Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (1 078)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím to říct nahlas. Tohle je ten Terminátor, který si pamatuji z dětství. Tohle je to pokračování, které jsem si od druhého dílu přál. Konečně něco, co trošku dává smysl, a kde se objeví Arnold, Linda a všechno to v kombinaci se skvělou akcí dává smysl. Tim Miller byl dobrá volba a jsem rád, že si to James Cameron ošéfoval nejenom z pozice peněz, ale i z pozice filmu jako takového. Sice jsem nečekal vůbec nic a spíš jsem tušil vztek, ale na konci jsem měl až slzu na krajíčku. Film je stejně dobrý, jako obměněná titulní melodie. Využívá sice nám všem známé motivy Terminátora, ale lehce je upravuje tak, že v ní jasně cítíte tu nostalgii let minulých, ale k tomu je v ní pár tónů navíc, které jste dosud neznali. Plus navíc Arnold se tu objeví méně, než byste chtěli, ale pořád dost na to, abyste na něj nezapomněli. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Tohohle Terminátora jsem chtěl vidět jako malej! Našlapaná akce, příjemně vyhrocené vztahy mezi postavami (které až na pár míst s Arnoldem dávají smysl) a návrat k poetice prvních dvou dílů – o moc lépe to asi dopadnout nemohlo. Oproti Genisys se navíc nejedná o zmatené vykrádání toho funkčního z minulosti, nýbrž se s většinou motivů smysluplně pracuje a Tim Miller předkládá notně renovovaný pohled na Terminátora, jak vypadá v roce 2019. Ústřední ženská trojka si vede velmi dobře při akci i povídání, Arnold s Gabrielem Lunou pak představují mlátičky z minulosti – a zatímco Arnie si svou nejslavnější roli s gustem zopakoval, Luna si v úloze "potuněného T-1000" vystačil s větším minimalismem. Adekvátní stopáž nabízí opravdu dostatek akce v různých prostředích a téměř vždy s dostatečným stylem, což je přesně to, co od Terminátora potřebujeme. Za mě tedy překvapivě velká spokojenost! ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Spoustu akčních scén. Herce Gabriela Lunu neznám, ale Terminátora zahrál skvěle. Jinak velké plus ty letadla a přehrada. Jen mne rozesmály ty akční scény s důchodci, s Lindou a Arnoldem. To už bylo i na mne moc :-) Linda Hamilton má 63 let, nepracovala v dolech, ani nebyla servírkou v nonstop zakouřeném prostředí, tak jak to že má ksicht jako promáčknutý plech? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní akční jízda a asi nejlepší pokračování druhého Terminátora, ale stále jde o nastavovanou kaši. Příběhově nepřináší kromě zajímavého Carla a sympatické Grace nic moc nového. Akce je fantastická a triky, především úvodní scéna jsou více než povedené. Sarah je malinko za karikaturu, zachraňovaná holčina je mdlá. Miller ukuchtil pokračování, které jsme si přáli, ale to jediné co z něj vyplývá je, že Cameron udělal to samé a mnohem lépe v devadesátém druhém. Z nebe nám zase prší nahé dámy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obstojné (nič viac, nič menej) pokračovanie prvých dvoch častí, všetky ostatné to ignoruje. Má to kus tej pôvodnej "ide po nás cyberkiller a zaboha mu nevieme uniknúť, ani ho zlikvidovať" atmosféry. Herci fajn, Linda viac ako fajn, Arnold úplne super, hlášky úderné ("Som zábavný spoločník."). Nie je to žiadna pecka, ale pre fanúšikov série povinnosť a možno aj spokojnosť. Ale hlavne je tam veľa strong female characters! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Vznik časoprostorové bubliny doprovází rapidní snížení okolní teploty. Tento jev nebyl v prvním, druhém ani třetím díle zobrazen. (dickens)
  • Když se Sarah Connor (Linda Hamilton) v autě Humvee snaží zničit Terminátora, který je venku, obyčejnou pistolí, tak celkem lehce se jí daří prostřelit neprůstřelné okno. (Trumpitko)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama