Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

mivr 

všechny recenze uživatele

Terminátor: Temný osud, pre mňa prekvapenie roku 2019. Mal som obavy že to dopadne ako posledný Terminátor Genisys ktorý mi nesadol... Výborný oldschool feeling 90´ rokov a podarené nadviazanie na Terminatora 2. Linda Hamilton nám veru zostarla, ale jej návrat tu mal váhu ...k plnému počtu ma prinútil samotný boj v závere filmu...Arnold bol skvelý a dal do toho všetko ... ()

SSheldonCZ 

všechny recenze uživatele

Sorry ladies, ale prvni pulka jenom s vami byla nemastna, neslana. Prichodem Arniho a jeho vtipky (I am extremely funny :-D) to opet dostalo sve grady :-) ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

A je to zamnou,a jak to dopadlo?asi nejlíp jak mohlo, ale mohlo to být i lepší. Je to akční jízda,kde se každou chvíli něco děje,ale začátek je až moc uspěchaný, Terminátora 1 a 2 už nikdo nenatočí a už nikdy nepřekoná přesto tento film se atmosférou trochu přiblížil druhému dílů.Film hlavně táhne skvělá Linda Hamilton,která je opět po letech jako Sarah skvělá,Arnie jako klasický T-800 nezklamal,hudba skvělá,atmosféra dobrá.(zkouknuto po 4 od doby co to bylo v kině a už to mé hodnocení trochu padá, lepší než gemesys a salvstion. 6.5/10 ()

Emílio 

všechny recenze uživatele

Chcene aj nechcene zábavné, ja som v tom ten starý fíling už nenašiel a koho mohla napadnúť taká blbosť ako rodinná selanka obstarožného terminátora... ale tak aspoň to dobre odsýpalo (aj keď bez dr.Silbermana to aj tak nie je ono). ()

Pecan206 

všechny recenze uživatele

Za mě naprostá spokojenost, důstojné pokračování dvojky, kterou ale samozřejmě nepředčí. Herecké obsazení super, dějová linie v pořádku. Jen vyvracení děje třetího dílu je zvláštní, ale nebudu spojlerovat... ()

jokino 

všechny recenze uživatele

U mňa je to hodnotenie tak na 3,8*. Nečakal som radšej nič, dostal som slušnú a v mnohých scénach CGI, samozrejme, predimenzovanú porciu akčných scén a nejakého ďalšieho potenciálneho príbehu, ktoré mi ale až tak hrozne nevadili. Vadí mi však to, že kompletne akoby vymazali z histórie 3, 4 a 5 časť, ktoré síce tiež neboli nič extra, ale vznikli. A v mojich očiach vlastne urobili remake pôvodnej 1 a 2 časti dokopy, s čisto novým koncom a otvorenými dvierkami na ďalšie voľné pokračovanie, s týmto, akoby 0-tým dielom "ala" reštartom celej minulej a budúcej lógie. Ktorá sa bude ťahať zrejme do xy-ta.. Mám z toho dosť zmiešané pocity. "Terminátor", ako "značka" filmu, je síce super kvalitná (1 a 2 časť), ale už by sa mohlo aj vedieť, kedy prestať.. ()

mossad37901 

všechny recenze uživatele

3 a více hvězd snad dávají ti, kteří žádného jiného Terminátora neviděli (od trojky jen brak), jinak si nedokážu vysvětlit takové nadšení z tohoto filmu... Složení ze ženských a Arny jako podpantoflák, to je šílený. Lidi proberte se. Genderová vyváženost do těchto filmů rozhodně nepatří 🙄 ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, ...proboha co to je?! Terminátoří epizody se nám genderově (opět, a bohužel i zde!) vyvážili a nemohu říci, že bych byl nadšený. Terminatora jsem považovat za převážně mužskou záležitost - proč? Protože to prostě mělo smysl. Dívat se na třicetikilový ženský jak do sebe nechají bouchat a vše samozřejmě vydrží, to není nic pro mne. Scéna v letadle byla fakt mimo stejně jako následně ta ve vodě. Děvčata mají žábra zjevně a nic, opakuji NIC je nezastaví! Jako skalní fanoušek Terminátora jsem se těšil. Zbytečně. Chápu, že v USA je hodně Mexičanů a i že se tam třeba točí levněji, ale bylo to nutné? Závěrem asi takto: ženské přebírají svět, jsou více chlapi, než samotní chlapi. Rádoby cool hlášky byly fakt směšné od třasořitky... prostě ženy by měly být proboha ženami. Ty super hrdinky v každém filmu, kde jsou navíc zastoupeny snad všechny úchylnosti povinně zveřejňované v USA se prostě nelíbí. Mám rád klasiku a ženské role pak opravdu v roli půvabných žen a že žebřiňák, který ale nedokázal uškrtit ani samotný Terminátor! Za mne pouze 2 hvězdičky a to jen díky úvodní scéně a Arniemu .... ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto a jsem našlapaný dojmy, které musí na světlo světa, je to stejné, jako když máte nezadržitelný pocit skáknout na velkou. Začněme pozitívy, film má solidní rozjezd, začátek byl velmi překvapivý, doslova se jedná o pořádný SHOCK pro celý Terminátor vesmír. První polovinu jsem byl tedy na Terminátoří poměry spokojen, dokud na scénu nepřichází Arnie, který vystupuje v módu - robofilozof a místy jsem se doslova nudil. Samotný konec vše zachraňuje a nese se v duchu třech mušketýrů aneb jeden za všechny, všichni za jednoho. Nyní k záporům - film je pořádná feministická jízda, pamatujete na scénů z Avengers End game, kdy se do akce žene komplet ženské komando? Tak to je zde skoro celý film, lezba s neurčitelným pohlavím, babča Sára a hispánská "neznámá" - jinými slovy reflektuje hollywoodský trend, kdy muži ztrácí koule a naopak koule narůstají ženám, pánové nejsou ani moc zapotřebí. Film sráží i politická korektnost, kde nám tvůrci prostě musí naznačit, jak to ti mexikáni nemají s přechody přes hranice snadné - v tomhle byl aspoň osvězující Rambo, který v pětce naopak mexikány nekompromisně kosí a ukazuje nám, že můžou být i pěkně vykutálenou bandou, takže hlídat hranice má svůj smysl :-) Největší body dolu dávám za děj týkající se právě Arnieho, bože to byla taková píčovina, že si ještě teď klepu na čelo, svině nebo dobrák, terminátor nebo rodinný muž? Pomalu na argentinskou psycho-novelu. 6/10 - zůstal ve mě pocit, že Terminátor Genisys se mě líbil více, možná i Salvation, tenhle díl překonává trojku, ale k návratu do Cameron formy měl stále velmi daleko. MOMENT, zapomněl jsem na další průser, který jsem chtěl zmínit - casting, tentokrát ve mě nezanechal Terminátor žádný pocit strachu nebo naléhavosti, ten týpek by se mě hodil max na roli hispánského pizza-mana, který paničky překvapuje pizzou naraženou na svém přirození, maje k tomu šibalský výraz ve tváři, FAIL. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Chronologicky se jedna o 3. film, ktery se vraci k zakladum. Zas tak noveho neprinesl, par napadu super. 3.5* a uz nechte Terminatora odpocivat. Zadna super rozlucka alá Rambo Last Blood se nekona. ()

heavy66 

všechny recenze uživatele

Zhlédnout nového Terminátora je povinnost, ale všichni stárneme, a to co bylo v T1 a T2 úžasné, dokonalé, a dech beroucí, už dneska nikdo nenatočí. Karlovy kytičkové závěsy dobré, ale na celý film to nestačí, zvlášť, když je příběh nastavován dlouhotrvajícím, nepřehledným, únavným CGI a genderovou korektností. "You metal mother fucker" - u mě dneska za 3-3,5*! ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Počin Tima Millera mě mile překvapil, bohužel film byl zazděn už špatným sestříháním traileru. To je podle mě první důvod, proč neuspěl. Druhým důvodem byl slabý Terminátor v podání Gabriela Luny. Z prvních dvou terminátorů šel strach, především z T-1000, ale tenhle Terminátor vypadal, jako kdyby vám chtěl vrátit účtenku z Baumaxu. Dalším problémem jsou nové postavy, tou první je feministický poloterminátor Grace a druhou vystrašená mexičanka. I přesto mi na konci filmu ani jedna vyloženě nevadila, čemuž jsem po shlédnutí traileru sám nevěřil. Čtvrtým a zároveň tím největším problémem je ignorace posledních třech Terminátorů. Nejprve přišla Vzpoura strojů, která si sama ze sebe dělala srandu, ale zároveň byla ze všech pokračování pravděpodobně nejzdařilejší. Následně dorazilo Salvation, což byl podle mě nejlepší směr, kterým se tvůrci mohli vydat. Bohužel postapokalyptická budoucnost skvěle obsazeného Balea v podání Johna Connora jednoduše nevěděla, čím má být. Potom k nám dorazilo Genysis, kde si Sáru střihla Daenerys, ale i přes nadějnou nostalgii na prvního Terminátora, film dopadl tragicky. A teď k nám dorazil Temný osud, který je zhruba na úrovni všech výše vyjmenovaných pokračování. Jako největší klad vnímám Lindu Hamilton, která film táhne a má opravdu dobře zpracované dialogy a zároveň na svůj věk působí reálně. Také se velmi povedlo zpracování Terminátora, který se mohl rozdvojit, což byl v kině úžasný efekt a konečně se podařilo vytvořit lepšího Terminátora, než byl T-1000. A teď to nemyslím herecky, ale pouze z hlediska stroje. A opravdu jsem si celý film říkal, jak ho tato banda zničí? K samotnému závěru se objevil i Arnold, který si sám ze sebe dělal srandu. Problémem bylo ovšem to, že jeho příběh byl překombinovaný a jeho motivace tak nějak vynucená, kam potřebovali tvůrci. Nicméně i jeho akční scény se povedly. Závěrem bych tedy film hodnotil kladně, protože nedělá předchozím filmům ostudu a vnímám ho jako relativně zdařilé zakončení ságy. Ovšem pokud má v budoucnu dorazit ještě nějaké další zpracování, chtělo by to se vydat úplně jinou cestou. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu reprezentuje Terminator Dark Fate tvůrčí bídu dnešního Hollywoodu. Autoři zcela rezignovali na vyprávění nějakého příběhu. Výjimkou v celé sérii bylo pouze Salvation. Aktuální díl je to zase o tom, že z neútěšné temné budoucnosti přišly do současnosti dvě entity, aby zabily/chránily jednu osobu. Celé terminátoří universum se smrsklo na neustálé posílání nezničitelných strojů do minulosti, kde jsou po delší dramatické honičce taveni, lísováni apod. Time is a flat circle, jak by řekl starý dobrý Rust. Také už by konečně měl někdo vydat směrnici, že se zakazuje plošné používání alternativních realit, pod příslibem krutých trestů - jako třeba lámání prstů, trhání nehtů, sledování Jaromíra Soukupa - při nedodržování. Nevíme, jak posunout scénář? Mrskneme tam jednu alternativní realitu, a je vystaráno. Už to není ani zajímavé ani vtipné, maximálně je to k zlosti. ...ALE... mě Dark Fate fakt bavilo. Moc jsem si to užil. Jedním z důvodu je silná trojce ženských hrdinek v čele s Mackenzie Davis, která přece jen vnesla něco trochu nového do tohoto terminátořího kolovrátku. Popsal bych to unikátním mixem strojovosti a lidství. Cynická Linda Hamilton mě bohužel až tak moc nezaujala (ale ani neštvala) - prvoplánová plochá postava. Nicméně, poslední, co bych v hlavních postavách hledal, je naplnění nějakých nutných gender kvót. Dalším pozitivním aspektem je to, co je obličejem celé ságy. Arnie. V prvních minutách, kdy se objeví, je to jedno velké wtf., ovšem vtipné wtf. Věřím, že až bude naprosto běžné digitální omlazování a použití cizích obličejů, někdo natočí nezávislý film, kterak se T800 začleňuje do lidské společnosti a nabývá (s)vědomí. Vlastně by to možná mohl být i seriál ve stylu Breaking Bad. Je vtipné, jak Arnold shodil své nejmýtičtější alter ego. Navíc ve prospěch žen, což řada řada jiných bílých heterosexuálních mužů, jejichž citlivá místa chrání především nabubřelé ego, neponese asi moc dobře. Čím dál více se ale film sunul ke konci, smích ustával a při ústředním hudebním terminátořím motivu, ovšem v molových akordech, jsem byl docela na měkko. I won't be back. ()

M.Šalda 

všechny recenze uživatele

Spoilery: Začátek ve stylu Vetřelce 3 – jedna z klíčových postav dvojky svižně mizí z děje. Copy + paste momenty z Terminátora 3 (skeletony ve spojení s mořem), Terminátora 4 (Markus), Terminátora 5 (Terminátor přichází do víru dopravního provozu). Oproti trojce neoplakává John Sáru, ale je tomu přesně naopak. Kdysi jsem si říkal, nakolik byly mnohé silné okamžiky z Vetřelce 3 silně inspirovány Terminátorem 2. Nyní jsem měl pocit, jako by se mu to nový Terminátor snažil oplatit (viz pád Ripleyové do rozžhaveného železa a již zmiňovaný začátek). Velice jalová hudba, nijak nápaditá, bez emocí, zkrátka jakoby vytvořena strojem. Oproti čtyřce a pětce (zvláště té!) po muzikální stránce nový Terminátor velice pokulhává. Mám pocit, že ambice kolem tří posledních Terminátorů se rozplynou po vzoru městečka se spoustou rozdělaných staveb, které nebudou přes své pompézní ambice nikdy dokončeny a zabydleny (metafora o trilogiích, jež se měly zrodit z každého ze zmiňovaných startovních filmů). Za dokončení by v tomto ohledu přitom podle mého názoru stála pouze čtyřka jakožto startovní díl nové trilogie. Její dva nástupci za rozvinutí nestojí. Přesto bych na novém Terminátorovi rád vyzdvihl skvělý humor, nadsázku, a prostě všechno to, co s sebou do filmu přinesl Arnold. Zajímavé bylo připomenout si Predátora, který se velkolepě vynořuje z vody, jehož nyní ve stejném stylu napodobil Terminátor. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Hodnocení bych srovnal s Genisys, které bylo super pro nás znalce prvních dvou dílů. Rekonstrukce původních scén s novým zašedivělým Arnoldem byly super. Taky jsme si užili hromadu akce s Arniem narozdíl od Dark fate, kde je Arnie jen jako třešnička v posledních dvaceti minutách. Navíc hláška "I won't come back" mi vyronila slzu v oku, protože to nejspíš znamená, že se Arnieho v Terminátorovi už nikdy nedočkáme. Anyway, nový příběh, respektive nová budoucnost je takový refresh, každopádně působí dost podobně jako ta se Skynetem. Lidstvo se prostě nepoučí a všechny ty Cortany nás jednou doženou. Sarah Connor je první ženská babičkovská hrdinka, která se hravě vyrovná zašedivělým protějškům. Líbila se mi i její povaha a zatrpklost, se kterou už léta žije. Příběh filmu ji samozřejmě změní názor a najde jí nový smysl života, ale to už spoilerujeme. Za mě o chlup horší než Genisys, každopádně pořád luxusně dobré a nevěřil jsem, že dokážou toho nového záporáka vydrtit. Btw jít do kina v deset ráno na akční film s mojí mámou - check :-) ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Ak bude pokračovanie Avatara ako pokračovanie tohto tak sa máme na čo tešiť :/ Nesympatickí herci, hlavne tá mužatka ma srala. Spojler! Týmto pádom by bol podľa tvorcov celý T2 zbytočný, keď Johna "v trojke" hneď na začiatku odjebú.. Tento film na seba právom nezarobil. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama