Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

U žádného dílu terminátorské ságy jsem ještě nikdy nešel pod čtyři hvězdy a ani u tohohle šestého (počítám-li dobře) tomu není jinak. Jede se stále ve stejných, osvědčených a dobře vyjetých kolejích, nečekejte tedy žádné novátorství, ale "jen" nenáročnou relaxační oldschoolovou zábavu a la 'cestování časem, hodný vs. zlý terminátor & zachraňování budoucího zachránce lidstva'. Arnold už je sice starej unavenej chlap, ale na dědka 70+ zaválel slušně a potěšil mě nesrovnatelně víc, než Sly v jeho posledním Rambovi. Skvělá kreace je i kyborgicky vytuněná vojanda, dávající slušnou čočku zlému, těkavému a amébovitému terminátorovi. Ovšem první housle tentokrát hraje Linda Hamilton aka věčná Sarah Connor. Tahle za mlada nepříliš pohledná a zajímavá buchta se obdivuhodně transformovala ve šlachovitou militaristickou alfa babiznu s vizáží předsedkyně militantního křídla ženské větve National Rifle Association. A samozřejmě nechybí pár drobných odlehčujících žertíků s odkazy na minulé díly. Ale měl jsem trochu problém s připrclou diblíkovitou mexickou holčičkou v roli budoucí všelidské velitelky a spasitelky, tenhle casting se tedy tvůrcům opravdu vůbec nepovedl. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nič nové sa nestalo. A časové paradoxy sú tentokrát rušivé aj pri najkratšom pozastavení sa. Tu si skrátka nikto s ničím nedal vôbec žiadnu robotu. Najlacnejšia rutina! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Why not just let me have her? - Because we're not machines, you metal motherfucker!" Před čtyřmi lety jsem v kině brečel u posledního Terminátora. Jak moc je ten film špatný. U Dark Fate mi ukápla slza taky. Tentokrát dojetím, jak někdo přistupuje k prvním dvěma originálů s péčí a pochopením. No bude to tak šestnáct let, co jsem poprvé viděl Terminátora a říkal si "Bože tohle nikdy nemůže zestárnout". A dokonce si velmi živě pamatuji, že před šestnácti lety, jsem byl v tom stejném kině na Vzpouře strojů a moje etapa lásky k téhle sérii započala. Konečně jsem se po šestnácti letech dočkal a Arnold se vrátil, tak jak sliboval. A co je důležitější - Terminátor se mi vrátil. Temný osud ignoruje všechny díly, po Dnu Zúčtování. Je to správně? Pokud si vybavím svoje pocity v kině u Genisys, tak rozhodně ano. Je v pořádku, že to Cameron a Miller zkoušejí znovu a vrací do kolejí. Největší překvapení si totiž nový Terminátor neschoval do trailerů, ale do prvních několika minut. První hodiny a vlastně i v závěru. Nebudu mluvit o tom, proč se mi nový Terminátor líbí nejvíc. Jsou to překvapení, které nejvíce udělají dojem, když o nich člověk předem neví. A proto bych byl rád, aby si čtenář užil film, tak jako já. Ovšem i to, co trailery prozradily - návrat Lindy Hamilton na scénu je prostě ohromný. Sexy Mackenzie Davis je skvělou novou postavou. Arnieho snad chválit nemusím a u Gabriela Luny, i když jsem se obával, tak je naprosto skvělý záporák. Nového Termoše musím hodnotit maximálním hodnocením. Rozhodně není bez chyby, ale dokázal vrátit sérii k počátkům a původní trilogii. Zažíval jsem při sledování úchvatné pocity, protože krásné odkazuje na první filmy. Mnoho scén je předěláno, upraveno, ale každý je v tom pozná. Já si Temný osud nadmíru užil. A i když má natahované finále, občas to tvůrci přeženou, tak stejně jsem byl moc rád, že jsem se na nového Terminátora těšil a on mě nezklamal. A to jsem čekal přes šestnáct let. [Dolby Atmos] (90 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sobecky jsem doufal v Terminátora, který konečně důstojně naváže na legendární druhý díl, přičemž si z něj vezme jen to nejlepší a vyšperkuje to novými detaily a epickými akčními sekvencemi. Bohužel, ve finále se mi toto zbožné přání splnilo jen zčásti jelikož Terminator: Dark Fate selhává právě v budování nové mytologie a akčních sekvencích, které jsou na režiséra Tima Millera až zoufale ploché a většinou končí zdlouhavým dumáním hlavních postav o dalším postupu či o "feminist power". Nakonec tedy budete mít neutuchající pocit, že sledujete nějakou ne zrovna povedenou epizodu nekonečného seriálu, jehož uzívaný děj čas od času přehluší nějaký výbuch. Nicméně abych snímek jenom nehanil musím uznat, že nový záporný Terminátor je jedním slovem cool, přičemž i nový směr postavy Arnolda Schwarzeneggera mne subjektivně velmi bavil. Co tedy dodat na závěr? Řečem o tom, že je Terminator: Dark Fate lepší než třeba čtvrtý díl, moc nevěřte. Podle mého názoru to ve finále vyjde víceméně nastejno, jelikož i v tomto případě se jedná o velice nedotažené dílo, jehož látka by si zasloužila mnohem více péče a z toho plynoucího přístupu. Doufám tedy, že pokud někdy vyjde díl další, tvůrci se z velmi hrubých chyb těchto snímků poučí a stvoří něco, co konečně nebude této legendární značce dělat ostudu. Už by bylo vážně načase. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Once, I saved three billion lives. But I couldn't save my son. A machine... took him from me. And I... am terminated.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po téměř třiceti letech jsme se konečně dočkali zakončení trilogie a za mě se povedlo. Pravda, doba pokročila, takže i Terminátora zasáhla genderová vyváženost či spíše převáženost, ale jinak všechno jede v těch správných kolejích. jedná se vlastně o mix jedničky dvojky, přičemž tu první díl připomíná dějová linka a druhý několik povedených odkazů v akčních scénách. Vůbec akce byla něco, o co film podle očekávání mohl opřít. Miller s CGI sice nešetřil a v případě vytuněného Rev-9 jsem mu musel několikrát zatleskat, ale zároveň to nebyl takový digitální bordel, jako v případě podobně laděných blockbusterů. Naopak dost často si dokázal poradit bez jakýchkoliv speciálních trikových berliček. V čem film pokulhává jsou dialogy. Ono ani v minulých dílech to nebyla nějaká exploze vytříbené mluvy, ale tady některé ze sekvencí vyzněly vyloženě trapně, což platí i o některých pokusech o vtip. A když přišel na přetřes T-800 a jeho život za posledních 20 let, šly na mě mdloby. Ale dalo se to překousnout a to především díky Lindě, která je tou jedinou a pravou Sarah Connorovou a samozřejmě své si k tomu odvrčel i Arnie, který prostě pořád umí. Spokojenost, ale v budoucnu už bych terminátory a spol. nechal spát. Téma je z mého pohledu zcela vytěžené. 75% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct ? Každý ať si udělá svůj vlastní úsudek. Píši komentář při poslechu hudby z prvního snímku a v tomhle duchu bych musel Dark Fate udeřit těžký KO. Co po tom oproti ještě hustější, velkolepější, skoro 30(!) let staré dvojce, na kterou má údajně navazovat - to je vojeb století ! A nechápu Camerona.. vůbec.. ( stačí se podívat na intro k T2 a všechny ty filmařský detaily, navázování na T1.. Ne. Arnold by to celé utáhl i po 70 míti dobrý scénář a režiséra, ale tohle je prostě..  Tohle si měl James Cameron ohlídat a mne teda dost zklamal. Zkuste si to pustit ihned po geniální dvojce, zlomili mi srdce. Jestli měl mít Terminátor 2 regulérní pokračování s tím, že ignorují fakt s odstupem času dost solidní trojku, rozhodně to němělo vypadat takhle. 4/10 víc vůbec. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanoušek Terminatorů, tedy kromě seriálu " Terminátor: Příběh Sáry Connorové ", takže i tento díl se mi musel líbit. Paradoxně jsem byl maximálně nadšen než přišel " podruhé " na scénu Arnold. Pak už to bylo místy přehnané, nelogické a co se týče dialogů tak někdy i trapné. Myslel jsem si, že si nikdy nedokážu představit Terminatora bez Arnolda, ale po tomto filmu asi dokážu a to ho mám mezi svými Top herci. Nechci, ale ubírat na hodnocení. Film má grády, je to opět velká jízda a prostě mě to bavilo. PS: Vždycky, když zazní " Terminator Theme ", tak mám z toho husí kůži. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Asi sme tu všetci videli iný film. V prvom rade treba povedať, že hoci mám prvé dve časti veľmi rád - séria ako taká je pre mňa skôr niečím na zabitie času ak sa k nejakému dielu z toho univerza dostanem. Ale zároveň treba povedať, že prvé dva filmy si pozriem kedykoľvek a majú na mňa ten istý zimomriavkový efekt aj po toľkých rokoch. O nových častiach sa to povedať nedá. Dark Fate neprináša nič nové. Je to recyklácia starých motívov, ktoré som v rámci tohto sveta videl veľa krát. V tomto smere ma to necháva chladným. Rovnako mi vadili postavy. Nemyslím si, že pohľad troch dospelých žien na celú situáciu je zdravý a logicky zmotivovaný. Princíp stane sa niečo utečme. Dozvieme sa niečo poďme tam funguje možno ak ste začínajúci hrdina a máte sakra šťastie. Tu sú ostrieľané ženské hrdinky čo fuckujú a rozbíjajú lebky a tvária sa, že všetko vedia ale v zásade nevedia nič. Záporák je fajn - taká nová verzia T-1000 ale ak sú mu protipólom postavy, ktoré stále prežijú hoci prechádzajú jednou chybou za druhou - tak je to pre mňa nefunkčný vzťah. Ako príklad - Sarah je hladaná v celom USA, ale aj tak vie využívať mobil, hoci ostatným nakazuje že nech ho vyhodia lebo sme v digi veku a každý zanecháva digi stopu. Zároveň nevie ani prejsť cez hranice bez povšimnutia - spolieha sa na pomoc od iných ( vážne? samotár a takto sa rozhodne?). Sú to tieto logické kiksy ktoré mi strašne z toho celého uberajú na pôžitku. Vieme určite o tom diskutovať dlhé hodiny, čo som ako nepochopil a podobne ale pravdou zostáva, že ak sa jedná o sci-fi a máte zaužívané univerzum s pravidlami a postavami - tak by ste sa mali ako tvorcovia snažiť o dobrý film pre novú aj starú generáciu fanúšikov a nesnažiť sa spraviť ďalší frenchize hoci vám to už toľko krát predtým nevyšlo. Chcelo by to nový príbeh, nové postavy a nové vizuálne poňatie. Inak je to rovnaký kurací vývar len od kuchára začiatočníka. Chutiť to nejako chutí, ale nie je to úplne tá polievka akú ste očakávali, hoci vám skoro každý hovoril že ju dostanete. Mal som problém to dopozerať. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

U komentáře na Terminator Genisys (z roku 2015) jsem psal, že by snad už raději měli tvůrci terminátorovskou ságu ukončit. A ejhle, je tu další díl. Tentokráte překopaný, že navazuje na jedničku a dvojku (kteréžto jsem si před návštěvou kina znovu osvěžil) a na ostatní díly nechť divák zapomene. Dá se říci, že je to podobné dvojce, především schopnostmi záporného terminátora. Je však znát pokrok v digitální technice, prostě vše působí více realisticky. Mexické lokace mne moc neoslovily, první akce při úprku před terminátorem však byla velmi povedená a poutavá. Potom taková vata, pár dobrých vtipů i "dojemné" scény s uvědomělým starým termošem, u kterých jsem spíš zíval než blahem se řehtal a zase akce, od které jsem čekat přece jen více originálních bojů o kterých bych si s partou po kině vyprávěl. Dobrý lehký nadstandard. 75% (viděl jsem: 1x kino tit., 1x dvd cz dabing) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Lacný mexický remake T2 s nejakými motívmi z T3 s generickou bezpohlavnou CGI akciou. Postavy ma vôbec nezaujali. Vrátane Arnieho, ktorý by sa už v akčných filmoch, ktoré neberú do úvahy jeho vek, objavovať nemal. Na Lindu a jej zvráskavený ksicht bolo utrpenie sa pozerať. No a Natalia Reyes je rovnako uveriteľný vodca odboja ako Emilia Clarke Sarah Connor. Tieto meter päťdesiat obrovské žienky s výzorom malého dievčatka by už konečne mohli prestať obsadzovať do úloh, ktoré si vyžadujú poriadneho drsného chlapa. No a babochlap a ten mexický terminátor, ktorého našli v nejakej tuctovej telenovele mi boli ukradnutí. Čo sa týka akcie, tak to je klasický súčasný digibordelový štandard bez náznaku fyzickej hmatateľnosti. Všetko je prehnané ad absurdum. Naviac kung-fu bitky mi do tejto série vôbec nesedia. Neustále tam poskakovali nejakí digitálni pajduláci, ktorí robili saltá, otočky, výskoky jak komixoví superhrdinovia s nadprirodzenými schopnosťami. Už mi chýbalo len, aby strieľali zo zadku firebally. Keď už k nejakej reálne natočenej akcii došlo (naháňačka na autách), tak je tak neprehľadne zostrihaná, že som si z nej nič neužil. Proste totálna sterilita jak čo sa týka technického prevedenia, tak aj napätia. Temnú atmosféru to nemá ani náhodou. Trochu ma ohúril akurát úvod s omladenou Lindou a Furlongom, ale následná objavenie sa Arnieho pôsobilo WTF. Jak keby tú scénu natočili narýchlo dodatočne. Nakoniec najlepšia akcia je tá s rozpoltenou muchou. Pri nej som vyprskol od smiechu. Čo sa týka zápletky, tak ma trochu zaujal len nápad s terminátorom ako otcom rodiny. Lenže to len nakúsli a potom sa tomu už bohužiaľ nevenovali. No a pointa filmu je rovnaká ako v trojke. Ľudia môžu donekonečna likvidovať terminátorov z budúcnosti ale aj tak nakoniec k automatizácii spoločnosti dôjde a stroje si sami seba uvedomia. A terminátori môžu donekonečna zabíjať vodcov odporu, lebo zakaždým sa nájde nový. Jediným riešením tejto dilemy a spôsob ako posunúť konečne po toľkých dieloch dej, je situovanie zápletky do budúcnosti v ktorej ľudstvo zažije vojnu s terminátormi, vyhrá ju a poučí sa z nej. Salvation mal na to podľa mňa našliapnuté veľmi dobre a je škoda, že ako najlepší diel po T2 sa nedočkal pokračovania, ale namiesto toho neustále skúšajú reštarty, ktoré nikam poriadne nevedú. Genisys bola aspoň zábava na účet tvorcov. Dark Fate je ale nudná a zbytočná slepá ulička, ktorú si znova nikdy nepustím. 4/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Že sa hraje na latino strunu? Ak USA raz bude mať prezidentku, tak určite made in Mexiko. Že ženské postavy dominujú? To nie je prispôsobenie aktuálnemu trendu, to je rukopis Camerona dlhšie než som na svete. Že sú tam omladené scény? Ano, nový trend (Irčan, Blíženec,...). Ide o zbytočné pokračovanie pokračovaní? Nie. Temný osud strká s veľkým prehľadom do kapsy Vzpouru strojů, Salvation aj Genisys. Akčný nárez, ktorý je vo svojej kategórii najlepším za posledné dva roky. Akcia strieda akciu a ak sa práve nebojuje o život, tak sa len krátko spomalí na doplnenie síl, a hlavne potrebných informácií. Dej kopíruje niečo z jednotky, niečo z dvojky a nijako sa nezdržuje vymýšľaním nového či prevratného. Príjemné prekvapenie. U 6. filmu v poradí v rámci jedného filmového sveta je také vyhlásenie úspechom. Z hercov k tomu prispela najviac Mackenzie Davis. Najväčšou chybou filmu je jednoznačne obsadenie Natalie Reyes. Akčná nálož nacucaná nostalgiou. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Fajn, ať je teď Panna Marie chvíli někdo jinej.." ;) Absolutně kurva skvostný feministický kopanec do koulí prvním dvěma Terminátorům.. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočné pokračovanie, jednoznačne najslabší diel série, ktorý neponúka absolútne nič nové, len to, čo už sme videli v predošlých dieloch. Jedinou zmenou je to, že záchrankyňa ľudstva je odrazu žena a osoba, ktorá ju má zachrániť z budúcnosti je tiež žena... Nič proti emancipácii, aj žena môže byť na čele celej zemegule, no je veľmi ťažko uveriteľné, že ňou bude 150 cm vysoká Mexičanka, ktorá nevie ani držať zbraň v ruke a o pár mesiacov neskôr už z nej je neohrozená bojovníčka a človek, za ktorým ide celé ľudstvo. To fakt nie, celý ten príbeh, aj čo sa týka usadenia Arnieho je jedno veľké WTF. Keďže momentálne sú utlačovanou menšinou v USA Mexičania a iní latinoameričania, dostávajú vo filmoch neuveriteľne veľa priestoru, takže po Rambovi a mnohých ďalších filmoch, to máme aj tu. Som proti diskriminácii, no aj proti pozitívnej, čoho je veľa, toho je moc. Pokiaľ ide o hercov, aký blb obsadil tú absolútne nesympatickú a drevenú basketbalistku do úlohy záchrankyne, to nepochopím. Rovnako je to so záporákom, ktorý je úplne obyčajný a nezaujímavý a nepôsobí tak, ako by mal. Akcia tiež za veľa nestojí, proste všetko zle. Jediným plusom sú Arnie a Linda. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Toto pokracovanie ma uz vobec nezajimalo, ale podla Honest Trailers v tom predsa len bola kopa rychlej akcie, tak som si pri nedeli pustila. Nakoniec to je take zle, nudila som sa naozaj len par chvilami a zbytok bola strelba a rezacka. Sarah je otravna. Nova John pekna a neotravna. Rozdvojovanie Rev-9 pekne. Jeho zrychlene splhanie cgi nepekne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ten úvodní twist je tak kardinálně nasrávací, že už se mi do zbytku filmu vůbec nechtělo a měl jsem sto chutí to vypnout. Byla by to ale ve výsledku škoda, protože je to jinak dost dobrej akční film, který vrací do hry oblíbené postavy. Přesto pro mě s jediným, ale docela zásadním ale: že se snaží za každou cenu být kanonický, leč dějově na to prostě nemá. Jako alternative timeline variace budiž, jako přímé pokračování dvojky - uh, nope. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nostalgická, akcí a hláškami nabušená alternativní verze klasického Terminátora, která mě opět moc potěšila. (viděla jsem v kině) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní som si pomyslel, že musím vychladnúť a zrejme sa na to aj vyspať. Lenže, ono dnešné ráno, žiadna zmena. Že napíšem, že som sa viac bavil pri GENISYS a dokonca aj pri SALVATION, tak to by som si nebol pomyslel. DARK FATE je pokus o to, dostať Terminátora opäť na piedestál gigantickej akcie a to s tými najväčšími tromfami, Schwarzeneggerom, Hamilton, Cameronom ( škoda, že len producentom ) a Rkovým ratingom. A zdá sa, že to ( opäť ) nevyšlo. Toto je zrejme ( nechcené ) finále, aj keď s ako vždy otvoreným koncom. Pán Cameron si totižto myslel, že táto zostava všetkému pomôže, lenže diváci na film aj tak nechodia a prišli zrejme len fanúšikovia a pár ľudí zo zvedavosti. Dokonalé remeslo, ale s minimom ´´terminátorovskej´´ poetiky, aj keď si niektorý budú myslieť, že tá atmosféra sa dá vytvoriť použitím cestovania v čase, zlým a dobrým terminátorom, silnou ženskou hrdinkou a Arnoldom. Dať to dokopy trebalo srdcom a nie vypočítavosťou. GENISYS bol skvelý a dobrý rozbeh niečoho nového, niečo čo trebalo len dopilovať iným hereckým obsadením. DARK FATE je pravým opakom. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Přísahám bohu, po prvních pěti minutách jsem měl strašnou chuť to okamžitě vypnout, jít do pokoje, prokopnout knihovnu, otevřít okno a zařvat z něho hlasité: ,,FUCK!" Jako kdyby scénáristé byli sami nějakými stroji, kteří byli naprogramováni, aby napsali film, který pobaví, ale zároveň byli i zbaveni emocí a nebyli schopní pochopit sentimentální a nostalgické pouto mezi dlouholetými fanoušky a geniálním druhým dílem. Když to ale člověk překousne, dostane vcelku zábavný a dobře natočený nový kousek terminátorské série, který se může chlubit tím, že je ze všech dílů po dvojce asi tím nejlepším. Návrat Lindy Hamilton jako Sáry Connorové určitě zahřeje u srdce, plus ani nový padouch není nijak zvlášť hrozný. Strašně mě ale štve, že film si trochu bere příklad z nejhoršího dílu série, tedy Terminator: Genisys, a servíruje divákovi častokrát až moc přemrštěnou a na efekty bombastickou akci. Kdyby s tím krapet zvolnili, vůbec bych se nezlobil. Přeci jenom to byla součást kouzla prvních dvou dílů. Příběhově to je ale takové... jalové. Tvůrci se sice vytasili s pár dobrými nápady, ale celkově to působí ne příliš originálně, plus hlavně z toho má člověk pocit, jako kdyby veškeré ty události ve dvojce byly vlastně takové zbytečné. Celkově se ale jedná o slušnou zábavu, ve které to mezi postavami jiskří, plus některé povídací scény mají šťávu. O žádný skvělý díl se ale nejedná, ke kvalitám dvojky to má i tak hodně daleko. Lepší 3* ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - Mě se to líbilo. Celé 2 hodiny to má stejné napínavé tempo, kvalitní akci a vy se tak rádi vrátíte do 90. let, kdy Termiho žral snad každý. Důstojné zakončení. Na velkém širokoúhlém plátně v první řadě si film vychutnáte dosytosti. 80% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu konečně dostal....No bude to asi trochu obsáhlejší,ale Arnold společně se Stallonem jsou moji dva nejoblíbenější herci,takže jejich filmy většinou prožívám jinak (samozřejmě mam více oblíbených herců a i filmů,ale tyto dva trochu vyčnívají :-) ) .Takže jak začít,asi tu nemá moc cenu rozebírat co nebo kdo respektive byl a je terminátor,jelikož kdo má alespoň trochu povědomí o filmu,tak minimálně tuší o co jde a pro děti či začínající fandy filmů jen tolik,že Terminátor je jeden z nejlepších sci-fi filmů 80 let a jeho pokračování zase let 90,ale jak říkám,to je asi opravdu zbytečné nějak připomínat,to jen pro pořádek.No ,to k začátkům této série,která jak už jsem podotkl si získala srdce nejednoho fanouška a udala ráz v té době filmařině nejen na poli sci-fi,ale i co se týče triků-hlavně druhý díl a celkově kombinace,triky,příběh,akce,herecké výkony,vše na vysoké úrovni.Není tedy divů ,že má po světě tato značka tolik fanoušků včetně mě.Po úspěchů prvních dvou dílu,přišla pauza a třetí díl přišel celých 12 let po druhém a i když je značnou částí lidí kritizován,tak za mě je to super díl ,který se hodně vyrovná prvním dvěma.Ano,není tak ikonický,ale nemám mu absolutně co vytknout a ani mi nevadila v záporné roli žena jako terminátorka na rozdíl od... no to trochu později :-).Čtvrtý díl byl pojatý jinak z budoucnosti a hlavně bez Arnolda,takže to je takové jako svíčková bez knedlíku ,pochutnáte si,ale něco tomu chybí.Po dlouhých letech přišel v 2015 Terminátor Genisys,na který jsem se opravdu těšil,Arnold v hlavní roli,omlazené herecké obsazení,odkazy na první dva díly atd,Vše nasvědčovalo tomu,že budu spokojen a taky ,že od mnohých ,až mi připadá papouškujících jedinců ,kteří jen slyší,že Genisys je s... tak hned ten názor opakují.Za mě je Genisys super,snaží se na to jít trochu jinak,ale zárověň,vzdává hold prvním dvěma dílům,Arnold je tu v plné formě i přes jeho věk a Jason Clarke zahrál Johna Connora opravdu dobře.Ano najdou se tu i chyby,jako trailer,který prozradil hlavní zvrat a tím si asi podtrhl židli v tržbách,kde chybělo trochu na pokračování,obsazení Courtneyho,ok není to špatný,ale mohli tam dát i lepšího herce.Celkově jsem ,ale byl opravdu spokojen a natěšen na pokračování,které bohužel nepřišlo,protože tržby nebyli takové jaké si studio představovalo a tak po 4 letech tu máme Terminátor Dark fate neboli temný osud...Spoluprodukuje to sám velký James Cameron,otec celé série,takže v mnoha fanoušcích to vzbudilo velké očekávání,ale to mě minulo,protože to,že je někdo producent není to samé jako režisér a navíc jedno jméno nedělá hned úspěch.No nic,přesto jsem čekal jak na to tedy půjdou tentokrát když Genisys neuspěl tak jak chtěli.No a vida co jsme dostali.Terminátor v mexickém prostředí,Příběh je podle mě jen opisování z dvojky či jedničky jen to trochu poupravili,takže za mě první zklamaní,že prostě na rozdíl od Genisys se drží při zemi a jen opíšou to co tu už bylo,ale no tak.Dále hlavní záporák filmu ,mimochodem další Mexikánec a to nic proti nim,se asi snažil být nový Robert Patrick,ale nějak mu to nešlo a strach z něj tedy rozhodně nešel,alespoň pro mě ne.Dále silná žena v hlavní roli,nebo spíš muž...ne fórky stranou,ale omlouvám se,ta holka mi byla fakt nesympatická a její roli jsem nepřišel na chuť i když jsem se snažil,nějaký vylepšený člověk v roli ochránce,no ,dále se vrátila Linda Hamiltonová ,která byla jedním z plusů filmu a nakonec i Arnold,který zde dostal menší prostor oproti Genisys,ale když byl na scéně tak ho bylo plno,ale na druhou stranu,měl tam prostě být víc.Takže příběh je jen další kopírka předchozích,herce jsem popsal ,jo ještě jsem zapomněl vůdkyni odboje paní,tedy slečnu Ramosovou,no k tomu asi tolik,že tam mohli dát asi už klidně i tu mladou holku jak se jmenuje..jo Selenu Gomez a vyšlo by to na stejno.Akce je digi bordel s vyjímkou úvodní honičky v autech,ale ta akce v letadle,hamr ve vodě,nebo skákající terminátor,pardon rev 9 a různě lítající pomalu,tak to je fakt síla.Kdo do dočetl až jsem,tak mu gratuluju :-) a teď to shrnu.Pokud toto měl být podle nich ten pravý terminátor to pravé pokračování od legendární dvojky tak za mě rozhodně ne.Například emoce člověk prožíval tak ve dvou scénách a to v první ,kterou nebudu prozrazovat a pak když se z nostalgie objevil Arnold.Jinak herci nesympatický,akce za mě neuspokojivá (hlavně,že ta drsná holka umí rozpůlit mouchu nožem) ,neoriginální,bez nějakého vtažení do děje abych těm postavám fandil.Nevím,za mě je to opravdu zklamání.Asi je dobře,že nevznikne žádně další pokračování a to říkám jako velký fanda série i Arnolda a zrovna já nikde nemám dost pokračování jeho rolí,ale tohle už stačilo.Film co se týče tržeb dopadl daleko hůře než Genisys a je to jeden z největších propadáku roku,proč asi no.A i když Arnoldovi filmy někdy hodnotím trochu víc než asi kdyby tam hrál někdo jiný,tak zde pod dlouhé době a váhání musím dát nižší hodnocení.Za mě tedy celkově 65% a tři hvězdy. () (méně) (více)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama