Reklama

Reklama

Můj bratr Simpel

  • Česko Můj bratr Simple (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ben a jeho bratr, kterému všichni přezdívají Simpel, byli odmalička nejlepší kamarádi. A to i přesto, že se nyní dvaadvacetiletý Simpel mentálně zastavil na úrovni tříletého dítěte. I když je pro něj Simpel možná přítěží, Ben si nedokáže život bez něj představit. Když jim ale nečekaně zemře matka, má být Simpel poslán do domova pro mentálně postižené. Bratři však místo toho utečou a vyrazí na bláznivou společnou odyseu. Po noci strávené pod širým nebem si Ben uvědomí, že jim zbývá jediná naděje – najít otce, kterého viděli naposled před 15 lety. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherna drama o vztahu dvoch bratov,z ktorych jeden je mentalne postihnuty,David Kross mozno podal svoj zivotny herecky vykon,ale pochvalim aj Fredericka Laua,tiez bol presvedcivy,Nemecko ma posledne roky udivuje svojou filmovou tvorbou,fakt parada a este musim podotknut,ze postava Simpela bola velmi sympaticka,bol vazne podareny...:-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní německá kusovka na téma postižený bratr, která je emotivně nabušená od začátku do konce. Téma je sice po příběhové stránce naprostá klasika, ale pokud se Vám ti bratři zažerou pod kůži a celý průběh filmu máte pocit, že to nemůže dopadnout jinak, než dobře, tak prostě máte vyhráno. Vzorové evropská drama s přesně těmi emocemi, co by kvalitní film měl vyvolat, včetně naprosto luxusních hereckých výkonů, kde samozřejmě dominuje David Kross, který si toho postiženého vysloveně užil a dalo by se říct, že se jím opravdu stal. Němci tedy, naprosto oprávněně, mohou sklízet vavříny. Dlouho jsem neviděl tak skvělé realistické drama, kterým jsem doslova žil. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Stokrát obehrané téma mentálně postiženého, leč hodného a sympatie probouzejícího bratra, o něhož je nutné se postarat. Moc jsem tomu předem nedůvěřoval, nemám rád, když se autoři pokouší tahat mi emoce z těla, ale postupně si mě příběh získával. Je vedený mnohdy neotřele a zejména v závěru nezklamal. Všechno povyšuje skvělý David Kross. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Film, od kterýho člověk dostane tak nějak přesně to, co od něj očekává. Emotivní podívaná s docela zajímavým, leč ne zas tak originálním námětem. Ale smekám před Davidem Krossem. Ono hrát mentálně postiženýho člověka se může jevit jako jednoduchá záležitost, ale opak je pravdou. Za mne je to výkon hodný uznání. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama