Reklama

Reklama

Garo: Vanishing Line

(seriál)
  • Japonsko 牙狼[GARO] VANISHING LINE (více)
Trailer 1
Japonsko, (2017–2018), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Bu Chul Kim

Hrají:

Rie Kugimija, Tomokazu Seki, Nobunaga Šimazaki, Daisuke Namikawa, Ami Košimizu, Ajahi Takagaki, Ken'jú Horiuči, Romi Paku, Takaja Haši, Čiaki Takahaši (více)
(další profese)

Epizody(24)

Nad prosperujícím městem Russell City se smrákají mračna. Za zády nic netušícího šťastného obyvatelstva se začala odehrávat konspirace, která by mohla otřást celé město v základech. První, který se o této neblahé předzvěsti dozví, je muž jménem Meč, který se pustí do nebezpečného pátrání s cílem ji veřejně odhalit. Jeho jediná indície je heslo "El Dorado". Zanedlouho potkává dívku Sofii pohřešujíc svého staršího bratra, který po sobě zanechal zprávu s totožným heslem. Meč, který podobným způsobem přišel o svou mladší sestru, se se Sofií vydávají na společnou cestu za objevením významu tajemného El Dorada. (Scalpelexis)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (3)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuto 7 epizod] Fakt č.1: MAPPA je v rámci animace aktuálně špička. Nečekal jsem nic, dostal jsem mnoho. Někde na profilu mám napsáno, že akci budu vždy mírně nadhodnocovat a netuším, jestli tomu pomohla i mírná deziluze z některých aktuálních show této sezóny, ale takhle si já představuju cool, testosteronový a komiksový nášup. Když v prvních momentech jsem byl svědkem, jak hlavní postava doslova rozemele "kozatou" bestii a pak s další vytře zeď, tak jsem věděl, že jsem v té správné frontě pro dávku "hustoty", která tak nepříjemně absentuje v Juuni Taisen. Je markantně odlišné, když se do takového projektu pustí kvalitní studio jako MAPPA (poslední dobou jsem oslněn jejich prací a v mých očích jsou na pomyslném vrcholku s velikány jako Ufotable či Kyoto). Ten drobný posun ve vizuálu dělá v rámci požitku obrovský rozdíl (čti zklamání typu A-1 u Fate/Apocrypha): Souboje jsou až pompézní, slow-motion efekty ze mě dělají nadržence (nabíjení v 2. epizodě) a celá akce z různých kamerových záběrů si říká o to, aby byla pouštěna na větších obrazovkách. Bomba. Fakt č.2: MAPPě se daří utahovat šrouby i v soundtracku, který připomíná svým nadhledem Cowboy Bebopa a jiné funky seriály. V neposlední řadě si udržují šik faktor i postavy. Jasný, příběhově se s tím tady, s dovolením, neserou (hlubší backstory z 2. dílu mile překvapila) a epizodicky/stylově to připomíná Darker than Black, ale vztah hlavní buddy-dvojičky slibuje peprné a vtipné momenty. A mně tohle zatím k velké spokojenosti úplně stačí. Prozatimní překvapení a zdaleka nejzábavnější anime podzimu. Edit po 7. díle: Přechází se z epizodické linie příběhů na tu hlavní a podtón ještě notně zhoustl. Nabírá to na hloubce, temnotě a jinak bych to nechtěl. Jen do mě. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Série Garo mě svým prvním zpracováním upoutala a považuji ho za kvalitní anime, pokračování s podtitulem "rudý měsíc" mě zase hodně zklamalo a tak jsem očekával, co se se značkou bude dít dál. No přijde mi to, že to autoři pojali stejně jako značku Yu-gi-Oh (kde byla také první série podle mě povedená, ale druhá (GX) byla o poznání slabší). Zkrátka pokud chcete opět zvednout zájem a nechat zapomenout na předchozí slabší počin, pak potřebujete dospělejšího a drsnějšího hrdinu a hlavně motorky (a tak vzniklo Yu-gi-Oh 5D'S) !! Ovšem i tady to funguje, vše je temnější, dospělejší, promyšlenější a prostě tak o 100% víc cool než minulý Garo. Příběh je zajímavý, souboje nenudí (kromě zklamání z toho finálního, kdy čekáte epickou řežbu gold x black jako předvedli v polovině a ono nic...), postavy jsem neměl problém si oblíbit (hlavně Sword a Gina)... Zkrátka tohle anime mi dost sedlo a odpustím mu i to, že finále je tak trochu "něco jako Matrix". Za mě nejlepší Garo. 8/10 ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První Garo bylo hodně povedené, líbil se mi temný příběh a vývoj hrdinů a celkově ta atmosféra. Druhá série byla velké zklamání na kterém mě nic nezaujalo. Třetí Garo se povedlo, není tak dobré jako to první, ale je o dost lepší jak to druhé. Postavy jsou fajn a hned sem si je oblíbil. Přesun do součastnosti/budoucnosti nijak nevadí a funguje to i s pistolema a motorkama. Akce je slušná, nějaké ty fórky na pobavení se taky najdou. Příběh je teda pomalejší a klidně by šlo pár epizod vynechat, kolikrát mi přišlo, že všichni lítaj tam a zpět, ale naší hrdinové tam putují strašně dlouho. Finále s králem povedené a potěšil i odkaz na předchozí série. Doufám, že se taky dočkáme filmu jako u předešlých sérií. 70% ()

Galerie (117)

Reklama

Reklama