlavní postavu a byl prostě... lepší. (Co se týče hudby, tak jsem si snad ani nevšimla, že tam něco hraje, takže další zklamání.) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak blbé/nudné, jak se to jeví z trajlerů. Po fajn úvodní honičce přijde hromada - pravda, ne úplně nudných - keců a pak až úmorně nudná závěrečná akce. Žádná atmosféra, postavy mě nebavily a samozřejmě je to digi jako prase. Jediným zajímavějším momentem je (SPOJLEREK) když se ukáže, že jeden z terminátorů, co po splnění úkolu zůstal vězet v minulosti, si tam založil rodinu, která ani po letech nepoznala (?), že hlava rodiny je robot. O tomhle měl být celej ten film! Co film, sitcom o několika sériích! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

There is one more shit, and it must be destroyed also.. Dark Fate? Kde? Jako průměrný akční film budiž, ale v rámci kultovní značky Terminátor ani omylem. Při akci, která mimochodem může jen obdivně vzhlížet k Salvationu od McG, nemá Miller pro samé záběry z blízka a do očí bijící CGI moc co nabídnout a když se nastoupí do nákladní C-5, zvrhne se vše do pitomosti s parametry finále Blackova Predátora. Sarah Connor jako sprostá cool stařena a polidštěný Carl von Cyberdyne užívající si na terase s pivkem v ruce důchod? Pokusy o to být extremely funny? Ne, díky. Chci Terminátora jako Mangoldova Logana a ne Deadpoola. Tohle všechno spolu s femini kurzem a protláčením současných sociálně-politických tendencí mi přijde jako podceňování diváka, ale zase buďme rádi, že Rev-9 netweetoval a neměl na hlavě blonďatou přehazovačku.. Tvůrci proklamovali, že jejich film ignoruje vše po T2. Ti další mohou s klidným srdcem prohlásit to samé.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Terminátor: Přeobsazení vychlastaný fetky Eddieho. V podstatě zbytečnost, která kvůli castingu sahá po reboot tlačítku a jinak nabízí jen to, co jsme už viděli. Není to rakovina jako Genisys, ale to je skoro všechno. Trojka i čtyřka byly odvážnější. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Výstižný podnázev filmu vystihuje sérii, která má vskutku temný osud. Poslední příspěvek Genisys mně málem přizabil, ale jak v tom roce zrovna doopravdy frčela móda nostalgického fanservisu, podařilo se mu utržit dostatek peněz na to, aby to přes mnohé a extrémně zasloužené mizerné reakce producenti po pár letech zkusili znovu. A jak tedy návrat vražedného kovového zabijáka dopadl pošesté? Tržebně asi pochopitelně už zdaleka ne tak přívětivě, ale co je důležité, já jako divák jsem z toho nakonec vyšel docela zdráv a možná i mírně spokojený. Jistě, i v tomto případě se zase připomínaly staré dobré časy Jima Camerona, jenže tentokrát to bylo provázáno s příběhem, který se rozvinul tak akorát příjemně trošku někam jinam, s postavami, které měly díky návaznosti pro diváka jak pocit familiárnosti, tak díky jejich konceptu a vývoji dostatečnou novost a odlišnost. A v závěru sice do té doby komorní odkazování na jedničku narušující, ale výborně zpracovanou zábavnou a kreativní obrovskou akční horskou dráhou v zajímavém prostředí v sérii doposud neviděném, se skvělou choreografií a triky a uspokojivě a správně emotivně ukončeným dějem. Tolik ke kladným stránkám, teď k tomu, proč stejně nemůžu jít s hodnocením výše. V první polovině měl film hrozně rozkolísané tempo, kdy nejprve zbytečně rychle bez dostatečného seznámení s postavami přišel s velkou akční sekvencí, která se ale rychle omrzela z vícero důvodů - digitální kamera a nehezké nasvícení, nudné prostředí, nepříliš velká nápaditost. Pak film naopak příšerně zpomalil a naneštěstí příliš nepomohla ani přítomnost staré známé postavy, ačkoliv dodávala svou přítomností alespoň určité napětí a pnutí mezi hrdiny. To se někdy v moment přechodu přes hranice začalo zlepšovat, ale tady si scénáristé začali naneštěstí zase vypomáhat s hloupými nelogickými rozhodnutími, zejména u padoucha, ale i dalších vedlejších postav, což mi zkazilo celou prostřední akční část filmu. Naštěstí zbytek filmu i kvůli faktoru, který nebudu jmenovat, dostal nakopnutí jak po stránce akce (jak jsem už zmínil výše), tak po stránce emocí a dokončení charakterního vývoje všech zúčastněných a v úplném závěru filmu jsem dokonce chvilku cítil i nějaké dojetí, což je něco, co jsem si myslel, že už u této série nebudu cítit nikdy. Za to děkuji. Za co neděkuji, je volba herců do hlavních rolí. Totiž ještě ta Mackenzie Davis svým způsobem vzhledem k tomu, čím byla a co prožila, fungovala, i když byl bych mnohem raději, kdyby měla větší rozsah hereckých schopností a nepůsobila mnohdy tak prkenně. Ale Natalia Reyes v roli Dani, tam ty problémy už přehlížet moc nešly. V první polovině ještě její Dani fungovala (i když zdaleka ne tak dobře jako Sára v jedničce), ale když měla následně po svém vývoji (který tady ale popravdě tak trochu chyběl) vklouznout do další, podstatně složitější role, přestal jsem ji věřit cokoliv. Na něco takového prostě potřebujete trochu charismatičtější... a ano, omlouvám se, ale alespoň trochu vyšší, větší herečku. Anebo její postavu napsat nějak chytřeji a smysluplněji. Takhle to působilo jenom směšně. U Luny v roli nezastavitelného terminátora jsem si chvíli jeho štěněcím výrazem taky nebyl jistý, ale nakonec jsem si zvykl docela rychle, takže budiž. Nakonec pro úspěšnou infiltraci se může něco takového hodit. Další problém jsem měl s některými dialogy, které měly tvořit zřejmě jádro filmu, prodat jeho hlavní myšlenku a osudovost dění. Což se teda moc nedařilo, možná byl na vině klasicky Goyer, možná i zdejší herci. Nejspíš to byla kombinace obojího. Ať tak či onak, ve finále Dark Fate nahoru táhla nejvíc stará garda a ano, pro mě osobně dokonce i občasné tóny legendárního hudebního motivu (taky film dobře věděl co dělá, když divákovi hned během úvodu "pustil" znepokojivou scénu s druhého Terminátora a naladil ho tímto způsobem na správnou notu), ale tvůrci na tenhle základ docela obstojně postavili aktualizaci pro 21. století. Teď jsem už jen zvědavý, jak dlouho tržební propadák udrží nenechavé ruce hollywoodských producentů od značky tentokrát. 6,7/10 () (méně) (více)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po hrôzostrašnom Genisys a veľmi slabých traileroch som od Dark Fate radšej moc nečakal, ale o to viac som príjemne prekvapený, aj keď iba v určitých ohľadoch. V prvom rade to má konečne normálny príbeh. Tu sa tvorcovia až na pár maličkostí nesnažili zbytočne experimentovať, ale radšej ponúkli dynamickú naháňačku, ako boli v podstate aj prvé diely, pričom aj chémia medzi postavami celkom funguje a tak som nemal problém počúvať aj ich obyčajné dialógy. A za veľký plus považujem prakticky vymazanie monopolu Skynetu a Johna Connora a dali to do uveriteľnejšej roviny. Prvé diely stáli na tom, že prežitie ľudstva stojí na jednom mužovi a ohroziť ho može jeden počítačový systém, po ktorého zničení sa nič v budúcnosti nestane, čo je samozrejme logicky úplný nezmysel. Tu aspoň vidno, že to jednoducho urobí niekto iný, ak sa zničí Skynet, tak o pár rokov podobný systém vyvinie niekto iný a s ľuďmi, ktorí v prípade potreby dokážu prevziať iniciatívu, ako v tomto prípade v odboji by tiež nebol problém. Takže toto sa mi páčilo a beriem to za veľký prínos do tejto série, aspoň je to taký dospelejší pohľad. Ani s obsadením nemám väčší problém, páčilo sa mi to generačné rozloženie a tak tu poteší staršie zastúpenie legiend v zložení Linda Hamilton a Arnold Schwarzenegger, ktorého postavu som síce nepochopil, teda niektoré motivácie, ale uznávam, že to bolo celkom nápadité a vtipné. Mackenzie Davis ale posôbila skôr rozporuplne, v pár scénach sa mi páčila a v pár zase nie, a Natalia Reyes síce ako novodobá spasiteľka moc nepôsobí, ale vo filme mi nevadila. A výhrady nemám ani k hlavnému záporákovi, Gabriel Luna mi tu skvelo sadol. Takže v rámci príbehu a postáv som až prekvapivo príjemne spokojný. Ale potom je tu tá odvrátená strana a to je rozhodne akcia. Terminátor samozrejme nemôže byť bez akcie a ešte keď je to vlastne jedna dlhá naháňačka, ale tu som sa skutočne pri každej akčnej scéne nevedel dočkať, keď konečne skončí a zase sa začnú postavy normálne rozprávať. Všetko strašne prestrelené, terminátori tam skáču, lietajú, padajú a ešte v takom hroznom prevedení, tie efekty boli teda na áčkovú produkciu strašné. Nielen, že to nie je Terminátor, ale ani mimo toho to neobstojí, vidieť takúto akciu v nejakom seriály, v momente s ním končím, to sa snáď nemôže páčiť ani dnešným dvanásťročným deťom, kto toto schvaľoval. Možno iba tá prvá cestná naháňačka vyzerá aspoň priemerne, ale inak všetky tie súboje a pešie naháňačky, terminátor vo vrtuľníku, v lietadle, na lietadle, pod vodou a najlepšie hneď všetko po sebe, no hrôza. Ako keby bol taký strašný problém pozrieť si prvé diely a natočiť niečo podobné. Tu nechválim absolútne nič, vôbec ma to nebavilo. A režijne je to vo väčšine ohľadoch taký žánrový priemer. Mimo akcie sa na to pozerá dobre, ale zase chýba všetko to, čo bolo v prvých dieloch, silná atmosféra, pocit osudovosti alebo aj emócie. Tu to jednoducho nefunguje. A ešte aj tá hudba tu za moc nestojí, čo je teda dosť nepríjemné prekvapenie, tá bola ikonická. Takže Terminátor: Temný osud rozhodne predčil moje očakávania, na rozdiel od Genisys si to ešte niekedy pozriem, ale najviac ma štve, že mohol byť ešte o dosť lepší, keby obsahoval trochu normálnejšiu akciu. Ani by nemusela byť skutočne dobrá, len keby tak neliezla na nervy ako toto. Ale mrzí ma, že to prepadlo, tu by som si pokračovanie pozrel. 64% () (méně) (více)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Arnold dostal dostatek prostoru až ke konci. Celkově však film hodnotím kladně, jelikož zápletka nestárne a tvůrci stále přicházejí s dobrými nápady. Dovolím si však tvrdit, že terminátor půjde do kytek, až v něm přestane Arnold vystupovat. Nejlepší scéna se asi odehrála na samém začátku a onen souboj s kladivem byl podle mě naprosto legendární. 85% a určitě bych řadil mezi ty lepší Terminátory. Mínus dávám jen za scénu s letadlem, která byla zbytečná a vzhledem k ceně scény, určitě ne tak vydařená. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Ten pitch musel na papíře působit dost slibně, ale ani jedna z nových postav mi to prodat nedokázala. Alespoň prvních pět minut si mě tvůrci hezky povodili. A LEGION? Guys you are better than this! To už vážně smrdí parodií sebe sama. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní akční jízda a asi nejlepší pokračování druhého Terminátora, ale stále jde o nastavovanou kaši. Příběhově nepřináší kromě zajímavého Carla a sympatické Grace nic moc nového. Akce je fantastická a triky, především úvodní scéna jsou více než povedené. Sarah je malinko za karikaturu, zachraňovaná holčina je mdlá. Miller ukuchtil pokračování, které jsme si přáli, ale to jediné co z něj vyplývá je, že Cameron udělal to samé a mnohem lépe v devadesátém druhém. Z nebe nám zase prší nahé dámy. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jenom asi ... nejhorší terminátor ze všech? Všem, kteří zvažují, že za tohle digitální konverzační drama utratí nějaké peníze doporučuji, aby si 3x za sebou pustili první trailer, protože ten lže jenom v tom, že je Dark Fate akční film. Ano, na začátku se dočkáme akční scény z traileru ... poté se bohužel film přenese do své primární (čti konverzační, kdy na sebe postavy dramaticky koukají, nebo se koukají do dáli) roviny, pak tu máme digitální akční dvouminutovku a tak pořád dokola, než se dočkáme závěrečné akční scény, která je sice delší, ale jako většina akčních scén se odehrává v noci či prostě jen ve velmi tmavých interiérech (nebo ještě ideálně v noci pod vodou) .... jo a to jsem ještě nezmínil absentující kinetiku bitek mezi roboboby. Je velmi smutné, když si vzpomenete, že poslední dobrá terminátoří bitka se odehrála v Rychle a Zběsile, kdy si dali přes rypák Diesel a Rock. V Dark Fate se dbalo na to, aby Termíci měli ladné a velmi plynulé pohyby, dám ruku do ohně, že v jedné z 30 zpomalovaček se Terminátor dokonce vlní ve vzduchu .. takže pokud čekáte váhu a sílu, tak jste na špatné adrese (pro Terminátora je velmi těžké uškrtit teenagera ... prostě zatíná a zatíná, ale holt to nevyjde, je to přeci jen stroj, který pěstí dokáže prorazit zdi, že jo). Postavy jsou velmi špatné, bez špetky charisma, a jejich rádoby drsné a cool hlášky se míjí účinkem skoro pokaždé, když otevřou pusu ... a že jí otevírají teda dost. Tenhle film nemá v kinech co dělat, měl zamířit přímo na Netflix, kde byste si to stihli minimálně dvakrát rozdat (btw ten film trvá tak deset hodin a má asi 3 konce, než konečně to ukecané digi peklo skončí), a ani byste nemuseli film přetáčet nazpět, bo by vám nic neuteklo. Panebože, nechte už Terminátory chcípnout (opravdu nechci pokračování s terminátořími chimérami, které mají tolik chapadel, že by si mohli odskočit do libovolného hentaie .... a tohle si btw také nevymýšlím, bo přesně tihle terminátoři drtí odboj v budoucnosti) .... kill it pls. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama