Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

El.Negros 

všechny recenze uživatele

Zábavný to bylo, to zas jo...ale top shelf shit to teda nebyl. S nadšeným výrazem alkoholika v baru, kde zrovínka vyhlásili happy hour na tuzemák ve slevě, jsem si po počátečních pár minutách s klidem zastrčil něčí ruku do kalhot a začal masírovat...znenadání ale začal nahnědlý terminátor poskakovat po montovně mexických nisanů jako rozmazaný assvenger po analním styku s habanerem! Oukej… přece si zrychlovacími efekty z 90tek nenechám zkazit celý film…Zarytě jsem se tedy jal tyto (opravdu odpudivé) efekty přehlížet. Pak jsem si ovšem uvědomil ještě jednu docela nepříjemnou věc; Nejen že ruka, jíž jsem použil na anonymní sebeuspokojovaní, patřila něčí nasrané tchyni, ale nová nástupkyně Johna Connora je úplně nevýrazná holka, jejíž jméno jsem si nemohl vybavit ani během filmu! Prostě...Multikulti náckovství si mohli zrovna u tohoto díla odpustit. Ale oni ne... Voni do toho ještě projistotu přimíchli politické téma uprchlíků s troškou toho násilí na ženách......Totok prostě na 5 hvězd nejni ani kdybych vypil litr v česku dělané tekily. Spíše horší čtverky. Terminátor 1 a 2 byli právě hororoví tím, že se jako velmi silní (ale ne všemocní) roboti mydlili v prostředí viceméně normálních lidí v běžné městské zástavbě široko daleko. Neposkakovali jako nasrané supermanské blechy po plátně, ale jako studené bezemoční stroje nesmiřitelně pochodovali ke svému cíli. Doufám ze příští teplonaut movie bude o něco hrozivější a Hildegarda (nebo jak se jmenovala) tam už nebude vůbec. ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Keď sa Cameronovi vrátili práva na Terminátora, netušil som, že vyrobí rovnako vlažný film ako všetko od trojky ďaľej. Už úvodnou scénou predchádzajúce dva filmy úplne stratili zmysel, čo mu neodpustím. Čo mu odpustím je prepoužívanie motívov z predchádzajúcich filmov (aj tých, ktoré sa týmto stali nekanonickými), rovnakú výstavbu príbehu a "silné" ženské charaktery. A za Lindu a Arnolda som rád. Objektívne 3/5*, subjektívne 2/5* a pre mňa sklamanie roka. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Nuž, neviem. Na jednej strane sa mi mnohé veci páčili a na druhej mi aj liezli na nervy. Plusy sú staré dobré postavy, ako megahustá Sarah Conor, Arnold, pomerne zaujímavo vykonštruovaný príbeh... Nesedela mi ale zachraňovaná osoba, zlý terminátor ani mužatka dobrá poloterminátorka. Bola sympatická, malá pekné oči, ale tak nejak to bolo prefeminizované. Akcia. No. Za mňa staršne moc a strašne zbytočne prestrelená. Zlý rozdvojovací nezničiteľný terminátor mi liezol na nervy. Proste také to napätie jedničky, keď sa postavil chlap proti terminátorvi tu chýbalo. Možno aj preto, že mi bola u prdele celá zachraňovaná liliputka. V dvojke zase prišli na tú dobu neskutočné efekty, Arnold v max. forme, väčšina riešená kaskadérmi a poctivými výbuchmi. Toto bolo proste také digitálne sterilné a z biedy to vytiahli starý Arnodl a Linda Hamilton. Ale myslí, že to oblo lepšie ako posledné pokusy. Samozrejme, na jedničku a najmä na dvojku sa to ani z ďaleka nechytá. ()

Terka_127 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejočekávanějších filmů roku. Kombo Arnie a Linda je prostě nejvíc, a to bylo už před 30 lety. Kombo úplně nových neokoukaných a starých vlídných tváří bylo skvělé. Mackenzie jako ochránce z budoucnosti a Gabriel Luna jako záporný terminátor se povedli. Nejvíc jsem se těšila na nástup Lindy - což byl fenomenální. Vůbec nevím, co dělala posledních 30 let, ale vypadá jakoby se celou tu dobu připravovala právě na tento film. Já jí prostě věřím, že je cvičený voják a celý život se schovává a bojuje proti nezvratnému osudu. Rozhodně nepůsobí trapně na to, že jí je 63 let. Pak jsem se těšila na setkání postav Lindy a Arnieho. A nic nepůsobilo tak dojemně a komicky zároveň jako právě tohle střetnutí. Co si přidal Arnie ke své postavě, prostě dokonalé! "Prostě jsem starý rezavý přístroj a už se zkrátka dojímám" :-D Děkuju! Nezklamalo mě to. K plnému hodnocení mi trochu chybí, ani nedokážu říct co, ale to něco tam zkrátka nebylo ;-) ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nejde dát půl hvězdy, dal bych tak 2 a 1/2. Úvod velmi slibný, výborná honička s náklaďákem evokuje Judgement day. Posrat hlavní dějovou linku vraždou Johna Connora terminátorem T-800 ze Cyberdyne systems je dle mého přešlap. Film čerpá z nejlepších dvou prvních dílů, ale zároveň po nich v určitých momentech šlape. Slyšet I'll be back od Sáry je strašné, stejně jako "rodinka" Arnieho, který po vraždě mesiáše lidstva zažil kompletní transformaci v uvědomělého řemeslníka Carla. Prakticky nezničitelný Rev-9 má v závěru problém uškrtit zakrslou Mexičanku, která není zajímavá vůbec ničím, prakticky je každému jedno, jestli to přežije. Ač je Linda vyzobaná slunečnice, charismatu má rozhodně víc. Na druhou stranu oceňuji, že měli tvůrci koule (narozdíl od posledních SW) něco vymyslet, změnit. Je toho ale málo. Necháme umřít Johna a pak už jedeme dle obvyklé šablony. Každopádně - akce slušná (až teda na posledních 40 minut ve tmě a nejlépe ještě ve vodě), bohužel námět slabý. Extremely funny je nejlepší hláška a zároveň i film vystihuje. ()

brigante 

všechny recenze uživatele

Inu, šlo to. Jak se říká : Not great, not terrible. Paradoxně (nebo logicky, nevím) mě bavila řekněme cca první půlka, dálnice byla fajn, jakási esence Terminátora. Akce s letadlem už byla na mě moc přepálená a postrádala jakoukoliv fyzičnost. Mexická část obsazení tedy nic moc, bloňdatá vojanda příjemně překvapila, Sarah a Arnie ok. U Arnieho jsem čekal, že bude mít víc hlášek, když už tam byl, ale průser to nebyl. Na jedno shlédnutí ok. 6-7/10 ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

proč se snažit vytvořit moderní dějovou zaplatku, když napodobit děj jedničky potažmo dvojky puvodni trilogie je daleko lehčí ... proč ale proboha udělat z "nové Sarah" mexičanku teda nepobiram... ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Ženská tlupa. Alois nastupuje po hodině. Hodně akce. Ale v podstatě jen útěk před (double) mašinou. Časy Terminátora 2 jsou definitivně pryč. Bohužel. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Takže: Dějově to navazuje, opět to má docela koule. V tomto počinu máme hrdiny tři.: Mexická holka, Holka polorobot, a stará Sára. Těmto příležitostně vypomáhá klasik Arní, kterej sic na počátku sejme Konorovic Johna, ale jinak je v pohodě. Sára je sic trochu nasraná a ráda by Árního sjemula, ale pod vlivem vědomí, že se má chránit mexická holka (Dany) páč je vlastně nová Sára, tak musí Termika nechat fungovat. Halka polorobot je skvělá, suprácká, statščná a má super schopnosti. Skajnet už není, páč ho Sára přece zničila dřív než se zjevil, a místo něj je v budoucnosti Legie, která je taky takový sdružení robotů na vyhlazení lidstva. Proti těmto stojí Termikzáporák, kterej se umí navíc podivně rozdvojovat, jinak má funkce víceméně totožné s tím přelejvákem co na sebe bere podoby atd, co se vyskytoval tuším ve dni zůčtování. Tak. Toliko k postavám. Dále máme střílečky, honičky rubačky, lítačky, které se násilnicky stupňují až do závěrečného vyvrcholení, ze kterého jsem téměř vyvrcholil i já. Ničíme úplně všechno. Fízláckou stanici, domy, auta, lidi, helikopotvory, multi-obr-éra, padáme s Humví,... jo a navíc má T101 Árni člověčí rodinu.. to mě trochu dostalo, páč se z něj stal takovej vesnicko-lesní strejda, kterej má v garáži místo otlučeního Caddiho výzbroj pro ukončení světa. Konec dobrý, všechno dobrý, mexická Dany přežívá, tzn může zrodit nového vůdce, i když v jednu chvíli z toho chápu, že vůdce bude místo Johna právě ona, páč je dostatečně nasraná a vcelku rychle pochopila, že se od ní očekává záchrana člověčího druhu.. Takže toho oškliváka narveme do velikýho kafemlejnku, usmažíme monočlánkem, a ..jejda, nakonec zvoní Árnimu zvonec a pohádky je konec. Ateď mi dejte laskavě ten bod. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Je to smutný že nám všecky drsný akčňáky ovládli černošky, asiatky a cigošky :( Za návrat Lindy jsem hodně rád, její role byla v pohodě. Arnold Termouš jako tatík od rodiny??? Jó ve 2. si ho Furlong vychovával jako strýčka ale tohle???? Fakt vážně? A lezba s cigoškou jako spasitelky světa? Bohužel, vidím to stejně jako u Genihnisu na pokus o trapný restart a poplivání odkazu Johna Connora. Už tak pokurvyli i SW. Co bude dál? mno nic beru jako oficiální. 3. Vzpouru strojů a tohle budu dělat jako že jsem to neviděl. A jdu si pustit 1+2 na spravení chuti. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Je to sice nastavovaná kaše, ale nenudil jsem se. CGI mohlo být méně a lépe udělané. Jinak od režiséra Deadpoola slušná práce a to toho za sebou moc nemá. Jsem zvědav na Neuromancera. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Víceméně na první pohled, dost slaboduchý odvar. Tohle zabolelo a moc, nechte Terminátora už nadobro spát. Malinká vzpruha, co se jevila jako trocha naděje, byla nová tvář v podání Mackenzie Davis /Grace. Jinak konstatuji, že jde o hodně prořídlou srajdu. ()

Krwel 

všechny recenze uživatele

Nechápu takhle nízké hodnocení. Mohu s klidným svědomím prohlásit, že jsem se konečně dočkal trojky. Nadupaná termojízda s naprosto báječným Schwarzíkem! ()

vox_populi 

všechny recenze uživatele

no, zo začiatku sa to celkom dalo, i keď angažmá značne mumifikovanej L. Hamiltonovej pôsobilo dosť rušivo - ani vizuálom, ani herecky nepresvedčila...ale potom, žiaľ, nastúpil pradeduško Schwarzenegger a film začal zákonite stagnovať ba až upadať do podpriemeru. Na predčasné skrečovanie to nie je, ale ako taká bombastická a veľmi nenáročná estráda, plná veselých digitálnych efektov to celkom funguje...medzi 2 a 3 hviezdičkami ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Terminátor je zpět pod tvůrčím dozorem otce zakladatele - byť jen z producentské pozice. Na výsledku to ale příliš znát není a kvalitám prvních dvou filmů se příblížit nepodařilo. Film sází hodně na jistotu, jede podle zavedeného mustru a mnoho nového nepřináší - nepočítáme-li umělě tlačenou "women power", mexické prostředí a lehce upgradnutého nového terminátora Rev-9, který spíše kombinuje vlastnosti předchozích modelů. Návrat Lindy Hamilton po letech do její ikonické role potěší. Arnoldova role je sice poměrně zásadní, ale příliš mnoho prostoru bohužel nemá, byť si ho dokáže spolehlivě krást pro sebe a také svou postavu dokázal zajímavým způsobem posunout. Návrat Edwarda Furlonga způsobil původně celkem poprask, ale už první střípky dávaly tušit, že se bude jednat o návrat spíše symbolický a navíc účelový, aby bylo možno znehodnotit vše, čeho bylo v prvních dvou kultovních filmech pracně dosaženo... Nové obsazení neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. Čestnou výjimkou je Gabriel Luna, který v roli vraždící mašiny podal přesvědčivý výkon, byť nedostižný Robert Patrick z druhého dílu zůstal s několikamílovým náskokem v nedohlednu. Akční scény odehrávající se v noci působí místy dost nepřehledně a zejména ke konci snímek až nechutně vykrádá předchozí díly a potupně sahá k ohraným klišé. Pořádně nakopnout terminátoří značku se bohužel ani tentokrát nepodařilo (alespoň ne tím správným směrem). A je to škoda, vzhledem ke kalibru, jaký měli filmaři k dispozici v podobě Schwarzeneggera a Halimton, zůstal potenciál filmu tak trochu nevyužit. 70% ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Poslední Terminátor je taková směsice všeho, která má s původní klasikou společného málo. I přesto se podařilo do poměrně svižného tempa zakomponovat mnohé motivy a narážky na minulé díly v novém kabátě. Oldchool Arnold stále funguje, jak v akčních, tak hláškujících scénách. Sympatická Mackenzie Davis dává filmu svěží nádech a Linda Hamilton si zahrála klasickou badass hrdinku. Akorát Natalia Reyes mi přišla, jakož to "ženský John" taková nevýrazná. Dějově se jedná o něco jako sequel takže se dočkáme vyloženě nové akce v původní dějové lince třetího dílu (nebo tak nějak). Dark Fate je tedy takové 50/50, kdy se klasika vytěží na maximum a okoření novým scénářem. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Millerov Terminátor sa pokúsil o špinavší prístup, chcel byť drsný a nekompromisný, ale nevyšlo to. Naopak svojou sterilitou, hrou na efekt a dianím s deravou logikou ( nikto ma nepresvedčí, že všetko, čo sa tam stalo dáva zmysel) mi pripomenul druhých a tretích Transformers. Tie tiež trpeli nadbytkom digitálnej, neprehľadnej akcie a nedostatkom zmysluplného príbehu a charizmatických postáv, ale im hrala do kariet Bayova oku lahodiaca, nablískaná forma. Boli aspoň povrchne cool, to terminátor nie je. Nové postavy nula bodov. Návrat Lindy a Arnieho nemá dejové opodstatnenie, ide len o ikonickú účasť, ktorá ani nie je naplno vyťažená. Tá Arnoldova je dokonca na hrane sebaparódie. Presne medzi 2* a 3* a fakt neviem, kam sa prikloniť. ()

prometheusXX 

všechny recenze uživatele

No urobili stoho serial. nalepšie asi Terminator 1,2, ešte 3,4 sa dala .ale od 5 časti to islo dole vodou.obsadenie strasne volačo.Gabriel Luna. stacilo mi.dufam že to bola posledna čast.takto pokazit seriu. mali ostat len Cameronove časti 1,2 a konec. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda, i když Arnold potěší. Sice je to úplně debilní pointa, ale alespoň úsměvná. Jinak na filmu není moc pozitivního. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama