Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 077)

husokachna 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je nejnovější Terminátor v mnoha ohledech hloupý a očividně se mozkové závity při psaní scénáře nepálily. Na stranu druhou jsem se skvěle bavil a dlouho jsem si žádný akční blockbuster v kině takhle neužil. Je to moc dobře natočený, akce je přehledná, zábavná a "vtipná" (možná až na finále s letadlem a v letadle, ale tam je zase příjemně over the top a kreativně využívá prostředí - reparát si u mě složilo vozidlo na padáku, kdy po tanku v A-Teamu jsem vozidla na padácích nějakou dobu nesnášel). A ano, můžeme diskutovat a nesmyslnosti děje a o (mírné SPOILERY ahead) debilitě Arnoldovy linky (mimochodem tam to začne být totálně podvratné a je mi záhadou, jestli to byl Millerův záměr a Cameron z toho šílel, nebo to spíš bylo kouzlo nechtěného - viz Carlovy závěsy). Celkově, když nebudete k filmu přistupovat s posvátným "terminátořím nadočekáváním" (terminus technicus), tak můžete z kina odejít spokojení, že jste viděli parádní akční blockbuster. Mě to v tuto chvíli stačí. Slabší T 400 hvězdiček. PS: opět budu mírně SPOILEROVAT - je vtipný, jak hlavními hrdinkami jsou ženy a mexičané, zapojí se hraniční zeď a nejameričtější americký imigrant, pan splněný americký sen, adoptuje mexičánka i s maminkou. Jestli je to dobrá (z)vůle hollywoodských pohlavárů v rámci šíření tolerance nebo součást hyperkorektní Ameriky, mi v tomhle filmu bylo jedno a nevadilo mi to. Což se dá taky brát, jako kvalita filmu. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Průměr. Scénář dost slabý a natočený tak, že jsem měl čas dumat nad pitomostmi. Akční scény by snad i byly fajn, kdyby byly lépe prodané. Vzhled filmu je děsivý, vypadá to spíše jako nějaká dražší televizní produkce než film s rozpočtem 185 mega. Hamiltonová vypadá tak o deset let starší a i když antré měla působivé, zbytek byl slabší. Navíc ji těžko lze věřit, že si klidně odletí pět metrů daleko a nic moc se nestane. Hlavní hrdinka pro jistotu z Mexika, protože je to cool a politicky korektní, ale sympaťačka to byla, to zase ne. A druhá hlavní hrdinka je celkem solidní. Co potěšilo a celkem překvapilo, byly bezútěšné záběry z retenčního střediska pro nelegální migranty. Není nutné čekat na Legion, my si úspěšně vytváříme vlastní peklo na zemi. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Markentingové oddelenie nového Terminátora by si zaslúžilo okamžitý vyhadzov! Po tej otrasnej kampani by mi totiž vôbec nenapadlo, že budem z kina odchádzať tak veľmi spokojný. O to viac ma potom bude mrzieť, ak film kvôli hnusným trailerom a slabšej diváckej návštevnosti finančne prepadne, čo si rozhodne nezaslúži. 8/10 ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Neskutečný recyklát, který přináší to co jsme již viděli, nyní jen doplněný o mladé neherce (naprosto iritující malá mexičanka), absentující aspoň trochu kreativní scénář a o ději se snad nemá cenu zmiňovat, protože ten ve filmu není. Arnie byl jedinou vzpruhou a i hustě nadávající Linda celkem obstála. Ale zbytek kolaps - vrchol byla "přehledná a lehce uvěřitelná" scéna v přehradě, nebo věčně protestující mexičanka :( Ale chápu, že z tohoto filmu zase přiteče spousty peněz, které James bude určitě chytře investovat do dalších jeho počinů. ()

Risolutore 

všechny recenze uživatele

Urcite nejlepsi Tecko od dvojky. Par postrehu: zatimco Dani neni moc presvedciva (ani jeji pribeh) Grace je opravdu "saving grace" celyho filmu. Je nekompromisni, tvrda, uslechtila, zajimava. Je osvezujici konecne videt nekoho krome Arnolda na strane dobra. Zatimco akce vypada vicemene porad super, cgi pohybu zlyho Terminátora vypada nekdy jak z roku 2002. Zaporak sam je skvelej, desive neznicitelnej (poprvy od dvojky jsem mel zase pocit, ze "proste nejde zabit!!"). Sara ma jakoby drsnou vizaz a backstory, ale Linda Hamilton neni moc dobra herecka, takze nekdy repliky i divne vyslovuje. Ale da se to prezit. Zato Arnold zraje jak vino, skoro by se ho clovek uz nebal nekomu pustit jako herce :) Je vtipnej a dobre zestarnul. Budoucnost vypada smesne amatersky a cela explicitnost toho, jak Dani inspiruje lidstvo, je svoji doslovnosti bohuzel ne moc presvedciva. Nekde mezi 7 a 8 z 10 :) ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

A pak že Arnoldovi nejdou komedie. Bohužel Dark Fate vyznívá místy jako parodie i nechtěně, a vůbec je řada věcí nešťastná. Akce je slušná, ale od půlky tak přepálená, že paradoxně navozuje dojem, že hlavním postavám se zjevně nemůže nic stát. Silácké hlášky moc nefungují, některé repliky nedávají smysl a představitelce hlavní hrdinky ty odhodlané pohledy (Je to tak, i tady dojde na povinnou hlášku „Ne! Už nebudu utíkat.“) zoufale nejdou. Poučné je to, že když ve zpomaleném záběru rozříznete kudlou letící mouchu vejpůl, lidé vám uvěří, že vás chce zabít robot. A mezitím sedí starý T-800 v chatičce a posílá esemesky. Jedna hvězdička za cimrmanovský sitcom „Terminátor na vejminku“ a jedna za to, že tolik Maďarů a Španělů (a pár Čechů) dostalo práci. Tak ** a půl. ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Terminator 2 můj nejoblíbenější film, tak jsem se těšil. Těšil jsem se opravdu hodně, nicméně v koutku duše jsem přeci jen cítil pachuť z předchozích pokusů a trochu jsem se obával. Upřímně musím říct, že od dob dvojky je to nejlepší Terminátor, tím to ale bohužel končí a následují jen negativa. SPOILER ALERT - Proč proboha musí mít T-800 rodinu a proč musí bydlet někde v prdeli v lese? Proč to v tom fimu musí rozebírat? Nebylo by lepší, kdyby ho Sarah objevila, když už by jí teklo do bot nejvíce, vypnutýho v nějakym zaplivanym podzemnim skládku (třeba takovym podobnym tomu ze dvojky, ve kterym zrekvírovali kulomet) a tam by ho zprovoznila (něco jako v bonusový scéně ve dvojce)? Proč se to odehrává někde v Mexiku (nebo co to bylo) a hlavní hrdinka (ač hezká) není úplně prototyp přirozeného fuhrera? Proč se jí vydá chránit vysoká antisexuání enhanced lesba a proč je hlavním záporákem člověk visáže podomního prodejce s teplou vodou? Je to kurva (skoro) celý špatně. Já sem chtěl solidního nástupce dvojky, tedy ledově chladné sci-fi, které mě donutí se přikovat k obrazovce/plátnu a dokoukat to na jeden zátah do konce i kdybych se měl pochcat do gatí. A co jsem dostal? Béčkově emancipovanou, "milou" multikulti slátaninu, která nemá hlavu ani patu, kterou člověk po měsíci zapomene a už nikdy si na ní nevzdechne. Je to škoda, přeškoda, budu muset čekat dále. 3* a možná to, po zralé úvaze a dostatečném množství vína, ještě časem snížím. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Terminátor - Temný osud: Tak to se mi líbilo moc! Mě se teda líbily všechny díly Terminátora (možná kromě Salvation), ale tenhle byl rozhodně lepší než trojka a Genysis (proti kterým ale taky nic nemám). Atmosféra ve stylu prvních dvou dílů fungovala, vlastně to šlo přes stejný mustr a zároveň se to snažilo o renovaci, což je fresh. Taky rozvoj mytologie v tom smyslu, že vedou nekonečnou válku, kdy se ti "motherfuckers nepoučí" a i přes zabránění zkázy přijde lidstvo s novou UI, která to dosere, tomu se asi nevyhneme, ale můžeme neustále vést dokola ten samý boj. Čili budoucnost změníme, ale přijde další hrozná, která jí nahradí. To mi jako dává smysl. Takový prvek jak v Nezvratném osudu. Dále se nám Linda Hamilton příjemně vrátila, to cením, takle by měli důchodci trávit čas, ne nakupováním v Kauflandu. Arnie je král, nejvíce mu sluší, když je jeho poloha jak akční, tak zároveň vtipná a tady to fungovalo. Feministickej tým bojovnic OK, mexičanka mi nepřišla nic extra, ale jinak v pohodě. Všichni Terminátoři působili nově a zajímavě, takže dobrý. Akorát scéna s letadlem a přehradou byla dost přestřelená a to bych úplně vyškrt. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Ako fanusik Terminatora som sa samozrejme na tento film velmi tesil. Musim sa priznat, ze ma dost prekvapilo osadenstvo filmu. Prerobena Grace je super napad, ale ked tam dali zenu, pytalo sa tam obsadit niekoho, kto nema tak asexualny vizual :D :D Sorry, ale hovoril som si to od prvej sekundy ako sa objavila. Hlavna postava Dani je tiez uveritelna ako zakladna nacistov na Mesiaci. Ale celkovo sa mi to skor pacilo, aj ked to malo plno chybiciek krasy. Akcia v pohode, Sarah nema chybu, s T-1000 to uz tak uzasne nebolo, ta rodinna linka ma fakt zabila. Takze uplne rozumiem hodnoteniu, lebo tych spominanych "malickosti" je tam dost. A to ignorovanie niekolkych casti je smutnovtipne. Osobne by som do deja zahrnul aj trojku, no to by sa vyrazne musel zmenit cely scenar, takze to nejako v tomto pripade neriesim. ()

no2 

všechny recenze uživatele

7/10 - Začátek vynikající a vůbec prvním dvěma třetinám filmu nemám skoro co vytknout - přesně takto jsem si po "jiném" Terminator: Salvation představoval další pokračování (nic proti Genysis, ale na T1, T2 a dokonce i T3 to nemělo). Všechny tři ženské postavy OK, akce spousty i záporák výborný. Co se týče setkání s Arnoldem - chápu, že ne každý to ocení, ale jako další variace na téma "polidštění T-800" mi to nepřišlo zase tak špatné. Bez Arnieho by to prostě nebyl Terminátor a tady jeho postava přinesla aspoň zase něco nového... I ty sociální "sondy" mě tak nerušily - taková je prostě tahle doba a pokud se to nepřehání, dá se to zkousnout. Co mě však celkem zklamalo, byla ta poslední třetina - ano, bylo to poněkud předigitalizované, překombinované, nepřehledné... Ty scény ve tmě mě dost rušily. Nedávno jsem viděl Gone, Baby, Gone, kdy jsem při "nočních" scénách ani nedýchal... Proč to nešlo tady také tak? Škoda, velká část filmu šla hodně ve stopách prvních dvou (tří) dílů, ten konec to pohřbil. Resumé: "Terminátoří" filmy pro mě vždy byly vždy zejména T1, T2 a T3. Byl jsem zvědav, zda po zhlédnutí T6 to tak zůstane, nebo nastane změna a budou nově T1, T2 a T6. Nedopadlo to tak. Temný osud není špatný akční film a rád se na něj ještě párkrát podívám, ale na první tři díly to nemá. Tak jako u Genisys (jsem shovívavý) - slabší čtyři. Tak snad příště! ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Dobrý! Sice místy (vlastně skoro furt) strašná volovina, ale velmi zábavná. Bylo to fajn rozloučení, škoda že nedoceněné. V rámci série si film zasloužil určitě větší pozornost. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Sarah Connor je drsnější než kdy jindy. Celkově je to akční námrd od začátku do konce, za mě dobrý a jsem spokojená. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie ako hrom, najlepší terminátor od druhého dielu. Začne to strhujúcou akciou, kde sú krásne triky a výborne natočená akcia. Na scéne sa objaví naša stará známa Linda a síce ju čas nešetril hneď natrhne nepriateľovi zadok.Nasleduje malinké zvoľnenie tempa no to vôbec nevadí. A keď sa na scéne konečne objaví Arnie(Mrzelo ma že až tak neskoro) tak to je podivaná ako sa patrí. Vidno že Arnold si rolu užíval. Nové postavy potešili, záporák slušný, Mackenzie mohla byť krajšia. Finále poriadne akčné a poriadne dlhé. Na konci pre fanúšikov krásne emócie.Ešte treba pochváliť soundtrack ktorý to nostalgicky všetko krásne dotvoril. Obrovská škoda slabých tržieb, no aj keby to bol posledný Arnie ako terminátor tak rozlúčka skvelá. Za mňa 5* a 100%. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Zemi zachrání ženy a ještě k tomu Mexičanka a pomůže jim černoch...A, aby to bylo genderově naprosto vyvážené, tak ještě žena/nežena a zároveň robot/nerobot...Tak to bychom měli milé děti film ve stylu chytré horákyně, aby byli všichni spokojení a ščasní...Já jsem se pobavila, cameronovský styl zůstal zachován, akce byly novinkové a zajímavé a hlavně tam zůstal humor, jinak by to byla hrozná píííčovina, jak pravila babča Sára Connorová...A samozřejmě bez Karlových závěsů by to vůbec nešlo...Fuckt dobrý návrat k původnímu tématu a pokračování T2...Za mě 90% ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY Další terminátor, a tím tedy pro mě zase jednou problém, jak jej vlastně hodnotit? Tvůrci se snažili o trochu nový a docela i svěží přístup, to jim brát nemohu. Třeba příjemná byla role Grace (AKA asi 14 metrová Mackenzie Davis), která mi tam kupodivu i dobře sedla. Stará dobrá (ale především stará) Sarah Connorová (Linda Hamilton) se role zhostila s odhodláním, ale ty předrsnělé hlášky mi už zní prostě a jednoduše otravně. Terminátor na volné noze a zároveň OSVČ závěsář Carl (Arnold Schwarzenegger) působil docela do počtu, a sloužil tu jen jako taková nostalgická upomínka, ale taky už trochu vyčpělá a spíše úsměvná. Akční scény jsou tu asi takové, jak bych si je představoval - povětšinou nejsou nijak extrémně přehnané, a tak nějak v rámci rozumných mezí. Bylo tu pár scén a nápadů, které byly vyloženě povedené (třeba počáteční plážová scéna v Guatemale), ale jinak žádná sláva. Tvůrci v čele se samotným Cameronem totiž stále trvají na tom, že všechny terminátoří firmy hodlají i nadále svazovat a utápět v odkazech na předešlé díly. Stále stejné hlášky, případně jejich poupravené podoby, prakticky neustále stejný scénář. Namátkou je to automobilová honička s nějakým náklaďákem nebo jinym velkym vehiklem, následovaná využitím vrtulníku, nějaké to intermezzo na odlehlém místě, kde je obří zásobárna zbraní všeho druhu, a vše to nakonec směřuje k závěrečné bitvě, která se zákonitě odehrává v nějakém průmyslovém prostředí, při které zemře alespoň jedna z ústředních postav. Kdysi tohle stačilo ke štěstí a radosti, protože to bylo vcelku nové a neotřelé. Dnes už tohle prostě nestačí, mně ne. Já vždycky bral jedničku a dvojku za sci-fi, který sice bylo akční, ale mělo dost dobrou a neotřelou myšlenku. Ta se v jistých mezích sice vyskytuje i v těch novějších terminátořích filmech, ale už je dost povrchní. Ale hlavně to provedení je prostě a jednoduše neustále dušeno a utápěno snahou o nostalgický přístup, který za každou cenu odkazuje na první dva filmy jak je to jen možné. Pokud se tohohle přístupu hodlají držet i nadále, bylo by lepší nechat terminátora raději v režimu spánku. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Poslední dva díly byly bídné a tohle je ještě o pořádný kus horší. Scénář je totální vylízanost a musela to psát celá četa scénáristů? OMG Jeden na*raný mexičan pronásleduje asi svoji nic moc bejvalku. Na pomoc přichází no name blond mikádo baba a chuděra sešlá Linda. Feministky zvládly dojet k Arnoldovi na chalupu, který taky chudák zeschnul. Dali pivko a pak Arnold toho mexického kašpara přizemnil v nějaké peci. Asi to nepřežil. Nedůstojné rozloučení. 2/10 ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Další pokus rehabilitovat značku, jenž právem skončil neúspěchem. Tim Miller je zkrátka břídil. Mám chuť neodpustit si jízlivou poznámku: "Opravdu byli potřeba 4 scénáristi, aby vznikl tak blbej scénář?" Předpokládám však, že scénáristi jsou rádi za každou práci a tohle nebyl autorskej projekt. Výsledek? - Neoriginální a trapné... Návrat původních postav je jen ke škodě - protože to jsou důchodci, což je pro akční film zcela nežádoucí a Mackenzie Davis jako nová hlavní hrdinka taky za nic nestojí. Stejná generická mrdka jako Genesys. Kravaťáci ze studií jsou naprosto bezradní. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama