Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

"Vy to nechápete Sáro, S Terminátorem nemůžete smlouvat, nemůžete ho odprosit, nemá žádné výčitky, nemůžete ho umluvit. Je tu jen pro jediný cíl, zabít Vás a nepřestane, dokud nebudete mrtvá".....Kyle Rees/Terminátor 1. První dva díly jsou moje srdcovka, hlavně jednička. Ve dvojce sem jako malý dítě zbožňoval Furlonga jako Connora. Nejsilnější dětský hrdina po Atrejovi z nekonečného příběhu. Ty emoce, hudba, Furlong brečící nad umírajícím T2 který pro něj byl vlastně otec. To ve Vás nechá hodně. Potom T3, akční popcorn, který vlastně famózně navazoval na dvojku, boží příběh. Velká chyba? Stahl místo Furlonga, Furlong na drogách nedal natáčení a byl vyhozen. Pak Časem pokus jménem Salvation. Proč ne, akční řež co si na nic nehraje. Finanční neúspěch, x let mrtvo a bum Genisys, jebačka napříč časem, nový příběh, z jiného úhlu, chyba? Rating PG 13 a Jason Clarke jako Connor. Jinak pro mě ultimátní zábava. Tak a teď tohle. Ofiko jako fakt pokračování dvojky? Smrt Spoiler Spolier Spoiler Connora? Naprosto k zblití. Skynet neexistuje, je tu nějaký Legion. Hnědá mrdka ve vedení odboje vím, že se jmenovala Dani, Dani, Dani. Genderově vyvážená hlavní něco, co bojuje v upgradu za hnědou Dani. Terminátor co zabil Johna má flanelovou košili, ženu, syna a psa a naučil se být člověkem! Arnold dehonestující svoji životní roli. Cameron namachrovaný až na půdu ničí nejlepší první dva akční filmy T1 a T2. Nakonec paradox, akce a efekty bomba, Luna jako Rev 9 výborný Terminátor a to je vše. Naprostý zničení všeho, v co jsem věřil, miloval a miluju od dětství do teď. Super akční film, ale jinak naprosto zkurvený Terminátor. Ta dialogová zoufalost, sem hustá píča z budoucnosti tě sejmu babko, ale já sem Sára tě sejmu píčo...a znova...T2 s pejskem a košilí...Carl...nemůžu uvěřit tomu co jsem viděl. Bylo mi v kině zle. Příšerná sračka, už nevěřím ničemu. Odmítám uznat tuhle píčovinu jako pokračování dvojky. To je prostě T3 od Mostowa, jen ale stále opakuji, strašná škoda že tam nebyl Furlong. Opravdu dáváte Terminátora co se naučí být sám od sebe pusinka, jmenuje se Carl má rodinku a malířské potřeby? Tvl, ne. Na tohle piju moc málo. 35%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Strach z výsledného díla byl velký, nakonec jsem celkem překvapen, přestože bych posledního Terminátora, kvalitativně postavil výrazně před pátý díl, ale jinak by byl pořád tím slabším z legendární série. Tentokrát se hodně hraje na nostalgickou strunu a tak se neustále odkazuje na první i druhý díl, místo toho, aby film přišel z nějakým vlastním nápadem. Je fajn vidět staré známé a převážně Linda Hamilton si svůj návrat náležitě užívá a je docela škoda, že se ve filmech v podobné úloze, neobjevuje více. Zbytek je tak pouze slušným řemeslem, kde více fungují jednotlivé dialogy, než akční scény, které fungují jen ze začátku, aby později sklouzly do dnes již klasického digitálního bordelu. Erkový rating je v tomto případě překvapivě zbytečný, protože digitální rozsekávání lidí, filmu nijak nepřidává. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Když Arnold napůl strojovou mluvou oznamuje „Jsem mimořádně vtipný“, k průměrné známce přidávám jednu hvězdu navíc. Přestože úvodní akci chytře zasazenou do robotizované výrobní haly si odpracují vesměs nováčci sami, postupně se do bitek fyzicky zapojí i pamětnický tandem; pravda, Schwarzenegger teprve po začátku druhého poločasu, až poté, co si dámy navzájem vyloží své pohnuté osudy.První poločas tedy oddře nový personál snímku sám. Stihne ukázat odpor k americkému prezidentu Trumpovy kvůli jeho protiimigrační a bezpečnostní politice. Bojové zbraně jsou pohledné. úhledným porcováním protivníka pomocí řetězu, nýbrž především obdivuhodné kondici obou hereckých navrátilců. Z filmu Terminátor: Temný osud zkrátka dojemně čiší, že se chtěli se svou ságou rozloučit definitivně, tudíž co možná důstojně. A vyložený průšvih to skutečně není, třebaže kouzlo prvního Terminátora z roku 1984, kterému James Cameron vtiskl nesmrtelnost bez efektních berliček současných počítačových triků, se zopakovat nedá. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Asi najviac mi vŕta hlavou najmä to, že sa “Temný osud” akosi pozoruhodne dištancuje od pôvodného konceptu samotnej mytológie Terminátora, ale zase mu ide strašne v šľapajách, čo sa týka vizuálneho štýlu, keď od Dňa zúčtovania naozaj nie je vôbec ďaleko vzdialený, že trebárs úhlavný nepriateľ v podobe špeciálne vylepšeného robota-REV-9 po celý čas extrémne IRITUJE T-1000, ktorého asi netreba bližšie predstavovať...? Len tentokrát Robert Patrick nesiaha Gabrielovi Lunovi, ako sa hovorí: „Ani po členky” ! Určite áno, lebo oproti staršiemu vydaniu je niekoľko-krát oveľa rýchlejší, ohybnejší, atletickejší, aj viac prepracovanejší, že je zároveň i veľmi krutý a dosť brutálny, a to s mimoriadne veľkým dôrazom na drastické scény plné striekajúcej krvi ! V prvom rade je táto kapitola neuveriteľne PREHNANÁ, až to nie je úplne v poriadku. Scenáristicky je zameraná na sympatickú mexickú kočku Dani Ramos, (jej predstaviteľka Natalia Reyes pochádza priamo z kolumbijského hlavného mesta-Bogoty), ktorá je niečo na princíp „Johna Connora v sukni” , pretože jej neustále kryje chrbát «kyborg Grace» pred citovaným „robotickým gepardom” , pre zaujímavosť, vracajú sa aj naši starí-známi, keď Sarah Connor je pre zmenu hrozne citovo zdeptaná, lebo T-800 je opäť na opačnej strane barikády. Vznikla akási ďalšia alternatívna budúcnosť, a tak radšej na všetko zabudnite, čo ste videli predtým, lebo situácia sa radikálne vykryštalizovala vo vzore: „Na psí tridsiatok” !!! Toto mi aj pripomínalo „babskú jazdu” , pretože Dani, Grace a Sarah čosi zakaždým štvalo vo svojom vnútri, museli sa vedieť vysporiadať s udalosťami, ktoré neboli podľa ich predstáv. _ Musím vyzdvihnúť túto trojicu herečiek, ktoré všetky podali svedomité herecké výkony (Linda bola cool), keď ani legendárny Arnold Schwarzenegger sa nenechal pred nimi absolútne zahanbiť ! Len teraz sa mi zdalo, že ho nemali bohvieako v láske. _ Na jedno pozretie-bohato stačí, kľudne sa môže jednať o nadpriemerný akčný film, ktorý sa určite lepšie vyníma v kine, než doma v obývačke (vtedy by som možno udelil až štyri hviezdičky), no je postihnutý prílišnou ambicióznosťou režiséra Tima Millera, ktorý sa očividne chcel pred „Železným Jimom” poriadne blysnúť, ale ak vám stále niekto fušuje do remesla, tak sa to asi nedá... ? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Někteří píší, že je to důstojná rozlučka. Já teda nevím, za mě určitě super vidět zase Arnolda a Sáru Connorovou v akci, ale to vše okolo je prostě jen vycucaná kravina z prstu, která nemá hlavu ani patu. O digitální hrůzo-akci ani nemluvím. S první trilogií Terminátora prostě nesrovnatelné. Ať už do toho radši nikdo nevrtá... 40% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dlouhých dvacet osm let trvalo, než se v pokračování jedné z nejakčnějších sérií spolu znovu setkali "nesmrtelný" Arnie a životem zpráskaná Linda Hamilton. Návrat původní Sarah Connor jsem uvítal a její vyžilý look filmu dodal na opravdovosti, jež se místy ztrácela pod tím přehršlem CGI. Arnie a.k.a. Carl se opět postaral o nějaký ten vtípek, jinak jde o čistou akci, proloženou nějakým tím vysvětlováním, aby to všechno dávalo člověku smysl. Vedle starého obsazení nabízí film vesměs průměrné obsazení, z něhož (nejen výškou) nejvíce vynikala Mackenzie Davis, zatímco Natalia Reyes mě moc nenadchla. Gabriel Luna nebyl v roli nezastavitelné, zabijácké mašiny úplně špatný, nicméně Arnie resp. Robert Patrick byli o třídu výš. Druhému dílu, jenž dodnes vyráží dech, se už asi žádný další Terminátor jen tak nevyrovná, ale i tak jde o lepší kousek než v případě Salvation a Genisys. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Terminátori s Arniem išli do stratena, o to viacej som rád, že sa Temný osud vracia k správnej popcornovej zábave na akú som bol zvyknutý. Pomohlo mu aj, že dej sa začína pár rokov po dvojke. Jednoduchý príbeh, dobre natočená akčná jazda, akceptovateľný strih a skvelé hlášky hlavne v podaní obstarožného Arnieho. Čo viac si želať. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Linda, jako temná padlá královna a Mackenzie největší ranařka. Film ale notně postrádá tu špinavou patinu prvního a druhého dílu, syrovost a dějovou rozmáchlost. Vzniká tak tedy pouze další smutná ozvěna velké legendy. Nechme ji už raděj spát. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Sérii Terminátor mám rád, především první 2 díly. Tento snímek má právě na ty 2 díly navazovat, ovšem není to tak povedené, jak bych čekal. Film staví hlavně na drsné Lindě Hamilton, ale ta mě nezaujala natolik, aby dokázala utáhnout celý film. Nejlepší byl opět starý dobrý Arnold, problém ovšem je, že je zde ve výhradně vedlejší roli a na plátně ho vidíme až po hodině sledování. Což je sakra škoda a filmu to jenom uškodilo. Scénář není špatný, příběh ujde a akce je tam také dostatek, ale nedosahuje to kvalit prvních dvou Terminátorů. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Film, popírající památnou větu "No fate but what we make." Svým způsobem byl boj i oběti Sarah Connorové vždycky zcela zbytečný, protože to scénáristé i přes vítězství nad Skynetem vrátili zas tam, kde to bylo... (nepřehledná akce ve tmě pod vodou, ve tmě v letadle, na padáku...i přes parádní charaktery a velkou snahu hrát to v duchu prvních dvou dílů, velké zklamání...) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi odkaz k prvnímu dílu a určitý návrat, i když s novou paralelní linií, ale přece jen to celkové lesbicko-tomboy-feministické zabarvení nepřebije ani terminátor, který vypadá jak Lexa z Comebacku. Akce je dost a zpočátku udrží pozornost, ale později už je to řada dalších scén, kde je nutné hlavní hrdiny nějak vysekat z nápadu, že nový terminátor je lepší a nezničitelný. Pak se na scéně objeví nelogičnosti, které ani v rámci zvoleného žánru a mantinelů nedávají smysl, a dost to vadí (třeba proč ty články nepoužijí lidé na terminátory hromadně, když jim to zkratuje obvody?, nebo proč v budoucnosti nevyužijí EMP nebo si ho nevezmou z minulosti? A když je v budoucnosti jasné, že "Lexova" mise zkrachovala, jak to, že za rohem nestojí další terminátor?). Pobavilo mě, že Arnoldovou hlášku I'l be back tentokrát říká Linda, ostatně je ve filmu víc hrátek s původním filmem a hláškami nebo situacemi a scénami (ostatně i zde všechno skončí v továrně), ale stejně mi to přišlo málo. Navíc ta stopáž je vražedná. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Všichni, kteří se vysmívají tomu, že akčními hrdinkami jsou zde tři ženy a jediný muž (dejme tomu) se k nim přidá až ve finále, pozastavili jste se někdy nad tím, že v drtivé většině filmů je to naopak? Že muži jsou ti, kteří bojují, brání, jsou stateční, zatímco ženy se jen trpně nechají zachránit? A ano, vím, ne naprosto vždy, ale většinou tomu tak je. Jedna Ripleyová jaro nedělá. ___ Dnes už je snad doba jinde. Způsob, jakým mluvíš a co a jak zpodobňuješ, ovlivňuje svět kolem tebe. Takže za mě souhlas: ženy drsňačky, ženy bojovnice - ano! ___ Snímek je velmi dobrý akčňák, ale nemá ani zdaleka to, co T1 a T2 - zamyšlení se nad etikou, nad předurčeností, nad tím, kam nás vede technický vývoj. Prostě slušný akční film, nic víc. Velký obdiv Lindě Hamilton, které beze zbytku věřím, že dokáže střílet ze všeho, co dostane do ruky a neváhá si to rozdat ani se strojovou obdobou Kostěje Nesmrtelného. Mackenzie Davis typově i herecky odpovídá roli napůl člověka a mechanismu. Bohužel, Natalia Reyes se omezuje jen na drsné hlášky, ale jinak působí jak ztracená panenka. Těžko uvěřit, že ona by mohla pro stroje představovat nějaké nebezpečí. Arnold hraje prostě Arnolda, nutno přičíst scénáři k dobru, že je to tak zcela záměrně. SHRNUTÍ: Akční film dekoračně vyzdobený terminátory. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Další ze série hollywoodských velkorozpočtových průšvihů, který si při rozpočtu 185!!! milionů dolarů přišel z kin na 260 míčů, tudíž je těžce v červených číslech. Není tedy divu, že se Tim Miller odmlčel a radši se stáhl k Netflixu, aby pracoval na třetí řadě Love, Death and Robots. Linda Hamilton to vystihla dobře, když v jednom rozhovoru řekla, že je film „ok“. Má to víc děr ve scénáři než ementál a celý ten nápad s Legion místo Skynetu je prostě moc přes kopírku. Lidi si stěžovali na Salvation a Genisys, ale tohle je new low. Přestaňte žít z nostalgie a obsazovat Arnieho, nikam to nevede. Jo a příště si prosím lepší hrdinku, tahle holčina byla hodně nesympatická. Dark Fate je tím typem filmů, kde si protiřečí logika. V jedné scéně dokáže nový Terminátor bez problému projít kovem jako nůž máslem a v jiné scéně použije Grace kovový řetěz, se kterým už si neporadí? Nebo přežije výbuch helikoptéry, ale v jiné scéně ho oheň roztaví.... Takže se jede podle scénáře a když se něco nehodí do krámu, tak se to prostě obejde. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti minutách, které jsou potřeba na zorientování v ději, postavách a konkrétní timeline tohoto dílu, to už jede až do konce a akce je zde (možna až přehnaně) dost. K hercům nemám výhrady, z vedlejších postav potěší například Arturito z Money Heistu. Co vidím jako mínus, že se Arnie dostal na scénu až po polovině filmu, absolutně mu scházel jeho typický humor a přišel mi zde spíše z nostalgie než z jeho potřebnosti ve filmu. Jak už jsem zmínil, akce je požehnaně, a to až tak, že kdyby o 15minut v závěru ubrali, bylo by to možná ku prospěchu, ale natočena je hezky a kvalitně, až na pár momentů, kdy mi CGI trochu vadilo. Tempo bylo svižné, aut a výbuchů více než v Kobře 11 a ve výsledku mě tohle hodně bavilo. Za mě je to jeden z vydařenějších filmů Terminátor série, ale myslím, že už by to stačilo... slabší 4 P.S Arnie jako rodinný typ v chaloupce u lesa a prodávač záclon pobavil! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

"Konečně plnohodnotný následovník kultovního druhého dílu", díl třetí. Fskutečnosti obvyklý zástupce trendu digitálního akčního filmu se stoletými zasloužilými herci a neustálými otravnými citacemi. Já vím, že nemůžeme chtít, aby Linda Hamilton (která působí natolik vyřízeně, že jsem si musel vyhledat, zdali není po infarktu) skákala ve svém věku z helikoptéry, ale to musí i to ležící, nehybné hořící auto být přidáno postprodukcí? V polovině se dostavující klidná síla rány loktem pana Schwarzeneggera lehce upomene na jeho charisma v prvním (a nejlepším, smiřte se s tím) dílu, nicméně způsob, jakým je vpraven do děje je takovej scénáristickej bizár, že budete přemýšlet, zdali jste se prostě jen nepřeslechli (a z postavy Alicie dělá tak nejnedůvtipnější postavu od Libuše Šafránkové ve Vrchní prchni). Rád bych se dožil toho, aby ustal trend, že v každém takovémto filmu musí být postav jak po Novém roce v posilovně. Z Terminatorů: Genisys dávám všechny Terminatory: Genisys na stupnici od Terminator: Genisys po Terminator: Genisys. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A já jsem docela spokojenej. Pro mě třetí nejlepší Terminator (Genisys jsem neviděl a měnit to pravděpodobně nehodlám). Čekat druhou dvojku by bylo bláhové, ale já dostal, co jsem čekal. Grace parádní, Hamilton předvedla to co měla, vlastně ani nemohla předvést (ať už herecky či charakterově ohledně postavy) nic jiného. Ano, digitálního bordelu tam je více, než by mému konzervativnímu vkusu bylo milé, scénu v letadle bych klidně oželel/vystřihnul, ale nový terminátor je nápaditý, scéna s řetězem naprosto parádní a hodně se mi líbilo zapojení starého terminátora. Ono to logicky sice trochu skřípe (viz, Chozeho poznámka) ale přišlo mi to fajn. Po otřesné čtyřce (díky níž pořád dělám jako by pětka neexistovala) mi tohle hodně spravilo chuť. Takže od teď sjíždím jen T1, T2, T6 a jako bonus pro zábavu T3. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nevím jak daleko chtějí ještě pokračovat, nebylo by dobrý to už zastavit. Bylo super se dívat, akce a efekty i příběh skvělý na pár maličkostí teda, herečky nepřesvědčivé, jinak super na pár drobností. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rozporuplné pocity. Z jedné strany skvělá akční podívaná, která je svižná a skvěle koukatelná. Nový ,, zlý'' termouš vynikající. Proč se ale musí tak zbytečně opět rejpat do tak skvělého příběhu, celej ho promíchat, předělat a ..za mě... naprosto zohyzdit. Tohle už je prostě zbytečný zasahování do nejkultovnější klasiky a prznění skvělého děje od samého počátku. Arniho žeru, ale tady je z něj vážně tak trochu blb. A Linda Hamilton, dej pánbůh věčnou slávu Sarah Connorové, ta je tady prostě na přesdržku. Trapný vtípečky a mistrině světa jí prostě nesedí ani za nehet. Takže tu máme skvělou, 200%, akční jízdu, která však ničí výbornou historii celý ságy a to mi, jakožto zarytému fandovi, radost vůbec nedělá. Nenudil jsem se, ale neodešel jsem nadšený. 3* maximálně ! ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama