Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

petra8619 

všechny recenze uživatele

Jsem milovnice terminátora už od dětství. Tohle pro mě není pokračování terminátor ani omylem. Smrt Johna je pro mě hlavní důvod. Dalším důvodem je, že terminátor, který zabil Johna a je na to "naprogramovaný" přeci nemůže začít milovat lidi a získat svědomí. Totálni blbost. Ale nejvíc mi vadily efekty. Tak ubohé a trapné. To před třiceti lety by Cameron natočil mnohem lépe. Kdyby v tomto rádoby pokračování nehráli Arnold a Linda, byl by to propadák roku. Tedy dle mého subjektivního názoru. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Sarah Connor:I´LL BE BACK! A máme tu pokračovanie ala Star Wars 7+ s etablovaním novej línie pomocou starej garnitúry. Bez fan-service by to zahnil ako predošlé pokusy o pokračovanie. Vývoj tu je len marginálny a nie tak pôsobivý ako v originále z ´91. Ani jeden z nových protagonistov nevyžaroval charizmu. Príbeh sprevádzajú nevyváženosti a snaha zachovať príbeh je po niekoľkých odklonoch hra na istotu. Triky a súbojové scény sú technicky na úrovni napriek tomu film pôsobí občas ako B-čko. T-800: I WON´T BE BACK. ()

Skynet23 

všechny recenze uživatele

Už jenom za smrt Johna v prvních minutách tomu jebnu 5*. Jinak celkem povedené, podle některých reakcí jsem čekal průser, ale nakonec dobré...akce od první minuty atd. No doporučuji všem fanouškům terminátorů. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Po 2. pozretí po 2 rokoch zvyšujem zo 4 na 5* (aj keby to bolo o 20% horšie, stále by to bolo za 5*), proste I ♥ it. (: História mi dá za pravdu a ocení to objektívne, u'll see. :P (kyborg Grace sama o sebe za +1* naviac) (update 20.2.2022) ............... ()

endymion 

všechny recenze uživatele

Totální recyklace dílů 1, 2 a původní trojky, bez špetky tvůrčí invence, zaneřáděná průměrným CGI a odehrávající se převážně ve tmě. Alespoň že se vrátilo původní osvědčené duo, byť už v důchodovém věku. ()

Robbie 

všechny recenze uživatele

Plusy: Sarah Connor, obidvaja terminátori a zábavný, celkom zmysluplný príbeh a dokonca aj nie úpne nahlúply scenár, čo ma veľmi milo prekvapilo a potešilo. Až na novoobjavené svedomie starého vraždiaceho stroja a jeho nadšenie pre kopírovanie ľudksých emócií mi motivácia postáv dávala zmysel. Ale na druhej strane, aj tento zvláštny zvrat priniesol zopár naozaj vtipných momentov tak prečo nie? :-) Zlý terminátor "Deluxe Edition: Mexican Gardener" bol tiež založený na zaujímavom koncepte a okrem toho bol super znepokojivý v scénach, v ktorých sa snažil pôsobiť ako bežný človek. Jednoznačne palec hore za výber herca. Linda Hamilton je nezastaviteľná bohyňa skázy a aj po takej dobe jej stále verím že vie strojom riadne nakopať prdel. Oldscholová ženská hrdinka, ktorá sa do akčného filmu naozaj hodí. Škoda, že o ďalších dvoch sa to povedať nedá. A týmto prejdem k mínusom: Grace z budúcnosti je celkom znesiteľná a sympatická ale drsnosť jej rozhodne neverím. M. Davis nemá ani suverénnosť a chladnosť polostroja, ani nebezpečný výzor (ani krátke vlasy nepomohli). Železná Hamilton ju fyzickou prípravou na film podľa mňa aj vo svojom nie najmladšom veku predbehla míľovými krokmi, nehovoriac o neskutočnej fyzickej forme ktorú mala onehdy v T2. "Rovnosť pohlaví" a diverzita je síce veľkorysý cieľ Hollywoodu, ale bohužiaľ, ak sa už aj rozhodnete spraviť politicky korektného Terminátora, v ktorom sa modelky a drobné mexické dievčatá majú rovnať strojom, musia si holt trošku zašpiniť ruky a siahnuť aspoň kilometer od dna svojich fyzických síl, aby pôsobili presvedčivo. Dani sa najskôr na svoju rolu chúďatka, ktoré nutne potrebuje zachrániť, aj celkom hodila, ale akonáhle prišli scény prerodu, v ktorých sa mala "nasierať", alebo scéna, v ktorej už bola líderkou povstalcov (spomienka z budúnosti), bolo až bolestivo smiešne a trápne ako neprirodzene pôsobila so svojou tváričkou (a aj telom) sedemročného dievčatka.. Taký malý castingový prúser. Ale to, čo ma na filme najviac rozčarovalo, boli plne digitálni ľudia, hlavne zlý terminátor v scénach, kde skákal ultraskokmi alebbo ultrarýchlo behal. To sa dalo úplne v kľude natočiť prakticky s pomocou káblov a pod. a vyzeralo by to super, no namiesto toho tu máme digičloveka čo skáče ako gumkáč bez náznaku gravitácie. Rozumel by som ešte full CGI postavám v krátkych záberoch v naozaj náročných scénách ako padajúce lietadlo, ale keď má niekto "len" zoskočiť z výšky päť metrov alebo rýchlo behať, príde mi až kriminálne neprofesionálne a lenivé vyriešiť to úplnou animáciou. Hlavne z tohto dôvodu nemôžem film hodnotiť ako 100% vydarený. Ten vizuál ma proste rušil. Po ostatných strákach je to však skvelý akčný film, dôstojné pokračovanie kultového terminátora a pre mňa osobne veľmi príjemné prekvapenie. ()

wilks 

všechny recenze uživatele

V patnácti jsem viděl Den zůčtování a že mě stejně chytne za koule, skoro po třiceti letech, Temný osud, jsem si přál a ejhle, ono se mi to splnilo, asi senilním!! Plnej počet ***** ()

smartynaf 

všechny recenze uživatele

Těším se na dobu, kdy bude, stejně jako je teď cool "retro", cool fakt, že jste natočili film s jeřábem, kaskadéry a barelem benzínu. A ne se třemi ajťáky v kanclu. ()

mirodevil 

všechny recenze uživatele

Konečně počin hodný Terminátora... Oceňuji skvělý casting a s klidem hodnotím 90%...Arny a Linda ve skvělé formě 👍👍👍 ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Skvělé akční scény, to mezi nimi už tak skvělé není. K tomu nemastná neslaná Mexičanka a podivná role pro Arnolda S. ()

Pavelkedar 

všechny recenze uživatele

Gender nevyvážená - holčičí( 2 holky+ jeden babochlap ala Dolf Lungren) roadmovie, závěrem okořeněná Arnoldem.A ten mi tam udělal radost. Za scénu s C-5 dávám 3*. Dobrá kamera a velmi dobrý a dynamický prostorový zvuk v DD 7.1. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli potřeboval druhý díl přetavit v CGI jízdě. Nový příběh takřka žádný, je to lehce upravený remake až do nástupu Arnieho. Nostalgie samozřejmě ano, to je v poho, akce super, hlášky Arnieho jsou super třešnička na dortu, ale to je asi vše. Korunu nasadí letadlový průser, vrtá mi v hlavě jak to T800 udělá aby stárnul a proč teda nepřijde z budoucnosti beruška která proletí cíli hlavou. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

najspodnejsi naprimitivnejsi scenar. bez invencie. co sa dalo..vycucli este z prvej a dalsich casti. pateticke monology, stupidne dialogy. absolutna spodina. par action scen good. pohybove triky slabsie ako terminator 3 !!!! mozno pre 10-14 rocneho divaka. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak líbilo se mi to, což některé pasáže byly dosti imponující, avšak i přesto to postrádá tu počáteční atmosféru. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Poznámka: Film doporučuji sledovat s forced titulky, jinak se moc nedozvíte. Skoro celý film se mluví jiným jazykem. Až na úplném konci jsem hodnocení změnil na vyšší! Herecké výkony přehnané, zvuk suchý a akcí příliš. Jestli se tohle mělo vyrovnat filmu Terminátor 2, tak to tedy vážně nevím. Začátek filmu je zajímavý, ale jak mile se objeví T-101 (T-800) stane se z Terminátora něco unikátního a šíleného. 😕 V tomto filmu je až moc akcí, které by žádný (člověk nepřežil). 👎 Poznámka: Myslím, že si tento film vícekrát nepustím. Vysoké hodnocení jen proto, že konec si to zaslouží. Hvězdiček 3 ()

ouki81 

všechny recenze uživatele

"Soudruzi...nečekal jsem zázraky,ale imperialisté by se zaradovali...".Asi takhle nějak. Tenhle film je vykrádačka jako hrom. Ale to je v poslední době asi móda nebo co.V třetím dílu Johna Wicka nestydatě vykrádali universum Assassin´s creed, tady se zase odkazem na augmentovanou bojovnici Grace svezli po Deus Ex jako Donský kozák po stepi. A to už vůbec nemluvím o likvidaci Rev-9 pomocí power cellu pocházejícího z ochránce.Kde já už to jen viděl? Aha,už vím....Terminátor 3. Tři hvězdy.Jedna za Arnieho a jeho hlody, druhá za Lindu Hamilton která se pro roli Sáry Connorové narodila a třetí za slušné akční scény. Ale víc ani ťuk. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama