Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

Bukelos 

všechny recenze uživatele

Slabý Termouš, který nám v druhé půlce filmu ukáže Árnyho s fousama (asi si je nalepil vteřiňákem), co se zmůže akorát tak na roli správného taťky od rodiny, který umí ve svejch žabkách dokonale krájet limetky a bavit své hosty. Nejlepší hláška? "Bojí se tvé dělohy." Nechápu jak toto může mít takovéto hodnocení, svět se asi už vážně zbláznil, kdy za chvíli bude kombinace testosteron + white man zřejmě zakázaná látka. Krom tohohle můžu říct, že to mělo dobrou akci, pár dobrých konverzačních hlášek mezi Sarah a Arnoušem a překvapivě dobrého Mexického termoušského zahradníka, který mě mile překvapil svým buldočím výkonem. Bohužel, nepovedlo se mi celkově se povznést nad některé SJW odpornosti, kterých je ve filmu docela dost, takže sem si film moc neužil, škoda. ()

HolyKeeper 

všechny recenze uživatele

I když je Terminátoří série jedna z mých vůbec nejoblíbenějších, poslední díl - Temný osud, bych nejspíš bez zájmu přehlédl, nebýt pozitivního ohlasu tady na ČSFD. Už předchozí katastrofální Genisys jsem v kině úplně vynechal. Naštěstí se poslední Terminátor docela vydařil a troufám si tvrdit, že patří po prvních dvou legendách mezi to nejlepší, co bylo natočeno. S třetím dílem je to tak trochu remíza. Jediné, co mi na jinak perfektním filmu hodně vadí, jsou hlavní ženské role. Nejvíc Natalia "Dani" Reyes, které jsem budoucí válečnou hrdinku nevěřil ani náhodou. Všeobecně feministické pojetí mi vadilo a do filmu tohoto ražení by dle mě nemělo co dělat. Druhý průser byl Arnold Schwarzenegger, respektive ne on, ale jeho postava. Sorry, ale aby Terminátor založil rodinu, to byl opravdu velký úlet, který víc radši komentovat nebudu. Kromě těch několika zádrhelů, zbytečně moc umělých CGI efektů, šlo by o perfektní akčňák. Přesto mě nesmírně bavil a více než dvě hodiny utekly jako voda. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Asi tak... Trailery byly opravdu tragické a nevěřil jsem, že by to pomohlo terminátoří značce nějak pomoc, spíš jsem čekal, že to bude opravdu poslední hřebíček do robotí rakve. Inu,asi ne. Možná tak pro Arnolda, ale v dobrém slova smyslu. Jeho role je zdě úsměvná. Černé brýle se již nekonají a ani jeho hláška "Já se vrátím". I přes jeho Terminátora pod pantoflem si myslím, že se s rolí rozloučil důstojně. Linda je dobrá, její návrat osvěžil děj, který je teda tak trochu kopíí dvojky. Líbilo se mi brnkání na nostalgii (jízda autem, honička s helikoptérou..) a že se to opravdu duchem příbiížilo prvním dvoum filmům. Ovšem není to žádná wau bomba. Ale rozhodně je to vydařenější než dva předchozí filmy, které stály opravdu za obří hovínko. Osobně mě nadchnul samotný úvod, kde jsem si řekl, že to vypadá nadějně. Pak se to ale strhne do klasikého terminátořího schématu, který nakopne Linda a později Arnold. Záporný tekuťák je dobrý bastard, ale na Patricka z dvojky samozřejmě nemá. Chybělo mi vysvětlení, proč došlo k válce, když byl Skynet odvrácen a proč Arnoldův model stárne. Jinak je to zábavný akčňák, který se opravdu může považovat za pokračování Dne zůčtování. ()

david666 

všechny recenze uživatele

ach jo, ta politická korektnost už mě opravdu štve...nevyhnula se ani Terminátorovi. Místy už fakt přehnané scény-viz letadlo ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Terminátor : Temný osud po hodně průměrném Genisys nevzbuzoval kdovíjaké očekávání (ačkoliv to pro mě byla zábavná jednohubka). Zatím se nestalo, aby nějaký další díl po fenomenální dvojce, dosáhl podobných kvalit, ačkoliv každý k dané látce přistupoval trochu jinak. Terminátor 3 stále považuju za skvělý film, který do série přinesl trochu víc hůmoru a zajímavý konec, Salvation - ač přinesl pohled do budoucnosti a souboj lidí proti Skynetu - se příliš nepovedl a Genisys v céle sérii udělal pořádný guláš, tím že ji částěčně restartoval a přidal hrátky s cestováním v čase. Temný osud se proto rozhodl ignorovat všechny díly po dvojce a jít ve šlepějích prvních dvou dílů. Přináší podobný příběh a hodně sází na postavy. A je nutno říct že se mu to daří a dosáhl kvalit třetího dílů. Akce je podobně jako u třetího dílů hodně fyzická a nespoléhá jen na CGI. Všechny titulní postavy jsou sympatické, nad všechny vyčnivá Linda Hamilton a i Arnold je zde po dlouhé době cool. Děj hodně parafrázuje první Terminátory, potěší jen drobné změny a vychytávky a celková aktualizace do současné doby. Měřítkem součásné blockbusterové tvorby lze posledního Terminátora zařadit mezi špičkovou akční zábavu a víc než důstojné pokračování, na genialitu prvních dvou dílů se podobně jako trojka nechytá a dle tržeb za první víkend, to vypadá i na slušný propadák. Pokud to bude poslední díl celé série, nemohl však dopadnout lépe a Arnold se svoji nejlepší rolí lépe rozloučit. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Celkově u mě převažují kladné dojmy. Původnímu Terminátoru z roku 1984 tento snímek samozřejmě nesahá ani po kotníky (jenže upřímně - přeje si vůbec někdo z nás, aby byl kdy překonán?!), ale při představě, jak to mohlo dopadnout (a jak většina nastavování klasik dopadá) se jedná o důstojné pokračování. Co mi vadilo, byl přílišný patos, velmi trapné pokusy o vtipy (zlatý Troška!) a naprosto zbytečná postava Arnolda. Pokud se scénáristé pokračovaní kultovních filmů snaží zavděčit očekávání některých diváků vidět opět "své staré známé", je to většinou špatně (stejný problém naprosto shodil Blade Runnera - tady to ještě nedopadlo tak hrozně). Jinak je nutné zmínit, že Arnold je pořád velmi špatný herec, tady možná ještě horší než obvykle a občas působí jako po prodělané mrtvici. Ani výkon Natalie Reyes není nejlepší - občas spíš deklamuje, než hraje. Zato Mackenzie Davis je vynikající. A právě tak Linda Hamilton - prostě herečka ze staré školy (ale z jiné, než Arnold!) A další pozitiva filmu? Především akce, akce a zase akce! V ní je síla snímku a ta pomáhá úspěšně přetrpět slabší chvilky. ()

JFlower 

všechny recenze uživatele

Na terminátorovi jsem nevyrostla - první dva díly jsem viděla pár let zpátky, tudíž nejsem zatížená žádnou nostalgií ani srovnáváním. Tohle mě hodně bavilo - možná proto, že tam konečně byly ženský hrdinky, možná proto, že nebylo jasné, kdo bude obětován, a tudíž mě to drželo v napětí. ()

serdehelan 

všechny recenze uživatele

Nevidel som Genisys, lebo som nechcel vidieť generický film s nepodarenými trikmi a nezaujímavou réžiou. Nakoniec som presne to dostal v Dark Fate. Debaty o tom, že je to najlepší diel od dvojky sú absolútne mimo. Najlepší je stále Salvation, ktorý ponúkol niečo iné ako donekonečna variácie na jednotku a dvojku. V Dark Fate sa tvorcovia ani nedokázali rozhodnúť, či zrebootujú jednotku alebo dvojku, nedokázali sa ani rozhodnúť, či nový Terminátor bude mať kovovú kostru alebo bude tekutý a vymysleli asi najkomickejšiu variantu - tekutý s kostrou, z ktorej sa dokáže oddeliť. Také 2 v 1. Prekvapujúce je ako zle ešte v roku 2019 môže vyzerať CGI v drahom filme. Postava Dani (Natalia Rayes) - bola veľmi zle napísaná, a potom aby sa tomu nasadila koruna, ešte aj veľmi zle obsadená. Réžia aj kamera absolútne tuctová bežiaca na autopilota bez štipky nápadu alebo zaujímavého záberu. ()

tyzmrde 

všechny recenze uživatele

Pro mě je už třetím dílem Vzpoura strojů (2003)... tady je asi chyba že to podle mě nemá takovou atmosféru a napětí jako T1 a T2. a taky tam mohlo být víc Arnolda a Furlonga.... potom by jistě fanoušci měli větší radost. Natalia Reyes a Mackenzie davis nejsou pro mě zajímavé postavy na to aby utáhli celý film.... ()

pds 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho precpávania žien do hlavných postáv, celkom dobrý pokračovateľ T2. Akčné, vtipné a hlavne nenudí. Za mňa 80%. ()

MartinReno 

všechny recenze uživatele

Je to pomerne zábavné i napínavé, ale už fakt nemajú k téme čo povedať. Ďalšie recyklovanie, spomínanie a holdovanie prvým dvom kultovkám. Absolútne nevhodná mexičanka, nezaujímavý terminátorský zlosyn ale inač pozeratelné. Hlavne a vlastne už iba koli Arniemu. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Áno je to recyklát prvých dvoch dielov ale je to zručne natočené s kvalitnou akciou a s návratom Lindy s Arnoldom, ktorí hláškujú o ostošesť. Ale nemyslím si, že to bude stačiť na reštart celej série. ()

MartCT 

všechny recenze uživatele

Je to taková dvojka pro dnešní generaci. Náhrada za Johna Connora mi teda neseděla vůbec. Vůbec její přeměna na drsnou velitelku armád, nevěřil bych jí ani slovo. Úděsný výběr herečky, jak už tu někdo napsal, hlavní hrdinka a hlavní herec by se hodili spíše do naivní telenovely ne do temného osudu. Hlavně že má každý vyžehlený ksicht a dokonalý účes. A všechno digitální, ach jo. Tohle už bohužel není Terminátor a už vůbec ne Temný osud. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Konečně terminátor podle mého gusta. Hodně nebezpečný, téměř nezastavitelný a dobře vymyšlený záporák, který bere všechnu naději. Navrát starých známých hodně potěšil. Ale nejlepší pro mě zůstává Grace. Skvěle napsaná postava. Škoda, že nebude další film pravděpodobně vzhledem k mizerným tržbám. Pokračování bych si dal hned. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Spravené s prehľadom a rutinne, lenže Terminátor je len Jeden, teda Dva, a na nich už nedosiahne nikto, aj tu je pár sympatických prvkov, ktoré dvíhajú celok nad priemer, len sa bojím, že to všetko vyfučí časom do luftu, takže 65%. ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Linda je cajk. Luna moc nezaujal. Nutnost zařadit do obsazení co nejvíce etnických skupin je do očí bijící :/ Uvítal bych více charismatických herců než počtu národností.. Akce je hodně, lokality taky dobře zvolené. Ikdyž nic co by tu už nebylo. Arnold a family - dost přes čáru a hláška: Ona je John (no comment). Slabé 3* ()

cubiczech 

všechny recenze uživatele

Pokud jste si přáli vidět T-800 krájet limetku na farmě kde žije v rodinném vztahu se ženou a jejím synem, tak je to film pro vás. Celkem cool akční scéna, která vypadá jakoby patřila na konec, je v první půlhodině. Skynet už je sice prej gone, ale teď je tu Legion™, což je prej to samý, jen pro další sequely. No alespoň tam neni na první pohled znatelný cílení na čínskej trh ... leave the metal endoskeleton alone :-( ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama