Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (392)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to tím, že jsem si érou Pokemonů prošel, ale tohle je tak správnej hollywoodskej blockbuster, jakej tady hrozně dlouho nebyl. Čerpá z myšlenky japonských stvoření a vytváří překrásný kyberpunkový svět Ryme City ještě předtím, než to bylo celosvětově módní po příchodu jedné počítačové hry. Já se teda hodně bavil. Obsahem je to úplně vzorový dobrodrůžo, ale v tom světě mi bylo hodně fajnově. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Pohodová rodinná zábava, ve které jde pochopitelně hlavně o představení co největší porce roztodivných příšerek a o seznámení díváků s novým filmovým světem - na úkor všeho ostatního. Snímek jede na půl plynu a ne a ne se pořádně odvázat a Poké svět naplno využít. Jo, šlape to, pořád se něco děje a hlavní cílovka (10 let?) bude spokojená - jen by to příště chtělo větší odvahu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tim přijíždí do města, kde vedle sebe žijí lidé a Pokémoni. A chce zjistit, co se stalo s jeho otcem. A k ruce dostane nečekaného parťáka, Pikachua, který dovede mluvit. Sice mu rozumí jen Tim, ale i to se hodí… Pokémon: Detektiv Pikachu je velkolepá rodinná zábava, plná Pokémonů, kteří ovšem svou roztomilostí nezvládají zakrýt fakt, že film má dost okoukaný příběh a ne moc zajímavé lidské hrdiny. Fandové Pokémonů budou spokojení, protože po plátně se jich prohání fakt hodně. Ty ostatní ale čeká jen přinejlepším průměrná zábava s fajnově ukecaným Ryanem Reynoldsem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to na pi(ka)chu... Jakkoli se to v trailerech tváří vyspěle, tak ve výsledku nejde o blockbuster, nejde dokonce ani o rodinný film, ale o film pro děcka základní školou povinná. Což není špatně, a synátor to náležitě ocenil, ale chtě nechtě to působí jako promarněná příležitost (v čele s nosným, ale naprosto nepromyšleným a nevyužitým soužitím lidí s pokémony). Speciálně když i jako film pro děcka je to sice solidní, ale přeci jen tuctovější než by se na látku s tak nesporným potenciálem slušelo. Z vod nezáživného a nezapamatovatelného průměru to tahá něco málo dobrých nápadů, scéna "Letterman viděl Nolanův Počátek" a eskapády samotného Pikachu. I těch je však, poněkud překvapivě, výrazně méně než by jeden čekal. Pokud bude pro filmové pokémony nějaké příště, tak by to chtělo necílit výhradně na ty nejmenší v obecenstvu, obsadit (ne)herce s aspoň špetkou talentu a vyměnit střihače za někoho, kdo chápe, že scény by v ideálním případě měly navazovat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na pokemonech jsem vyrůstal a byl jsem zvědav, ale ve výsledku jsem zklamán až přílišnou infantilností. Ryan Reynolds dabujícího Pikachu je super. byť humor není tak efektní jak být měl a trošku mě zklamává samotná dějová linie, protože se film vydal cestou spíše typickou pro sequel. Rozhodně bych uvítal více lovení pokémonů v divočině a duely v arénách, což by bylo zábavnější i věrnější tomu, co znám z dětství. Jako oddychovka ok, ale potenciál měl být vyšší. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dúfam, že už sa nikdy neuvidíme.“ Asi najpozitívnejšie, čo o tomto filme môžem napísať, je to, že prekvapivo dobre funguje celkové univerzum. Teda alternatívna súčasnosť, v ktorej vedľa seba bežne žijú ľudia a Pokémoni. Je tu množstvo efektov, väčšina z nich síce pochybnej kvality, ale zas na druhej strane sú to Pokémoni, tak možno šlo o umelecký zámer, neviem. Postavy mi boli absolútne ľahostajné (najlepší bol Pikaču a aj on ma nudil). Scenár by som z preventívno-bezpečnostných dôvodov radšej nekomentoval. Vyložene zaujať ma zaujal snáď len mím. A stresujúca kačka. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Překombinovaný a v jádru generický lidský příběh, který zachraňuje to, že se odehrává v pokémoním světě. Příště prosím víc scén s Pikachu a Psyduck. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel dost prumer. Pribehove se nekona nic extra, je tu sice par jakoze zvratu, ale vetsinou lehce predem odhalitelnejch, snazi se to o trochu mysteriozni atmosferu, ale to se moc nedari a tak zbejva jen sledovani Pokemonu zijicich bok po boku s lidma, sem tam nejaka akce a sem tam nejakej forek. Bohuzel akce tu je fakt minimum, coz je skoda, protoze je docela povedena a trikove to taky nijak neurazi, i kdyz nektery Pokemoni jsou lehce odflakly. Co se tyce foru, ty zajistuje ocekavane hlavne Pikachu, kterej se snazi hlaskovat, sec mu sily staci a sem tam se trefi, ale vetsinou to je spis jen na drobny pousmani. Nejakej vylozene genialni for tu je asi jen jeden - Mim, to bylo fakt dokonaly. Skoda, ze Justice Smith je takovy drevo, dat sem nekoho sympatictejsiho/charismatictejsiho, mozna to mohlo bejt o uroven lepsi. Takhle sice lehce funguje nostalgie, kdy po letech clovek zase vidi "stary znamy" z animaku, co kdysi bezel v sobotu rano v televizi, ale celkove to bohuzel vic nez 3* neda. Ale jako takovej pohodovej rodinnej film vlastne proc ne. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevidí se často profesionální hollywoodský film realizovaný tak mizerným řemeslem - kamera a střih jsou tu opravdu podivně amatérské. A nemyslím tím divné stylistické volby, ale základní neschopnost řadit záběry a snímat objekty. Nehledě na to, jak strašně pomalý ten film je - těžko se věří, že film o Pokémonech může být tak nudný a šedivý. Kéž by byla alespoň rozpracované japa-noirová stylizace, ale vzhledem k tomu nudnému a špatnému řemeslu... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Příběh je hrozný, jednoduchý, fakt pro ty nejmenší... ale pokémoni! Je to hezky udělané, sem tam padne dobrá hláška, ale to je všechno. Herecké výkony jsou občas dost cringe, ale dá se to přežít. Pro pokémony všechno! :-D Slabé 3*. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vyrostl jsem na tom, takže hodnotím relativně vysoko, i když s legendárním seriálem to má společné prakticky jen pár známých pokémonů a tvůrci se snaží jít vlastní cestou. Možná kdyby se nechtěli zavděčit hltačům hoven od superhrdinů a tolik se nesoustředili na nepřehledný akční bordel, výsledek mohl být o mnoho lepší. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Detektiv Pikachu rozhodně není filmem pro děti jak by se mohlo zdát a tak jsem byl celým výtvorem příjemně překvapen. I přes velice špatné herecké výkony hlavních dvou ,,dětských" představitelů (Justice Smith a Kathryn Newton), překvapivě vše funguje. Pikachu je roztomilý a vtipný, příběh není úplně předvídatelný a moc se mi líbilo, že se na konci doopravdy objevil Ryan Reynolds. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pika-pika. Celé to stojí padá na roztomilosti Ryana Reynoldse a hláškách žlutého zvířátka. Nebo tak nějak. Nesympatický hlavní člověk s traumatem z dětství nemá co nabídnout. Jinak je to docela ucházející pohádka. Neuvěřitelně vypiplané potvůrky poskakují městem a je radost se na ně dívat. Máme tu souboje, zlého padoucha i super mocného pokémona. Vrátili se mi ty krásné vzpomínky na doby kdy jsem na televizi nemohl přepnout kanál protože na Pikacha a spol koukala sestra. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trvalo tolik let, než si Hollywood taky vzpomněl, že existuje obrovský fenomén animovaných seriálů a počítačových her o stovkách podivných pokémoních bytostech...A pak to přiklepnou fušérovi jakým je Rob Letterman. Ne, že by se jednalo o zážitek k nepřežití, jak se nám snažilo namluvit recenze, ale od hraných pokémonů jsem si zkrátka představoval něco jiného. Nejsem sice cílovka a jsem si vědom toho, že zlaté časy Ashe Ketchuma odvál čas, na druhou stranu jsem si však říkal, že tenhle film by mohl (trailery zvládly nalákat) být pro vícero generací a ne pouze pro tu nejmladší. Průměr, místy nuda. A to stále mám už od dětství v pokoji plyšového Pikachu. PS : Slyšet Ryana Reynoldse v takovéto roli je i po hodině filmu stále zvláštní, místy až rušivé. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto a dlouho jsem nad tím přemýšlel, ale ty tři hvězdy dát musím. Casting Pikachua je sice naprosto dokonalý a celý film funguje jako příjemný fan-service pro milovníky animáku, ale nemůžu se ubránit pocitu, že tady Letterman režijně selhal. K tomu i scénář jede na poloviční obrátky (souhlasím s Torenem) a potřeboval by v některých fázích očividně doladit. V případě, že by se tak stalo, námět měl dostatečné kvalitní základy pro to, aby se z příběhu podařilo vytřískat mnohem více. I navzdor tomu ale zavedený svět funguje, Pokémoni jsou "rozkošní?" a záporák má uvěřitelný vývoj a motivaci. Navíc má finále skvělé tempo a příběhové twisty se daří servírovat pochopitelně, a mnohdy i překvapivě. Problémem však ve výsledku je, že tvůrci evidentně neví, jestli chtějí točit jednoduchou rodinnou komedii (jako třeba Lettermanovy Gulliverovy cesty), nebo důmyslnější a "deadpoolovsky" zábavnější jízdu pro starší publikum. Detektiv Pikachu tak stojí rozkročený nad propastí mezi těmito dvěma myšlenkami, a bohužel tím utrpěl více, než by bylo záhodno. Pokud se na pokračování vrhne lepší tvůrčí tým, může z toho být pecka... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Všechno úplně dobrý (to universum vůbec neznám: nečet sem, nekoukal, nehrál) až do posledních ultra-trapnejch přeplácanejch 20 minut, který najednou byly jak z úplně jinýho filmu. Kdyby to zůstalo na komornější vlně, po vzoru starejch detektivek, který ten film tak vyzdvihuje, mohlo to bejt fajn. Jo, a některý pokémoni sou fakt strašný hororový držky a potkat je večer cestou na hajzlík, asi bych vyletěl z kůže. [HBO GO] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Budem fer a priznam sa, ze toto bolo moje prve stretnutie s fenomenom Pokemon. A skoro ma to zabilo. Niekto tu chcel evidentne natocit detsky neo noir v najlepsej tradicii kralika Rogera. Kralika Rogera bez sarmu, Zemeckisovej suverenity, Spielbergovho istenia, dobreho pribehu a podobnych prkotin. Humor nefunguje, nunu okamihy sa rychlo opozeraju a cele sa to vacsinu casu tvari vazne. Mnohe zachranuje aspon zaverecny digibordel (nemyslel som, ze to niekedy napisem). Umorny pocin, pri ktorom som nechapal o co tvorcom ide a aj nedavny pokus ozivit Power Rangers posobi sviezim a zabavnym dojmom P.S. najvtipnejsi moment projekcie bol, ked sa nejaki ludia (evidentne daberi) snazili vyvolat pocas titulkov potlesk....a nikto sa k nim nepridal😁 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrozné, jaká vysokorozpočtová hrůza může dneska vzniknout. Nevtipné, nudné a fádní. Detektiv Pikachu se v upoutávce jevil děsně nahláškovaně. Překvapivě výsledek je zcela opačný. Má to všechny myslitelné zápory: neživé postavičky, mladé zřejmě netalentované herce i režisérského tragéda. 30% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď toto oznámili chytal som sa za hlavu a hovoril si, že to už aká konina ich napadla točiť pokémonov, určite je aj lepší film do čoho investovať. Ani trailer ma nepresvedčil o opaku a furt som si myslel, že to bude somarina, ale tak prečo si to nepozrieť, keď som voľakedy na tom fičal aj ja. Ach, pamätám časy, keď som mal celý album pokémonov, dokonca aj tých strieborných a zlatých...ale dosť spomínania, vychýlili sme sa s kurzu. Kde som to skončil. Jaj už viem, takže som sa na to ako bývali milovník, týchto japonských postavičiek pozrel. A bol som celkom prekvapený. Nie s toho ako to vyzerá, vizuálom si ma to nezískalo, ale skôr tým, že tento film funguje a dokáže naservírovať nielen dávku nostalgie, ale aj vtipne momenty. Príbeh nebol zlý mal čím zaujať a celkom je dosť sranda sa na to pozerať a menovať si s frajerkou všetky tie mená pokémov, ktorých sme poznali a zároveň sa predbiehať kto pozná viac. :) Lenže to bol iba úvod. Potom to nadšenie prešlo a ostal už iba film, ktorý dokáže zabaviť, je vtipný a dobre plynie, ale že by ma strhol to nemôžem povedať. Na druhu stranu ani som sa nenudil. Casting sa vydaril, mladý Smith potiahol v pohode, Pikachu mu dobre sekunduje (obzvlášť v slovenskom dabingu to ma gule). Som zvedavý s čím sa vytiahnú v dvojke, ale nemám pocit, že už niečím svet pokémonov dokáže prekvapiť. Toto bavilo aj príbehom aj vtipmi. 70% - 3* ()

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama