Reklama

Reklama

Errementari

  • Španělsko El herrero y el Diablo (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Errementari vypráví příběh kováře Patxiho (Kandido Uranga), který uzavřel smlouvu s ďáblem, aby se vrátil v bezpečí z války za svou milovanou ženou. Když nadejde den, kdy si má ďábel vybrat svůj dluh, skočí na lest vychytralému kováři a stane se jeho zajatcem. Situace se změní, když zatoulaná dívka jménem Usue (Uma Bracaglia) ďábla nevědomky propustí. Proti kováři teď stojí nejen rozběsněný dav vesničanů, kteří si myslí, že Patxi dívku unesl, ale především celé peklo. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Tak tady bysme mohli polemizovat nad tím, zda to horor je, či není. Za mě je to půl na půl, kdy je první polovina hororová, ale v druhé půlce se to dějem a hlavně dialogy přehoupne do fantasy komedie. Akorát si tak říkám, že když byste tohle pustili dětem, tak z toho můžou mít doživotní trauma. Je to perfektně natočené v dobové kultuře, kdy skvělé efekty vše zvýrazňují a vypadá to věrohodně. Po vstupu do kovárny a pohledu na kovářovu tvář, jsem měl pocit, že už jsme v pekle, což tvůrci nepochybně zamýšleli a tenhle záměr jim vyšel na výbornou. Gore je vynahrazeno výbornou atmosférou a nádhernými maskami, přičemž závěrečné minuty u pekelné brány už byly trochu za hranou a hrálo to spíše na humor, což je škoda. Španělé však opět dokazují, co se originality a atmosféry týče, že nemají moc konkurence. - Z pohledu provedení to je na čtyři hvězdy, z pohledu originality na pět a já tomu rád ten vyšší počet dám. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Film viděn na 4x protože jsem u něj 3x usnul..a paradoxně jen večerní únavou. Byl dobrý, příjemně překvapil. Pohádka, ale spíše pro dospělé. Přece jen docela drsné a "děsivé". Sympatický kovář s vyzáží bezďáka, slizcí a zlí vesničané, zlé i spravedlivé peklo a jaho zplozenci. Španělština. Možná si z toho udělám vánoční klasiku stejně jako z Krampuse. 70% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po čertech vydařený příběh o neohroženém kováři, který sice vyhrál nad čertem (zde nižší démon, kterému za neschopnost hrozí být postaven ještě níže), ale svoji duši jednou upsal, a tak jeho místo po smrti je jasné. Jsem dalek toho psát fantasy, když je to jednoduše pohádka. Vizuálně báječný snímek má řadu působivých temných scén, kterým dominuje les a okolí kovárny s kobercem mlhy, stovkami křížů a nastraženými pastmi. Démon má tak trochu hubu ze Scottovy Legendy, jen rohy jsou poněkud menší, což vůbec nevadí. Jeho nadřízený je úplně jiný formát. A pokud se zapletete s peklem, pak čas na útěk vyšetří rozhozená cizrna, k rozptýlení pekelníku poslouží vysvěcený zvon (tedy já myslel, že zvony se odlévají, ne kovají, ale mohla být jen chyba v překladu). Milé čertovské dovádění, kde dojde i na krev, ale drsné gore nečekejte. Je to přeci pohádka (byť pohádky vznikaly původně pro dospělé). ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že to Baskové (ne Španělé!) natočili jen proto, aby mohli oživit v podobě povedených masek takové ty pitvořící se ďáblíky z iluminací středověkých Biblí. Ale to nevadí. Je to celkem nenáročné, trochu hororové, hodně brutální, vůbec ne pohádkové, ale inspirativní. Napadá mě, že jestli se to něčemu podobá, tak a) Faunovu labyrintu a b) československému skoro zapomenutému Poslední propadne peklu ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Španělské převyprávění pohádky o kováři (mlynáři, pekaři atd.), který přechytračil čerta. Jen je to oproti verzím, které známe z dětství, mnohem temnější, ale o to víc se to blíži původním pohádkám. V první cca polovině zaujme spíš atmosféra, ale ta to sama neutáhne, takže jsem občas zíval. Ovšem když se objevil diblík, tak se to rozjelo a možná trochu zamrzí, že se Španělé víc neodvázali. Líbila se mi i vizualizace Pekla, kdy tvůrci nic nevymýšleli a použili tu nejklasičtější představu. A nakonec mi seděli i herci. Škoda první části. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. října 2017 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 12. prosince 2016 do 27. ledna 2017 ve Španělsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama