Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Prostě pořád dokola jedno slovo : NUDA🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️, a nechápu to. Je to vážně asi tím, že značka Terminátor je Cameronovic vize a nikdo jinej s tou látkou dělat neumí (vyjma trojky, ta se mi fakt HODNĚ líbila).... 60% ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Skupina sympatických postáv v konštantnom tempe od začiatku do konca o vlások uniká vražednej mašine. Koncept sedí a hoci nie je objavný, vo filme funguje všetko ako má po stránke akčnej, filozofickej aj emocionálnej. Naozaj som nedúfal, že ešte uvidím dobrého Terminátora. O to viac zamrzí tá absolútne katastrofálna kampaň, ktorá mizerne strihala, mizerne prezentovala a podľa mňa sa do značnej miery aj podpísala na výslednom debakli, ktorý Dark Fate utrpel. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

(18.03.20) Nové tríčky, nové druhy terminátorů, příběh dával smysl a pěkně se na koukalo (jak na efekty, tak na holky a kluky). Je dobře, že na to Cameron zase trochu dohlédnul. Jinak si všímám, jak se téma dámských jízd stalo v poslední době docela oblíbeným... a podle mého je to pěkný závan čerstvého vánku do starých zajetých bardských kolejí. Holky sobě B-). Karl: "I am reliable. I'm a very good listener. And I'm extremely funny." ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Teda tak špatné digi-doublery jsem už dlouho neviděl, se tam kroutili jak hadroví panáci. Za ten scénář by se nestyděly ani Transformeři, jak debilní a nudné to bylo. Přitom zbytek je relativně neškodný, v Terminátořím universu, průměr. Z po T-2 sequelů zůstává trojka nepřekonána. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pre Johna 5*. Výborný Terminátor. Po suverénne najhoršom Genysis (rovno si povedzme že tam zlyhal na celej kasting) vstal Terminátor z popola. Dokonalý kasting, dokonalá akcia, fantastický Rev-9, Linduška v plnej poľnej a samozrejme T800, vlastne pardón, zábavný Carl. Srdce ozajstného fanúšika muselo plesať a že to nenasýtilo poniektorých z vás, ktorí ste to tu zrazili do modrých, nevadí. Ste aj tak bezvýznamní a skynet vás skôr či neskôr umiestni do vyhladzovacích táborov kde budete čo ? No terminovaní, tu nie je čas na p******y, to je vážna vec. Keď sa objavila Sarah Connor prvýkrát, mal som zimomriavky a tri hviezdy sa zrodili, akcia a tak celkovo pridali štvrtú a keď zhasol Arnie s vetou “Pre Johna” mal som znova zimomriavky a pridal piatu. Som veľmi veľmi spokojný. A nechajme už Téčko odpočívať, nech to ned******e. Úctivo ďakujem 👍😬. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Chuť podívat se na (zatím) posledního Terminátora jsem si našla až dva roky potom, co vyšel. To samo o sobě vypovídá, co přesně jsem od toho čekala a ono se mi taky nedostalo ničeho jinýho. Dávka nostalgie při pohledu na Lindu ani Arnolda to nezachrání a ač to není vyloženě katastrofa, tak ten film taky nepřinesl nic nového. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Za mě snad nejlepší Terminator zatím vůbec. Mackenzie je zatím nejsympatičtější ochránce. Natalia nejsympatičtější zchraňovaná a Gabriel suveréně nejdrsnější a nejvíce strach nahánějící Terminator. Arnold i Linda skvěle sekundují. Má to minimum hluchých míst a film vám prostě nedá vydechnout. Rev je naprosto nezastavitelný a nekonečně vytrvalý.  Potěší staré dobré zbraně a i vozidla, neotřelá akce ve vzduchu, klasická hudba i pár vtipných hlášek.  Neskutečně nadupaný film! Bomba! ()

departed 

všechny recenze uživatele

Ouch, tohle bylo hodně špatný. Už ani nevím, jestli zápletka dávala smysl nebo ne, protože tohle byla opravdu bolestivá podívaná. Trochu jsem doufal, že se po otřesným Genisys poučí, ale očividně měli v hajzlu dál. A na Arnieho či Lindu v tomhle případě slyšet nešlo, protože oni sami museli tušit, že se oba dva loučí se svojí životní roli v tom nejhorším filmu z celé série. Musím se přiznat, že i moje oči chvílemi nedokázali vstřebat všechen ten digibordel, kterýho tam tvůrci narvali co nejvíc, protože to bude přece vypadat dost cool a je to levnější, než praktický, ale hezčí triky, že? Budu si muset pustit znovu T2, abych přebil pachuť z tohohle 'temnýho osudovýho' blivajzu. ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Takže si to shrneme, nejdřív byl Terminator 1, 2 a 3, pak Salvation, který ignoroval 3 díl, pak Genysis, který ignorovalo 3 a Salvation a teď Temný osud, krerý ignoruje 3, Salvation a Genysis. No tahle série už je pěkně zpatlaná a myslím že by se už nic dalšího točit nemělo.. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Nespočetne krát som v rôznych komentároch čítal, že skutočný a jediný pravý terminátor je v zásade len prvý a druhý film v chronologickom poradí a že vlastne všetky ostatné filmy sú prekliate neúspechom, berúc do úvahy aj ten fakt, že z každého ďalšieho pokračovania si štúdiá sľubovali aspoň trojdielne frančízy, čo im utŕžené šušlíky a ohlasy divákov/kritikov zakaždým zatrhli. A hoci je scénár dosť biedny, Temný osud ma hodne bavil nielen kvôli slušnej réžii (Tim Miller má dobré oko, vytunený zmysel pre detail a vie si vypiplane predstaviť každú jednu scénu a rozumne ich poskladať dohromady) ale aj za 1) Mackenzie Davis – kurnik tú babu som už predtým videl v troch filmoch ale nikde nespravila na mňa taký ťažkotonážny dojem ako tu. S krkom dlhým ako lama a plochým hrudníkom z nej nie je zrovna bárbína, ale na tej holke je niečo, z čoho sa mi krútia prsty na nohách dohora v pravom uhle. 2) Rozlúčka s živým Arnoldom v celej tejto značke (I won’t be back), čo dáva nepochybne Temnému osudu punc slzivej nostalgie a konečne za 3) flick je prešpikovaný akčnými scénami a vizuálnymi efektami – čož je hlavný dôvod prečo sa na akčné filmy dívam. Takže somár somárum, ja sa budem k tomuto pokračovaniu vracať, a rád. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

T-6 navazuje na druhý dil, nebo spíše pokračuje v této časové rovině. Ony v podstatě na původní dva díly navazují všechny, krom pětky, ale tohle je zkrátka identičtější v tom, že tu hraje Linda/Arnold. Jinak se příběh odehrává v roce 2020, kdy se budoucnost opakuje a vše je jak přes kopírák. Něco mi na tom ale nesedí. Je to fakt luxusní řež, pěkně se na to kouká, skvělé efekty, ale vše bylo až tak digitalizované a rychlé, že to bylo až moc. Arnold si tu sice zahrál, ale ne tak jak jsem si přál, nová Terminátorka byla fajn, ale byla napsaná celkem ploše a mexičanka mě skoro neoslovila. Příběh taky ohraný. Akce super, ale nic na co by člověk vzpomínal. Prostě to začalo, videl jsem skvělý film a najednou konec a za týden nebudu nic vědět. Zkrátka, už to není ono. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Až to tu raz za pár rokov vezmú stroje do svojich krvilačných pazúrov a nastolia autokraciu najhrubšieho zrna, tak budeme mať všetci po vtákoch. Preto aby sme tomu zabránili, musíme držať palce peknej hispánke, legendárnej pani Conorovej, upgradovanej mariňáčke z budúcnosti a oceľovému dedovi bez úsmevu v ich pokuse o záchranu tohto nášho hlúpeho ľudstva. Pretože protivníkom je najsofistikovanejší terminátor aký sem bol kedy poslaný z mordoru budúcnosti, aby nám ukázal „zač je toho loket.“ A že sa s tým rozhodne nepára vie samozrejme rukolapne dokázať v množstve prešpikovaných akčných scén, ktoré pohladia dušu každého sci–fi fanúšika. ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Nářez, návrat, napětí, nová doba. Je to rychlý, skvěle natočený, akce fantastická -- Nářez. Sarah, John, „Carl“. Na mě to strašně fungovalo. Nostalgie, která mi dává smysl. -- Návrat. Příběh a zápletka se vlastně vrací ke kořenům a pro někoho možná moc. Jenže ono to dává smysl, když se člověk zamyslí a najednou mi šlo i o hlavní postavu, našel jsem k ní cestu a „měl jsem o ní strach“. -- Napětí. Ženské hrdinky mě strašně baví, ale nemám rád, když je to tlačeno na sílu. V T: Dark Fate se to neděje a je vidět, že to jde i pěkně přirozeně. Vůbec mi nevadí, že „chlapi“ dostanou na pr*el, naopak. -- Nová doba. Za mě super vymyšlené nakopnutí mrtvoly a lehce návrat do 90tek. 80% ()

RedEagleSK 

všechny recenze uživatele

Moji drazí milovaní latentní lamači ženských srdcí, platoničtí milovníci, věhlasní provinční filmoví kritikové a chroničtí grafomanové, co říci k tomuhle kinematografickému počinu. Fakt nevím, tak nějak jsem se v záchvatech deprese které ve mně vyvolalo shlédnutí sračkoidních trailerů k tomuto filmu sám sebe ptal proč jít na tuhle pičovinku do kina, páč pakliže se chci dvě hodiny dívat na 3-4 ošklivé píče ověšené bouchačkama kouknu se třeba na nejnovější krotitelky duchů,což je podobná feministická kokotina a politická agitka, která se ale alespoň nebere vážně. Ale tak šel jsem na to do kina, páč nemusím se jenom poŕád oddávat v přítmí sve luxusní vily v horních uhrách svým zvrhlým sexuálním choutkám a análnímu sexu, ale musím ve vší své extravertnosti jít občas i mezi hovada..teda pardon mezi lidi. A tak jsem z čírého nihilizmu šel do kina a přišel jsem viděl jsem a šel do piče. Kdybych touhle decentní větou uzavřel moje hluboké dojmy z tohto filmu ničemu bych neuškodil. Inu dobrá nebudu skoupý na slovo a budu se snažit nespoilerovat, ač si nejsem jist zda to vůbec u takhle scenáristicky plytké pičoviny je možné. Jak jsem se již šetrně a jemně zmínil ve filmečku sledujeme temné osudy vskutku hnusné terminátoří transky Mackenzie, dále obstaróžního babochlapa Hamilton/ová, a ješté jedné přičmoudlé nány, kterým asistuje starej Arnošt který nechtěně působí jako parodie na sebe sama. Téhle neveselé partičce jde po krku osmahlý čmoud gayminátor G-1000 made in Mechico z tekutého lubrigačního gelu. Skepticky musím filmu vytknout že opět jen velice steží člověk ve filmu najde i nějakého bílého heterosexuálního herce ale to mrdal pes, páč to už je pomalu v dnešní době standardem nad kterým už jenom žoviálně mávnu rukou. K vágnímu ději filmu se více nemá smysl vyjadřovat páč jsem na to až příliš střízlivý abych zde až tak zabíjel čas. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen další potvrzení toho, že pro mě celá série skončila Terminátorem 2. Není to úplně špatný film, jen úplně špatný Terminátor. Náhoda nebo cílená snaha o moderní, multikulti, genderově, rasově i jinak vyvážený akční film? Zachránkyně lidstva už není jen matka, je to prostě žena, navíc Mexičanka... Dokonce i nový zlý Terminátor je Mexičan. Navíc je tak supr trupr moderní, že spíš než cyborga připomíná Venomova bratrance. Sarah Connor je tu úplně zbytečná, její snaha působit drsně je lehce... kecám... těžce úsměvná. Kéž by ji taky odkrouhli ve flashbacku. Ten mimochodem vezme smysl všem předešlým dílům Terminátora a tento udělá zcela zbytečným a jakoukoliv logiku postrádajícím. Takže jedna nostalgická hvězda z úcty k Terminátorovi, jedna za Arnolda, kterému se konečně povedla pořádná komediální role, jedna za Mackenzie Davis, protože ta byla boží. A doufám, že dodrží svůj slib "I won't be back"! ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. A Linda je úžasná! A Arnold je úžasnej! A taky Mackenzie je úžasná! Humor (.... já dělám závěsy ....) je úžasnej! Takže jedinej problém jsem měl s Natalií, která je v přítomnosti ještě jakž takž, ale v budoucnosti působí poněkud komicky. Jinak ale cajk, spokojenost na všech frontách. Zdraví poněkud nekritický, ale nadšeně nadšený fanoušek! ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama