Reklama

Reklama

Filmový festival

Trailer

Obsahy(1)

Film je souborem sedmi krátkých filmů (Až do dnaKřik tichaNa první pohledPozor na jazyk, Svět podle LežákaVěčný kritik) inspirovaných portfoliem Lobkowicz Premium natočených v průběhu sedmi dní na 52. Filmovém festivalu Karlovy vary. Jednotlivé části mají různé žánry (komedie, experimentální, dokument, romantický, drama i noir) a film tak skládá poctu rozmanitosti filmového umění. I přes žánrovou rozdílnost jednotlivých částí jejich spojením vzniká nové dílo, které odhaluje nové souvislosti skrze filmové charaktery pohybující se napříč příběhy a prožívající osobitou účast na filmovém festivalu. Je mezi nimi herečka toužící po velké roli, filmový kritik, který nenávidí festivalové filmy, divačka, která prožívá stejný osud jako její oblíbená filmová hrdinka. (Lobkowicz)

(více)

Recenze (8)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tak neusnul jsem u toho. Některé příspěvky/scénky byly lepší (nejvíc mě zaujaly "telefonující kritik" a "Až do dna", některé horší. Celkově lehce úsměvné, vzhledem k zadání solidně a kvalitně natočené, nic světoborného, co bych si delší dobu pamatoval (vzhledem k množství podnětů, co každodenně vstřebávám), ale nevypnul jsem to před koncem a párkrát se i pousmál. 70%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Informace "pásmo natočeno na zakázku pivovaru" by mohla být signálem velkého utrpení. Leč není tomu tak;) Faktem je, že nejsem správná cílová skupina pro drobné či větší experimenty a hrátky s formou, žánry, obrazy apod., ale i tak musím říct, že jsem měl dobrý pocit jak z jednotlivých "scén", tak z celku. Dobře no, tak černobílý experimentální duet byl trochu jako "francouzský artový film" z Monty Pythonů, a zasluhoval by přece jen trochu větší prostor, aby bylo i hlupcům jako já zřejmější, oč šlo, a noirové tečce (míněno poslednímu příběhu) by podle mého gusta víc než humor slušela jeho absence, ale je vidět, že autoři to měli promyšlené, a dali si s tím práci. Což je vzhledem k podmínkám vzniku docela úctyhodné. Vykalená Elizaveta Maximová a její partner "na první pohled" jsou v podstatě jako Lavi ve vrcholné alkoholické formě (což myslím jako kompliment), a Věčný Kritik vykresluje atmosféru festivalového setkávání (a všední život člověka živícího se psaním o filmech) tak, jak bych si to chtěl představovat:) Takže ano - žádná historická bomba to asi nebude (pokud ano, a film sklidí festivalové vavříny, nechť realizační tým přijme mou omluvu a "čestné harakiri ASP"), ale byla to fajn půlhodinka:) 70% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jasnej důkaz, že i reklama může být (v Česku) umění. Spousta žánrů, spousta příběhů, humor a po skončení máte chuť na nějaký ten filmový festival vyrazit osobně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na to že sa to točilo za pochodu bez nejakej veľkej prípravy to je veľmi chytro vystavané, plné nápaditosti, vizuálne a aj herecky pútavé, tématický uvoľnené do viacerých smerov, najviac bodujú režisér a kritik a hlavne to je celé príjemne zábavné. Tomuto projektu môžem len popriať veľa úspechov, verím že prídu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní koláž, která vznikla "Na motivy" jednotlivých piv od pivovaru Lobkowicz, což je sice pro filmy samotné nepodstatné, ale důležité v jedné z věcí, které mi na filmu (filmech) vadí. Jednotlivé povídky jedou v jiném žánru, přestože vlastně všechny koketují s humorem (což třeba Noiru zrovna nesvědčí, ale to je snad jediná složka) a střídá se tu třeba vypointovaná groteska s podivným, artovým divnofilmem, kde dva lidé vydávají divné zvuky (to nepáchám ironii, je to střízlivý popis). A všechno to více, čí méně funguje, vážně, jednotlivé epizodky jsou dobře vystavěné, zahrané a s překvapivě dobrou kamerou, problém je ale v tom, že na dvaceti minutách je sedm povídek až příliš - mám půl hodiny od shlédnutí a pamatuju si tak půlku příběhů, jsou příliš nahuštěné na sobě, netuším, jestli by pomohly větší hrátky s vizuálem, stopáží, nebo čímkoliv jiným, ale i když jsou jednotlivé složky dobře, až výborně vytvořené, pořád je to pro mě docela slušné "..Ale" ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Díky hodnocení předchozího díla tvůrců, jsem se dostal i k Filmovému festivalu. Z počátku jsem byl skeptický, přeci jen točit na zadání pivovaru prakticky reklamní věci zavání průšvihem. Nutno říct, že se toho tvůrci zhostili originálně a výsledek není v celku úplně špatný. Každá část je jiná, některá lepší a některá horší a občas je jejich spojení kostrbaté. Musím ale ocenit velkou invenci, snahu o sebereflexi a právě originalitu. V jednotlivých částech bylo poměrně hodně dobrých nápadů a zajímavých způsobů jejich provedení. Bohužel mě přeci jen rušila ta reklama, když už jsem se po pár minutách ponořil do děje, musela si postava dát nějaké to pivo. V budoucnu bych rád viděl něco podobného bez reklamní zakázky, talent a potenciál na to určitě je. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Vkusný reklamní film. To se zase tak často nevidí. Film je sérií několika žánrově rozdílných krátkých filmů, přičemž každý z nich je na velmi slušné úrovni, má to nápad, švih a vtip. Navíc tu účinkuje hned několik talentovaných a neokoukaných tváří. Proč ne, na něco podobného bych se klidně podíval i v celovečerní stopáži. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Spojit reklamu s uměním je velmi těžké. Ale tady se to docela podařilo. I když možná jsem jenom nekritický, protože mám rád pivo (vše se točí kolem piva Lobkowicz). Co se mi na tomto filmu složeném z různých žánrů líbí, je fakt, že míchání žánrů pomohlo zcela přirozeně do filmu dostat i experimentálnější umělecké prvky (film Křik ticha). Pokud byste takovýto film promítali zvlášť, lehce by se z toho mohl stát příliš těžkopádný pokus o seriózní art. Takto vklíněné mezi ostatní komediální příběhy to funguje skvěle. Možná bych uvítal ještě víc ujetých žánrů jako jsou horor či tolkienovskou fantasy, nicméně špionážní neo-noir se povedl na jedničku. Celkově jsem se bavil a netypické spojení několika filmů do jednoho se mi moc líbilo. Pomohlo to snímek ozvláštnit a vše propojují témata filmu, Karlových Varů a piva. Kamera i režie skvělá, herci a dialogy taktéž – potěšila mě vtipná role slavného magora "Karla" z Prostřeno. Některé zápletky jsou vydařenější, jiné méně. ()

Reklama

Reklama