Reklama

Reklama

Epizody(22)

Obsahy(1)

V pokračování anime série z roku 2016 se opět setkáváme se sedmnáctiletým profesionálním hráčem Shogi Reiem Kiriyamou, který se díky zkušenostem a novým přátelům, které nedávno potkal, konečně začíná stavět na vlastní nohy a dozrávat jako člověk i jako hráč Shogi. Tato postupná změna přichází v pravý čas, protože i ti, kteří mu byli donedávna oporou, mají své problémy a sami budou dost možná potřebovat Reiovu pomoc... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (3)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bych měl definovat termín "krásné anime", tak i přes mou větší netečnost k Slice of life žánru, bych ukázal na ty nejpovedenější kousky této sekce, mezi které pokračování Sangatsu jednoznačně patří. Zatímco mě autorka Chica Umino u Hachimitsu to Clover příliš tlačeným melodramatem mocně minula, tak naopak u civilizovaného příběhu Reie a jeho přátel se dotkla mých nejcitlivějších nitek. Hodně tomu pomohlo, že se příběh oproti 1. sérii netočil jen kolem Reie a hraní shogi, ale pozornost byla věnována hned něspočet skvělým postavám, hlavně rozkošné Kawamoto rodině. Opakovaně a zatraceně úspěšně jsme přesvědčováni, že štěstí není o penězích, ale o lidech, které kolem sebe máme a má cenu tomu obětovat úplně vše. Momenty hřejivých úsměvů střídají strasti a musím jen kvitovat q66 názor, že ona část děje věnující se Hině je nejpůsobivější rozprava podané problematiky, kterou jsem měl možnost si prohlédnout a poslechnout minimálně v anime diagonále. Křižovatky života mají mnoho podob; téměř každá z postav si zde prochází věrně podaným a sympatickým vývojem podepřený těžkým rozhodováním. A ač je drama často přítomné, komediální vsuvky na bázi toho nejmilejšího humoru onu vážnou část krásně vyvažují. Všechny tyto jmenované prvky by ale sotva stačily k mému víc než vysokému uspokojení, kdyby toto dílo nebylo podpořeno fantastickou režií a úžasným audivizuálním podkladem. Akiyuki Shinbou je pro mě démon a génius v jednom, protože v čem pro mě Sangatsu jasně vítězí nad Hachimitsu, je zpracování symbolik (most, voda), dokonalé vyobrazení abstrakce a pocitů a v neposlední řadě ten kolotoč sytých barev a cit pro náhled jsou naprostá třída. Velká poklona Shaftu. 2. část Sangatsu pasuju pěkně po bok Barakamonu a Usagi Dropu, mezi dokonalé reprezentanty SoL žánru a..jak jsem již zmiňoval..je to upřímná radost, když je anime takhle krásné. Slabé 5* P.S.: Milovníci koček si obzvlášť zavrní. ()

q66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve všech ohledech výrazné zlepšení oproti první řadě. Není tu centrální dějová linka - jde o slice of life v čistém slova smyslu (do daleko větší míry, než v první řadě) - ale místo toho tu máme výborný mix komedie a dramatu (které nikdy nepůsobí vynuceně, přitom má svůj dopad) se skvěle zvládnutými postavami, mnohem konzistentnější celkový tón než první řada (jak humor, tak drama jsou tu prezentovány s lehkostí v první řadě nevídanou) a perfektní režii; u Reie jde vidět výrazný růst charakteru a dějová linka Hiny patří k tomu vůbec nejlepšímu, co se v anime dá vidět, ostatní postavy jsou taky velmi dobré. Sangatsu no Lion je jedno z mála moderních anime, kde se dá opravdu říct, že má svůj smysl a duši, občas dosahuje i úrovně nejlepšího díla stejné autorky (a jednoho z nejlepších seriálů vůbec) Hachimitsu to Clover. K tomu stylová grafická stránka a skvělý soundtrack a je hned jasné, že lepšího toho moc tento rok nebude, pokud vůbec. 9+/10 ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Příjemná odreagovačka, ve které se zrcadlí životní osudy mladého Reie Kiriyamy, jež v brzkém věku ztratí celou svoji rodinu a musí se potýkat s nepříjemnými překážkami života. Jako úniková cesta z drsné každodenní reality mu slouží hra Shogi, což je specifická japonská hra podobná šachům, kterou jej naučí jeho nevlastní otec. Nezastupitelnou roli zde hrají také tři ovdovělé sestry - Akari, Hina a Momo, které žijí pouze se svým dědečkem, u nichž Rei najde svůj druhý domov, kam se rád vrací a oplácí jim jejich laskavost. Sangatsu no Lion je zkrátka klidně plynoucí slice of life, který vám z pohledu různých postav líčí jejich životní osudy a vnitřní prožitky. Dialogy a animace dosahují opravdu vysoké úrovně, postavy jsou namluveny příjemnými originálními hlasy, které perfektně vystihují jejich charakter Například introvertní Rei má hlas jako vánek větru, zatímco horkokrevný Nikaidó má hlas jako úder hromu při bouři. Za mě velká spokojenost a těším se na případná pokračování. ()

Reklama

Reklama