Reklama

Reklama

Kino no tabi: The Beautiful World - Animated Series

(seriál)
  • Japonsko キノの旅 -the Beautiful World- the Animated Series (více)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kino je mladá dívka a cestovatelka, která na svém mluvícím motocyklu Hermesovi cestuje světem. Během své pouti navštěvuje různá města a státy, kde se drží pravidla zůstat vždy pouze na tři dny. Zde poznává štěstí, smutek, bolest, výstřednost i krásu a získává stále nové vědomosti o společnosti i lidech v ní. Během své cesty se velmi často přesvědčuje o tom, že tím, že svět není dokonalý, je vlastně krásný...
Kino no tabi: The Beautiful World - Animated Series je novou adaptací knižní série Keiichiho Sigsawy, která se dočkala seriálového zpracování již v roce 2003. Tato série přináší z velké části nové a ještě nezfilmované části předlohy a kromě ústřední dvojice se zaměřuje i na další cestovatele - mladého muže jménem Shizu, jeho mluvícího psa Riku a děvčátko Ti, kteří jsou na cestě za nalezením nového domova. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (5)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nová a moderní zpracování známých anime sérií se v poslední době jen málokdy povedou a vždy se najdou příznivci té původní série, kteří budou tvrdit, že nové zpracování je podstatně horší. U Kino no Tabi je to opět pravda, oproti originálu je tohle nové zpracování slabší, animace není již tak hezká a využití CGI je spíš na škodu, hudba také nedokresluje atmosféru tak skvěle jako v první sérii a zkrátka pryč je ta kouzelná atmosféra, kterou fanoušci milovali. Ale je to opravdu takový strašný průšvih? Příběhy jsou pořád poměrně promyšlené a skoro vždy nějak překvapí, dialogy mezi Kino a Hermesem jsou vcelku líbivé a obě tyto postavy stejně jako Shizu a jeho skupina mi prostě byly sympatické. Chápu, že bych měl být naštván, měl bych se zlobit, že z kouzelného anime udělali něco takového, ale pořád musím uznat, že v této sezóně a i v té záplavě anime, co jsem už v životě viděl, je to pořád díky příběhům, postavám a pár povedeným momentům dle mého průměr, nebo spíš lehký nadprůměr. Jistě na takovou sérii jsou takováto hodnocení málo a pro mě osobně je to samo o sobě zklamáním, že to na mě tak působí, ale na lepší jak 6/10 to nemá a kdybych chtěl dát horší, tak bych zase musel jít a přehodnotit velké množství již viděných anime, protože horších věcí než nové Kino no Tabi jsem viděl opravdu hodně... ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Po 2 dílech: Oproti sérii z roku 2003 je nové zpracování nemastné neslané. Dokonce degradoval i audiovizuální projev. Tatam je záhadná hudba, chvíle ticha se záběrem na celou tvář, podivné výrazy a hra světel a barev, které každému "kuni" (státu, země) zvýraznila jeho psychologický podtext... 2. episoda je dokonce extrémně zrychlený, zředěný a profiltrovaný příběh z 2 episod původního zpracování, na které jsem se kvůli porovnání ihned kouknul a je to nebe a dudy... Budu sledovat dál, prozatím je to vyloženě urážka starší série... ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu tohle nižší hodnocení, zvlášť když se to nelíší od různých příběhu z anime roku 2003. Možná lidem vadí, že hlavní postavou je dívka, ale před tím to nevadilo, možná lidem vadí že příběhy jsou epizodní, ale to též nevadilo před tím, atmosféra ta také přece nevadila? Tak co vadí? Pořád to nějak nechápu, Jediný co zde chybí, je ta tajemná hudba co byla prostě v roce 2003, což bylo plus, jenže tady máme plus v podobě zjištění jak si vedou při svých cestach i ostatní hlavní postavy, který též v novele mají svojí kapitoly. Jestli ovšem kvůli tomuhle se dává míň, tak je mi to celkem líto. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Každý díl, jiné místo, jiný příběh. Některé příběhy zaujaly, jiné ne až tak moc, ale přesto to byla krásná podívaná. S Kino a jejím mluvícím motocyklem zkoumáme svět, potkáváme nové lidi. Líbezná grafika vás svádí sledovat další díly, soundtrack je jen pohlazení po duši. Neviděla jsem původní verzi, takže nemohu porovnávat. Ale doufám, že to brzy změním. Slabší 4*. ()

q66 

všechny recenze uživatele

V jádru to vlastně není ani tak rozdílné od originálu - stále stejně plytké a průhledné, stále stejně epizodické, jen ve všech směrech mnohem horší a nově adaptovaný obsah asi taky budou ty horší části zdrojového materiálu, a kromě toho tomu chybí všechna subtilnost originálu. No, doporučit nemůžu ani ten originál - a remake, který dělá z průměrného seriálu naprostou katastrofu doporučit nemůžu už vůbec. 2+/10 ()

Reklama

Reklama