Reklama

Reklama

Black Clover

(seriál)
  • Japonsko ブラッククローバー (více)
Trailer
Japonsko, (2017–2021), 68 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Júki Tabata (komiks)

Kamera:

Tomojuki Kunii

Hudba:

Minako Seki

Hrají:

Gakuto Kadžiwara, Nobunaga Šimazaki, Daisuke Namikawa, Džun Fukujama, Džun'iči Suwabe, Jú Kobajaši, Nana Mizuki, Satoši Hino, Takuma Terašima (více)
(další profese)

Epizody(170)

Obsahy(1)

Asta a Yuno byli v dětství zanecháni v totožném kostele a od té doby se stali téměř nerozlučnými kamarády. Když se poprvé začali seznamovat s magií, slíbili si, že budou proti sobě bojovat, aby zjistili, kdo z nich bude příští Král čarodějů. Postupem času se začnou projevovat první rozdíly mezi nimi: Zatímco nadaný Yuno patří mezi největší kouzelnické talenty svého věku, Asta naopak nikdy nebyl schopný cokoliv vykouzlit, a celou dobu věnuje zdokonalování po fyzické a silové stránce. Když oba dosáhli 15 let, Yuno obdržel výjimečný grimoár se čtyřlístkem, jenže Asta nedostal vůbec nic. Tou dobou nikdo, natož samotný Asta, netuší, jakou moc v sobě skrývá, a že se později stane majitelem černého grimoáru s vyrytým pětilístkem. (Scalpelexis)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (13)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuty 3 epizody, drop] Kdybych býval byl zlomyslný, tak vám doporučím před puštěním si zesílit repráky na maximum a vy byste přišli o všechnu elektroniku v dosahu, okna a sluch. "Mluvení" hlavního hrdiny je totiž nová evoluce maniakálního řevu, který nepředváděla ani legenda v tomto oboru Eren Yaegar z Attack on Titan. Šablonovitý shounen ve všech směrech, který docela dobře vypadá (až na ty odporné CGI řetězy, které mi připomínají traumatickou zkušenost z Hand Shakers) a obsahuje humor pro nejmenší, mimo jiné během 3 prvních dílů stihl 2 fulltime fillery a představil nám totálně imbecilního hlavního hrdinu. Jediné, co umí říct, je pouze "Sestro, vem si mě za muže!" a "Já budu Králem čarodějů!", chová se jak dítě a huláká na lesy. Rozumím, Black Clover má náběh na to stát se jedním z těch nekonečních šónenů typu Fairy Tail nebo Naruto (prý je v plánu 51 epizod prozatím) se svými typickými žánrovými stereotypy. Pokud vás to baví, směle do toho, ale mě tahle absence inteligence odpuzuje. ()

slippedydop 

všechny recenze uživatele

3,5/5 ok, nejlepší počin to zrovna není. hlavní postava je uječená pípša (teda bohudík postupem času nabere rozum a decibely trochu zmírní), nekonečné one-linery v podobě kde mám svůj dezert, tohle je moje sestra a všichni ji uctívejte, nebo pyšná princezna z královského rodu vytvářejí přehnaně jednodimenzionální charaktery (což se ani po jejich solo dějových linkách o moc nezlepší) a jsou suché dřív než se dá o nějakém zvlhnutí mluvit. hlavní dějové linky jsou supr, elfové mě bavili a poslední akt v pikovém království dokonce přebil moje očekávání (viz asta jako nařachanej trpaslík), ale cesta kterou k nim pierrot zvolil byla, jak je pro něj již zvykem, ne vždy slavná - děj je místy zbytečně utahaný, backgroundy charakterů jsou nezajímavé a anime canon jsem musel skipnout celý (takovou sebenenávist k sobě ještě nechovám). ale i přes všechny chybky a četné kýče jsem si svých 70 hodin v jetelovém království, s jeho magií, grimoáry a démony, užil, ukojilo také mou šounenskou žízeň, a budu se těšit na film ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

myslím, že Asta jednou pronesl "moje magie je hlučnost" :) Ano, je uřvaný až tak, až je to vtipné. Řve neustále, tzn. není to jak v jiných anime, kde se řve v rádoby vypjatých scénách se strašnou patetičností až je to trapné a otravné. Tady se řve s chutí, grácií, nadsázkou a vtipem a kupodivu se to vcelku dobře poslouchá :) Prvních 15 dílů jsem si fakt nemohl stěžovat -- super animace, bitky, svižné anime, kde se pořád něco děje... což třeba v takovým Bleach byly části, které byly šílená nuda. Ale tady jsem zatím na začátku, tak uvidíme. Kolem 20. dílu si říkám, že to přecijen trochu začíná zpomalovat a některé věci (hlavně odmítání šlechty všech, kteří nejsou šlechta) začínají být trochu otravné. Uvidíme, jak to bude dál. :) Tak UPDATE k 112. dílu: vskutku je seriál na svou délku zatím až podivuhodně vyrovnaný a vytrvale si drží laťku, variace v zábavnosti / intenzitě děje jsou jen drobné. Přesto jsem v něm zatím neviděl nic zásadního, nic, co by člověka totálně dostalo, zasáhlo na všech frontách a úrovních jeho divácké receptivity. To třeba Bleach, jak už jsem psal výše, fakt občas měl problém laťku udržet ...ale současně tech pár zásadních a nezapomenutelných okamžiků měl. Proto se stal kultovním. Až se mě někdo za pět let zeptá, ať mu doporučím shouen, Bleach vyklopím hned, ale u tohoto... název tohoto anime budu mít na jazyku, ale nevzpomenu si. ()

LyBerion 

všechny recenze uživatele

Našláplá záležitost, už po prvním díle je vidět že BC je výjimečný. Ať už hudebně, příběhově nebo to jak si dokážete postavy zamilovat od první chvíle, je to právě animace a dynamika co Black Clover posouvá na vyší level. Používají zde prvky 3D animace což se může trošku tlouct mangovou předlohou a ne každému to sedne. Nicméně pro mě je to Anime, které se řadí na stejnou příčku hned vedle One Piecu, nebo Shippudenu. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Chcete všechny možné i nemožné klišé v jednom (opět nekončícím) anime? Koukněte na Black Clover. Když vydržíte, časem si na neustálé řvaní hlavního hrdiny zvyknete.. i na toho arogantního šaška Yuna. A třeba zjistíte, že se na to díváte hlavně kvůli vedlejším postavám (Yami-sama, do toho! Kapitán William nemohl dostat lepšího seijuu, Patry je prostě geniální postava, a Julia NEJDE nemilovat už jenom pro tu jeho střelenost... a mohla bych pokračovat) Jmenujte mi prosím jeden shounen, který není kopírák toho druhého. Když tomu dáte šanci, třeba se vám zalíbí openingy/endingy, třeba i nějaké arcy vám dají naději, že vás to bude bavit (věřte mi, že prvních cca 10 dílů jsem sledovala s minimálně měsíčním rozestupem :) pak jsem ty rozestupy zkrátila a dalo se na to dívat), poslední dokončený arc s elfy byl opravdu lahůdka, uvidíme, kam nás zavede ten další. ()

Galerie (7 485)

Reklama

Reklama