Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 077)

aannemer 

všechny recenze uživatele

Já byl vcelku spokojen. Jen bych vyhodil tu zcela nesympatickou kolohnátu Grace a místo ní bych tam dodal nějakého jiného ale mužského drsňáka, protože už to byl fakt dost babinec. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Tohle nezachrání ani kovový švarcík. Největšími kameny úrazu jsou tady tupý scénář a totální přestřelenost (ano v tom letadle a dál - to už byl prostě totální průser), ale i hlavní plytké postavy. Žádné znovuzrození se nekoná, ba ani příliš důstojné rozloučení. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu další pokračování Terminátora, s další verzí pesimistické budoucnosti lidstva. "Ti zmrdi se nikdy nepoučí." Přestože film produkoval James Cameron, na režisérskou sesli nakonec neusedl a možná dobře udělal. Alespoň si nezkazil svou zatím bezchybnou reputaci. Překonat dnes už legendární majstrštyk T2 by dost možná byl oříšek i pro něj. Co jsme tedy nakonec dostali? Víceméně polorebot, který místo toho aby přišel s něčím novým kopíruje zaběhnutý vzor a vykrádá předchozí díly. Je zajímavé, že zatím co u Hvězdných válek, každý druhý prudil, jak neobšlehli tamto a tamto, tady podobné hlasy téměř není slyšet, přestože podobnost s T2 je dosti zjevná. Osobně se mi víc líbil i vysmívaný Terminator Genisys, který byl alespoň komedie. Tady jsem si jen v duchu opakoval "To jako vážne?!" ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

Príbehovo kopírka jednotky, dvojky aj už nekánonickej trojky, ktorej ale chýba ich atmosféra a napätie. Nové hlavné hrdinky sú nudné a niekedy aj otravné. Terminátor Rev-9, v podaní Gabriela Lunu je fajn, ale oproti Robertovi Patrickovi a Arniemu je to slabý odvar. Samotní Arnie a Linda Hamilton tu majú svoj priestor a sú dobre zakomponovaní do príbehu, ale ak by v ňom neboli, nič by sa nestalo. Najviac ma sklamala (ne)účasť Edwarda Furlonga, ktorý bol vo svojom vyjadrení tiež dosť nasratý (bohvie, čo mu vlastne nasľubovali). Celkom zbytočný film, ktorý sériu neposúva nijak vpred. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Nenásilné sloučení mladé dvojice se stárnoucí gardou z původních dvou Terminátorů se tvůrcům mimořádně povedlo. Všech pět (počítám i Gabriela Lunu v roli "zlého" terminátora) hlavních postav odehrálo svůj part na výbornou a v oku se mi při důstojném Arnoldově loučení s rolí objevila i slzička. Filmu k plnému hodnocení chybí jen trochu překvapivější scénář. Vše jelo ve starých vyzkoušených kolejích a žádného napínavého zvratu se nedočkáte. Prostě výborná klasika od počátku do konce. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se bavil, je to parádní akční sci-fi jízda. Příběh není nijak složitý, ale snad právě proto dokáže příjemně strhnout. A pak už nezbývá nic jiného, než se prostě oddat tempu a vychutnávat si velmi dobře provedené triky. V druhé půlce přijde občerstvující Arnoldova chvíle a nabere to ještě větší obrátky, které vydrží až do konce. ()

Novko 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se vážně obával. Po těch minulých třech hitparádách to vážně vypadalo, že Terminátoří značka půjde do kopru. Naštěstí se spojil Tim Miller a James Cameron s vytvořili tohle. Samozřejmě to není úplně nejlepší. Opět tu máme až moc nekvalitních CGI efektů a hodně nerealistických akčních scén. Přesto nejpovedenější Terminátor od Dne zúčtování. 6,5/10. ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

Téčko je to jako FIFA... každý rok máte další díl... ale stále to bude vždy jen o fotbale... ani tentokrát, jsme se vlastně ničeho nového nedočkali. T2 zdá se překonán opravdu nikdy už nebude. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

T 800 se vrací, sice s šedinami, v růžové košili a jako milující otec od rodiny, ale je to on! A to v pravou chvíli, protože ty 3 piče mají v patách nejnovější model T9. Po několika vyloženě slabých dílech je tu konečně zase koukatelná a triků plná akce, byť je to už jen znovu nastavovaná kaše. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Začiatok ma potešil a dodal mi nádeje, že fraška skončila a konečne prichádza pravý snímok do terminátorovskej ságy. Nádej však skončila keď Grace otvorila ústa, do toho prestarnutá a nezaujímavá Linda Hamilton, ktorá si prišla na penziu privyrobiť spolu s Arnoldom (jeho postava terminátora naivne vypózovaná). Miestami akcia pekná a stojí za vzhliadnutie, ale celkový dojem vo mne žiaľ vyvoláva opäť pocit frašky, ktorý vyvrcholí tragickým záverom kde mŕtvy terminátor Arnold sa preberie na volanie o pomoc. Hodnotím poslabšie kedže mám dosť tohto cirkusu okolo Terminátora. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Rozhodne najmenej kreatívne pokračovanie Terminátora. V princípe ide o akýsi remake klasiky Judgment Day, s tými istými postavami (no nie hercami, až na dve výnimky), zasadený do indentických situácií. Spracovanie je však ako z lacného akčného filmu, ešte aj kľúčové akčné scény kopírujú "dvojku". Avšak bez charizmy vtedajšieho Johna Connora, Sarah Connor a samozrejme Arnieho. A famóznej titulnej piesne od Guns and Roses - You could be mine. Najautentickejšie prekvapivo pôsobí Arnie, na ktorého sa dá bez problémov pozerať. Trošku horšie to je už so Sarah (Linda Hamilton), ktorá pôsobí vyslovene nesympaticky a nezaujal ani Terminátor - ochranár Mackenzie Davis, či nový John Connor Natalia Reyes, obaja v v ženskom podaní. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání a stejně velké zklamaní jako u pokračování Vetřelece: Covenant. Teď jsem si tak zpětně projížděl na ČSFD všechny Terminátory a podle mne je to zatím to nejhorší pokračování i co se výdělků týče. Tim Miller kde se vzal tu se vzal (ano něco se mu povedlo), ale svěřit mu tak kultovní ságu byla asi chyba. Je to předigitalizovaná a překombinovaná akce (místy to působí až úsměvně) kde se snaží tam dostat vše co už tady bylo a pokus o srandičky taky moc nevychází spíše je to k pláči. Linda Hamilton má v českém dabingu, ale skvělý chraplák. V roce 1984 za pouhých 6,4 mega odvedli daleko větší kus poctivé filmařiny než tady a teď. ()

Navaro 

všechny recenze uživatele

Arnold dobře hláškuje, ale příběh a motivace hlavních postav stoji za h...o. Akce nemají chybu. Nicméně jedničku a dvojku už asi nic nepřekoná. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Tak ako fádne a lacno Tim Miller natočil Deadpoola, tak isto natočil aj tento film. Narozdiel od Deadpoola ale T6 nemá moc podarený scenár, resp. scenár žiadny asi ani nemal, keďže to je celé iba jedna veľká naháňačka. Nebolo to zlé, ale nebolo to ani dobré, a pravdepodobne si už zajtra nespomeniem, že som to videl. Pri úvodnej scénke, ktorá znegovala všetko po druhom diely, som si uvedomil čo sa z terminátorej série stalo. Štvrtý diel mal rozbehnúť novú trilógiu, nevyšlo, tak prišiel piaty diel s cieľom rozbehnúť novú trilógiu, ktorý ignoroval 3 a 4. To taktiež nevyšlo tak prišiel šiesty diel, ktorý ignoruje tretí, štvrtý aj piaty diel a má za úlohu začať novú trilógiu. To taktiež nevyjde. Pri všetkých dieloch (okrem Salvation) bol ešte Arnold, ktorý akurát natočil film, ktorý ignoruje tretí a piaty film v ktorých hral hlavného protagonistu... Terminátoria hexalógia bola pravdepodobne úplne najsmutnejšia filmová séria aká tu kedy bola. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že si chtěla ikonická Linda zavzpomínat na staré dobré časy, ale v Terminátorovi přece nemůžou být hlavní hrdinové tři neohrožené ženské, z nichž jedna vypadá jako nehezká klučičí verze Penny z Teorie Velkého třesku, a druhá si k ní vypěstuje vlezle hollywoodský platonický vztah. Smsky napříč časovou osou taky moc dobře nevysvětlili, a když už se rozhodli ignorovat Vzpouru (Sára umřela na leukémii), Salvation (Živý ženatý John) i Genisys (Restart jedničky), měli to aspoň nějak víc obkecat. Jakože každý zásah do minulosti vyvolal novou paralelní časovou osu (tímto zdravím Emilku Clarke). Ale jinak - čekal jsem teda daleko větší průser. Akce byla uspokující. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama