Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Artemis Fowl studia Disney natočený podle oblíbené stejnojmenné knihy Eoina Colfera sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů. Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit. (Falcon)

(více)

Recenze (155)

Psema 

všechny recenze uživatele

Doyle se tradičně snaží dodat hudbou na velkoleposti a důležitosti, ale kde nic není, ani víla nebere. Příšerný casting ruku v ruce s unylým a zmatečným příběhem, který na ploše 90 minut nudí, protože nefunguje jediný vztah mezi postavami a nedaří se budovat napětí a zajímavý fikční svět. Podivuhodný fail, ve kterém Branagh potvrdil, že mu studiové zakázky mimo jeho teatrální teritorium opravdu moc nejdou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bez Branagha by tenhle film byl absolutní průser. Takhle je to jenom průser. Režisérsky je tu totiž akce, které nemůžete nic upřít. Digitál v pohodě, dává to smysl. Horší je to s tím, že ač jsem Artemise jako dítě četl, tady jsem nemohl vystát tu jeho arogantnost dvanáctiletýho kryplíka. Už v první scéně by zasloužil profackovat a pak už se to s ním jenom táhne. Snaha o novou fantasy sérii po vzoru Harryho Pottera by tu byla, jenže zatímco Chris Columbus ze všech dětí dokázal udělat děti, které milujete, Kenneth Branagh z Artemise v první minutě udělal kluka, kterého nesnášíte…a přejete mu jen vše to nejhorší. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Z pokusu nastartovat novou rodinnou fantasy sérii vylezl režijně nezvládnutý bordel. Artemis Fowl tu začne vydírat víly, aby zachránil svého uneseného otce a vy budete doufat, že uspěje co nejdřív, abyste to mohli vypnout. Film vypadá víceméně průměrně, ale je bohužel plný neživotných a nesmyslně se chovajících hrdinů, jejich charaktery se během jediné scény od základu změní třeba i třikrát a celé to prakticky nedává smysl. Ale alespoň je to krátké. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako je to kravovina, ale az tak tragicky bych to nevidel. Knizky jsem necet, mozna to teda knizkam odpovida, ale film pusobi desne uspechane, zkratkovite a jednoduse, proste ve stylu musime sem nacpat co nejvic, jako pilot k serialu by to bylo v pohode, takhle to je jen takovy zmateny saskovani s haldou postav bez nejakyho vetsiho vysvetlovani nebo rozvijeni mytologie nebo v podstate cehokoliv. Na druhou stranu je film diky tomu docela sviznej, porad se neco deje, triky i hudba jsou obstojny a vylozene nuda nehrozi. Film je misty sice krapet nelogickej az smesnej, ale Branagh dela co muze, aby z toho vytahnul aspon koukatelny dobrodruzstvi a to se mu dari. Hlavni problem tak jsou herci, hlavne teda Ferdia Shaw, toho malyho dementa nakopat do prdele, otravnejsiho a nesympatictejsiho hlavniho hrdinu jsem uz dlouho nevidel. Ostatni tvori vicemene jen takovou vypln, Farrell tu je absolutne nevyuzitej, nacpat Dench do role velitelky skritku mi pride dost pod jeji uroven. Jedinej, kdo docela mile prekvapil, je Josh Gad, kterej vypada, ze by zvladnul zahrat i nejakou vaznejsi roli. Takze celkove oddechovka na jedno skouknuti asi ano, rozjezd novy fantasy serie doufam, ze ne. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti patřím k lidem, kteří v dětství četli předlohu (byť si z ní pamatuju jen střípky a emoce), takže jsem asi cílový divák. A našlo by se v tom filmu hodně k ocenění. Bohužel ale Branagh obětoval některé nejzajímavější věci, aniž by je nahradil. Artemis se v knihách velmi pomalu proměňoval z chladného sociopata v normální, resp. normálnější dítě, ale tady má po patnácti minutách náhodnou kamarádku, která ho cepuje a mluví s ním jako se sobě rovným. V předloze se do tohohle stavu vůbec nedostal v první knize, takže si dítě mohlo vychutnat malého zlého génia, a až pak v něm začít objevovat lidskost. Samozřejmě neříkám, že adaptace nemůže posouvat výchozí materiál, ale je přinejmenším nepraktické odstranit právě to, kvůli čem use ta série stala úspěšnou. Plus tu je hodně divné řazení scén, neexistující rytmus, ten film je poskládaný, jako by docházelo k nějaké dramatické restrukturalizaci existujícího materiálu. něco tu není v pořádku. Bohužel, protože místy to v sobě má jiskru. PS: Je legrační, že některé scény musely být očividně stavěny s myšlenkou toho, aby se v nich mohla Judi Dench fyzicky pohybovat i ve svém pokročilém věku - takže je buď vše inscenováno kolem ní, aby se nemusela hýbat, nebo pluje na nějakém podstavci, nebo se akce odehrává v chodbě se zábradlím, kterého se může přidržet. Byl bych rád, kdyby se film nesnažil její věk a fyzickou kapacitu maskovat, mohlo by to být silné téma. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch smolně vyhlížejících projektů, na které se mnohdy čekalo třeba 20 let a v době uvedení se nacházely v černých číslech. Já ale spíše čekal onu druhou variantu, jež se mi nakonec potvrdila, tedy tu, že je Artemis Fowl čistý průměr, jež zázrakem nenudí pouze díky střídmé 90ti minutové stopáži (damage control u Disneyho na plné obrátky), jehož magický svět docela hezky vypadá a vzhledem k odkladům byl čas na dodělání triků. Nevyhnutelný fail, jež kvůli (nebo díky) koronasvini Disney potichu uklidil na jejich VoD. Mnoho lidí patrně napadne přirovnání třeba k Percymu Jacksonovi, ale mě při sledování napadl nový Dolittle; co do promarněného potenciálu. PS : Lara McDonnell je cool, Ferdia Shaw (to je kupodivu ten chlapec vybraný z 1 200 zájemců na roli) nikoliv...5/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Upřímně... Viděl jsem celou řadu mnohem větších prů*erů. Artemis je vizuálně povedený, ale zároveň neuvěřitelně naivní. Scénář totiž absolutně neumí pracovat s jeho údajnou genialitou, takže hlavní hrdina (i postavy okolo něj) působí svým drsným chováním vesměs směšně. Na druhou stranu má nádherný soundtrack, a když to srovnáte s většinou podobně zaměřených filmů, je to docela v pohodě - hlavně pro mladší diváky. Hlavním problémem však je, že Fowl není hrdinou, kterému by se dalo fandit bez lepšího vykreslení charakteru. Moc se proto nedivím, že většina místních uživatelů touží dát Ferdiovi jednu mezi oči. Při pohledu na super předlohu je to škoda. Potenciál to má podle všeho ohromný. Jen ho teda výhledově zabil právě onen nezručný scénář, který navíc někdo brutálně prostřihal. Vzhledem k tomu, jakou bídu jsem čekal tu třetí hvězdičku hvězdičku dám. Ale je to s hodně odřenýma špičatýma ušima... (B!shop to jinak vystihl v komentáři celkem pěkně.) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není úplně dobře, když se film jmenuje podle hlavního hrdiny, který je ale ve výsledku tou nejméně zajímavou postavou ze všech. Je to škoda, protože Artemis Fowl měl velký potenciál, knížky i komiks jsou moc fajn, ale to nejlepší z nich, tedy právě toho Artemise, se do filmu přenést nepodařilo. V knize je to dětský ekvivalent nejmazanějšího padoucha z bondovek, ve filmu je to nesympatický kluk. Víc skoro nic. Ať se Kenneth Branagh s Patrickem Doylem snaží jakkoliv, ať jsou ostatní herci jakkoliv fajn, Artemis se prostě nepovedl. Zároveň je ale třeba férově dodat, že to rozhodně není takový průšvih, jak se někteří diváci mimo cílovou skupinu domnívají. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Okej, tak já budu za toho rebelujícího nezna-vkuse, protože pro mě je tohle film na 5* Knižní předlohu jsem nikdy nečetl, ale měl jsem v ploutvích podobu grafického románu (heh, zábavně nóbl označení pro komiks) a ta mi k srdci přirostla dost, už jen svým zajímavým vizuálem a uchvátil mě také svět víl a jiných bytostí, který je naprosto okouzlující hi tech fantasy (aneb víly se scifi výbavou? To já rád) a připomínal mi vyčištěné a nadopované podsvětí z Hellboye. A tohle tady je - neotřelý a zábavný vizuál, parádní zasazení a to doplněno o okouzlující irské tóny v soundtracku (bohužel v druhé polovině nastupují tradičnější jakože-epické variace, tisíckrát slyšené). Dost se mi líbila i osvěžující narace, kdy je jedna z hlavních postav sama vypravěčem děje, protože byť se nejedná o nic originálního, v takto velkých produkcích se rozhodně jedná o odvahu. Je mi jasné, že tenhle film nebude komerčně úspěšný a nebude ho mít mnoho lidí rádo, pro mě je to ale naprostá pecka a už teď je mi líto, nejspíš nebude obdařena pokračováním. Howgh ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Knižní sérii s Artemisem Fowlem jsem si užíval a rád na ni vzpomínám. Jako u jiných dobrých knih jsem se jen obával, aby se jí nezmocnili filmaři. Tedy, odolávala dlouho... Dle zdejšího hodnocení jsem k filmu přistupoval bez větších očekávání, snad proto je i mé hodnocení smířlivější. Tentokrát s knihou raději nesrovnávám, jelikož už postavy jsou zcela jinak než v předloze. Proč je z Břízného Břízná, nic proti J. Denchové, proč je Butler černý a Myrta tak dětská, když je jí přes osmdesát....o Klusákovi snad ani nemluvě. Filmový příběh je postaven na obklíčení Artemise skřítky. Tedy v knize mi to přišlo jako velkolepá bitva, ale budiž, zde se vše rozjede s nástupem trolla. Když pominu téměř chybějící psychologii postav a jejich často podivné jednání, oceňuji, že snímek rychle uteče a po stránce trikové odpovídá současným standardům. Samozřejmě, kdo nemá rád tzv. digibordel, nadšený nebude, mně se efekty líbily. Asi nejvíce mne zklamal Hraboš Sláma - udělat z něj potterovského Hagrida bylo vpravdě nešťastné. Celkově průměrné - 2,5* jsem zaokrouhli nahoru, jelikož přes všechna zklamání si film černá čísla nezaslouží. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kennetha Branagha mám jako herce opravdu rád, to jsem si uvědomil už při ,, našem společném setkání´´ u druhého dílu Harryho Pottera s podtitulem Tajemná komnata a jeho ztvárnění Zlatoslava Lockharta. Časem jsem si Branagha opravdu jako herce oblíbil a později jsem navíc zjistil, že Branagh funguje i jako režisér. Jeho Frankensteina i Hamleta kde si zahrál hlavní roli jsem stále neviděl, mám ale hrozně rád jeho první sólovku Thora, celkem oukey mi pořád přijde jeho Jack Ryan: V utajení, měl jsem rád jeho Popelku, které Branaghovo divadelní pojetí celkem sedlo a především jsem byl potěšen i z jeho zpracování Vraždy v Orient expresu a i jeho ztvárnění Hercula Poirota. Předtím než se Branagh jako režisér a znovu představitel hlavní role objeví u volného pokračování Smrt na Nilu poté pro Disneyho natočil zpracování fantasy knižní série Artemis Fowl u kterého Disney určitě doufalo v nastartování nové frančízy, která by se potencionálně mohla třeba stát Harrym Potterem pro novou generaci (o něco takového se ostatně snaží snad každé studio). Trailery tomu ale úplně nenapovídali a navíc se film postupně dočkával odkládání co se týče uvedení v kinech. Korunu tomu nasadila pandemie COVID-19 po které se nakonec Disney rozhodlo, že film dorazí na jejich čerstvou streamovací službu Disney+. A ve finále jde asi pro Disneyho o správný krok, jelikož tu nová fantasy série pravděpodobně nevznikne, protože pokud to nevyjde na začátku tak už šance není vůbec. A filmový Artemis Fowl to bohužel na úplném startu projel co nejvíc mohl.... Knihy jsem nečetl a nebudu tedy soudit do jaké míry je film své předlože věrný. Začnu ale se svou automatickou hypotézou, že do předlohy se vysvětlení okolo veškerého loru, fungování pravidel onoho světa a vyobrazení postav funguje daleko líp. Některé knižní adaptace poté dokážou na plátno přenést to nejdůležitější (zlatým příkladem za všechny je snad zpracování Pána prstenů od Petera Jacksona), zde si ale i přes neznalost předlohy dovolím tvrdit, že toto ten případ není. Film sice trvá pouze 95 minut a díky tomu uteče rychle, právě i zkrácená délka je možná problém toho proč ten film tolik nefunguje. Už se objevili zprávy, že pár scén skončilo na podlaze střižny a je těžké soudit zda by pár těchto scén výsledný dojem zlepšilo, rozhodně ale i v tomhle může být kámen úrazu. Rozpočet filmu měl být 125 milionů dolarů a já si dovolím tvrdit, že ty peníze na tom nejsou vidět. S přimhouřeným okem bych maximální rozpočet zaokrouhlil na 70 milionů dolarů, částka 125 míčů ale prostě neodpovídá tomu co je na plátně vidět. Artemis Fowl nezaujme vizuálem ani efekty. Nezaujme ani akčními scénami či nějakou nápaditosti. Na to jak jak je ten film barevný je vlastně až příliš bez života. Dá se sice argumentovat, že vizuálem a efekty dobrý film sami o sobě neuděláte a pořád je tu faktor nějaké práce s postavami... Jenže ani tady se chválit opravdu nedá! Artemis Fowl má postavy nezajímavé, hloupé a především takové, které mění své chování. Následně na to samosebou trpí i herci. Dalo by se říct, že tohle si Colin Farrell nezaslouží, toho ale naštěstí ve filmu není zase tak tolik aby mu to ublížilo. Joshe Gada mám rád a především jeho nápady co se týče online setkání představitelů ikonických filmů či seriálu, jeho charakter mě ale opravdu vytáčel k šílenství. Hlavní klučina Ferdia Shaw měl být jinak vybrán z 1200 účastníků castingu, hned mi to ale říká jakoby oněch 1199 ostatních dětských herců byla snad ještě horší herecká dřeva. Dá se říct, že ten klučina nemá vzhledem ke scénáři vlastně co hrát a nemusí to být jeho chyba, mé aktuální pocity jsou ale takové, že už ho nikde nikdy nechci vidět. Možná jsem na něj příliš zlý ale opravdu mě jako protagonista bolel. Judi Dench poté nasedla pravděpodobně do vlaku právě kvůli Branaghovi, vzhledem k tomu co má ale tahle paní herečka za sebou by se dalo říct, že tohle ona skutečně nemá zapotřebí. Když musíte ve finále u tohohle castingu říct, že to nejlépe zvládl Nonso Anozie tak je něco prostě špatně. Co se týče scénáristů bych ještě pochopil najmutí Michaela Goldenberga, který stojí třeba za pátým Harrym Potterem a tudíž by jeho angažování dávalo smysl, proč je ale spolu s ním spoluautor scénáře také Conor McPherson, který 23 let žádný film nenapsal je pro mně taky otázka i přesto, že právě za svůj scenáristický debut obdržel McPherson cenu CEC na San Sebastiánském festivalu v roce 1997. Celkově bych od tohohle filmu, který Disney chystá už od roku 2001 (minimálně v té době, v době vydání první knihy koupil práva) čekal tu nejlepší péči, protože si lze na internetu dohledat, že má tahle knižní série zástupce fanoušků. S najmutím Branagha se dalo doufat v důstojnou adaptaci, ve finále ale dorazilo tohle a něco mi říká, že pokud z tohoto může být naštvaný i člověk nepolíbený předlohou tak to diváka knihy bude štvát ještě více. Stejně tak je ale možné, že to budou mít fanoušci knih přece o ždibec radši. Dá se vůbec něco chválit? Dá! Hudba Patricka Doylea je třeba zase jednou super a i když si jí asi jen tak nepustím sám o sobě, její poslouchání ve volné chvíli by mě ale rozhodně nebolelo tak moc jako sledování celkového filmu. Zároveň se sluší zmínit, že je přece jen v náznacích vidět svět na kterém by se dala slušná adaptace postavit. Vše ostatní kolem je ale prostě špatně a ani výkony výborných herců to na pozadí útrpného scénáře prostě nezachrání. Především od Kennetha Branagha prostě zklamání, přesto mám ale pocit, že tohle nebyla úplně jeho vina a na rozdíl od Popelky mu tahle kooperace s Disney nevyšla. Pravděpodobně zvolené umístění na Disney+, protože tohle by v kinech jen udělalo studiu horší pověst, zároveň ale vlastně skutečně pohřbený potenciál, který upadne v zapomnění.... () (méně) (více)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Úplně v pohodě milá pohádka. Neni to žádnej five-head výrobek a má to poměrně dost problémů, jako že to občas nedává moc smysl (tady je těžký určit, jestli je to problém scénáře nebo střihu), působí to uspěchaně a efekty v některých scénách mi připomněly zlatou éru Sorbova Herkulese. Zároveň to ale má parádní fantasy/sci-fi atmošku, vcelku sympatický postavy (ani ten Artemis mě ani moc nesral vzhledem k tomu, jak ho všichni hejtí), hezky vymyšlený prostředí, výpravu a různý skřítkovský vychytávky, je to roztomilý a má to fakt skvělou irish-vibe hudbu. Kenneth se u toho předpokládám docela dost bavil a moc dobře věděl, že nejde točit dalšího Shakespeara. Když to porovnám například s 3 roky starýma Power Rangers, který považuju za jeden z vrcholů sračkový popkorn tvorby za posledních XX let, Artemis je v mých očích minimálně o dva levly vejš a to, že má o tolik nižší hodnocení přikládám k tomu, že nejsem nijak ovlivněnej knižní předlohou. Nic jsem tedy nečekal, nemusel jsem se od ničeho odprošťovat a jsem poměrně spoko. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak dajme tri hviezdy, nech je sranda. Veď aj keď je to blbosť, tak je to tak krátke a stále sa niečo nezmyselné deje, že to nie je vôbec nuda. Občas to aj dobre vyzerá, ale to vážne iba občas. Casting je absolútne mimo, scenár pôsobí, ako by išlo o tretinu z toho pôvodného, ale film aspoň ako tak drží pokope, čo je podľa mňa hotový zázrak. Ferdia Shaw je jeden z najväčších castingových failov vôbec, nie len v detskom filme. Ale aj preto sa tu môžeme baviť o zábavnom a nie nudnom guilty pleasure. Artemis Fowl sa má k Harrymu Potterovi asi ako Narnia či Eragon k Pánovi prsteňov, aspoň to je môj osobný pocit. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Než som sa rozhodol film ohodnotiť, tak som si sadol na 5 minút a premýšľal som nad niečím, čo by som mohol na "Artemis Fowl" vyzdvihnúť. Niečo. Čokoľvek. Ale pravda je taká, že som nenašiel absolútne nič. Neviem čo na tomto filme pochváliť. Mám pocit, že tento film je jedno predražené zlyhanie. Ako môže film, ktorý stál 125 miliónov vyzerať takto? Čo sa tu preboha stalo? Videl som už pár mesiacov dozadu, že ľudia boli voči tomuto projektu veľmi skeptickí. No ja som si povedal, že stoja za tým Disney, o réžiu sa stará Kenneth Branagh. NIečo z toho predsa musí byť nie? Nie, mýlil som sa. A mal som ich počúvať. Myslím si, že všetky najzávažnejšie problémy filmu sa dajú zhrnúť v troch bodoch. V prvom rade je naratív filmu absolútne strašný. Prečo nám ten príbeh musí rozprávať Mulch? Prečo do toho potrebujeme veľkú dávku expozície miesto toho, aby sme nechali scénky dýchať a dať im atmosféru. Prečo nemôžeme vidieť vzťah medzi Artemisom a jeho otcom? Prečo o tom máme len niečo povedané? Vďaka tomu film absolútne nemá srdce, jednotlivé vzťahy sú nulové a urgencia toho, aby bol otec Artemisa zachránený je nulová. Druhý problém sú absolútne zúfalé efekty, na ktoré sa skutočne nedá ani v najmenšom pozerať. Je to absolútna nefalšovaná tragédia. Tieto efekty sú tak hrozné, že ani raz sa pri akčných scénkach nedokážem dostať do jednotlivých situácií. Len premýšľam nad tým či film vyšiel roku 2020, alebo 1995. Tretí najväčší bod zlyhania je celková story. Nečítal som predlohu, takže nebudem to porovnávať. Lenže podľa mňa je film neskutočne oklieštený, podaný veľmi rýchlo a zmätene a ani na sekundu nemôžeme poriadne nasať čo sa deje. Pretože všetko máme len prerozprávané. Nič reálne nemôžeme zažiť na vlastnej koži. A celé je to iba o hľadaní jedného predmetu. Nič viac. Čiže v momente ako film skončí mám pocit, že reálne dobrodružstvo a všetko čo má byť zaujímavé má iba len začať. Celý film je vlastne len 94 minút trvajúci začiatok. Nefunguje to ako film sám o sebe, nemá to dobrú atmosféru, nemá to zaujímavé postavy, nie je to pekné na pozeranie, nemá to dobré herecké výkony. A Judi Dench pôsobila ako keby počas natáčania trpela ťažkým zápalom priedušiek. Disney, tu ste pohoreli úplne na všetkých frontoch. A mňa len úprimne zaujíma - "Čo sa stalo?" Hodnotenie: F ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Írske gajdy a píšťaly v úvodnej hudbe akoby predznamenali príchod Colina Farrella, čo bolo za celý film to najlepšie. Nie Colin ale tie gajdy. Zachrípnutej Judi Dench ako komandérovi škriatkov mohli radšej dať hašlerku, lebo keby som ja bol škriatok, tak by som jej príkazom nerozumel a jej z toho chraptenia muselo byť tiež nevoľno. Jej kráľovstvo pripomína skôr palubu Babylon 5 zmiešanú s Herkulovymi dobrodružstvami než reálne podzemie leprikonov. A mladý samozvaný génius s tmavými okuliarmi skôr pripomínal Kevina Spaceyho vo Svete podľa Prota než fantazijnú postavu. No nič, bola z toho taká zlátanina všetkého, ale nehovorím, že mladšiemu divákovi sa to nemusí páčiť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je velmi tezke u tohoto slabeho filmu vydrzet.Pokud male deti,tak to zabije 90minut.Je to dramaticky zdechle a emocionalne puste.Postavy delaji jen napul vysvetlene veci se zahadnymi predmety. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Artemis Fowl mi v mnohém připomínal film Arthur a Minimojové, který byl kvalitativně však o něco málo lepší. Branaghův nejnovější film nabízí pár zajímavých dějových momentů (časová kapsle), nicméně převažují spíše bizarní scény, přičemž je to celé zabaleno v nepěkně chaotickém scénáři. Hlavní hrdina mi přišel nadmíru nesympatický (nemám moc v lásce přechytralá děcka, která se ráda předvádí), zatímco záporák postrádal jakékoli charisma (a vlastně i prostor). Ani ostatní postavy mě nijak neuchvátily. Dvě výjimky tvoří Mulch Diggums, který byl vtipně podivný (viz prdění hlíny a roztahovací pusa), a Commander Root, i když mi obsazení Judi Dench přišlo tak trochu vedle. Ve výsledku jde o velice zvláštní kousek, který místy postrádá jakýkoli smysl (i nad hranice fantasy) a působí strašně zkratkovitě. Slabší dvě hvězdičky! P. S. Aculos mi svým vzhledem strašně připomínal žalud, tak mi hned na mysli vytanul Scrat a jeho zoufalá honba ze "pokladem". ()

Související novinky

Dočkáme se více premiér na Disney+?

Dočkáme se více premiér na Disney+?

19.10.2020

Jeden z největších blockbusterů letošního roku měl být snímek Black Widow – komiksové rozloučení Scarlett Johansson s Marvel Cinematic Universe. Kvůli pandemii však došlo k odkladu takřka o celý rok… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama