Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Tak ako fádne a lacno Tim Miller natočil Deadpoola, tak isto natočil aj tento film. Narozdiel od Deadpoola ale T6 nemá moc podarený scenár, resp. scenár žiadny asi ani nemal, keďže to je celé iba jedna veľká naháňačka. Nebolo to zlé, ale nebolo to ani dobré, a pravdepodobne si už zajtra nespomeniem, že som to videl. Pri úvodnej scénke, ktorá znegovala všetko po druhom diely, som si uvedomil čo sa z terminátorej série stalo. Štvrtý diel mal rozbehnúť novú trilógiu, nevyšlo, tak prišiel piaty diel s cieľom rozbehnúť novú trilógiu, ktorý ignoroval 3 a 4. To taktiež nevyšlo tak prišiel šiesty diel, ktorý ignoruje tretí, štvrtý aj piaty diel a má za úlohu začať novú trilógiu. To taktiež nevyjde. Pri všetkých dieloch (okrem Salvation) bol ešte Arnold, ktorý akurát natočil film, ktorý ignoruje tretí a piaty film v ktorých hral hlavného protagonistu... Terminátoria hexalógia bola pravdepodobne úplne najsmutnejšia filmová séria aká tu kedy bola. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že si chtěla ikonická Linda zavzpomínat na staré dobré časy, ale v Terminátorovi přece nemůžou být hlavní hrdinové tři neohrožené ženské, z nichž jedna vypadá jako nehezká klučičí verze Penny z Teorie Velkého třesku, a druhá si k ní vypěstuje vlezle hollywoodský platonický vztah. Smsky napříč časovou osou taky moc dobře nevysvětlili, a když už se rozhodli ignorovat Vzpouru (Sára umřela na leukémii), Salvation (Živý ženatý John) i Genisys (Restart jedničky), měli to aspoň nějak víc obkecat. Jakože každý zásah do minulosti vyvolal novou paralelní časovou osu (tímto zdravím Emilku Clarke). Ale jinak - čekal jsem teda daleko větší průser. Akce byla uspokující. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Že už toho není dost, pořád dokola. Šedivá babi Connorová a nestárnoucí děda Arny, jako Cyberdyne Systems model 101, pro změnu pomáhají vylepšené vojandě z budoucnosti, se záchranou mexikánky, budoucí spasitelky všeho živého, kterou chce kilnout nový Rev9. Klady: rychlovka bez uvažování, jestli je lidský organismus schopen v několika minutách vydržet srážku letadel, málo kontrolovaný pád auta na zem, následně hned jeho zřícení do přehrady, atd. Terminátoři to je jiná liga. Závěr: nic nového jsme neviděli. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Už od roku 1991 sa snažia hollywoodski tvorcovia nadviazať na úspech prvých dvoch Terminátorov. Darí sa im to pre silnú nostalgiu, ktorá je v Hollywoode lacnejší faktor ako kvalitní scenáristi. Tentokrát si Arnold svoju nesmrteľnú úlohu zahral spolu s feministickou trojčlennou úderkou, pri ktorej pôsobí ešte tragikomickejšie ako v predošlých pokusoch o oživenie série. Zabudnite na Arnieho dokonalé stvárnenie zabijáckeho robota. Tu sa snaží byť vtipný a rodinnejšie založený ako kedykoľvek predtým! Tento film ešte viac ako Genisys dokazuje, že tá trojka nebola taká zlá ako sme si pôvodne mysleli... ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Ufff...byla to docela dobrá jízda...Musím říct, že se mi líbil i předchozí Terminátor (Genisys), ovšem tým kolem Tima Millera dělá že ho neviděl a vzal to odjinud. Výpravně, s plnou akční parádou, dobrými triky a dostatečně razantní akcí. Stručně..lidstvo v budoucnosti terorizuje strojová inteligence Legie. Jsou to taky pěkný parchanti, co stejně jako SkyNet vyrábějí kovový skeletony kráčející po zemi, střílející z kulometů obouruč a šlapající po lebkách. Ovšem, budoucnost všech "terminátorových filmů", ve které byl SkyNet v nejnovějším filmu nikdy neexistovala, protože ji v minulosti zrušila Sára Conorová. Přesto tu ale máme paradox jako eiffelovka. V "současnosti Dark Fate" totiž existuje "skynetový" terminátor Arnie. Dost se polidštil, viditelně zestárl, žije v lese v Texasu, má firmu na bytové dekorace s důrazem na správné závěsy a posílá Sáře textovky s GPS souřadnicemi, kde se na zeměkouli zhmotní v kouli další vražedný robot z budoucna. Millerův Dark Fate je prostě taková best off terminátořích filmů. Je pěkně svižný, nechybí honičky v autech, helikoptéry, nově také ve vojenských přepravních letadlech a zlý robot z budoucnosti je opět metamorfující a nezničitelný hajzlík. A Arnie musí mít opět finální pitomý hlášky. No a jak už je v posledních letech běžné, všechny silné a kladné postavy jsou ženy a chlapi jsou jen takové kusy na odstřel. Nicméně, pobavil jsem se výrazně lépe, než bych byl býval očekával. Dávám za 80% a chvíli budu ještě přemejšlet, jak to s tím SkyNetem v neexistující budoucnosti a současnými Legiemi vlastně je..tyhle filmy, pohrávající si s časovými paradoxy, jsou vážně zábava. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Akční pohádka. Ale kouká se na to dobře, herecky paráda, se scénářem se taky snažili, přidám 1*navíc. ()

Kosi.. 

všechny recenze uživatele

Scénář: Josh Friedman, David S. Goyer, Justin Rhodes, Billy Ray To co tahle parta stvořila je zločin! Mimochodem starej T-1000 by jim to jistě nandal, toho by žádná turbína nezastavila. Jó, starej dobrej SKYNET. Zaručená kvalita.. ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Terminátorovi prostě moderní doba nesvědčí, všechno digitální, působící jak z jiného vesmíru, leccos okoukané... Chybí atmosféra.... ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Nejlepší terminátor od dvojky? Ano. Poctivý nástupce? Ne. Když natřete suprovej červenej sporťák na zeleno, nátěr odfláknete a navíc mu ještě odmontujete jedno kolo, nečekejte že bude vypadat a jezdit stejně dobře jako původní auto. Dark Fate je přesně takový. Tváří se, že přináší nové věci, ale ruku na srdce - nového je tu minimum. Spíš se tu obměňuje již viděné. A tak musíme sledovat úplně stejnou cestu, jakou prožili Sára/Kyle, akorát s jinými tvářemi a zdaleka ne tak působivou. Sára a Kyle měli alespoň lovestory, která ději dávala hlubší rozměr, protože byli rodiče Johna. Tahle frančíza bude dál a dál produkovat filmy v naději, že se chytí, ale dokud se toho neujme kreativnější mysl s originálními nápady (a klidně v nějaké umírněnější indie formě), která tohle universum neposune někam dál, je to marné. Plusem je, že to má fajn terminátorskou atmosféru. První honička potěšila a finální bitka je hodně dobrá. Digibordel je u těhle značek už standard, až mám pocit, že ty vysoké rozpočty jsou někdy spíš na škodu. Nové charaktery nám taky nějak moc nefungují, resp. už jsem tu měly zavedené postavy, které byly lepší a zabití Johna vlastně celému filmu dost uškodilo. Connor a Skynet jsou mrtví. Konec šmitec. Uzavřeno. Místo nich tu ale je mexická roštěnka a Legie (wtf?) Fakt nechápu, proč zabíjet Johna. Kdyby to mělo nějaký zajímavý důvod, ok, nemám problém, ale jeden z hl. charakterů je škrtnut jen proto, aby mohli autoři odvyprávět jeho příběh znovu, jen v ženském podání. No..., pokud tohle v hollywoodu někdo považuje za dobrej nápad, měl by dostat padáka. Přítomnost Arnolda potěšila a měl i fajn odchod. Nabízely se i celkem zajímavé motivy, jen je nikdo už nerozvinul. Ve výsledku celkem ucházející biják, pokud vám nevadí, že budete sledovat stejné jen v novém, moderním kabátě. Za mě se to z průměru nevyhrabe. Ale furt to dopadlo daleko lépe než novej Predátor :D Btw, uvěřit, že ta holka by dokázala být vůdcem odboje..., fakt sorry, ale tý herečce se to nedá uvěřit ani na vteřinu. Ve dvojce jsme měli krátký záběr na bojem ošlehaného Connora, aniž by řekl jediné slovo a působilo to daleko uvěřitelněji. ()

MadyDollar 

všechny recenze uživatele

Film z kategorie "neurazí, ale ani ničím nepřekvapí". Je fajn vidět zase terminátor ve starých dobrých kolejích. Velice příjěmným překvapením pro mě byla Mackenzie Davis, kterou bych v takovýhle roli vůbec nečekal a byla naprosto úžasná. Na druhou stranu to značně tahá dolů brutálně nesympatická a otravná hlavní hrdinka... A taky taková drobnost, snad od doby Ocean's 8 pro mě první film, který nezničila ta přeháněná feminizace, co se poslední dobou tak rozmohla; fakt to fungovalo a mělo to smysl. ()

darthboal 

všechny recenze uživatele

Návrat ke kořenům, staré známé tváře, akcí nabitý od první minuty, přesto to není ono, něco tomu prostě chybí. Ale dávám 4 = pořád mě nadchl víc než Salvation a Genisys. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Terminátor: Temný osud se odehrává příběhově dávno před novějšími filmy, které nebyly fanoušky přijaty zrovna kladně. Příběh je fajn, ale bohužel má pár nedokonalostí. Hlavní postavu jsem úplně nemusel, ale až na pár těchto chybek se jedná o dobrý film, který můžu doporučit. 7/10 ()

funkyshit 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný film, který by sice rád napodobil nepřekonatelnou dvojku, ale to se mu zoufale nedaří. Ať už se budou tvůrci snažit zařadit sebevíc odkazů na originál, nic z toho diváka neuchrání před příšernou nudou. Zatímco T2 je dokonale vyvážená dávka akčních scén, sci-fi atmosféry a zejména humoru, tento film je jen smutnou ukázkou toho, že když dva dělají totéž, není to totéž. Smekám klobouk před velkým Jamesem Cameronem. Zato terminátorka Cameron Howe by se spíš měla vrátit zpátky do Mutiny 😉 ()

DenisR 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a náramný návrat starých známých. Film doplňují skvělé hlášky, vtípky, digitální efekty a všemi známá klasická hudba. Jen nečekejte něco nového nebo převratného. Celá recenze: https://napojsa.sk/recenze-terminator-temny-osud/ ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

yada yada yada...... Tenhle díl Terminátora je buď pro člověka, který má rád, když se děj neustále mění, kdy nevíte co je konec a co začátek, a má rád příběhy i z jiné časové línie, a nebo pro totálního magora. To i Mistr Loutkář má větší hlavu, patu a logiku než tohle ty vole! Já nechápu, jak na tomhle filmu mohl dohlížet James Cameron. Jeho filmy miluji, ale tohle mě už pomalu přestává bavit. Měli prostě pouze vzniknout první dva díly, a tímto mělo zatraceně skončit!!!!!!!! I když se tu vrátil Arnie, ani ten to nezachrání (Sice nemám Schwarzeneggera moc v oblibě, ale hraje dobře). A co Linda Hamilton? Moje oblíbená herečka? Ani to ne. Děj sice nenudí, ale když autor několikrát považuje postavu za živou, potom za chcíplou a podobně, tak už mě to nebaví. A pokračováním dvojku tento film není jasný pane, protože jestli jste někdy spatřili finálně prodlouženou režisérskou verzi druhého Terminátora, tam bude John Connor již dospělý se svou Dcerou. Kdyby to byl úplně jiný film, tak neřeknu ani slovo, ale když to má být pokračování, a nemá to ani hlavu ani patu, tak nevím nevím. yada yada yada........ ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama