Reklama

Reklama

Záznam doznání - Série 1 (2017) (série)


Pravý východ: 1. část (S01E01)

(epizoda)
  • USA True East, Part 1
USA, 2017, 43 min

Tvůrci:

Kelly Loudenberg

Kamera:

Meena Singh

Hudba:

Jack Long

VOD (1)

Obsahy(1)

Po ohavné trojnásobné vraždě se dva puberťáci stanou terčem policajta v utajení, který se z nich kontroverzním způsobem snaží dostat přiznání. (Netflix)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
eleonnore

eleonnore (hodnocení, recenze)

Dokument celou dobu mluví o manipulaci ze strany vyšetřovatelů, ale že sám manipuluje s názorem diváka se dá prokouknout po prvních minutách.

Od začátku je z něj cítit evidentní názor, že Attif a Sebastian jsou nevinní. A to přesto, že soud pořádně neprokázal jejich vinu, už vůbec nikdo před soudem ale nikdo nedokázal nevinu.

"Důkazem" jsou pocity otce odsouzeného Sebastiana, jeho přítelkyně a přítelkyně či již žena druhého z účastníků. Oh, ne, překvapení! Samozřejmě, že tito lidé budou bojovat za jejich propuštění. Nebo někdo dokázal vyvrátit, že z toho kina opravdu nemohli odejít?

Proces opravdu neproběhl řádně a nechci se zastávat policistů. Ale  z dokumentu mám spíš pocit, že se snaží přesvědčit diváka o nevině Attifa a Sebastiana, ne o nedostatku důkazů pro vinu. Ne o tom, že řádný soud funguje na principu - nemáme pořádný důkaz pro jejich vinu, bohužel je musíme propustit, ač vrazi mohou být. Takto totiž funguje právní stát.

Reklama

Reklama