Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Seriál Just Becase! se věnuje malé skupince studentů, kteří mají před sebou poslední týdny před maturitou. Jako blesk z čistého nebe se ve třídě objeví nový spolužák. Nikdo tou dobou ještě nemá potuchy, jak hodně svým příchodem změní život celé čtveřici z nich. (Scalpelexis)

Videa (3)

Trailer

Recenze (10)

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Just Because! je příjemné překvapení na poli anime. Těchto milých, romantických moc není, nebo aspoň o nich nevím, ale tento kousek byl opravdu fajn. Příběh sice v podstatě přešlapuje na místě, nicméně to ničemu nevadí, jelikož postavy jsou nanejvýš sympatické a civilní. Každému jednotlivci fandíte a přejete, ať mu plány vyjdou ať už milostné či školní. Vše je podbarvené krásným, melancholickým piánem, dotvářejíc tu správnou atmosféru pro celé anime. Za mě 90% ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Eita Izumi sa vracia späť na strednú školu v Tokiu. Vracia sa medzi spolužiakov a priateľov, ktorých nevidel roky, ale navzájom na seba nezabudli. Blíži sa koniec posledného ročníka, všetci sa pripravujú na budúcnosť, mnohí na prijímacie skúšky na vysoké školy. Eitov návrat je neočakávaný, ale o to viac výraznejší, pretože spustí ako obnovu niekdajších priateľstiev, tak aj sily nájsť v sebe odvahu vyznať lásku osobe, ktorú človek miluje. Príbehovo veľmi realisticky a príjemne pôsobiace anime z prostredia končiacich stredoškolských študentov. Práve skutočná obyčajnosť, s ktorou jednotlivé postavy vystupujú, je pravdepodobne najvýraznejším prvkom dvanásťdielneho seriálu. Vzájomné interakcie medzi nimi pôsobia nanajvýš prirodzene - ľudsky. Staré priateľstvá potrebujú čas na obnovu, k rodiacim sa láskam pristupujú mladí ľudia neskúsene a opatrne. Svoje miesto v príbehu majú takisto spomienky na momenty z Eitovej minulosti, v ktorých sa objavujú aj jeho staronoví spolužiaci. Divák má tak možnosť aspoň čiastočne vidieť a porovnať zmenu, ktorou si jednotlivé postavy prešli. Vďaka tomu do istej miery zohráva svoje v celom anime aj akýsi pocit melanchólie, čomu je prispôsobená aj celková atmosféra. Mestské a školské prostredie, vizuálne pekne spracované, síce nie je malé, ale pôsobí komorným dojmom. Dáva poznať, že postavy, ktoré sú v ňom teraz stále spolu ako spolužiaci a priatelia, sa čoskoro rozídu vlastnými chodníčkami do sveta. Atmosféru navyše zvýrazňuje aj hudba, najviac určite rôznymi variáciami skladby "In Unison". Orchestrálna pesnička s dominantnou trúbkou má v sebe silu, ktorá vyzýva ku smelému kroku do budúcnosti, ale zároveň ukrýva niečo mimoriadne smutné. Minulosť, ktorú už nemožno vrátiť späť, dobré aj zlé rozhodnutia, jednoducho život... Just Because! je romantika aj sklamanie. Postavy sa stretávajú s úspechmi aj neúspechmi. Pre niekoho sa všetko končí dobre, pre iného zasa o čosi horšie. Z diváckeho pohľadu je dôležité, že kvalitatívne ide o veľmi dobré anime, dokazujúce, že obyčajné príbehy zo života jednoducho fungujú najlepšie, pretože aspoň v niektorej časti z nich sa nejakým spôsobom nájde každý. Nakoniec len toľko, že snáď Ena Komiya našla u niekoho šťastie. To dievča je totiž zlaté nielen povahovo, ale aj vďaka svojmu rozkošnému úsmevu, takže niet pochýb o tom, kto je najlepšou waifu v tomto anime. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné a milé překvapení žánru romantického anime. Někoho nejspíš odradí příliš pomalé tempo plné záběrů na město, vlaky či nadzemky a dialogy s dlouhým mlčením či jednoslovnými reakcemi. Melancholie z toho přímo srší. Příběhově jde pak o zcela typický milostný mnohoúhelník, jen s tím rozdílem, že se zdejší postavy nechovají tak... japonsky. Nečekejte tedy přehršel vtípků, perverzních narážek či bizarních situací. Just Because! je dospělé jak jen to v rámci posledního ročníku střední školy jde. Jediné, co mě mrzí je, že má oblíbená postava z toho všeho vyšla nakonec nejhůře. Ale tak už to bývá, většina bude se směřováním příběhu nejspíš spokojená. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Hadžime Kamošida je můj oblíbený autor a jeho Just Because! bývá často srovnáváno s Cuki ga kirei, které řadím mezi svůj top, takže bylo jen otázkou času, než se mi tohle dílo připlete pod pařáty. A věru, výsledkem je velká spokojenost. Přirovnání k Cuki ga kirei je na místě, neboť i zde je kladen velký důraz na věrohodnost prostředí a postav – pro mnohé diváky spíš ke škodě, protože namísto nějakých vzrušujících dějových veletočů se zde řeší přijímačky na vysokou a děj si jednoduše plyne svým tempem. Je to Kamošida, takže síla jeho díla opět spočívá v chytrých, uvěřitelných dialozích, interakcích postav a lákavě zobrazeného prostředí Kanagawy. Postavy jsou zde v posledním ročníku střední školy a příběh se točí okolo pětice postav, které jsou všechny uvěřitelné a mezi kterými jsem neměl problém si vybrat své oblíbené dva páry – a na rozdíl od zdejších kolegů jsem s výsledkem naprosto spokojen, neboť ta, kterou místní považují za nejlepší waifu a litují, že zůstala na ocet, mi naopak místy přišla nesnesitelná. Nesedly mi úplně návrhy některých postav a místy byli animátoři pekelně líní, ale audiovizuální kvality bohatě vyvažuje povedený soundtrack z dílny Nagi Janagi, která se nezvykle zhostila skladatelského pera. Krásně melancholická podívaná, která sice na rozdíl od dvou oveček a prasátečka na plný počet není, protože mi tam chybělo ještě něco navíc, co by z výborné středoškolské romantiky udělalo romantiku nezapomenutelnou, ale jde o velmi solidní 4*, u kterých je možné, že postupem času přeci jen na těch 5* vykrystalizují. Závěrem si ještě neodpustím utrousit jednu poznámku: který osmnáctiletý mamlas si v dnešní době neumí změnit pozadí na mobilu?! ()

skretik 

všechny recenze uživatele

mozno by to bolo mile... a pekne a romanticke... keby to nebolo slow slow slow paced slice of school life anime... este pomalsie ako pomale... ale na zaspavanie vecer pri anime super... uz tyzden to pozeram a vzdy pri epizode zaspim :D... aposledne styri epizody som pozerala stylom klik klik dopredu, fakt som tu pomalost nedavala... ah, aby som nezabudla... ta animacia behu je HROZNAAA :D ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama