Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 077)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Mne vám bolo s tých drsných kecov a cool spomalovačiek smiešno. Aj nostalgia má svoje limity a pomrkávaním na klasiky nezakryje šušťákové dialógy a vákuum nápadov. Ten film ide na voľnobeh, bez mozgu. Séria sa skončila v roku 91 a keby bola mierkou, tak sotva naškrabem druhú hviezdu. Ale ak máš doma 5 kýblov popcornu pred dátumom spotreby, tak hybaj a vôbec nebude vadiť, že cez chrúmanie nebude nič počuť. 60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Terminátor hned po dvojce? Pro člověka, co v mládí sledoval trojku s železnou pravidelností a viděl ji mockrát, je toto těžké rozhodování, ale vlastně spíše ne. Dark Fate je rozhodně lepší film než Genisys. Podobně jako Epizoda VII v podstatě remakuje Judgment Day a jedničku, ale za sebe můžu říct, že pokud navazovat v zajeté sérii, tak právě těmihle soft rebooty s postavami, které dobře známe, třebaže ve vedlejších úlohách. Šestý díl nepochybně nejvíce těží (když jsme u těch podobností, tak stejně jako loňský Halloween) z velkého návratu Lindy Hamilton, která je pořád cool a nespočet scén si ukradne pro sebe. Naštěstí tento díl nerecykluje jednotlivé scény jako Genisys a objevily se i nové postavy (Kyle Reese se nikdy nenarodil, Gabriel Luna stvrdil, že nemá buňky na to být filmovou hvězdou, ale Mackenzie Davis mě mile překvapila), je vidět, že Cameron se přecejen snažil toto univerzum posunout někam dál a pokud vzniknou další díly, budou dle mého už úplně bez staré gardy. A pokud bude režírovat Tim Miller, vůbec bych se nezlobil. Popravdě jsem mu po nedopečených trailerech (Ač se skvělou hudbou) příliš nevěřil, ale mám radost, že jsem si potvrdil, že Deadpool nebyl jen první vlaštovka a tento původně animátor a specialista na vizuální efekty má před sebou ještě zajímavé vyhlídky. Ač jsem tedy celkově spokojený, neubránil jsem se při sledování pocitu, že to bylo tak o půl hodiny delší, než by mohlo být a vlastně nemám touhu si znovu pustit ani Genisys, ani tento Temný osud. Vlastně by bylo záhodno tuto značku nechat odpočívat..7/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Při sledování Dark Fate Tima Millera krásně vynikne režijní genialita a preciznost Jamese Camerona. A je jedno jestli hovoříme o stupňování dynamiky příběhu, ikonických momentů a hlášek, temné vize budoucnosti, či snad akčních scén. Momentky z ocelárny z T2 jsou o dvě třídy působivější, než scéna na přehradě v Dark Fate, která působí po x minutách únavně, sterilně a především digitálně. Ne že by snad poslední T neměl své dobré momenty, které se točí především kolem genuine Mackenzie Davis a Lindy Hamilton, ale pořád je to ta stejná generická šablona naháněček dvou robotů, jen jsou víc nápadití, nebo se toho víc rozbije. Sem tam se ukáže Arnold, aby ukázal, že stále umí tekoucímu kolegovi nakopat prdel a zahláškuje nějaké ty svoje klasiky. Těžko chápat kde někdo vzal to, že T Dark Fate je nejlepší od T2 a jediný další relevantní pokračování. T3 mělo působivější souboje a Salvation bylo napumpované kulervoucím vizuálem a dokonalým postapokaliptickým feelingem - škoda toho finále. Směle tedy poslední film můžeme zařadit mezi přispěvky druhé jakosti. Určitě ne nad ně. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nový Terminátor doslovně reflektuje vývoj společenské situace a kompletně převrací význam Johna Connora. Hlavní myšlenka celého filmu totiž absolutně dokonale vykresluje převrácené vnímání role ženy pro budoucnost civilizace. Ne, že by to nějak vadilo, ale ta snaha o myšlenku je tam znát. Samotný film je jinak celkem zábavný, má tempo a několik povedených soubojů. Arnold se povedl a twist, který nám tvůrci naservírují hned na začátku je hodně překvapivý. Přiznám, že z trailerů jsem měl u Mackenzie Davis rozpačité pocity (působila tam jako nějaká hříčka přírody - což do jisté míry sedí i na tento snímek), ale nakonec jsem s ní žádný velký problém neměl. Celkově musím pochválit hlavně to, jak se tvůrcům daří parafrázovat první a druhý díl takovým způsobem, aby jim neudělali ostudu. Sečteno podtrženo... Dark Fate je povedeným nástupcem původních kousků, který může diváka jen překvapit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je s podivem a hlavně by mělo být tvůrcům stydno, že od dob zákeřného vraždícího T-1000 nepřišel podobně démonický zabiják. Měnil se v podlahu, rozpadal na kousíčky, propíchával hlavu pěstounovi Johna Connora, procházel mřížemi a diváci jen otevírali pusu. Technologická revoluce. Spolu s vystresovanou Sarah varující před apokalypsou, starým známým Arnoldovým kyborgem a polobohem Cameronem posunuli filmový sci-fi svět o obrovský kus dopředu. Nový Terminátor, Rev-9 a jeho zas a znovu se skládající hlava/tělo se poměrně rychle okoukají a neuvěřitelných 28 let od dvojky je to zatraceně málo. Úplně spokojený jsem byl vlastně jen na začátku. Úvodní (honičková) scéna je rozhodně nejlepší, protože jsem při ní cosi cítil, cosi z minulosti na mě dýchlo. Pak už vyloženě řízná akce (docela) chybí, místy je dokonce pásová a stereotypní. A hlavně digitálnější. Chybí něco provokativního, víc šťávy, i ten zadek Mackenzie Davis (herecky nicméně velmi nadějná) nám mohli víc ukázat. Pokud dostanu do ruky legendární franšízu a neuvěřitelný rozpočet, čekal bych víc. Finále z Cameronovy ocelárny mělo koule, tady je finále na přehradě velmi slušné, ale po čase je uzívanější a hlavně digitálnější. „Šestka“ ignoruje vše, co se stalo po Dni zúčtování, Cameron pouze produkoval a údajně dohlížel na práci scenáristů. Moc vidět to není. Drží se tedy dobře známé šablony: z budoucnosti je vyslán robot, který má zlikvidovat někoho, kdo bude jednou sakra důležitý, respektive její děloha, a zároveň přicestuje i někdo, kdo má „vyvolenou“ chránit. Klíčovou je tentokrát mexické děvče, které právě přišlo o vše. Chrání ji roboticky vylepšená vojanda z budoucnosti, kterou zrazuje metabolismus, i jízlivá a zlomená Sarah Connor (velmi slušný návrat Lindy Hamilton podobně jako loni u Jamie Lee Curtis v Halloweenu), která před lety zažila to samé. Na stará kolena cestuje po světě a likviduje zbylé terminátory. A má spadeno i na Arnieho, který se usadil a je milujícím manželem a jeho rodina netuší, že je ve skutečnosti robot. Sice Arnold v dané části filmu pronese několik bonmotů (jinak humor TRESTUHODNĚ chybí), ale celkově je uchopení této ikonické postavy docela mimo. Což zamrzí dvojnásob. Stejně jako eRkový rating, protože si mohli tvůrci dovolit mnohem víc. Ale neudělali to. V režii Tima Millera, který stojí za prvním Deadpoolem, tak vzniklo akční sci-fi s místy nepřesvědčivými počítačovými triky i s řadou nostalgických odkazů, coby důstojný pokračovatel pecky z roku 1991 ale rozhodně nemůže obstát. Ikonické momenty chybí. Čtyři hvězdy ale dám, protože jsem je dal i Genisys a nebylo by to fér. Takže asi tak. ()

ClintEastwood odpad!

všechny recenze uživatele

Po kolosálním průšvihu s názvem Genisys, jsem si říkal, že jsem s touto značkou nadobro skončil, ale přítomnost Arnolda Schwarzeneggera, jehož jsem velkým fanouškem, mě přemohla a na Temný osud jsem se ze zvědavosti podíval. Co na tuhle ohavnost vlastně říct? Je to stále jedno a totéž, dávno pryč je nějaký příběh, chybí napětí, atmosféra nula, triky působí až směšně, všechno se poněkolikáté recykluje a na každou půlhodinu povídání, je zhruba jedna akční scéna. Stejná, ne-li větší bída, než výše zmíněná limonáda z roku 2015 (Terminátor loučící se s rodinkou, je absolutní dno). P.S. Všimněte si, kolikrát během filmu Rev-9 dostihne hlavní hrdiny, aniž by byl aspoň jednou úspěšný. Takhle nemožný Terminátor snad ještě v sérii nebyl. P.P.S. Mám stejný problém, jako u Genisys, tzn. po pár dnech mi tahle sračka dozrála v hlavě a musím snížit hodnocení. Promiň Arnie, níž už však není kam jít. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to úplne zlé, ale nezdalo sa mi to ani príliš dobré. Také nasilu (ale to už bolo viacero pokračovaní). Keď už to mal byť sequel "ako zo starej školy", tak by mal podľa môjho gusta nadväzovať na Terminátora 2, kde T-800 bol pomocník, nie iba na jednotku. Prvé dve časti zostávajú pre mňa zlatým fondom a kultom, no doteraz som pokračovania aspoň tolerovala. Tolerujem ešte aj toto, 3 hviezdičky dávam za napätie, ktoré napriek predvídateľnosti fungovalo. Ale teraz už ich mám definitívne po krk. Dúfam, že toto bol naozaj posledný pokus. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Z Terminátora se stal takový druhý poručík Columbo - pokaždé když se vrátí, máte z toho menší radost (v případě Terminátora pokud jste divák, v případě Columba pokud jste vrah). Tenhle film... Má nadějný začátek. Vlastně jeho úvodní scéna byla vůbec nejlepší, protože mě překvapila a něco jsem při ní cítil, což se o zbytku říct nedá. Celému tomu podivně se vyvíjejícímu příběhu se ve mně nepodařilo navodit pocit, že opravdu o něco jde, že se mám o někoho bát. Asi je to i tím, že se opakuje to, co jsme už viděli dříve, jen tentokrát "nová Sarah" není vůbec zajímavá, "opravdová Sarah" je hlavně vějička na fanoušky a Arnoldův terminator dostal strašlivě na frak, protože než přijde finále, v němž se konečně najde, chová se spíše jako ve skeči SNL, ne ve filmu, s nímž měl prý co do činění James Cameron. Hrdinka vyslaná z budoucnosti je v podání Mackenzie Davis sympatická a připomněla mi Brie Larson jako Captain Marvel, ovšem s tím rozdílem, že ačkoliv několikrát upozorní na to, že je člověk, nějaké lidství jsem z ní necítil a chovala se spíše jako stroj. O jejím protivníkovi pak skoro ani nevím, co napsat - snad jen že se tolikrát opakované záběry na jeho znovu se skládající hlavu/tělo rychle okoukaly stejně jako skoro všechny akční scény, jež sice byly velké, ale nudily mě. Je to stejné, možná o trošku lepší než Genisys... Ale na druhou stranu Genisys se aspoň snažilo něčím překvapit (i když to pak bylo blbé). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno, takže zase prý další to jediné a pravé pokračování T1 a T2. No to už tu bylo a perfektní trojka se pořád kdoví proč ignoruje jako by nevznikla. No na předchozí paskvil Genysis jsem se i těšil a pak byl nemile překvapen. Tady jsem nic nečekal a taky ani nedostal. Podobně jako u posledního Predátora je strašně lákavý to zhejtit, ale já na to nemám čas a navíc už asi fakt stárnu. Takže v kostce? Akcí nabitej popcornovej biják nuda to není to netvrdím na akci se dá koukat. Potíž je v tom, že už tu není nic víc což je vzhledem k potenciálu celého univerza trestuhodné. Uvodní scéna prakticky shodí logiku prvních dvou dílu a pak už film jenom recykluje to co jsme viděli V T1 a T2 a dokonce jsou tu odkazy i na T3 jehož existenci popírá. Co se postav týče tak mužatka nudná a nevýrazná aspoň úplně nesere jako Courtney. Linda si párkrát vystřelí a zahláškuje a to je vše co je v jejích možnostech. A sorry, ale Rev-9 s ksichtem Mexickýho modýlka mě fakt neděsil. Zajímavě dopadl Arnold. Takže jak skončí Terminátor když splní úkol a nechcípne? Založí si rodinu a zpytuje svědomí! Jo aha.50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tam, kde většina žánrových pecek končí, a ve vymodleném finále předvádějí zdaleka nejpromakanější a drahou akční scénu, která je dobře natočená, přehledná, a plná fajn zpomalovaček, tak přesně tam nový Terminátor teprve začíná. O to víc pak zamrzí, že ze stínu právě této cool úvodní akce se mu následně daří vystoupit až ve schématicky velmi podobně koncipovaném (more of the same) závěru. Výplň naneštěstí tvoří sem tam ucházející, občas ale spíš o dost horší a smysl nedávající dialogy (prostě divný kecy), a pár kraťoučkých "aby se neřeklo" fackovaček vyloženě do počtu. Ale jak říkám, úvodní seznamovací wrestling a samotný finiš v duchu kolektivní držkové to kupodivu hooodně táhnou nahoru, a tak jsem spíš spokojen, i když jen za 7/10. P.S. Nová hra: dejte si panáka pokaždé, když Dani řekne "Je mi to líto." ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skôr prúser, ako hit. Považujem sa za veľkého fandu prvých dvoch dielov a mám rád aj T3, ktoré po tomto Millerovom vlažnom pokračovaní u mňa stále vedie ako najlepšie pokačovanie. Už pri prvej zmienke o novom Terminátorovi som takmer denne vyhľadával nové info na nete, meno Miller v úlohe režiséra ma dosť sklamalo, neveril som mu. Keď som sa dozvedel, že Cameron ako producent bude aj na place, začínal som byť optimistický. Netrpezlivo som očakával trailer a keď som ho prvý krát videl, ostal som v šoku...Preboha čo je to za sračku?? Kde je Arnold?? Prvé recenzie boli celkom optimistické, preto som si to musel ujasniť v kine, ale žiadne prekvapko sa nekonalo. Miller nevie narábať s postavami, žiadne prepracované vzťahy, iba hluché postavy a žiadna atmosféra. Miller si asi myslel, že temnú atmosféru vytvorí tým, že celú druhú polovicu filmu ponorí do šera a tmy...Akcie tu je požehnane, ale ja som sa nudil, navyše často napodobňuje to čo už sme videli v T2. Linda a Arnold držia film ako tak pohromade, ale i tak tam chýba duša, momenty, ktoré vás chytia za srdce, tu nič z toho nemáme. Scenár samotný je dosť biedny, jednoducho príbeh ma neoslovil, podľa mňa šliapli poriadne vedľa. Ta malá krpatá mexičanka ma byť vodcom??, neveril som jej to... Hudba nefunguje, známy motív zaznie len tesne pred záverom. Miller sype akciu za akciou, nevýraznú , nudnú a mne to bolo ľúto hlavne kvôli Arnoldovi, ktorému som prial úspech..Takže aký je nový Terminátor? Výstižne to popísala Linda Hamilton v šou J. Kimmela. Povzdychla a dala "It´s ok..." (5 minúta, 6 sekunda) . Ok je trochu málo na tak očakávaný film, u mňa nevýrazný priemer a popravde nedokážem si predstaviť o čom by mali byť ďalšie pokračovania. Bez Arnieho to jednoducho už nebude Terminátor. Veľmi slabé tri hviezdy, asi z nostalgie a ľútosti nad premárnenou šancou...50%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Terminátor: Temný osud je veľmi milé prekvapenie. Paramount opäť raz nezvládol kampaň a do kín prekvapivo dorazil kvalitný film.Je veľká škoda, že Tim Miller nie je o niečo schopnejší remeselník. Výborne sa mu darí predať staré aj nové postavy, no v akcii nie je úplne doma. Dobre napísané postavy s uveriteľnými motiváciami a vzájomnými konfliktami sú veľkou devízou. Najmä vzťah T-800 so Sarah je výborne vymyslený a Terminátor je skutočne zaujímavým charakterom. Nech to znie akokoľvek divoko.Úplne by mi stačilo sa poldruha hodiny pozerať na jeho osobný prerod a konfrontáciu so Sarah.Cameronov producentský dozor je tak cítiť a je škoda, že má potrebu tak okato sa vyjadrovať k súčasnej politickej situácii a trendom.Ale inak ide o veľmi solídny akčňák so závanom starej školy. Veľmi silných 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaný remake. Předchozí 3 díly ať už zkoušely cokoliv, nikdy nedokázaly pořádně navázat na nesmrtelné první dva díly. Neříkam že se to Temnému osudu povedlo, ale Camerona jsem minimálně prvních 30 minut cítil. Škoda že podobné kvality postrádala Trojka, která sice dodala ve své době stále ještě mladého Arnolda, ale zase nám nevrazila ten správný příběh. Casting bych označil od dvojky za nejlepší možný. Pro mě naprosto neznámí herci mě překvapili. Zlý Terminátor je nejen skvěle vymyšlen, ale i obsazen. Jsem spokojený a vlastně smířený, že Terminátor bude velmi dlouhou dobu na odpočinku a nikoho nenapadne, znovu svolávat starou partu k dalšímu dobrodružství. Ono ty příběhy (naháněčka) se opravdu v jednotlivých dílech podobají jako vejce vejci. A zázračný scénář nikdo jen tak nevymyslí. 80% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

3/10 a to jen za efekty a souboje. Jinak kromě Lindy Hamilton naprosto příšerné herecké výkony, včetně Arnolda, kterej už je prostě starej. Několik logických nesmyslů, co totálně shazují příběh, a úvodní scéna, která má být jasným denialem a zdviženým prostředníčkem všem ostatním předešlým sekvelům, která to už od začátku víceméně všechno zabila. Tohle má být oficiální trojka? Sorry, ta stará, nyní tedy "neoficiální" trojka, byla na hony lepší než toto dílko. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Začněme trochu zeširoka. Terminátor 1, který to celé začal, je kultovní záležitostí, která definovala celou tuto sérii a de facto i odnož svého žánru. Druhý díl vnesl do ovlivňování temné budoucnosti i špetku humoru a posunul vše započaté o několik úrovní výš. Po letité pauze přišel Terminátor 3, který rozhodně nebyl blbý a je možná trochu škoda, že jej současný Temný osud zcela ignoruje, neboť obsahoval několik scén, které si divák pamatuje i po letech. T3 se dá označit za rozhodně nejvtipnější díl celé série. Čtyřku jsem pro jistotu nesledoval, neboť tam nehrál Arnold (znám pouze některé dílčí scény) a Terminator Genisys mě jaksi neoslovil. Nedokázal mě vtáhnout do děje, patřičně pobavit a ani nadchnout a tak po letech jediné, co si z něj pamatuji, jsou scény, které kopírovaly jedničku a pak těch několik gigantických pasáží, co jsou známy z trailerů. A TERMINÁTOR: TEMNÝ OSUD? Ten se nese v duchu prvních dvou dílů a je tak pro mě rozhodně nejpovedenějším pokračováním od dob dvojky či trojky (kterou opravdu nezavrhuji). Už úvodní záběry vycházející z T2 mi navodily velmi příjemný a nostalgický pocit. Scéna z roku 1998 byla příjemně nepříjemným překvapením a ve své podstatě připravila půdu pro příběh tohoto pokračování, které se nese - podobně jako T2 - ve strhujícím tempu. Děj je přímočarý, nikdo a nic jej zbytečně nekomplikuje, což je fajn. Jde tu o napětí, kterého je dostatek (byť je snad každému předem jasné, jak to musí skončit), o zdařilou akci a o skvělého záporného stroje, jenž je hlavním hrdinům neustále v patách. Chválím jak akční scény, z nichž mohu pochválit jak naháněčku na dálnici s náklaďákem, tak první setkání Sarah Connor s Dani a Grace či velké finále. Návrat Lindy Hamilton potěšil nadmíru, protože pouze ona je tou jedinou a pravou Sárou Connorovou. Arnold Schwarzenegger tu má prostoru méně, což by se mohlo zdát jako škoda, ale upřímně - dokud se na scéně neobjeví, je děj natolik našlapaný, že jsem jej ani výrazně nepostrádal. Svoji následnou přítomností pak už tak dobrý snímek okořenil ještě víc. Vedle samotného příběhu musím pochválit také herecké výkony všech zúčastněných v hlavních rolích. Pokud jde o záporného terminátora Rev-9, tak smekám před invencí tvůrců. Jde opravdu o důstojného padoucha po takřka nepřekonatelném T-1000. Proti oběma právě zmíněným strojům byl TX z T3 slabým čajíčkem. Jalovým odvarem byl i proti Arnoldově zabijákovi z prvního filmu. Ať už je nový terminátor Rev-9 sebelepší, tak stejně musím uznat, že T-1000 ve mně dodnes zanechává dojem nebezpečnějšího a zákeřnějšího vraždícího stroje. Konečně má však - opakuji se - důstojného nástupce. Co mi možná lehce vadilo, ale bez větších problémů jsem to přijal, bylo snad až příliš velké polidštění Arnoldova terminátora a dále pak scéna pod vodou. Nové postavy - Grace a Dani - byly rozhodně příjemným stavebním prvkem tohoto příběhu a opět lehce posunuly hranice této série dál. Krátké záběry z temné budoucnosti mě rovněž velice bavily a výsledný, pětihvězdičkový dojem, na němž má svůj podíl také kino projekce (co si budeme nalhávat, v kině to má jiné grády), pak zcela potvrdila dokonalá a ikonická, úderná znělka. Tada ta tada.. tada ta tada... Zkrátka to pravé a kultovní "bouchání ponurého osudu lidského pokolení na vrata přítomnosti". () (méně) (více)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Od příběhů s terminátorem už asi nelze čekat nic jiného, než stále se opakující snahu strojů z budoucnosti změnit minulost. Mně to ale vůbec nevadí, jelikož jsem očekával akci a té se mi dostalo. Pravda, velké akční scény jsou celkem tři, za to třeskuté. Nejbláznivější je jistě potyčka v letadle! Pobavily i odkazy na minulé díly, především první a druhý. Ty černé brýle! Proměna T-800 mě nepřekvapila, anžto ji předpověděl již Karel Čapek v R.U.R. A když Rev-9 v imigračním táboře kydlí vojáky, létají gejzíry krve na všechny strany, což v předchozích díle taky nebylo běžné. Skvěle se své role zhostila Hamiltonová - nakrknutá na celý svět a nesympatická až za hrob. A potěšila mě i androgynní Davisová, které jsem tu proměnu věřil a zkraje ji bral za smrtící stroj. Netušil jsem, že si tuhle jízdu tak užiji! 4,5* ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Film nemá potitulkovou scénu, to abych vám ušetřil sledovaní titulek u tohoto nejvíce maďarsko-mexického terminátora. Psa jsem tam viděl jak k terminátorovi tulí, černé sluneční brýle nosí je starší dámy v dobré kondici, Dr. Silberman je asi v důchodu a není vidět. Nicméně Grace a Karl se přidali spolu se Johnem a Sarou Connorovými, Derekem a Kylem Reevesem, Kate Brewsterovou, Cameron (plus další hodní terminátoři) a Marcusem Wrightem ke kvalitním robotobijcům. Gabriel Luna se svým Rev-9 zase docela dobře zařadil na druhou stranu. Přítomnost Lindy Hamilton a Arnolda Schwarzeneggera potěšila. Bojové scény,přestřelky, automobilové honičky jsou vcelku dobře natočené. Některé nové nápady mě přišly dobré a některé ne. Časoprostor se u této ságy kroutí jak paragraf. Je to slabších 5 hvězdiček, ale já mám tuto sérii se kyborgy co jsou vlastně androidy rád, tak můžu přimhouřit oko. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už len účasť pôvodnej Sarah Connorovej v podaní herečky Lindy Hamilton, Arnolda Schwarzeneggera a Jamesa Camerona na poste producenta z tohto diela robia pozoruhodnú a sľubnú záležitosť. V novom feministickom Terminátorovi už ženy nerodia spasiteľa ľudstva Johna Connora (mimochodom s touto postavou sa tu tvorcovia vysporiadali veľa nezmyselne), ale rovno sa stávajú alfa búchačkami, ktoré vedú odboj proti strojom. Ľudská bojovníčka vyslaná z budúcnosti Grace je čudným bezpohlavným stvorením, ako vypadnutými z tých najvlhkejších snov transgender fanatikov. To potláča pôvodného ducha i celú logiku rozprávania doterajšej série (náväznosti, ak John Connor neexistuje, tak prvé dva diely nedávajú zmysel atď.). Ale samozrejme, skúsené tvorivé duo Miller - Cameron si ustrážili, aby najmä akčné scény boli na špičkovej úrovni. Choreografia bojových scén, filmové triky a smrtiaci Terminátor Rev-9 (Gabriel Luna) čiastočne vyrovnávajú ideologické blúznenie. Terminátor: Temný osud je bohužiaľ schizofrenické dielo. Oživuje ducha prvých dvoch Terminátorov, aby ho následne rozšlapali na kusy. Fanúšik pôvodnej série má ťažkú, skoro neriešiteľnú voľbu. Nový Terminátor: Temný osud, ktorý dejovo nadväzuje na kultového Terminátora 2: Deň zúčtovania (1991), nemusel byť vôbec zlý film. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama