Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 078)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

A přeci jenom je tu letos ještě jedno příjemné překvapení. A zrovna od nového Terminátora jsem ho fakt nečekal. O to příjemnější ovšem je. Tim Miller servíruje spoustu akce (pravda, občas trošku digitálnější), ale hlavně tu správnou terminátorovskou atmosféru. Zároveň se však při tom nebojí zkoušet nové věci, které víc sedí do jednadvacátého století. Temný osud se opravdu hodně podobá prvnímu a druhému dílu, je to víceméně jedna dlouhá honička, ale Miller se nepokouší lacině odkazovat na starší filmy a místo toho zaplňuje plátno spoustou jednoduše velké a kvalitní akce. A taky zajímavými hrdinkami. Hlavními hvězdami nového Terminátora jsou tři dámy, které na fotkách působily bůhvíjak. Ve výsledku jde naštěstí o charismatické a zajímavé postavy, které celá trojice odehrála víc než důstojně. A Arnold? Arnold je tu král! I když trošku jiný, než byste čekali. Miller s Cameronem zkrátka natočili to, co fandové už od dvojky chtěli vidět a zároveň se do toho nebáli šoupnout pár moderních trendů. Pokud vám z principu vadí, že v chlapském žánru dostávají víc a víc prostoru ženy, Temný osud vás přesvědčí o tom, že když se to vezme za ten správný konec, nejen že to nevadí, ale je to i hodně fajn. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

There is one more shit, and it must be destroyed also.. Dark Fate? Kde? Jako průměrný akční film budiž, ale v rámci kultovní značky Terminátor ani omylem. Při akci, která mimochodem může jen obdivně vzhlížet k Salvationu od McG, nemá Miller pro samé záběry z blízka a do očí bijící CGI moc co nabídnout a když se nastoupí do nákladní C-5, zvrhne se vše do pitomosti s parametry finále Blackova Predátora. Sarah Connor jako sprostá cool stařena a polidštěný Carl von Cyberdyne užívající si na terase s pivkem v ruce důchod? Pokusy o to být extremely funny? Ne, díky. Chci Terminátora jako Mangoldova Logana a ne Deadpoola. Tohle všechno spolu s femini kurzem a protláčením současných sociálně-politických tendencí mi přijde jako podceňování diváka, ale zase buďme rádi, že Rev-9 netweetoval a neměl na hlavě blonďatou přehazovačku.. Tvůrci proklamovali, že jejich film ignoruje vše po T2. Ti další mohou s klidným srdcem prohlásit to samé.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $62,253,077Tržby Celosvetovo $261,119,292Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Žiadny veľký boom sa nekoná ale ide len o obstojný recyklát predošlích dielov a to nemyslím zrovna prvých dvoch častí. Skôr mi to pripomenie taký mix v poradí 3,4,5 filmu. Herecké obsadenie poteší, či už ide o nové neznáme tváre a ani nehovoriac o starých známych, to je proste opojné, aj keď pozeráme na už dosť vyslúžilých hercov, stále majú svoj cveng. Nadchnú, pobavia, očaria, či takmer dojmú. Triková stránka na úrovni, akcia je úderná, hlavne úvod má riadny nápor a tempo. Príbeh neurazí, reboot Skynetu tu môže byť donekonečna. /videl v kine 2x: 80%/ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlépe napsaný a obsazený Terminátor od trojky, která si v rámci narativu (vzhledem ke svým kvalitám) ignoraci nezaslouží, ale tvůrci pro to mají sakra dobrý důvod. Duchem se to originálním dvěma dílům blíží, jak jen to jde a osobně mám vlastně jen dva problémy, díky kterým nemůžu mluvit o maximálním uspokojení. V prvé řadě se Tim Miller extra nevytáhl. Není to tak, že by nějakou akci vyloženě zazdil. Ale současně jí nikdy nedá nic s opravdu wow efektem, ani jí nevyšperkuje takovou dynamikou, aby to bylo jedno. Když to člověk porovná například s posledním Šíleným Maxem, je Temný osud "jen" solidní řemeslo. No a pak kamera. Na můj vkus zabírá až příliš často detaily, takže akce není zdaleka tak přehledná, jak by mohla být. Noční scény navíc mají svým zabarvením takový ten laciný nádech, který je smutnou připomínkou toho, že dnes už se akčňáky na film netočí (úplně stejně mě to rušilo v posledním Rambovi). Cíl se každopádně povedlo splnit - konečně je tu film, který má šanci (a i si zaslouží) odstartovat novou trilogii. Tak snad to tentokrát vyjde. 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ale jo beru, sice namontování na T2 a rozjetí příběhu je tak na hraně urážky, je to fakt těžká vykrádačka a na začátku má člověk pocit jako když kouká na recyklovanou a kanálem prohnanou dvojku a jako sorry, vyměnit T1000 za takovou divnou bukvici jako je Luna je vyloženě na přesdržku, navíc nejsem zrovna žádnej fanda spešl nařáchlejch vojand, přijde mi to nepřirozený, ale musím uznat, že když už to tu musí být, tak Mackenzie Davis vyloženě průser není, obzvlášť s tím jejím backgroundem, který tomu dodá trochu reálných obrysů, nicméně jako nabitej akčňák to prostě funguje dobře, jen si to člověk nesmí moc pustit k tělu a uvědomit si, že je to přímý pokračování takovýho skvostu jako je T2, i když mu to film vyloženě cpe do chřtánu po celou stopáž. Jinak návrat Lindy Hamilton fakt potěší, na ty její roky furt vypadá nesmlouvavě a u ní mi prostě sedí, když vytáhne nějakou těžkou techniku a trochu to pokropí a Arnie je klasika, toho můžu v jakýmkoliv stavu, byť je pravda, že čekání na jeho ántré bylo sakra dlouhý. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Toto je třetí film Paramount Pictures od Pepka námořníka (1980) a Drakobijce (1981), který byl mezinárodně distribuován společností Walt Disney Studios Motion Pictures. (rakovnik)
  • Když se Sarah Connor (Linda Hamilton) v autě Humvee snaží zničit Terminátora, který je venku, obyčejnou pistolí, tak celkem lehce se jí daří prostřelit neprůstřelné okno. (Trumpitko)
  • O tom, jestli se do role Sarah Connor vrátí, přemýšlela Linda Hamilton intenzivně asi šest týdnů, protože si nebyla jistá, jestli chce vyměnit svůj tichý, krásný život za patnáct minut slávy a nechtěla, aby to vypadalo, že jde pouze po penězích. V době, kdy podepsala smlouvu, ještě nebyl scénář kompletně hotov. (Rominator)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama