Reklama

Reklama

Errementari

  • Španělsko El herrero y el Diablo (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Errementari vypráví příběh kováře Patxiho (Kandido Uranga), který uzavřel smlouvu s ďáblem, aby se vrátil v bezpečí z války za svou milovanou ženou. Když nadejde den, kdy si má ďábel vybrat svůj dluh, skočí na lest vychytralému kováři a stane se jeho zajatcem. Situace se změní, když zatoulaná dívka jménem Usue (Uma Bracaglia) ďábla nevědomky propustí. Proti kováři teď stojí nejen rozběsněný dav vesničanů, kteří si myslí, že Patxi dívku unesl, ale především celé peklo. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jen pro pořádek - horror to v žádném případě není, tedy pokud horrorem neshledáváte třeba Jeníčka a Mařenku, Červenou Karkulku apod. Ale je to vcelku uspokojivě temná pohádka pro dospěláky. A nebo pro otrlá, statečná děcka. Hlavní dětská hrdinka je správná holka a vůbec se nepodobá blonďatým roztomilým princeznám z Hollywoodu, s jejich obligátní děsivou mantrou "ajlavjú dédy". Je to rozcuchaná špinavá raubířka, která dlabe na kostel i kněze, bije o hlavu větší kluky a nebojí se ani mučit čerta. I zasmušilý nemluvný kovář je docela fajn týpek, ale určitě bych ho necharakterizoval jako zlého nebo děsivého, je jen trochu mrzout. Nádherná je pak vizuální stránka filmu, exteriéry prastarých magických hvozdů i interiéry dřevěných venkovských chalup. Hlavně opevněná kovárna se povedla. A v neposlední řadě je to skvělá příležitost zaposlouchat se do zajímavé baskičtiny, se kterou se běžný středoevropan příliš často nesetká. Pokud tedy ovšem nezkouknete nějaký retardovaný dabing, třeba španělský, nebo dokonce anglický, brrr. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Problém s tímto filmem je, že neví, jestli chce být pohádkou (třeba Francouzi podobně hororové pohádky točili, viz Paleček a obr), hororem, určitým náboženským pamfletem nebo dokonce komedií (pár náznaků zde najdeme, včetně větším pekelníkem odkopnutého malého pekelníka). Má to celé slušnou výpravu, mírně nadprůměrnou kameru, určité množství zvratů (žel, některé jsou odhadnutelné dlouho dopředu, takže se žádné překvapení moc nekoná), ale celkově je to prostě hodně rozpačité a nejednotné. Stojí asi za to film vidět, ale podruhé by mne k tomu už nic netáhlo. ()

Reklama

ShiShinka odpad!

všechny recenze uživatele

Zas*aný dementní haranti a dospělí pomstychtiví, chamtiví redneci. A o co jsou ti dva lepší, když Sartaela mučí pro radost? Deal je deal, Sartael si jenom přišel pro to, co peklu právem náleží (ještě k tomu blacksmith takovej odpornej zmrd).. Nelíbí se mi ani to uřvané zpracování (pořád tam po sobě hulákají), ani příběh sám o sobě. PS: Ďábel nemůže za to, že si jeho žena v mezičase upíchla dítě s jiným. To je čistá člověčina. PPS: Proč se Sartael nezměnil zase v dítě nebo whatever, když přišli dovnitř vidláci? Pustili by ho a voilá, má duší jak cizrny.. (Ugh, na tohle se dodívat je očistec.). Ale neee, on radši zase skočí do medvědí pasti. PPS: Pošlou ji do pekla, ona jde (protože i to je lepší, než žít s těma hovadama) a on ji jde "vysvobodit", i když UZAVŘELA DEAL!!! Hňupovina všech hňupovin toto, člověk není nad pravidly pekla, ani nad peklem samotným (metaforicky. Geograficky asi jo.) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je to taková lehce Hororová, sem tam vtipná pohádka. Příběh velice poutavý, pěkná atmosféra a parádně udělané peklo. Možná jsem měl počkat a pustit si to 5.12. :o) a možná se tohle stane takovou moji Hororovou povinností pro tento den. Kdo má doma zlobivé děti, pustil bych jim to jako večerníček, haha. (284. hodnocení) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělé trošku jinak,ale pořád neokoukané a poutavé téma. Zaujme dobová atmosféra, herecké výkony malé holčičky a kováře, vynikající masky a kulisy a skvělé ztvárnění pekla v závěrečné třetině. Ono je to tak trošku historická pekelná báchorka, kde jeden démon má za úkol donést do pekla kovářovou duši, ovšem se to zkomplikuje a kovář si z démona udělá vězně, kterého následně mučí a to patří k velmi zábavné a informativní scéně. Kouká se na to hezky, atmosféra je fajn, ale zřejmě mi tam chybělo něco ostřejšího či údernějšího. 65% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo od 12. prosince 2016 do 27. ledna 2017 ve Španělsku. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. října 2017 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama