Reklama

Reklama

Lore

(seriál)
USA, (2017–2018), 8 h 19 min (Minutáž: 34–53 min)

Hrají:

Mark Ashworth, Nadine Lewington, Judd Lormand, Cassady McClincy, Clark Moore, Holland Roden, Dietrich Teschner, Chloe Aktas, Steve Coulter, Jason Davis (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Šesťdielny seriál vychádza z podcastu, ktorého autorom i producentom je Aaron Mahnke. Zameriava sa na strašidelné príbehy, ktoré už dlhé stáročia kolujú medzi tými, ktorí veria poverám. Jeho úlohou je aj dokázanie skutočnosti, že nie všetky monštrá z dávnych príbehov sú vymyslené. (Marceloo)

Recenze (5)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Lore zaujme neotřelým konceptem, který ve výsledku naneštěstí zcela pozbývá funkčnosti. Objektivně vzato se jedná o hraný dokument, který osvětluje temná zákoutí lidské historie. Tvůrci si vypomáhají dobovými záběry a fotografiemi, občasnými animovanými sekvencemi či navýsost robotickým voiceoverem Aarona Mahnkeho, za jehož úroveň by se musel stydět i podprůměrný youtuber. Jakožto zdejší hororový expert zároveň kategoricky odmítám řazení seriálu do královského filmového žánru. Přestože probíraná témata jsou svým obsahem lehce děsivá, civilní forma vyprávění absolutně nedokáže využít jejich hororového potenciálu. Ohodnotím pouze dokumentaristické kvality Lore a to prostřednictvím tří hvězd. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Šesťdielny seriál Lore vychádza z podcastu rozprávača Aarona Mahnkeho. Je zameraný na strašidelné príbehy, ktoré už dlhé storočia kolujú medzi tými, ktorí veria poverám. Jeho úlohou je aj dokázanie toho, že nie všetky monštrá z dávnych príbehov sú vymyslené. - Nikdy by som nebol povedal, že uvidím niečo ako súbor konšpiračných teórií týkajúcich sa hororových legiend, ale nejako takto na mňa tento seriál pôsobil. Každá epizóda sa zaoberá určitým hororovým fenoménom a snaží sa osvetliť vznik danej témy. Niekde to funguje lepšie, niekde zase trochu slabšie, ale celkovo je to podané zaujímavým spôsobom, ktorý diváka núti rozmýšlať nad tým, čo je na tom pravdy. Napísané to je podla mňa výborne, pretože viacero scenáristov už v minulosti pracovalo na solídnejších hororových projektoch. Herecky už to je trochu slabšie, ale v tomto prípade za to môže nízky rozpočet a nedostatok známejších tvárí. Nízky rozpočet sa podpísal aj na kostýmoch a dekoráciach, ktoré miestami ani zďaleka nepripomínajú obdobie, v ktorom sa dej má odohrávať. Celkovo je môj pocit z tohto projektu skôr pozitívny a ak nemáte počas súčasných dlhých zimných večerov čo pozerať ( vždy keď píšem toto, tak si spomeniem na idiotov, ktorí na internet píšu veci ako ''Poradíte mi nějakej horor? Já už všechny viděl.'', pričom po otázke, aké horory videl, človek zistí, že videl dva diely The Conjuring, The Purge 2 a Annabelle), tak by tieto zaujímavé poviedky mohli byť ideálnou volbou. + Robert Patrick + herec z Cell + herečka z Scream, 13 Sins, The Remaining a Navy Seals vs. Zombies + herec z The Conjuring, Insidious: Chapter 2, Insidious: Chapter 3 a The Conjuring 2 + herec z Jessabelle a Outcast + herečka z Final Destination + herec z Outcast ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zajímavé příběhy,o kterých by se člověk rád dozvěděl víc podané...bohužel...nešťastnou formu.Není sice úplně blbá,ale brzo omrzí a osobně bych uvítal spíš dokumetární styl než tenhle pseudo hraný doku něco...40% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Každá epizoda je na určité téma, které je nám na začátku představeno formou dokumentu, který se pak přemění do formy příběhu při kterém občas zasáhne moderátor a poví nám další zajímavost. Každý příběh je natočen trochu jiným stylem a zabývá se něčím jiným, takže to docela uteče těch šest epizod, navíc se k tomu ještě člověk něco dozví. 60% ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Rozšíření vybraných témat z původního podcastu, jehož epizody sice nemají takový záběr, ale zase se díky dvojnásobné stopáži dané legendě mohou věnovat hlouběji. Je vidět, že scénáře si Manhke nepsal sám, takže vyobrazené věci nejsou tak dramatické jako v audiopodobě (Echoes jsem poslouchal v bývalé prvorepublikové věznici a dobře mi při tom nebylo), ale je zde obsažena spousta nových informací, takže seriál rozhodně má co nabídnout i pravověrným posluchačům. A to nemluvě o parádních hraných sekvencích, které se střídají s Manhkeho sugestivním výkladem, a stylových animovaných pasážích. Skvělá záležitost pro pochmurné říjnové dny a doufám, že se příští rok můžeme těšit na druhou sezónu! ()

Reklama

Reklama