Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 078)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tam, kde většina žánrových pecek končí, a ve vymodleném finále předvádějí zdaleka nejpromakanější a drahou akční scénu, která je dobře natočená, přehledná, a plná fajn zpomalovaček, tak přesně tam nový Terminátor teprve začíná. O to víc pak zamrzí, že ze stínu právě této cool úvodní akce se mu následně daří vystoupit až ve schématicky velmi podobně koncipovaném (more of the same) závěru. Výplň naneštěstí tvoří sem tam ucházející, občas ale spíš o dost horší a smysl nedávající dialogy (prostě divný kecy), a pár kraťoučkých "aby se neřeklo" fackovaček vyloženě do počtu. Ale jak říkám, úvodní seznamovací wrestling a samotný finiš v duchu kolektivní držkové to kupodivu hooodně táhnou nahoru, a tak jsem spíš spokojen, i když jen za 7/10. P.S. Nová hra: dejte si panáka pokaždé, když Dani řekne "Je mi to líto." ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $62,253,077Tržby Celosvetovo $261,119,292Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Žiadny veľký boom sa nekoná ale ide len o obstojný recyklát predošlích dielov a to nemyslím zrovna prvých dvoch častí. Skôr mi to pripomenie taký mix v poradí 3,4,5 filmu. Herecké obsadenie poteší, či už ide o nové neznáme tváre a ani nehovoriac o starých známych, to je proste opojné, aj keď pozeráme na už dosť vyslúžilých hercov, stále majú svoj cveng. Nadchnú, pobavia, očaria, či takmer dojmú. Triková stránka na úrovni, akcia je úderná, hlavne úvod má riadny nápor a tempo. Príbeh neurazí, reboot Skynetu tu môže byť donekonečna. /videl v kine 2x: 80%/ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaný remake. Předchozí 3 díly ať už zkoušely cokoliv, nikdy nedokázaly pořádně navázat na nesmrtelné první dva díly. Neříkam že se to Temnému osudu povedlo, ale Camerona jsem minimálně prvních 30 minut cítil. Škoda že podobné kvality postrádala Trojka, která sice dodala ve své době stále ještě mladého Arnolda, ale zase nám nevrazila ten správný příběh. Casting bych označil od dvojky za nejlepší možný. Pro mě naprosto neznámí herci mě překvapili. Zlý Terminátor je nejen skvěle vymyšlen, ale i obsazen. Jsem spokojený a vlastně smířený, že Terminátor bude velmi dlouhou dobu na odpočinku a nikoho nenapadne, znovu svolávat starou partu k dalšímu dobrodružství. Ono ty příběhy (naháněčka) se opravdu v jednotlivých dílech podobají jako vejce vejci. A zázračný scénář nikdo jen tak nevymyslí. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Skynet na mě a na mýho syna poslal několik terminátorů. Jeden nás nakonec dohnal a splnil rozkaz, co dostal v budoucnosti, která nikdy nenastala." Tak se nám to trošku komplikuje. Terminator je prostě fajn, ale už jich tady běhá nějak moc na to, aby to ještě dávalo smysl. Proto už v tom žádnej smysl nehledám, užívám si nasranou Sarah, nevěřím Grace toho vojáka v ní, nevidím v Dani budoucí zachráňkyni světa a přeju kovovýmu Carlovi, aby prodal hodně koberců. Jinak to samozřejmě bouchalo prvotřídně, ale s tím už se u jakýhokoli Terminátora tak nějak počítá. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní akční jízda a asi nejlepší pokračování druhého Terminátora, ale stále jde o nastavovanou kaši. Příběhově nepřináší kromě zajímavého Carla a sympatické Grace nic moc nového. Akce je fantastická a triky, především úvodní scéna jsou více než povedené. Sarah je malinko za karikaturu, zachraňovaná holčina je mdlá. Miller ukuchtil pokračování, které jsme si přáli, ale to jediné co z něj vyplývá je, že Cameron udělal to samé a mnohem lépe v devadesátém druhém. Z nebe nám zase prší nahé dámy. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Rev-9 (Gabriel Luna) má mimo pevného endoskeletonu i tekutou vnější vrstvu z kapalného kovu. Stejně jako T-1000 (Robert Patrick) ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991) takticky využívá ke splynutí s lidmi podoby členů bezpečnostních složek. Nejdříve se maskoval jako člen pohraniční stráže, aby pronikl za Dani (Natalia Reyes) do detekčního střediska v Texasu, a poté, co vypátrá policejní vrtulníky, na sebe vezme podobu policisty, kterou používá během stíhání a boje v letadle. Při závěrečném boji u elektrárny využívá kamufláže jako člen letectva. (kesinaa)
  • Natáčení probíhalo v Budapešti v Maďarsku, Španělsku a ve Velké Británii. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama